Įkraunama...
Įkraunama...

Po spuogo likęs raudonas odos lopelis arba duobutė

Spuogai gydomi tepamais vaistais (losjonai, kremai) ir vartojant antibiotikų. Reikia įsidėmėti, kad šis būdas taip pat tėra pagalbinė priemonė veido odos priežiūrai. Tokių preparatų sudėtyje yra antibakterinių medžiagų, kurios naikina paviršines bakterijas. Taip pat tokie vaistai džiovina odą, sutraukdami riebalines liaukutes. Juos vartoti reikia labai ilgai (priklauso nuo ligos sunkumo – 3 mėn. ar net 4 metus), o tikėtis matomo rezultato po 1–2 savaičių – nė neverta.

Gydymas kontraceptikais, kurie sumažina androgenų kiekį kraujyje, veikia riebalines liaukutes, jas sutraukdami, o jų vartojimo metu oda tampa mažiau probleminė. Tačiau vartojimą nutraukus, senosios problemos labai dažnai sugrįžta doh.gif .

Gydant giluminius ir linkusius randėti spuogus (aknę), efektyvus vaistas yra izotretinoinas. Tai – geriamasis retinoidas, pagamintas iš vitamino A. Jis yra veiksmingas, tačiau turi 3 pagrindinius nepageidautinus dalykus: jį reikia gerti ilgai (apie 20 savaičių), vartojimo metu ir maždaug mėnesį po to negalima pastoti, nes kūdikis gims apsigimęs, be to, tai yra pakankamai brangus vaistas (60 kg sveriančiam žmogui minimali 10 dienų dozė kainuoja apytikriai 130 Lt). Tačiau, tai yra vienas iš tų nedaugelio veiksmingų būdų, kuris juos ne tik gydo, bet ir padeda nesusidaryti randams. 4u.gif

Populiarūs ir plačiai taikomi metodai, kuriais siekiama išgydyti aknės spuogus ir panaikinti jų sukeliamus randus, t.y. mielių tablečių, kuriose gausu vitamino B5, gėrimas, įvairios kosmetinės procedūros (gydymas lazeriu, šviesos terapija ir kt.), organizmo valymas ir pan., yra tik pagalbinės priemonės, kurios gali padėti tam tikram laikui įveikti šią problemą, tačiau niekuomet nebus pagrindinė pasveikimo priežastis. doh.gif
Atsakyti
Merginos, gal galite pasidalinti savo nuomone apie ta cinko suplaktine po ilgesnio laiko ar padejo isgydyti randelius?
Galvoju ja nusipirkti bet baisu kad dar labiau neisbertu kaip ce kazkas rase g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vai2lka @ 2009 03 03, 07:07)
Merginos, gal galite pasidalinti savo nuomone apie ta cinko suplaktine po ilgesnio laiko ar padejo isgydyti randelius?
Galvoju ja nusipirkti bet baisu kad dar labiau neisbertu kaip ce kazkas rase  g.gif

o kas dar , be cinko oksido ieina i sudeti? Nuo cinko tai tikrai neisbers, bet priklausomai kokios kitos dalys, ar nesi joms alergiska ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 03 03, 10:27)
o kas dar , be cinko oksido ieina i sudeti? Nuo cinko tai tikrai neisbers, bet priklausomai kokios kitos dalys, ar nesi joms alergiska ir pan.

ichthioli 1.5
zinci oxydi
talci aa 20.0
ol.olivari ad 100.0

Cia pries tai mergaite buvo rasius kad ja nuo sitos suplaktines isbere, nors kitu atsiliepimai kiek skaiciau tai geri.. g.gif pas mane pagrindine problema palikimas po spuogeliu, na ir vienas kitas kartais nuo karto dar isdygsta.. ax.gif
Atsakyti
po kiek laiko pasimato poveikis?
Atsakyti
Cinko suplaktuve galima tepti visa veida, tepti plonu sluoksniu, patepus jo nereikia nuvalyti, tepti pries miega ir palikti nakciai
Jei suplaktuve sausina oda, pries ja galima pasitepti pvz. lengvu, drekinanciu Essex lotionu ir po kokio pusvalandzio tepti suplaktuve

Jei isberia nuo cinko suplaktuves, tai gali buti alergija ictioliui

Be ictiolio panasus yra Sudocream (tinka berimams ir paraudimams):
sudirgusi ir paraudusi oda sauskelnių zonoje, egzema, pragulos, jaunatviniai spuogai, buitiniai nudegimai, paviršinės žaizdos, nudegimai nuo saulės, pūslės peršalus, paviršinės žaizdos. Tepti plonu sluoksniu
Jei jis sausina oda, pries ji taip pat galima pasitepti Essex lotionu

Panasus i cinko suplaktuve yra Vitella Ictamo cream:
- Ypatingai efektyvus cinko oksido ir baltojo ichtiolo kremas problematiškos ir sudirgusios odos vietoms
- 3% baltojo ichtiolo, 10% cinko oksido, 10% kalcio karbonato, 7% talko
- Skatina odos gyjimą, ramina odą, gerina kraujotaką, apsaugo nuo saulės bei infekcijų
- Be kvapiklių, be dažiklių, be konservantų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 06 kovo 2009 - 18:46
Arba tiesiog cinko tepalas kuris ne tik po spuogu randelius greit panaikina ,bet ir bet kuria kita kuno vieta pažeidus ar isipjovus thumbup.gif
Cinko tepalas parduodamas bet kurioje vaistineje
Atsakyti
siandien buvau pas kosmetologe ir ji man patare po spuogu likusias demeles patepti sugizusio pieno isrugomis ( tuo zalsvu skysciu) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonbonke... @ 2009 03 06, 23:32)
siandien buvau pas kosmetologe ir ji man patare po spuogu likusias demeles patepti sugizusio pieno isrugomis ( tuo zalsvu skysciu)  biggrin.gif

Dziaugiuosi jusu kosmetologe, kad ji ne tik siulo buti arciau gamtos bet ir ja naudotis, va i tokias ir as noreciau lygiuotis, tik ne visada pavyksta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vai2lka @ 2009 02 27, 09:23)
na as tu valymu esu daugybe darius ir man ju poveikis laikinas, esu ir su rugstim darius ir su spec pylingu po kurio savaite lupas oda, bet dabar vistiek tas pats, o tokiem valymams nebera galimybes, nes kasdien reikia i darba su zmonem bendrauti, o su besilupancia oda gi neisi... verysad.gif gali but kad dar sau kenkiu jog kasdien su pudra vaikstau, bet kitaip negaliu, nes pas mane didziulis kompleksas del tu randeliu ir be pudros is namu kojos nekeliu...  blush2.gif  tai mano svajone kad odyte susitvarkytu taip kad nebereiktu jokiu pudru ax.gif  bet nzn kiek dar reiks laukt ir ar isvis sulauksiu, jau 23, o problema dar tebera.. verysad.gif

o nenoretumet pabandyti glikolio proceduros su didesnio % stiprumu, tik reiks paukot pinigeliu nemazai, tikrai 2savaites uzsidarima namuose, o jei turit lesu klinikoj. Bet po sios proceduros efektas kudikio odeles, trukumas, jog neamzina, sia procedura maximum galima daryt 2kart i metus. o pas kosmetologe gryzt atsipalaidavimui blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(pukučiai @ 2009 02 27, 14:14)
na gerai kad jums neatsiranda demiu nespaudus spuogo o man atsiranda viena ant kalo tokia gal 5 mm didumo deme is as to spuogo tikrai net neciupinejau ir vistiek liko deme ir kad blogiausia ji nesvieseja  doh.gif

duokit dėmeliai laiko išnykt ypač jei spaudėt spuogeli jam netinkamu metu, tai ir pasėkmės ilgesnės mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=ALLUREs,2009 03 07, 14:18]

galima kazka placiau apie ta glikolio procedura? kokios kainos mazdaug?
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 03 03, 03:19)
Gydant giluminius ir linkusius randėti spuogus (aknę), efektyvus vaistas yra izotretinoinas. Tai – geriamasis retinoidas, pagamintas iš vitamino A. Jis yra veiksmingas, tačiau turi 3 pagrindinius nepageidautinus dalykus: jį reikia gerti ilgai (apie 20 savaičių), vartojimo metu ir maždaug mėnesį po to negalima pastoti, nes kūdikis gims apsigimęs, be to, tai yra pakankamai brangus vaistas (60 kg sveriančiam žmogui minimali 10 dienų dozė kainuoja apytikriai 130 Lt). Tačiau,  tai yra vienas iš tų nedaugelio veiksmingų būdų, kuris juos ne tik gydo, bet ir padeda nesusidaryti randams.  4u.gif

Paskaitykite vaisto anotaciją ir jį vartoti praeis visas noras:
http://www.vaistai.l...hword=roaccutan
Kažkada kai tik vaistas buvo pasirodęs, man irgi jį viena gydytoja rekomendavo. Tuo metu jis net neregistruotas buvo. Bet sake, kad po retinoido gėrimo rekomenduojame nepasttoti ne 1 mėnesį, o 6 mėn.
Atsakyti
Kadangi tema apie randų po acne naikinimą, parašysiu ką per gerą dešimtmetį išbandžiau aš. O man spuogai (giluminiai, pūlingi ir nuo kurių lieka randai)prasidėjo tik apie 21-22 metus. Pats pikas praėjo per kokius 2-4 metus (gerai nebepamenu). Ir paskui tokių baisių nebekildavo. Negaliu sakyt, kad spuogai visai pasitraukė iš mano gyvenimo, bet bent jau kildavo tik inkštirai, kuriuos kosmetologė lengvai išvalydavo. Tad tuo metu ėmiausi randų naikinimo:
-odos šveitimas su stripria AHA rūgštimi. Naudojau Neostrata preparatus: namie - 15% rūgštį, procedūros metu dar stipresnę. Rezultatai nebuvo labai super. Bet iš esmės pašviesėjo pati oda, nes po spuogų buvo likusios raudonos, tamsios dėmės (bet vis viena dar kur ne kur raudini odos ploteliai liko). O randeliai palygėjo. Kažkokio šalutinio poveikio nejutau.
-šlifavimas lazeriu. Labai padėjo -odos spalva po procedūros patapo vienoda (dėmės visai išnyko). Randeliai labai apmažėjo. Bet visai neišnyko. Šios procedūros minusai (bent jau man): maždaug porą savaičių niekur išeiti negalėjau, visas veidas buvo vieni šašai (nes buvo nusluoksniuotas odos paviršius), vaizdelis tikrai buvo kraupus (mama pamačius vos nenualpo). Bent man operacijos metu labai skaudėjo. Ir kaina nemenka -prieš beveik 10 m buvo apie 3000 lt. Nors finansai ir leidžia, antros tokios procedūros nesiryžtu doh.gif
-Procedūros su BDR kosmetika (defect repair). Dariausi praėjus gal 5 m po lazerio. Neskausminga, bet reikia bent 10 procedūrų, tad irgi nepigu. Randeliai kažkiek aplygėjo, bet visai neišnyko.
-Paskutiniu metu naudojau kremą Avene Eluage. Rašo, kad jis skirtas raukšlėms lyginti (senstančiai odai). Bet man jį kosmetologė rekomendavo randams lyginti. Kol kas naudojau tik porą mėn., tai kažkokių ypatingų pasikeitimų nemačiau.
Kaip jau rašiau, oda dėl spuogų buvo apsitvarkius, tik randus lyginau. Ir staiga sausio mėn. -vėl tie patys pūlingi, skausmingi spuogai. Po beveik 10 metų, kai man jau virš 30! Priežastis manau viena -hormonų išsibalansavimas nes buvau pastojus (deja, nesėkmingai). Tai jau antras mėnuo kai spuogai atakuoja. Jau vėl matau, kad lieka dėmės ir randai. Laukiu kada spuogus išsigydysiu ir vėl teks lygint randelius. Bet randeliai ne taip jau blogai, lyginant su pačiais spuogais doh.gif
Atsakyti