Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į Seimą 2016

Apklausa: Už ką balsuosite? (113 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Įdomu kaip procentaliai SM narių balsai skirsis nuo atėjusių prie urnų spalio 9 d.
Atsakyti
jep biggrin.gif mano balsas pirmas. Mes laimim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 10 05, 15:32)

mjforever, 05 Spa 2016 - 15:32, parašė:

mjforever, 05 Spa 2016 - 15:32, parašė:

jep  biggrin.gif  mano balsas pirmas. Mes laimim  biggrin.gif

jep  biggrin.gif  mano balsas pirmas. Mes laimim  biggrin.gif

neperšokęs griovio nesakyk op biggrin.gif
Atsakyti
Kas nezino uz ka balsuoti:

https://www.facebook...1...e=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sazininga: 05 spalio 2016 - 15:41
Jau prabalsavau cool.gif Beje, girdėjau, kaip moteriškė piktai sakė, kad ne jos parašas. Vadinasi, atėjusi balsuot, sužinojo, kad jos vardu jau prabalsuota blink.gif Tai ar žmogiška klaida, ar machinacijos, nesuprasi. Nežinau, kaip ten jai baigėsi. Bet pvz., mums šiemet neatnešė rinkėjo kortelių.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 05, 18:03)

Pink Pepper, 05 Spa 2016 - 18:03, parašė:

. Bet pvz., mums šiemet neatnešė rinkėjo kortelių.

. Bet pvz., mums šiemet neatnešė rinkėjo kortelių.

Nieko tokio, priims balsą ir be jų, svarbu žinokite kur nueiti.

Aš neturiu problemos iškeltos pavadinime. Netenka po balsavimo daužyti galvos į sieną, kad ne tuos rinkau, kad apgavo. Visada yra pasirinkimas, visada.

Įdomus perversmų laikas. Socialiniai tinklai pirmauja kandidatų populiarinime ir paniekinime. Perliukų nerealių pridėta.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 10 05, 18:58)

mementoo, 05 Spa 2016 - 18:58, parašė:

Tai žinau, gi jau prabalsavau, bet aš atsispausdinau kortelę pati, nes kitaip reiktų stovėti papildomoj eilėj. Tai šioks toks nepatogumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 05 spalio 2016 - 18:15
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 05, 19:15)

Pink Pepper, 05 Spa 2016 - 19:15, parašė:

Pink Pepper, 05 Spa 2016 - 19:15, parašė:

Tai žinau, gi jau prabalsavau, bet aš atsispausdinau kortelę pati, nes kitaip reiktų stovėti papildomoj eilėj. Tai šioks toks nepatogumas.

Galvojau kad čia, SMe balsavote biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 10 05, 18:58)

Aš neturiu problemos iškeltos pavadinime. Netenka po balsavimo daužyti galvos į sieną, kad ne tuos rinkau, kad apgavo. Visada yra pasirinkimas, visada.

O tai jūs daugiskaita? Jūsų balsas ne vienas vienintelis, kad galite išsirinkti ką norite? biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 10 05, 19:20)

Monteverte, 05 Spa 2016 - 19:20, parašė:

Monteverte, 05 Spa 2016 - 19:20, parašė:

O tai jūs daugiskaita? Jūsų balsas ne vienas vienintelis, kad galite išsirinkti ką norite? biggrin.gif  blink.gif

O tai jūs daugiskaita? Jūsų balsas ne vienas vienintelis, kad galite išsirinkti ką norite? biggrin.gif  blink.gif

unsure.gif , nesupratau minties viražų. Vienintelis, mano ir džiaugiuosi po pasirinkimo kad gerai pasirinkau. O neapgauna manęs mano rinktieji, gaila, kartais jie netampa išrinktaisiais. Atsakant į klausimą- negaliu išsirinkti ką noriu, bet rinkti- galiu.
..........
..........
Marijampolėje fiksuojamas neskaidrus bandymas papirkti rinkėją.
FB stebi ir fiksuoja viską :
"- Spalio 6 d. 17:00 organizuojate susitikimą su trimis socialdemokratų kandidatais į Seimą kultūros centre.

- Tą pačią spalio 6 d. 18:00 toje pačioje kultūros centro salėje vyks ir nemokamas Edmundo Kučinsko koncertas.

Nors jūs teigsite, kad tai atskiri renginiai, neva sutapimas, tačiau akivaizdu, kad tai yra sąmoningas priešrinkiminis veiksmas. Sakau tai pirmiausiai todėl, kad susitikimai su kandidatais į Seimą, o ypač trim iš kurių vienas yra ministras, netrunka vieną valandą. Tokie susitikimai užtrunka žymiai ilgiau. Todėl į susitikimą atėję žmonės natūraliai bus "perkelti" į koncertą, nes viskas vyks toje pačioje Kultūros centro salėje. Be to dažniausiai valanda iki koncerto jokie kiti renginio toje pačioje salėje yra neorganizuojami, nes reikia salę paruošti, išvalyti ir t.t. Tad šį kartą akivaizdu, koks yra tikrasis planas.

Vykdydami agitaciją su koncertu jūs papirkinėsite rinkėjus ir taip pažeisite Seimo įstatymo 5(1) straipsnio 1 dalį, kuri sako:

"1. Rinkėjas yra rinkimų teisę Seimo rinkimuose turintis asmuo. Prasidėjus Seimo rinkimų politinei kampanijai, t. y. nuo Seimo rinkimų datos paskelbimo iki šio įstatymo nustatyto rinkimų agitacijos kampanijos laikotarpio pabaigos, taip pat rinkimų dieną draudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai pirkti rinkėjų balsus, dovanomis ar kitokiu atlyginimu skatinti rinkėją dalyvauti arba nedalyvauti rinkimuose ir (arba) balsuoti už arba prieš vieną ar kitą asmenį, kurį numatoma kelti kandidatu, kandidatą arba kandidatų sąrašą, taip pat žadėti už balsavimą atsilyginti rinkėjams po rinkimų turint tikslą paveikti rinkėjų valią dėl konkrečių politinių partijų ar kandidatų arba asmenų, kuriuos numatoma kelti kandidatais, ir taip trukdyti piliečiams įgyvendinti rinkimų teisę."

Kitas klausimas: kodėl Edmundo Kučinsko koncertas yra nemokamas? Kas jį finansuoja?

Lygia tokie patys koncertai kietuose miestuose kainuodavo po 11,90 EUR (http://siauliuarena.lt/renginiai/edmundui-kucinskui-60-metu). Tad, kas šį kartą už koncertą moka? Kultūros centras? Savivaldybė? Socialdemokratai? Jeigu savivaldybė arba Kultūros centras - tokiu atveju tai yra brutalus administracinių resursų ir mūsų visų, mokesčių mokėtojų, lėšų naudojimas socialdemokratų rinkimų kampanijai. Jeigu už koncertą mokate jūs patys - tai tik dar vienas įrodymas, kad bandote papirkti rinkėjus.

Šis mano pranešimas jums yra ĮSPĖJIMAS nutraukti planuojamą rinkėjų balsų pirkimą.

Jeigu norite, kad vyktų koncertas - negalite vykdyti agitacinio renginio. Jeigu norite, kad vyktų agitacinis renginys - negalite organizuoti koncerto. Jūsų teisė rinktis, o jeigu pasirinksite organizuoti šiuos du renginius kaip numatyta - dar nepasibaigus koncertui VRK gaus argumentuotą pranešimą dėl jūsų veiksmų ir net nebejoju, kad pagal susiklosčiusią praktiką VRK jus nubaus už rinkėjų papirkinėjimą. .."
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 05, 18:03)

Jau prabalsavau cool.gif Beje, girdėjau, kaip moteriškė piktai sakė, kad ne jos parašas. Vadinasi, atėjusi balsuot, sužinojo, kad jos vardu jau prabalsuota blink.gif Tai ar žmogiška klaida, ar machinacijos, nesuprasi. Nežinau, kaip ten jai baigėsi. Bet pvz., mums šiemet neatnešė rinkėjo kortelių.

Aš irgi prabalsavau. Gaila, kad vienmandatėj beprasmiška buvo balsuot, vis tiek išeis žmogus iš darbo partijos, nes jis vienas žinomas. Na bet reitinguodama rinkausi atsakingai biggrin.gif .
Atsiprašau, kad balsavime netikri sąrašų numeriai, iš vrk tinklalapio dėjau, buvo pagal abėcėlę ax.gif , praleidau tik tuos, kurie prarado mandatą ax.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 05 spalio 2016 - 19:19
QUOTE(mementoo @ 2016 10 05, 19:35)

mementoo, 05 Spa 2016 - 19:35, parašė:

mementoo, 05 Spa 2016 - 19:35, parašė:

Šis mano pranešimas jums yra ĮSPĖJIMAS nutraukti planuojamą rinkėjų balsų pirkimą.

Šiauliuose rinkiminėse apygardose komisijų pirmininkės nuo socdemų, nariai irgi, manau, daugumoj, nes pastoviai socdemus Šiauliai išrenka. Tai šiandien savivaldybėj kai balsavau, tai moteriškei, išduodančiai biuletenius, sakau galgi geresnius išsirinksim. Ji sako kažin kas tie geresni, sakau gal konservatoriai. Ji tik akis pastatė, sako jūs ką, negi neprisimenat kaip prie jų blogai buvo. Sakau, nusiraminkit, ne už juos balsuoju biggrin.gif .
Atsakyti