Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

vartotojo įkelta nuotrauka

sioje nuotraukoja ir gi ta pati gelyte Macs Virtually Velvet tarp mano gamybos vazoneliu..
Atsakyti
Visas su stebuklingomis Kalėdomis!

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka

Gražių, jaukių švenčių, sveikatos mums ir gėliukams...

O, ko ne stebuklų metas-ėmė ir apsireiškė Tulpiukas ir dar su gražiom naujienom. yahoo.gif
Tulpiuk, o tas naujas namas Lietuvoj ar vis dar svečioj šalelėj vargsti?
Vazonai interesni g.gif Jei iš gipso, ar nedrėgsta nuo išbėgusio vandens?
Atsakyti
Ne ten pataikiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrina: 26 gruodžio 2016 - 15:05
Deja,dar Anglijoj. Negaliu sakyti,kad vargstu,darbai lengvi,uz nieka neatsakau,atidirbau ir autobusas laukia vest namo.. esam visa seima..tik tiek,kad visad jauciasi,kad ne tavo,ne tau,svecias cia ir ne labai mylimas...
Vazoneliu nebandziau slapinti..i juos istatau plastikini,o i ji vazoneli.. tai gi ,tas is gipso tik del grozio. is molio grazesni iseitu,bet juos degint reik..sudetinga.
Atsakyti

Su Naujaisiais :egle: :santa2:

Keli nežiemiški vaizdai :mirksiukas:

Žiedelis vienintelis, bet lyginant su pačiu augalu - didžiulis :bigsmile:

DSCF8307-th.jpg

http://public.fotki....-/dscf8307.html

Nuo pavasario pabaigos žydi pratiškai be pertraukos :wub:

DSCF8322-th.jpg

http://public.fotki....5/dscf8322.html

Atsakyti
Maniškės žiedais nedžiugina ir nesiruošia. Žaliuoja lyg kokios salotos ir tikrai didesnio susidomėjimo ar meilės joms didėjant nejaučiu. Net kyla klausimas kam jų tiek daug reikia. Tad artimiausi metai bus sanpaulyčių išlikimo mano namuose išbandymas.
Ma's Arctic Sky-džiugino šventiniu laikotarpiu, dar ir Snežnyj Georgin žiedelis užsilikęs.

Atsakyti

Labas, merginos! Senai cia berasiau, nes nemoku naujame forume susigaudyti. Bet kadangi vargais negalais patekau, tai : Sveikinu visas su Naujais Metais, linkiu graziu ziedu, sveiku augaliuku o ir kad pacios zydetumet, kaip jusu augaliukai!!!

O as turiu problema su savo sanpaulytem. Uzpuole kazkokie vabaliukai juodi, mazi , paskraido. tiksliai nesuprantu kurioj vietoje gyvena, gal vazonelyje, bet labai megsta sviesa , nes puola ant stiklu lango o vakare prie stalines lempos ar teliko ekrano. Jie gana minksti, nes paemus su pirstu susitraisko. Tiesa , kai tupi vakare po lempa, tai svieciasi nugareles. Mano gelytes laba i vargsta, nes ant tos palanges visi vaikuciai mazuliai. Bandziau su kalio permanganatu laistyti- nepadejo. Tu musyciu daugybiu daugybe, gali buti kad gyvena po lango stiklo gumele, bet ir vazoneliuose. Tikriausiai parsinesiau rudeni is balkono su gelem arba is siltnamio su prieskoniais. Kas tai? Ar gali buti tripsai?

Aciu kas atsakys ir patars ka daryti.

Atsakyti
Labas..tripsai neskraido tik begineja ir labiau megsta kardelius ,o ne sanpaulijas...
susidurus esu su kaskuo manasiu.. speju ,kad su zemem yra atsinesta daugybe ju kiausineliu..gali buti,kad jie nekenkia gelytem,tiesiog issirito ir skraidyneja,o kieme tai salta..
Atsakyti
QUOTE(Tulpiukas1 @ 2017 01 04, 22:26)
Labas..tripsai neskraido tik begineja ir labiau megsta kardelius ,o ne sanpaulijas...

Tripsų yra daug rūšių, yra tokių, kurie labai mėgsta sanpaulijas. Suaugėliai skraido, lervutės šliaužioja. Bet klausimo atveju pagal surašytus požymius yra sciaros, grybiniai arba daiginiai uodeliai.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad veisiasi tik tada, kai sąlygos tam palankios, užsinešama dažniausiai su substratu. Dėl to kenkia jie ar ne - kiekvienas ginčysis pagal save. Jei auginat tik senas dideles sanpaulijas - galima tiesiog tik pradžiovinti substratą, nurankioti bet ką, kas gali pūti ir gerai vėdinti. Nebus sąlygų veistis - išnyks savaime. Jeigu namie auginate kokius nors daigus - tai prieš sėjos sezoną šituos parazitus geriau išnaikinti, nes dygstantys šiltai ir drėgnai laikomi augaliukai - uodelių rojus. Paskui gali tekti sukti galvą ar sėklos buvo nedaigios ir todėl supuvusios pilnos kirmėliukų, ar kirmėliukai jas išvalgė ir todėl supuvo. Apnaikinti galima laikantis agrotechnikos (neperlaistyti, pradžiovinti, šalinti organikos likučius - senus lapus, žiedus), vasaros metu sudaryti oro cirkuliaciją - skersvėjų neatlaiko. Dar yra tokie geltoni lipnūs lapeliai gaudyklės. O jeigu rimtai tame matote problemą - padės tik aktara. Kartą prasiliejus dingsta. Bet čia jau kaip sakant asmeninių vertybių klausimas - kam aktara per brangu ir per nuodinga tokiam reikalui, tie dažniau linkę kęsti šitus skrajūnus (suaugę jie jau niekam nekenkia, tik kiaušinius deda). Visokie ten smėliai, pjuvenos, degtukai, kalio permanganatas, citramonas ir kiti liaudiški metodai yra tik saviapgaulė, kad kažką darėt tuo klausimu smile.gif Taip kad rinktis pačiai.
Jei skaitot rusiškai tai apie juos rašo http://www.flowerswe...sts/lycoria.php
Atsakyti

Labai aciu uz issamu atsakyma. Tikrai tai yra sciaros, perskaiciau rusiskai viska ir supratau is kur jos atkeliavo, per langus, is balkono, nes jame per vasara buvo pelargonijos o kai inesiau i kambari pries salcius ir pastaciau ant palanges, tai prikrito daugybe nugaisusiu musyciu-sciaru. Bet kas svarbiausia, kad ant tos palanges veisiasi labai mazai , viena kitatik, o labiausiai kur yra sanpaulijos ir palange siltesne - tai kur balkonas. Turiu actaros ir bandysiu trucit, bet pries tai ismesiu visokias kitas geles, kuriu man ir nebereikia ir prieskoninius vazonelius, turiu sudziovintu. Atydziai apziurejau sanpaulytes vaikucius, jie yra labai mazuose indeliuose ir negaliu sausai ilgai laikyti, nes greit perdziuna, laistau mazdaug kas antra trecia diena. Kiek patyrinejau pavirsiu zemiu, neradau tu kirmelyciu, o suaugusiu didesniuose vazonuoseesanciu negaliu prieiti per lapus. Vistik man atrodo, kad labiausiai veisiasi po gumomis ant langu. Tai ka daryti, juk ten nepriliesiu nuodu o gali pakenkti ir tom gumom, langai brangiai kainuoja. O beto ten mano miegamasis, kitur neturiu kur miegoti.

Atsakyti

Man šitą problemą išsprendė iki man priimtino lygio tuklės (vabzdžiaėdžiai augalai). Stovi po vieną virtuvėje, kambaryje ir balkone. Musyčių praktiškai neliko. Tiesa, šiuo metu šiek tiek išlenda, nes tuklės miega žiemos miegu

Atsakyti

Rimmusia, o tu tukliu yra pirkti geliu pardese? Ir ar brangios jos? O gal reikia cia paziuret , gal kas turi is kaunieciu. Butu labai gerai.

Atsakyti