Jau kiek žiedų
Kiek laiko ilsėjo?
Kadangi aš jų turiu tikrai daug (virš 130 veislių), tai į klausimą apie poilsį sunku atsakyti. Paprastai visus metus aš turiu gausiau ar mažiau žydinčių sanpaulijų. Kadangi papildomo apšvietimo neturiu, tai žinoma žiemą žiedų būna mažiau. Bet ir pavieniai žiedai džiugina. Be to tada kiekvieną žiedą įdėmiau apžiūri, pastebi visas smulkmenas O dabar jau prasideda masiškesnis žydėjimas, laistydama pastebiu vis daugiau besiskleidžiančių. Šiemet gal tik porą savaičių vėliau negu įprastai.
Ir skirtingų veislių poilsis skirtingas. Treileriai, dabar pradėję, dažnai iki žiemos žydi su nedidelėm pertraukėlėm. Gana ilgas "lietuvaičių" žydėjimas. Gal tik su Lituanika sunkiai sekasi "susitarti". O kai kurios veislės tik kartą ar du per metus porai mėnesių ar trumpiau pražysta. Vienos žydi "kepurėmis", o kitos tik pavieniais žiedais. Nors kartais vienas žiedas savo dydžiu ir grožiu vos ne visą puokštę atstoja...
Kažkada šitos sanpaulijos labai norėjau, ilgai ieškojau ir ... greitai atsisveikinau. Nuotraukose žiedeliai atrodė labai gražūs. O realybėje įspūdžio nepaliko - nedideli, gana nestabilūs
p.s. ūkis bando atsigauti - buvau šiek tiek apleidus, per žiemą turėjau nemažai nuostolių
Nuostolių turėjau tik PRIDENS PINK TRAIL. Tos labai gailėjau, bet viršūnėlę pavyko įšaknydinti, įsodinau, lapeliai nukeipę-gal per stebuklą išliks. Dar tik iš lapelio išaugusių keletos mažylių netekau, nes per laiko ir sveikatos problemas nepalaisčiau ir sudžiūvo.
Nors ir labai norėjau mažinti sanpaulijų skaičių, bet kaip virš 50 skirtingų, taip nemažėja. O jau nebeatsimenu kiek mamai atidaviau, į darbovietę išdalinau, iš lapelių priaugintų mažylių pridovanojau. Daug dėmesio ir vietos joms reikia, o to šiais metais kaip tik ir negalėjau skirti. Bet gyvena ir vargo nemato. Matyt iš paskutiniųjų į mano namus kabinasi.
Užuojauta O kas atsitiko?
Va čia tai SMŪGIS.... ne tik tau , bet ir man
Juk kiek daug sanpaulyčių tavo išaugintų pas mane atkeliavo. Vos ne giminės patapome.
Jei reikia, nesikuklink, sakyk, nuskabysiu visų kiek turiu lapus ir atsiųsiu giminei pratęsti. Dar ir mažylį vieną kitą neišdalintą atkapstysiu.
Spėju, kokios skaudžios ligos buvo užpuolę tavo šeimą-per tai ir netektys kolekcijos.
Šiandien į objektyvą pateko "lietuvaitės". Myliu jas už ilgą žydėjimą
Šiandien fotosesijoje treileriai. Iš sanpaulijų mažiausiai fotogeniški. Dažniausiai tai vazonėlį apglėbiantys "kamuoliukai", kuriuos pavyksta parodyti tik iš vieno šono