Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

DSCF1789-vi.jpg

DSCF1823-vi.jpg

Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2018 04 05, 14:25)
<p>[img]ht
</p>

Jau kiek žiedų bigsmile.gif

Kiek laiko ilsėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempė12: 05 balandžio 2018 - 20:19

Kadangi aš jų turiu tikrai daug (virš 130 veislių), tai į klausimą apie poilsį sunku atsakyti. Paprastai visus metus aš turiu gausiau ar mažiau žydinčių sanpaulijų. Kadangi papildomo apšvietimo neturiu, tai žinoma žiemą žiedų būna mažiau. Bet ir pavieniai žiedai džiugina. Be to tada kiekvieną žiedą įdėmiau apžiūri, pastebi visas smulkmenas :bigsmile: O dabar jau prasideda masiškesnis žydėjimas, laistydama pastebiu vis daugiau besiskleidžiančių. Šiemet gal tik porą savaičių vėliau negu įprastai.

Ir skirtingų veislių poilsis skirtingas. Treileriai, dabar pradėję, dažnai iki žiemos žydi su nedidelėm pertraukėlėm. Gana ilgas "lietuvaičių" žydėjimas. Gal tik su Lituanika sunkiai sekasi "susitarti". O kai kurios veislės tik kartą ar du per metus porai mėnesių ar trumpiau pražysta. Vienos žydi "kepurėmis", o kitos tik pavieniais žiedais. Nors kartais vienas žiedas savo dydžiu ir grožiu vos ne visą puokštę atstoja...

Atsakyti
Rimusios sanpaulijų ūkis klesti ploja.gif

Aš saviškes apleidau. Jei ir žydi, tai nenufotografuoju. Kai saulutė pradėjo dažniau rodytis-atsigavo, pumpuruojasi, kelios žydi. Kartu pasimatė ir visi ,,apmoherinimai" nuo pūkių kačių kailio.

Dar niekada nežydėjusi Zoliushkin Son-pirmas žiedelis.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Kažkada šitos sanpaulijos labai norėjau, ilgai ieškojau ir ... greitai atsisveikinau. Nuotraukose žiedeliai atrodė labai gražūs. O realybėje įspūdžio nepaliko - nedideli, gana nestabilūs

p.s. ūkis bando atsigauti - buvau šiek tiek apleidus, per žiemą turėjau nemažai nuostolių :unsure:

Atsakyti
Realybėje žiedas man gražus atrodė ir laikėsi stebėtinai ilgai, gal, kad ne vasariniai alinantys karščiai, o tik +20 kambario temp. Nepatinka tik žemyn nuleipę kabaluojantys lapai.

Nuostolių turėjau tik PRIDENS PINK TRAIL. Tos labai gailėjau, bet viršūnėlę pavyko įšaknydinti, įsodinau, lapeliai nukeipę-gal per stebuklą išliks. Dar tik iš lapelio išaugusių keletos mažylių netekau, nes per laiko ir sveikatos problemas nepalaisčiau ir sudžiūvo.

Nors ir labai norėjau mažinti sanpaulijų skaičių, bet kaip virš 50 skirtingų, taip nemažėja. O jau nebeatsimenu kiek mamai atidaviau, į darbovietę išdalinau, iš lapelių priaugintų mažylių pridovanojau. Daug dėmesio ir vietos joms reikia, o to šiais metais kaip tik ir negalėjau skirti. Bet gyvena ir vargo nemato. Matyt iš paskutiniųjų į mano namus kabinasi.
Atsakyti
labas mergaites,mano visos sanpaulijos mire,tad su jom baigta,keleta dar auginuos nauju is vaikuciu,daugiau viskas angel_sadangel.gif cray.gif
Atsakyti

Užuojauta :console: O kas atsitiko?

Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2018 04 10, 23:06)
labas mergaites,mano visos sanpaulijos mire,tad su jom baigta,keleta dar auginuos nauju is vaikuciu,daugiau viskas  angel_sadangel.gif  cray.gif

Va čia tai SMŪGIS.... ne tik tau , bet ir man cry.gif
Juk kiek daug sanpaulyčių tavo išaugintų pas mane atkeliavo. Vos ne giminės patapome.

Jei reikia, nesikuklink, sakyk, nuskabysiu visų kiek turiu lapus ir atsiųsiu giminei pratęsti. Dar ir mažylį vieną kitą neišdalintą atkapstysiu.

Spėju, kokios skaudžios ligos buvo užpuolę tavo šeimą-per tai ir netektys kolekcijos.
Atsakyti
Šiek tiek spalvų.

CURLY OKEAN

RS Baltijskaja volna-išgyvenusi kritimą ant galvos ir praradusi daugiau kaip pusę lapų.

Treileris MADAM -ruošiasi žydėjimo maratonui.

Ma's Arctic Sky

Atsakyti

Šiandien į objektyvą pateko "lietuvaitės". Myliu jas už ilgą žydėjimą :wub:

DSCF1928-vi.jpg

DSCF1906-vi.jpg

DSCF1912-vi.jpg

DSCF1922-vi.jpg

Atsakyti

Šiandien fotosesijoje treileriai. Iš sanpaulijų mažiausiai fotogeniški. Dažniausiai tai vazonėlį apglėbiantys "kamuoliukai", kuriuos pavyksta parodyti tik iš vieno šono :oh:

DSCF1945-vi.jpg

DSCF1953-vi.jpg

DSCF1965-vi.jpg

DSCF1961-vi.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 21 balandžio 2018 - 22:26