Ačiū rusmai už priežasčių išvardijimą. Visada įdomu ir naudinga jūsų mintis paskaityti.
Su pažastiniais auginiais aš pernai vargau. Tik nukrapštau ir vėl leidžia ir dar daugiau. Šiemet tos problemos dar nėra.
O vakar galvojau kad prisidirbau. Pas mane šiemet bėda su viršūnėmis. Ne tik kad sutankėję lapai, bet yra keletas, kurių viršūnėlės tokios kaip užsikoncervavusios, lapukai maži, deformuoti. Apžiūrėjau su mikroskopu iš visų pusių, na nėra jokių kenkėjų, bet pro mikroskopą matosi balta, lig būtų miltligė. Pasidariau Topo ir jas nupurškiau. Tik vėliau topt į galvą, kad aš paskaičiavau litrui, o mano purkštuvas tai pusės litro- reiškia nupurškiau dvigubai stipresniu negu reikia. Bet šįryt apžiūrėjau kad nieko joms nenutiko,jei tik vėliau pasirodys. Bet manau būtų iš karto nudeginę, turbūt Topas nepavojingas lapams.
Į pažastinukų pasirodymą paprastai žiūriu kaip į požymį, kad nauja sanpaulija greitai žydės. Nekalbu apie kai kurias veisles (pvz. Pink Mint), nuo kurių tik spėk pažastinukus krapštyti
</p>
Gerai, kad parašei. Ilgai ieškojus radau ant Baltiskaja Volna du spirgiukus pažastinukus. Dar šį sezoną nežydėjo, tai dabar praktiškai galėsiu įsitikinti.
Pamatavau plačiausioj vietoj-39 cm. Pati didžiausia tarp visų maniškių.
Sena meilė nerūdyja
Viena tamsiausių raudonų. Iš pradžių žiedai išsiskleidė kažkokie negražūs, bet paskui pasitaisė
Žiedukai nedideli, bet mane labai žavi spalvų derinys
Dar pora iš pirmųjų, kurių neplanuoju atsisakyti
Malonus siurprizas
Miniatiūra Todėl labai nustebino Vidam vazonėlis 5,5 cm vazonėlio ji man niekad neperaugo
Per didelis vazonėlis ? Jis skaitosi 8 cm, bet realiai nepilnai 7, nes tulpės formos, tai viršus nulenktas į šonus. Šiandie nužiūrėjau kad ji turi pažastinukų, net tris nukrapščiau...o jau trapumas, prieiti neįmanoma, tie lapai keisti, garbanoti Vienas šonas pusplikis liko, bet jau praretėjo, tai nors žiedai galės normaliai išlįsti
Bet žiūriu pas mane žiedai kitokie. Gal taip atrodo, nes senoje versijoje jūsų nuotraukos didžiulės, tai žiedai kitaip atrodo.
P.S paskaičiau kad skrotelė 8-10 cm, reiškia maniškė normali, ne per didelė
Miniatiūrai - aštuntukas? Sanpaulijoms rekomenduojama, kad vazonėlis būtų tik 1/3 augalo skersmens. Net ir maniškis teoriškai jai didokas. Per tuos 4 metus, kai šios "pakvaišusios mergaitės" gyvena mano namuose, tik šiek tiek praauga vazonėlį. Mažės jos. Šito tipo lapai visada yra kieti ir trapūs. Man patogiausia pažastinukus krapštyti dantų krapštuku. Žiedeliai būna gana įvairūs
http://public.fotki....on/?view=roll#1
Aš irgi pažastinukus krapštau su dantų krapštuku, bet kad neina prieiti per lapus, o tik palenki nors kiek lapuką -iš karto triokš.
Peržiūrėjau jūsiškių istoriją Kai mažam vazonėlyje tai išryškėja jos mažumas
Gražu
Mažylė miela O antrosios būtų labai smalsu pamatyti žiedą