Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

O aš tokių pažastinukų problemų visiškai neturiu. Gal todėl, kad netupi nei viena ant palangės ir šviesos daug negauna. Ten kaktusai karaliauja. Su tręšimais irgi nepersistengiu. Augaliukai daugiausia 1-3 metų . Keli tik senesni.

Ačiū rusmai už priežasčių išvardijimą. Visada įdomu ir naudinga jūsų mintis paskaityti.
Atsakyti
Rusmos patarimus visada įdomu skaityti 4u.gif

Su pažastiniais auginiais aš pernai vargau. Tik nukrapštau ir vėl leidžia ir dar daugiau. Šiemet tos problemos dar nėra.
O vakar galvojau kad prisidirbau. Pas mane šiemet bėda su viršūnėmis. Ne tik kad sutankėję lapai, bet yra keletas, kurių viršūnėlės tokios kaip užsikoncervavusios, lapukai maži, deformuoti. Apžiūrėjau su mikroskopu iš visų pusių, na nėra jokių kenkėjų, bet pro mikroskopą matosi balta, lig būtų miltligė. Pasidariau Topo ir jas nupurškiau. Tik vėliau topt į galvą, kad aš paskaičiavau litrui, o mano purkštuvas tai pusės litro- reiškia nupurškiau dvigubai stipresniu negu reikia. Bet šįryt apžiūrėjau kad nieko joms nenutiko,jei tik vėliau pasirodys. Bet manau būtų iš karto nudeginę, turbūt Topas nepavojingas lapams.
Atsakyti

Į pažastinukų pasirodymą paprastai žiūriu kaip į požymį, kad nauja sanpaulija greitai žydės. Nekalbu apie kai kurias veisles (pvz. Pink Mint), nuo kurių tik spėk pažastinukus krapštyti :oh:

Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2017 06 04, 19:20)
<p>Į pažastinukų pasirodymą paprastai žiūriu kaip į požymį, kad nauja sanpaulija greitai žydės. Nekalbu apie kai kurias veisles (pvz. <strong>Pink Mint</strong>), nuo kurių tik spėk pažastinukus krapštyti doh.gif
</p>

Gerai, kad parašei. Ilgai ieškojus radau ant Baltiskaja Volna du spirgiukus pažastinukus. Dar šį sezoną nežydėjo, tai dabar praktiškai galėsiu įsitikinti.
Pamatavau plačiausioj vietoj-39 cm. Pati didžiausia tarp visų maniškių.
Atsakyti

Sena meilė nerūdyja :wub:

DSCF9652-vi.jpg

Viena tamsiausių raudonų. Iš pradžių žiedai išsiskleidė kažkokie negražūs, bet paskui pasitaisė :D

DSCF9674-vi.jpg

Žiedukai nedideli, bet mane labai žavi spalvų derinys :bigsmile:

DSCF9660-vi.jpg

Dar pora iš pirmųjų, kurių neplanuoju atsisakyti :ax:

DSCF9668-vi.jpg

DSCF9664-vi.jpg

Malonus siurprizas :mirksiukas:

DSCF9634-vi.jpg

Miniatiūra :ax: Todėl labai nustebino Vidam vazonėlis :hmm: 5,5 cm vazonėlio ji man niekad neperaugo

DSCF9644-vi.jpg

Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2017 06 04, 19:50)
Todėl labai nustebino <strong>Vidam</strong> vazonėlis hmm.gif 5,5 cm vazonėlio ji man niekad neperaugo

Per didelis vazonėlis ? Jis skaitosi 8 cm, bet realiai nepilnai 7, nes tulpės formos, tai viršus nulenktas į šonus. Šiandie nužiūrėjau kad ji turi pažastinukų, net tris nukrapščiau...o jau trapumas, prieiti neįmanoma, tie lapai keisti, garbanoti doh.gif Vienas šonas pusplikis liko, bet jau praretėjo, tai nors žiedai galės normaliai išlįsti smile.gif

Bet žiūriu pas mane žiedai kitokie. Gal taip atrodo, nes senoje versijoje jūsų nuotraukos didžiulės, tai žiedai kitaip atrodo.

P.S paskaičiau kad skrotelė 8-10 cm, reiškia maniškė normali, ne per didelė mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 04 birželio 2017 - 21:03

Miniatiūrai  - aštuntukas? :hmm: Sanpaulijoms rekomenduojama, kad vazonėlis būtų tik 1/3 augalo skersmens. Net ir maniškis teoriškai jai didokas. Per tuos 4 metus, kai šios "pakvaišusios mergaitės" gyvena mano namuose, tik šiek tiek praauga vazonėlį. Mažės jos. Šito tipo lapai visada yra kieti ir trapūs. Man patogiausia pažastinukus krapštyti dantų krapštuku. Žiedeliai būna gana įvairūs

http://public.fotki....on/?view=roll#1

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 04 birželio 2017 - 21:14
Kai aš jų nepažįstu ir įsigiju tik iš nuotraukų, tai neatkreipiu dėmesio ar miniatiūra ar dar kas. Tai ir sodinu į vienodus vazonėlius. Gal dėl to ir sužėlė į kamuolį turėdama daug vietos biggrin.gif Dar vieną turiu kamuoliuką tokiais lapais.
Aš irgi pažastinukus krapštau su dantų krapštuku, bet kad neina prieiti per lapus, o tik palenki nors kiek lapuką -iš karto triokš.

Peržiūrėjau jūsiškių istoriją smile.gif Kai mažam vazonėlyje tai išryškėja jos mažumas wub.gif
Atsakyti
Golden Autumn antras žydėjimas

vartotojo įkelta nuotrauka

Ellie Gardner

Atsakyti

Gražu :wub:

Atsakyti
Mielas ermitažinis miniukas nežiniukas.

Ir įdomybė-АВ-Спанч Боб vienas kotelis, bet iš jo išaugę du lapeliai.

Atsakyti

Mažylė miela :bigsmile: O antrosios būtų labai smalsu pamatyti žiedą :ax:

Atsakyti