Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

pas mane isizydejo Наша Надежда
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Myliu šitą
Atsakyti

Nuostabios Jūsu sanpaulijos!!!

Labai norėčiau nusipirkti idomesniu sanpauliju vaikučiu arba lapeliu.

Nes tos paprastos iš parduotuviu, jau nebeidomu. Gal kas parduodate? 

Atsakyti
kreipiuosi į žinoves.
Pas mane pradėjo augti daug pažastinių vaikučių. Skabau, o jie ir vėl auga. Kas ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 06 01, 08:18)
kreipiuosi į žinoves.
  Pas mane pradėjo augti daug pažastinių vaikučių. Skabau, o jie ir vėl auga.  Kas ne taip?

Didelė žinovė tikrai nesu, bet gal tai treileris? Tada jie turi šakotis ir auginami po keletą krūmų.
Būtų gerai augalo pavadinimą sužinoti. Juk ne visos sanpaulijos iš karto taip elgtis pradėjo.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 06 01, 08:11)
Didelė žinovė tikrai nesu, bet gal tai treileris? Tada jie turi šakotis ir auginami po keletą krūmų.
Būtų gerai augalo pavadinimą sužinoti.  Juk ne visos sanpaulijos  iš karto taip elgtis pradėjo.

tikrai ne treileris. Galiu keleta pavardinti, nors beveik visos taip elgesi
LE-Princessa Persii; LE-Aisedora;
parnikovyy-effekt; Buntar
ir dar kitos
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 06 01, 09:18)
tikrai ne treileris. Galiu keleta pavardinti, nors beveik visos taip elgesi
LE-Princessa Persii; LE-Aisedora;
parnikovyy-effekt; Buntar
ir dar kitos

Priežasčių gali būti daug, ir norint atrinkti, dar daug ką reikia žinoti.
1. Genetika. Kai kurios veislės itin linkusios taip elgtis ir taip elgiasi visada, nors jos nėra treileriai.
2. Dažniausiai taip elgiasi jauni augalai intensyvaus augimo metu. Tiesiog jeigu dauguma augalų starteriai ar šiaip jauniklės iki dviejų metų, tai pakankamai dažnas reiškinys, kuris su amžiumi apstoja savaime. Jei visos jaunos - apyjaunės - gali būti, kad vyksta normalus procesas, o atrodo, kad labai daug tų pažastinukų.
3. Per daug trąšus substratas/arba pavartotos per daug azoto ir/ar per daug kalio turinčios trąšos. Kad žydėtų, o ne tik augintų gausius pažastinukus ir lapiją, formulėje turi būti fosforo skaičius didžiausias.
4. Panaudoti kokie nors hormonai/augimo stimuliatorius ar dar koks nors briedovas preparatas, neaišku kam ir nuo ko, bet tipo labai geras.
5. Pažeistas augimo centras. Galimai yra erkių arba jų buvo ir buvo naikintos, bet centras jau vis tiek pažeistas, taigi augalas augina naujus centrus.
6. Per daug intensyvus apšvietimas.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 06 01, 08:58)

ačiū už išsamų atsakyma
pagal visus požymius man atitinka 2 ir 6 punktai, na dar dalinai trešimas, nors jokiais harmonais netrešiau. Kadangi buvo labai suvargę po žiemos, tai palaisčiau dilgėlių atskiestu raugu.
Atsakyti
Tai turbūt tą tręšimą reikia reitinguoti kaip priežastis Nr. 1, o abu kiti punktai - tik kaip priedas (gal senas sanpaulijas ir mažesniame apšvietime būtų pavaikę silpniau. Mažas vazonėlis - labai uždaras ir labai jautrus pasaulėlis, papylus tokio raugo į tikrą žemę - atvirą gruntą, pusiausvyra grįžta, nes žemėje ir šiaip yra maisto medžiagų, o tokioje uždaroje erdvėje - išsibalansavo, susidarė perteklius kai kurių elementų. Eksperimentai su dilgėlėmis kai kam ir dauuug blogiau baigiasi

http://petrasdargis....liausias-darbas
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 06 01, 12:47)
Eksperimentai su dilgėlėmis kai kam ir dauuug blogiau baigiasi

Gal taip ir yra, tik taip blogai kaip tose nuotraukose nėra. Žibutės auga gražiai, skurdenos atsigavo, žiedus augina. Tik va kartu ir pažastiniai auga. Turėsiu galvoje jūsų patarimą ir ateityje nepiknaudžiausiu su dilgėlėmis. Nebent labai jau silpnuti skiedinį panaudosiu. Tą raugą ruošiau meileniam, bet kad neišpilti likučio panaudojau ir žibutėm
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 06 01, 13:59)
Žibutės auga gražiai, skurdenos atsigavo, žiedus augina. Tik va  kartu ir  pažastiniai auga. Turėsiu galvoje  jūsų patarimą ir ateityje nepiknaudžiausiu su dilgėlėmis. Nebent labai jau  silpnuti skiedinį panaudosiu. Tą raugą ruošiau  meileniam, bet kad neišpilti likučio panaudojau ir žibutėm

Už šitą info tai ačiū 4u.gif Tada viskas labai logiška, ir patvirtinama, info straipsnyje - teisinga. Nes man, kaip ir bet kam iš suvokiančių agronomiją, buvo labai keista, kad kaip gali augalo, kuris pats užaugdamas sunaudoja labai daug azoto, išrūgose beveik nebūti... azoto. Labiau lengva tikėti tuo, ką įprasta girdėti - kad dilgėlių raugas - azotinė trąša, o pasirodo, kad tai - melas, perrašomas iš kartos į kartą biggrin.gif.

Meilenių augintojai matyt pastebėjo, kad dilgėlių raugas gerai meileniams tiesiog atsitiktinai, nes jeigu jie "moksliškai" tikėtų, kad tai stiprios koncentracijos azotinė trąša, tokio dalyko nepiltų ant svogūnų. Svogūnams reikia daug kalio ir kaip žydinčioms gėlėms - fosforo. Ir čia viskas labai logiška ir labai ok.

Sanpaulijoms gavosi kalio perteklius ir nuo to jos suskato daugintis, nes pažastinukai gi ne kas kitas, o vegetatyvinio dauginimosi "išraiška". Azoto joms daug ir nereikia, fosforo gavo, kalis greitai išsiplaus. Taip kad viskas susitvarkys. Bet patirtis tikrai labai įdomi 4u.gif . Reikės pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 06 01, 09:45)
ačiū už išsamų atsakyma
pagal visus požymius  man atitinka 2 ir 6 punktai, na dar dalinai  trešimas, nors jokiais  harmonais netrešiau. Kadangi buvo labai  suvargę po žiemos, tai palaisčiau dilgėlių  atskiestu raugu.

Man viskas tas pats, tik vietoj raugo tręšiau Schultz trąšomis, bet skiedžiau labiau, nei kitoms gėlėms. Gal vis tik apšvietimas kaltas ax.gif , nes patalpėlė mažutė, o langai iš trijų pusių .
Papildyta:
QUOTE(Lutpede @ 2017 05 30, 08:41)
Myliu šitą

Dieviška wub.gif ... Bet ir aš labai panašią turiu, ačiū mirksiukas.gif 4u.gif wub.gif . Jau žydi ax.gif
Atsakyti