Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(fufute @ 2016 11 04, 09:44)
As ir nebuvau radus, kad trupa.... bet mano acitrusas turi ir baltus taskelius ir per nakti visi pelekai nutrupejo, nors vaistu buvau nuo manu pylus 1 karta. O vienas numiro su nutrupejusiais pelekais.
Nieko nesuprantu kas cia vyksta pas mane verysad.gif

Manu gydimo pagrindas yra druska. Reik manyt, kad ir vaistuose jos pilna. Gi samai (o ancitrusas - samas) druskos beveik visai netoleruoja. Tiketina, kad butent nuo gydimo jam kazkas neprognozuoto ir pasidare blink.gif
Atsakyti
Cia musu pirmas akvariumas, pirmos zuvys... Galvojom suleisim zuvis, jos ir plaukioja. O cia blink.gif
Nei pas broli, nei pas draugus taip nebuvo...

Mum mirtys prasidejo nuo neonu. Buvau nuvaziavus i bazes, kur nuos pirkau, ten ligu nepastebejo, visi sveiki plaukioja. Gal klaida padariau, jog savaite delsiau ir vaistu nepyliau... nes pas gupija buvo 3 balti taskiukai, paskui isnyko.
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2016 11 04, 11:22)
Manu gydimo pagrindas yra druska. Reik manyt, kad ir vaistuose jos pilna. Gi samai (o ancitrusas - samas) druskos beveik visai netoleruoja. Tiketina, kad butent nuo gydimo jam kazkas neprognozuoto ir pasidare  blink.gif

Vienas ancitrusas pries vaistu pylima uzsilenke. Ir pelekai buvo nubyreja. Buvo rozines spalvos, taskeliu baltu neiziurejau.
Reiks vaistu sudeti paskaityti vakare. Nuo vaistu ir pradejau, nes druskos del samo ir ancitrusu nepyliau.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2016 11 04, 11:32)
Cia musu pirmas akvariumas, pirmos zuvys... Galvojom suleisim zuvis, jos ir plaukioja. O cia  blink.gif
Nei pas broli, nei pas draugus taip nebuvo...

Mum mirtys prasidejo nuo neonu. Buvau nuvaziavus i bazes, kur nuos pirkau, ten ligu nepastebejo, visi sveiki plaukioja. Gal klaida padariau, jog savaite delsiau ir vaistu nepyliau... nes pas gupija buvo 3 balti taskiukai, paskui isnyko.
Papildyta:
Vienas ancitrusas pries vaistu pylima uzsilenke. Ir pelekai buvo nubyreja. Buvo rozines spalvos, taskeliu baltu neiziurejau.
Reiks vaistu sudeti paskaityti vakare. Nuo vaistu ir pradejau, nes druskos del samo ir ancitrusu nepyliau.

Pagrindinis dalykas KANTRYBE! Akvariumas turi uzsistartint, o tai trunka ilgaaaaiii. (Kaip Tavo akvui apie 14 menesiniu). Visiems visokiu netekciu nutiko, nutinka ir nutiks. Pradedantiesiems dazniau (pvz pas jus tuoj dar ir dumbliai neisvengiamai subujos!), bet ir profams visokiu nesamoniu pasitaiko. Ypac kai "profas" girtas burbula nesasi plaut i vonia biggrin.gif
Cia taip: geriau kentet netektis; stropiai laikytis pradziamokslio ir neimprovizuot: nekaisiot naguciu kada tik panizta; imanomai ilgiau leist bliudui paciam dorot savo problemas ir t.t.
P.S. Antras pagal svarbuma dalykas - NETIKET PARDAVEJAIS!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 11 04, 10:51)

------------
Kuo pasireiskia tas "nenormalus plaukiojimas"?

Kad duodasi palei stikla aukstyn zemyn...
Temperatūra ir viskas analogiška buvusiam akvai. Prieš tai buvo 85 l.
Temperatūra irgi tokia buvo kaip ir ankstesniam...
Vsiduoklių naujai nepirkau, o iš mažesnio į didesnį perkėliau...
Sakot chemijos nenaudot?
Tarkim pakeičiu visą vandenį ir po kiek laiko žuvis suleisti??????
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 11 04, 11:56)
Pagrindinis dalykas KANTRYBE! Akvariumas turi uzsistartint, o tai trunka ilgaaaaiii. (Kaip Tavo akvui apie 14 menesiniu). Visiems visokiu netekciu nutiko, nutinka ir nutiks. Pradedantiesiems dazniau (pvz pas jus tuoj dar ir dumbliai neisvengiamai subujos!), bet ir profams visokiu nesamoniu pasitaiko. Ypac kai "profas" girtas burbula nesasi plaut i vonia  biggrin.gif
Cia taip: geriau kentet netektis; stropiai laikytis pradziamokslio ir neimprovizuot: nekaisiot naguciu kada tik panizta; imanomai ilgiau leist bliudui paciam dorot savo problemas ir t.t.
P.S. Antras pagal svarbuma dalykas - NETIKET PARDAVEJAIS!!  biggrin.gif

Tada vel atbegsiu guosti: dumbliai puola, ka daryt biggrin.gif

Jau isitikinau, kad kartais reikia neklausyti pardaveju. Nors kiekvienassako, kad akcariuma, bent jau viena, turi

Aciu uz patarimus, bandysim ieskoti tos kantrybes ☺
Atsakyti
Ta kantrybė sudėtingas dalykas...
85 l akva praveikė pusę metų tai tikėjaus, kad didesnis analogiškai elgis...
Viltis durnių motina taip sakant...
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2016 11 04, 12:11)
Kad duodasi palei stikla aukstyn zemyn...
Temperatūra ir viskas analogiška buvusiam akvai. Prieš tai buvo 85 l.
Temperatūra irgi tokia buvo kaip ir ankstesniam...
Vsiduoklių naujai nepirkau, o iš mažesnio į didesnį perkėliau...
Sakot chemijos nenaudot?
Tarkim pakeičiu visą vandenį ir po kiek laiko žuvis suleisti??????

Kazkas xujovai man cia su tuom kompu gaunasis unsure.gif
------------------------
Teoriskai (be papildu) visiskai pakeistas vanduo turetu para pastovet tik su burbuliatorium, o tada pasodint augalus arba primest kitokio sieno, iki kad siek tiek prasmirstu kudra. Taip pat teoriskai zuvis galima butu leist uz 5 dienu, bet realiai tai jau ant rytojaus rolleyes.gif
Kitas dalykas,- Tavo zuvys labai sudetingos (ir netgi tarpusavy nesuderintos); nelabai zinau kokie ju poreikiai, nes tokias tik per TV esu mates biggrin.gif
-------------------------
Nesiskubink laikytis mano "instrukciju". (Cia greiciau is nuojautos patarineju).
Bet vienas dalykas tikras: jei pilsi vandeni per kuo auksciau pakelta dusa,- marinuot reiks geroookai trumpiau! 4u.gif
O i temperatura tai atsizvelk!! Sakai tas pats, bet perkelimo momentu galejo ciort znajet kas nutikt.
------------------
Gerai, kad turit i ka perkelt, bet uzjauciu del 20 kibiru nesiojimo tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvydas.: 04 lapkričio 2016 - 12:49
Dėl kibirų. Brandinu idėja nuo virtuvės krano tiesiogiai leist per šlangą...
Dvigubai sumažėtų kibirų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2016 11 04, 13:02)
Dėl kibirų. Brandinu idėja nuo virtuvės krano tiesiogiai leist per šlangą...
Dvigubai sumažėtų kibirų biggrin.gif

---------------
Veikia toks daiktas! 4u.gif (Tik temperatura sudabot dar sunkiau). Senosios SM akvariumistes bande ir sake, kad visai neprastai gavosis. bigsmile.gif
Ale mano manymu tatai yra TINGINYSTE, todel tokia racionalizacija gali sugalvot tik senos bobos arba socialdemokratai. tongue.gif biggrin.gif
Su 200l verciau pasitusyk (figura palaibes ir siaip... wub.gif prie raumenio busi..); slangos neisvengsi kai jau tonom skaiciuosis.
Beje, "senosios" ir nusiurbima tiesiai i sikinyka pasidarydavo 4u.gif
Atsakyti
Apie nusiurbimą tiesiai į šikaną nepagalvojau
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2016 11 04, 14:26)
Apie nusiurbimą tiesiai į šikaną nepagalvojau

HA! O kas sake, kad Tau prie veido tinka galvot?? biggrin.gif
Uz tai ir jungiames prie forumu, kad esam blondines, megstam cepelinus, bet britkinames bulviu skutimu.
Nagai pajuosta! Jums tai zajabys: nusilakavot ir nebesimato tu gedulingu juosteliu, o man reikia nusigrauzt; kas neisvengiamai pavirsta spalinukem, siknos niezuliu, atitinkamai, ju krapstymu, pakui vel nagu kramtymu ir t.t. unsure.gif Nuo pat vaikystes: uzburtas ratas; kaip kokia piktybiniu zarnyno kirminu veisykla esu rolleyes.gif
--------------------------
O gal gupijas (ar k.t) galima spalinukem sert???? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Paziurejau vaistu sudeti. Druskos neradau, arba labai jau mandrai uzvardintas : 60mg zaliojo Malachito oksalato ir 60mg Methylthionimum chloride (jei butu natrio chloridas, tai tada druska).

O savo ancitrusa radau jau lavoneli . Atrodo, kaip butu nuplikintas. Gal tikrai ji vaistai "nugrauze"? Vaistus dozavau su svirkstu, tai tikrai dozeliuks.
Samukui pakolkas viskas ok.
Ikeliu foto, gal pastebes profu akis kokia nors liga?

user posted image

angel_sadangel.gif
Atsakyti