Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Eiliniaim bane buvau. (Si karta lygtaias Rasma "Uz miegamojo duru" del kazkokios nerealiai jautrios debiles/poetes skundo uzmete, o paskum jau as pats save dar pusmeciui uzsibaminau 4u.gif Nu ir dar jau ant visam uzsibaninsiu, bet cekava... Tai vat, stiarvos (anksciau dar mergicom vadindavau), vertinimas toks:
1. Nei vieno normaliai skaitomo puslapio per puse metu (netgis DAUGIAU) neprirasinejot.
2. Vietoj akvariumu atsidaret kupi/pradai karpi.
3. O nors jau pastojot katra nors? bigsmile.gif
------------------------
Joa. Dingsiu kai tik zmona gris, bet dar pusantros dienos netgi laisva sofke yra v zapase biggrin.gif
Ciprasau jei kada nors ka nors izeidziau. (Ypac soriukas jei nestovejo; bet tatai juk ne vien nuo manes priklauso?? Ka??)?? tongue.gif
----------------------------
Gerai jau gerai... SAUNIOS ESAT!! ACIU, kad mane toleravot!
Atsakyti
Ai, dar yra svarbiu dalyku kuriuos verta paminet!
Nuosavu kailiu isbandziau vaistukus Bicilin-5.
(Rusisku papildu kioske mokejau 2 eurus, bet reikejo uzsisakyt ir diena palaukt. Cia EU nesertifikuotas antibiotikas/miltukai, bet akvariumui gali ir praverst tiek zuvyciu gydymui, tiek ir dumbliu naikinimui).
Neitin stropiai laikiaus metodikos. Tinginys esu. Ale pirmasiais 4 dienas tai beveik iskentejau! Zalia dumbli konkreciai uzmuse! (Pasprukusios ir akve likusios zuvytes netgi gyvesnes nagu tos kur begelbedamas nuo xemijos poveikio nudvasinau uzdares slojike). Kol peizejau/menesi dykaduoniavau - rudadumblis atsirado. Ale toks lengvas: brukst ir dingsta.
Sepetuka-barzdele irgi jama, bet ne taip sparciai kaip noretusis. O ir mini, mimi, mylimiausia mini nana atsigavo, bet jin ir su tuom "sepetuku" kuo puikiausiai 10 metu gyveno ir vis dar nenescia". nestuke.gif Rimtesni augaliukai NUKENTEJO. Bet atgaivinamai!
Noriu pasakyt, kad nuo zaliojo dumblio kuo puikiausiai veikia bicilinas ir pas mane jo dar like mazdaug ant 90 litru akvo vos ne generaliniam pravalymui. Dovanoju. Bet ten kazkoks galiojimo terminas yra, o as jau prakimses tai iki kaledu jau reiktu isgert : 4u.gif
Ir dar jamkit kam reikia/nereikia tu Waidoseles (Ka cia Vaidos.. cia jau visu musu Kauno nemoksu) ryzauodegiu gupiju. biggrin.gif Nuuu jin man inbruko, o pas mane gerai veisias tai biski paplatinau ir neketinu liautis dovanot, nes afigenai gaila nukanalizuot sveikus zuviukus.
(Vaida, gali netiket, bet dabar pas mane jau daugiau patinu yra) ax.gif
Ir dar kokiu nors samaneliu pridesiu. Dar ten kokiu nors augaliuku ar sraigiu... Bet dabar uz dyka tai negaliu (zmonos ner); tai uz bucki i zanduka!! KA? biggrin.gif
P.S. Ir paprasyciau cia daugiau man savo vyru nebesiuntinet!
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2017 06 24, 03:15)

Ir dar jamkit kam reikia/nereikia tu Waidoseles (Ka cia Vaidos.. cia jau visu musu Kauno nemoksu) ryzauodegiu gupiju.  biggrin.gif  Nuuu jin man inbruko, o pas mane gerai veisias tai biski paplatinau ir neketinu liautis dovanot, nes afigenai gaila nukanalizuot sveikus zuviukus.
(Vaida, gali netiket, bet dabar pas mane jau daugiau patinu yra)  ax.gif
Ir dar kokiu nors samaneliu pridesiu. Dar ten kokiu nors augaliuku ar sraigiu... Bet dabar uz dyka tai negaliu (zmonos ner); tai uz bucki i zanduka!! KA?  biggrin.gif
P.S. Ir paprasyciau cia daugiau man savo vyru nebesiuntinet!

Laba,
Sveikas sugrįžęs iš bano ax.gif o kiti gal ir užbaninti, kad čia taip tylu ramu, na arba atostogauja...tourist5.gif Gal melanijų pas tave akvoj nėra arba dar norėtum ( praeitą savaitę Rodnegai dalį atidaviau, bet dabar žiūriu vėl jų per daug šliaužioja ir lipa ant priekinio stiklo vaizdą gadindamos )? doh.gif hmm.gif
Atsakyti
Sveiki,

Noriu išsipasakoti dėl akvariumo žuvyčių pas mane nedidelis kuklus akvariumas 10 l. kaip pradininkui. Akvariumą turiu 3 metai, bet man taip nėra buve dar nei karto. Kreipiuosi čia, nes galbūt jūs kas nors esate susidūrę visgi patirties daugiau turite. Tai va o buvo taip: Vakar dar plaukiojo 3 žuvytės nes kitos kažkur dingo buvo žymiai daugiau. Šiandien atsikėliau ryte ruošiausi šerti žuvis ir pamačiau klaikų vaizdą blink.gif mano 2 žuvytės galima sakyt pasikorė bent viena nes mačiau kad plaukiojo stačiai ir buvo žolės ant kaklo apsivyniojusios nesuprantu kaip? O kita įstrigo dekoracijoje irgi nežinau kodėl? Nors mačiau ankščiau keistų dalykų kurie nebūdingi sveikai žuviai, tačiau paskutiniu metu 2 kur nudvesė neėdė visa savaite daviau maistelio bet tik viena žuvis teėdė kas galėjo tom kur nudvesė atsitikti ai ir dar kai ištraukiau iš dekoracijos mačiau buvo pilvas išsipūtęs ir pabalęs. Man net baisu pasidarė galvojau viskas reikės daryt akvariumo restart'ą nes bijau kad jei pasitvirtins ką aš manau kad gali būti ir vandenligė labai jau atitinka simptomus. Tačiau bijau kad kita žuvis nebūtu užsikrėtus ar tą liga užkrečiama tarp žuvyčių?

Į šia įstorija parašiau visus klausimus. Atsiprašau kad tiek sumaliau į vieną. Bet tiesiog gaila kad taip atsitiko... cray.gif Ar būtinas akvariumo restart'as? Nes planuoju vėl pirkti žuvytes, bet bijau kad kokia infekcija nebūtu dar skaičiau kad gali būti ir tuberkuliozė. Nežinau ką jūs manote?

P.S: Nuotraukų padaryti jau nebeišeis nes žuvytes iškeliavo į rojų. Ir plaukioja plačiuosiuose vandenynuose. biggrin.gif

Planuoju laikyti: 2 gupijų porele (patinėlį ir patelę)

Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 26 birželio 2017 - 21:23

Sveiki,

Noriu išsipasakoti dėl akvariumo žuvyčių pas mane nedidelis kuklus akvariumas 10 l. kaip pradininkui. Akvariumą turiu 3 metai, bet man taip nėra buve dar nei karto. Kreipiuosi čia, nes galbūt jūs kas nors esate susidūrę visgi patirties daugiau turite. Tai va o buvo taip: Vakar dar plaukiojo 3 žuvytės nes kitos kažkur dingo buvo žymiai daugiau. Šiandien atsikėliau ryte ruošiausi šerti žuvis ir pamačiau klaikų vaizdą blink.gifmano 2 žuvytės galima sakyt pasikorė bent viena nes mačiau kad plaukiojo stačiai ir buvo žolės ant kaklo apsivyniojusios nesuprantu kaip? O kita įstrigo dekoracijoje irgi nežinau kodėl? Nors mačiau ankščiau keistų dalykų kurie nebūdingi sveikai žuviai, tačiau paskutiniu metu 2 kur nudvesė neėdė visa savaite daviau maistelio bet tik viena žuvis teėdė kas galėjo tom kur nudvesė atsitikti ai ir dar kai ištraukiau iš dekoracijos mačiau buvo pilvas išsipūtęs ir pabalęs. Man net baisu pasidarė galvojau viskas reikės daryt akvariumo restart'ą nes bijau kad jei pasitvirtins ką aš manau kad gali būti ir vandenligė labai jau atitinka simptomus. Tačiau bijau kad kita žuvis nebūtu užsikrėtus ar tą liga užkrečiama tarp žuvyčių?

Į šia įstorija parašiau visus klausimus. Atsiprašau kad tiek sumaliau į vieną. Bet tiesiog gaila kad taip atsitiko... cray.gifAr būtinas akvariumo restart'as? Nes planuoju vėl pirkti žuvytes, bet bijau kad kokia infekcija nebūtu dar skaičiau kad gali būti ir tuberkuliozė. Nežinau ką jūs manote?

P.S: Nuotraukų padaryti jau nebeišeis nes žuvytes iškeliavo į rojų. Ir plaukioja plačiuosiuose vandenynuose. biggrin.gif

Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Nieko keisto. Tiesiog žuvys tokioj vazoj žudosi.

Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2017 06 28, 14:49)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="LEXUS14" data-cid="71695554" data-time="1498504805"><div><p>Sveiki,

Noriu išsipasakoti dėl akvariumo žuvyčių pas mane nedidelis kuklus akvariumas 10 l. kaip pradininkui. Akvariumą turiu 3 metai, bet man taip nėra buve dar nei karto. Kreipiuosi čia, nes galbūt jūs kas nors esate susidūrę visgi patirties daugiau turite. Tai va o buvo taip: Vakar dar plaukiojo 3 žuvytės nes kitos kažkur dingo buvo žymiai daugiau. Šiandien atsikėliau ryte ruošiausi šerti žuvis ir pamačiau klaikų vaizdą vartotojo įkelta nuotraukamano 2 žuvytės galima sakyt pasikorė bent viena nes mačiau kad plaukiojo stačiai ir buvo žolės ant kaklo apsivyniojusios nesuprantu kaip? O kita įstrigo dekoracijoje irgi nežinau kodėl? Nors mačiau ankščiau keistų dalykų kurie nebūdingi sveikai žuviai, tačiau paskutiniu metu 2 kur nudvesė neėdė visa savaite daviau maistelio bet tik viena žuvis teėdė kas galėjo tom kur nudvesė atsitikti ai ir dar kai ištraukiau iš dekoracijos mačiau buvo pilvas išsipūtęs ir pabalęs. Man net baisu pasidarė galvojau viskas reikės daryt akvariumo restart'ą nes bijau kad jei pasitvirtins ką aš manau kad gali būti ir vandenligė labai jau atitinka simptomus. Tačiau bijau kad kita žuvis nebūtu užsikrėtus ar tą liga užkrečiama tarp žuvyčių?

Į šia įstorija parašiau visus klausimus. Atsiprašau kad tiek sumaliau į vieną. Bet tiesiog gaila kad taip atsitiko... vartotojo įkelta nuotraukaAr būtinas akvariumo restart'as? Nes planuoju vėl pirkti žuvytes, bet bijau kad kokia infekcija nebūtu dar skaičiau kad gali būti ir tuberkuliozė. Nežinau ką jūs manote?

P.S: Nuotraukų padaryti jau nebeišeis nes žuvytes iškeliavo į rojų. Ir plaukioja plačiuosiuose vandenynuose. vartotojo įkelta nuotrauka

Iš anksto dėkoju už atsakymą.</p></div></blockquote><p>Nieko keisto. Tiesiog žuvys tokioj vazoj žudosi.</p><p></p>

Jau nebe, gavau dar gupijų paprašiau 2 gupijų įdėjo 20 už 1 eur. biggrin.gif Bet nemiršta (tfu, tfu, tfu) ir jei žudytųsi tai visos būtu nusižudžiusios. 2 metus turėjau aktvariuma su 50 žuvų nei viena per šį laiką nenudvesė. Bet kadangi norėjau paivairint fauna akvariume teko parduot kai kurias išmainiau į kardonešius. Nieko blogo neatsitiko ir pas mane ne indas ar vaza pas mane stačiakampis akva. Žadu pirkt didesnį bet vėl suku galva kur reiks padėt.

Ai ir dar pas mane yra labai daug žolių gal dėl to ir išgyvena plius galingas burbuliatorius ir filtras skirtas 50 l. akavariumui kolkas srovė tik mailiu neša bet nieko baisaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 28 birželio 2017 - 14:22

Jau nebe, gavau dar gupijų paprašiau 2 gupijų įdėjo 20 už 1 eur. biggrin.gifBet nemiršta (tfu, tfu, tfu) ir jei žudytųsi tai visos būtu nusižudžiusios. 2 metus turėjau aktvariuma su 50 žuvų nei viena per šį laiką nenudvesė. Bet kadangi norėjau paivairint fauna akvariume teko parduot kai kurias išmainiau į kardonešius. Nieko blogo neatsitiko ir pas mane ne indas ar vaza pas mane stačiakampis akva. Žadu pirkt didesnį bet vėl suku galva kur reiks padėt.

gal nesupratau-50 žuvų 10 litrų vazoj?...

Atsakyti
50... Na nenuostabu kad ilgai netempia..

Neturiu kolkas laisvu endleriu, papugos ir skaliarai pamazino maziukus...
Beja, persikeliau is 72 l i 200 l ax.gif visai kitas reikalas biggrin.gif dar neatsidziaugiu.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2017 06 28, 16:53)
50... Na nenuostabu kad ilgai netempia..
Neturiu kolkas laisvu endleriu, papugos ir skaliarai pamazino maziukus...
Beja, persikeliau is 72 l i 200 l  ax.gif visai kitas reikalas biggrin.gif  dar neatsidziaugiu.

Tempė gan ilgai nes tom žuvelėm jau buvo kažkur apie 2 metus. Poto atsirado rudų dėmių ir kai kurios numirė. Ir bėje skaičiau kad visur parašyta kad galima gupijas auginti nuo 10 l. akvos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2017 06 28, 18:00)
Tempė gan ilgai nes tom žuvelėm jau buvo kažkur apie 2 metus. Poto atsirado rudų dėmių ir kai kurios numirė. Ir bėje skaičiau kad visur parašyta kad galima gupijas auginti nuo 10 l. akvos.  smile.gif

Imanoma. Bet jei buvo 50, jau turejo but bent keli simtai, o kazkaip pamire, tai ir reiketu susimastyt.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2017 06 28, 20:27)
Imanoma. Bet jei buvo 50, jau turejo but bent keli simtai, o kazkaip pamire, tai ir reiketu susimastyt.

Aš kelias atidaviau man augalų trūko mainiau o kad 1 numirė tai nieko baisaus. Bet čia ne vakar ir ne užvakar o ana savaite. Šia savaite gavau naujų. Visos gyvos (tfu, tfu, tfu) Kad neprisišnekėčiau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 29 birželio 2017 - 10:54
Parduodu suaugusias ampuliarijas, po 1 eurą, jei norėsit pridėsiu melanijų dovanų, arba mainau į augalus, arba endlerio gupijas suaugusias arba mailių - nebeliko rajūnių, tai ir mailius pas mane užaugs. 4u.gif
Atsakyti