Ceratophyllum demersum ,Vallisneria.Riccia. Kaina 0.50 cnt.
Atsitiko taip, jog po beveik 20 metų mirė mūsų auginamas vėžlys ir liko nemažas akvariumas apie 180 l. Tai sumastėme, kad būtų smagu apgyvendinti jame žuvytes. Aišku puolėme žiūrėti internete įvairių variantų, tad norėtųsi, kad būtų ir namu interjero detalė. Radau štai tokį :
Manau mano ramybės kampelyje šis labai tiktų. Bet kaip toki susikurti? Nuo ko vertėtų pradėti? Gal galite kas patarti?
Man tai iškart kyla klausimas ar jūs norite tą savo 180l įsirengti ar norite tokio, nes čia labai skirtingi dalykai ;)
</p><p></p>
Turime dideli akvariuma, kuri noretume panasiai isirengti kaip nuotraukoj. Klausiu nuo ko reiketu pradeti:)
Na matot, čia nuotraukoj koks manau apie 50-70ltr max akvariumas, nuo 180l daug skiriasi tai nepavyks panašiai įsirengti, nes skiriasi matmenys, skirsis ir galutinis vaizdas (stipriai skirsis) O šiaip na nuo ko pradėti, pradžioj nusipirkti pogrunčio būsimiems augalams, tada išsirinkti nusipirkti grunto, nusipirkti bambuku, susipjaustyti juos tinkamo ilgio į akvariumą, bambukus pritvirtinčiau prie siurbtukų, tada pasistačius akvariumą tinkamoj vietoj pirmiausia su lipučkėm pirlipinčiau bambukus, tada reiktų supilti pogruntį, tuomet intensyviai išplauti gruntą ir supilti gruntą ant pogrunčio, įstatyti budulį ten kur jo vieta bus, įsodinti žoles, prileisti vandens, įmesti ričijos saują kitą kad plaukiotų paviršiuje ir tiek žinių. Sujungiam šildytuvą, filtrą, įleidžiam gaidelį (kaip foto) ir viskas.
</p>
o tie bambukai nepūsta ilgai akvariume mirkdami?
Gal kas ravite akvariuma ir turite augaliuku pardavimui? Esam pradedantieji tai labai sudetingu augininui ir prieziurai nesiulyti, bet tuos lengvuosius mielai paimtume !!! Ir sumoketuke aisku akva 112litru, tau augaliuku ne vieno reikia
Kaip ir šakos - šaknys akvariume
Bandyciau druskos voneles
Mano kardonesis po savaites isigijus pradejo kudeti ir pelekas pairo, padariau pora kartu druskos voneles ir atsigavo, vaikosi pateles.