Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(giekab @ 2016 12 12, 22:36)
Carma, kokios ten sraigės tavo parduodamos, gal  iš melanijų giminės naujas porūšis, ar taip visiškai nauja veislėį? faunus sraigės  ax.gif

Tos didesnes, ~5 cm, ne is melaniju, bet gaaaal kazkas siejasi g.gif Dar vadinamos devil faunus arba cappuccino snail.
Truksta vietos pas mane jau unsure.gif
Atsakyti
Maylandia estherae red labai jau blaškėsi, tad supratau, kad mažyliai nori jau į laisvę, o mamai dar nedrąsu juos išleisti. Teko padėti juos išlaisvinti yahoo.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Kokie faini mazyliai smile.gif

Mano experimentas su barzdos naikinimu.

1 foto jau uzpylus peroksidu, burbuliuoja barzda
2 foto po 3-4 dienu

Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 19, 09:48)

Mano experimentas su barzdos naikinimu.

1 foto jau uzpylus peroksidu, burbuliuoja barzda
2 foto po 3-4 dienu

Kaip darei? bigsmile.gif
Pagal grunto spalva panasu, kad ir zaliaji sunaikino.
O augalams ir zuvims nieko neatsitiko?
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 19, 10:03)
Kaip darei?  bigsmile.gif
Pagal grunto spalva panasu, kad ir zaliaji sunaikino.
O augalams ir zuvims nieko neatsitiko?

Truputi gal nuotraukos ryskumas skiriasi, nes gruntas nepakites.
Isemiau ta anubi ir uzpyliau vandenilio peroksidu (turimu is vaistines), kazkiek palaikiau, paputojo ir dejau atgal. Net neploviau.
Cia is youtubes prisiziurejus biggrin.gif ten isvis vandeni tarkim keiciant nuleidzia akve, nupurskia reikiamus augalus, dekoracijas ir vel vandeni pripila. Kiek sako, tai nera jis kenksmingas.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 19, 14:03)
Truputi gal nuotraukos ryskumas skiriasi, nes gruntas nepakites.
Isemiau ta anubi ir uzpyliau vandenilio peroksidu (turimu is vaistines), kazkiek palaikiau, paputojo ir dejau atgal. Net neploviau.
Cia is youtubes prisiziurejus biggrin.gif ten isvis vandeni tarkim keiciant nuleidzia akve, nupurskia reikiamus augalus, dekoracijas ir vel vandeni pripila. Kiek sako, tai nera jis kenksmingas.

Idomiai!
O peroksidas keliu procentu? Kazkada turejom kooperatyva ir gamindavom TV dekoderius. Tai 95 proc. peroksidu po platu esdinimo rugsti neutralizuodavom. Butinai su pirstinem! Taigis ne toks ir taikus tas peroksidas. Nooorsss ir ant zaizdu galima pilt... tai net nezinau chemija cia ar dar nelabai mirksiukas.gif biggrin.gif
O tai barzda tik ant naniuko buvo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 19, 14:14)
Idomiai!
O peroksidas keliu procentu? Kazkada turejom kooperatyva ir gamindavom TV dekoderius. Tai 95 proc. peroksidu po platu esdinimo rugsti neutralizuodavom. Butinai su pirstinem! Taigis ne toks ir taikus tas peroksidas. Nooorsss ir ant zaizdu galima pilt... tai net nezinau chemija cia ar dar nelabai  mirksiukas.gif  biggrin.gif
O tai barzda tik ant naniuko buvo?  bigsmile.gif

Turbut bus 3%, pasitikslinsiu namie.
Ant anubio buvo, keliu zolyciu, tai jas nugnybau, o dabar ant filtro kempines lyg metasi g.gif
Atsakyti
Sveiki norėjau paklausti numirė mano viena gupija tai buvo patinas. Jis buvo kiek mačiau su įšsipūtusiu pilvu ar tai gali būti vandenligė? Jei taip ar gali užsikrėsti ir kitos žuvys? smile.gif

Iš anksto dėkoju už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 12 19, 17:08)
Sveiki norėjau paklausti numirė mano viena gupija tai buvo patinas. Jis buvo kiek mačiau su įšsipūtusiu pilvu ar tai gali būti vandenligė? Jei taip ar gali užsikrėsti ir kitos žuvys?  smile.gif

Iš anksto dėkoju už atsakymą.  4u.gif

Galejo but ir vandene, bet greiciausiai NE. Prie vandenliges ne pilvas, o galva dazniausiai issipucia.
Vandene lygtais neuzkreciama, bet jei kitokia liga - velniai zino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 19, 20:11)
Galejo but ir vandene, bet greiciausiai NE. Prie vandenliges ne pilvas, o galva dazniausiai issipucia.
Vandene lygtais neuzkreciama, bet jei kitokia liga - velniai zino  smile.gif

Bet jei zvynai dar pasisiause, tai graiciausiai ji g.gif
As neona toki uzsaldziau seniau...

O dabar ta gupija panasu kad tikrai serga.. pilvas belekoks, persisviecia ir ikriukai dar mazi, bet jie matosi kad puse pilvo uzima, kita puse siaip issiputus...
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 19, 20:16)
Bet jei zvynai dar pasisiause, tai graiciausiai ji g.gif
As neona toki uzsaldziau seniau...

O dabar ta gupija panasu kad tikrai serga.. pilvas belekoks, persisviecia ir ikriukai dar mazi, bet jie matosi kad puse pilvo uzima, kita puse siaip issiputus...

Nu nepastebėjau nes man buvo nemenkas šokas kaip pamačiau aukštyn pilvu apvirtusį gupijos patiną. Aš jį greit nuleidau tuolete. Man širdis neleidžia išmest į šiukšlių dėžę ir apsimest lyg niekur nieko. Dabar jinau jau palaidota plaukioja žuvų rojui biggrin.gif Ai prisiminiau kad dabar nelabai ir šeriu sausu maistu nes noriu savaite pašerti ir uodo trūklio lervomis nes mano kita gupija nėščia ir prie analinio peleko juodas taškas matosi ir skaičiau kad jei šeri gyvu arba šaldytu maistu tai gupija išnerš greičiau. Nu nežinau man atrodo kad čia mitas bet aš šeriu ne dėl neršimo, o kad nesusirgtu vėžiu nuo per daug sauso maisto. Tai pagalvojau kad reik biškį paįvairint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 19 gruodžio 2016 - 20:57

As irgi isbadziau ta metoda su vandenilio peroksidu, tikrai veikia. Kei tureciau koki kibira peroksido, tai ir visa akvariuma nudumblinciau. 

Atsakyti