Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(*Carma @ 2016 12 11, 13:14)
Tai koks butu pamokslas? g.gif kad su pogrunciu isvis niekada negalima judint? Nei augalo persodint?

Siaip macius kad kiti tvarkant akva bent su pagaliuku pajudina grunta, kad nesikauptu tos visokios dujos  unsure.gif

Gruntą taip siurbliuoju kiekvieną kartą keičiant vandenį.
Iš savo patirties supratau - daugiau jokių pogrunčių. NIEKADA!
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 11, 12:14)
Tai koks butu pamokslas? g.gif kad su pogrunciu isvis niekada negalima judint? Nei augalo persodint?

Siaip macius kad kiti tvarkant akva bent su pagaliuku pajudina grunta, kad nesikauptu tos visokios dujos  unsure.gif

Tai jei nuolat su pagaliuku judini tada daug ka galima daryt, tik augalus deretu persodinet kuo reciau ir itin atsargiai. Ale vis tiek tas pogruntis ilgainiui isplauks.
Dar, mislyju, gal milijonas melaniju ka nors gero padarytu? Bet tada virsutinis sluoksnis turetu but labai kudas ir, tada... pogruntis... Vis tiek dar greiciau issikuis unsure.gif
Atsakyti
Diena praėjo be praradimų yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif

Po pertvarkos:
vartotojo įkelta nuotrauka

Klausimas iš kitos serijos - praeitą savaitę ciklidnikui įsigijau filtrą Aquel unifilter UV 750. Šiandien tvarkiau akvą, tačiau niekaip negaliu atidaryti/nuimti, kad praplauti kempines hmm.gif Gal pateko ten smėlis, ar dėl to kad labai naujas, nu niekaip doh.gif Gal kokių idėjų turit?
Papildyta:
Laikui bėgant sklonis keičiasi - kliūna galinė sienelė. Reikia prisiruošti ir pakeisti į juodą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sniguriuoja @ 2016 12 12, 00:19)

Papildyta:
Laikui bėgant sklonis keičiasi -  kliūna galinė sienelė. Reikia prisiruošti ir pakeisti į juodą smile.gif

Susiklijuok "kulisa"! Vietos yra. Bus ir pigiau, ir efektingiau 4u.gif
P.S. Mano akim pas Tave augalu mazoka. Gal dar saknis nepamaisytu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 12, 11:45)
Susiklijuok "kulisa"! Vietos yra. Bus ir pigiau, ir efektingiau  4u.gif
P.S. Mano akim pas Tave augalu mazoka. Gal dar saknis nepamaisytu  ax.gif

Kas tas yra?
Augalu tai truksta, sakytes kokios irgi, bet man ir tamsokai atrodo g.gif
Atsakyti
Sveiki. Neseniai paleidom akvariumą. Ir žiūriu, kad man lyg daugiau augaliukų norėtųsi ax.gif Ar įmanoma jų dabar pasodinti ir kaip? Ar geriau laukti generelinio akvariumo valymo ir tada sodinti?
(Akvariumas 125 l. , jame gyvena gupijos, molinezijos, kardonešiai, neonai, šamukai ir tt. Taip pat piltas pogruntis.)
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bayte @ 2016 12 12, 13:09)
Sveiki. Neseniai paleidom akvariumą. Ir žiūriu, kad man lyg daugiau augaliukų norėtųsi  ax.gif Ar įmanoma jų dabar pasodinti ir kaip? Ar geriau laukti generelinio akvariumo valymo ir tada sodinti?
(Akvariumas 125 l. , jame gyvena gupijos, molinezijos, kardonešiai, neonai, šamukai ir tt. Taip pat piltas pogruntis.)
Ačiū  smile.gif

Sodinkit kada tik norit. Per valyma tuo geriau, kad vandens siek tiek nusisemia ir lengviau dugna pasiekt. O GENERALINIS valymas buna tik karta i metus arba dar reciau.
Svarbiausia (kol kas) neprisipirkaliokit sudetingu augalu! 4u.gif
Atsakyti

Stengiuosi, kad būtų kuo mažiau SUDĖTINGŲ ne tik augalų, bet ir žuvų :D Dėkoju.

Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 12, 12:34)
Kas tas yra?

Tokia deze statoma uz akvariumo. Ten ir grunto, ir visokiu saku sausai prisidelioja. 5-6 cm. dezute vizualiai ko ne padvigubina akvariuma. Mano akvas i gyli vos 12 cm., o kas is nuotraukos taip pasakys? Ir tai dar kulisa kokiu 15 metu senumo biggrin.gif
Is storo kartono susiklijavau. Darbo siek tiek yra, bet jis labau uztrunka laike (kol klijai dziusta), o ne sudetingume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 12, 13:44)
O GENERALINIS valymas buna tik karta i metus arba dar reciau.

Šiaip jau generalinis valymas akvariume nepageidautinas.
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 12 12, 12:45)
Susiklijuok "kulisa"! Vietos yra. Bus ir pigiau, ir efektingiau  4u.gif
P.S. Mano akim pas Tave augalu mazoka. Gal dar saknis nepamaisytu  ax.gif

Augalų dalį atidaviau draugei, nes jie buvo per aukšti mano akvariumui. Tuo metu buvo gerai išsikeroję, vienas iš jų užėmė 2 trečdalius akvos ilgio ir visą plotį. Tai jau atrodė gerokai per didelis mano 54 litrų miniukui smile.gif
Atsisakius per didelių augalų, labai šviežiai į akvuką parėjo anubiai (gracilis, jei tikrai užaugs 40-60 cm aukščio, tai keliaus į ciklidniką), limnophila hippuroides, hydrocotyle tripartita. Tikiuosi, kad prigis ir augs. Be to, bucephalandros visai neblogai auga (ant galinės sienelės). Tad manau, kad sužaliuos ir bus viskas ok smile.gif

Turėjau ir akmenį, ir šaką. Kiekvienas pabuvo apie pusmetį biggrin.gif Dabar noriu tik augalais apsodinti. Jei trūks kažko, grįš šaknis arba akmuo smile.gif O gal ir natūraliai suksim tokį ratą. Čia kaip baldus namie perstatinėti kas pusmetį - arba mėgsti, arba ne ;) Aš prie tų kur mėgsta perstatyti arba bent kažką naujo įnešti, pakabinti, perdažyti....

Šiaip gyvai akvas atrodo truputį kitaip. Ne tokia tamsi ir margai niūri sienelė, bet foto kažkaip kitaip atrodo. Reikia matyt dar pasimokyti, kaip akvą fotografuoti. Gal yra kokių triukų.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 12 12, 13:34)
Kas tas yra?

Carma, kokios ten sraigės tavo parduodamos, gal iš melanijų giminės naujas porūšis, ar taip visiškai nauja veislėį? faunus sraigės ax.gif
Atsakyti