Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovyklės - 9

"Vėjus" rašote ponia....
Iš esmės, taip yra dėl kalkių. Bet nereikia to distiliuoto vandens. Gerai tinka vanduo iš džiovyklės bakelio, kuriame susirenka kondensatas. Tik pilkite per smulkų tinklelį. (taip dariau daug metų, kai turėjau džiovyklę Electrolux su garų funkcija)

Gali naudoti iš kondensato bet ...instrukcijoje galite rasti tokia info

Naudokite tik distiliuotą vandenį. Negalima naudoti įprasto vandentiekio vandens arba jokių priedų. Kalkės gali sugadinti
kaitinimo elementą. Sutrikimams ar gedimams dėl kalkių nuosėdų kaupimosi garantija netaikoma...Gerai reikia pagalvoti ką pilti ir kur pilti... :4u:

Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2017 12 19, 13:03)
Gali naudoti iš kondensato bet ...instrukcijoje galite rasti tokia info ...

Instrukciją gali perskaityti bet kas, mes čia žmonėms patariame. Pavyzdžiui, kad nereikėtų pirkti brangaus distiliuoto vandens ... juk bakelyje vanduo atsiranda tuo pačiu principu, kaip vyksta distiliavimas. rolleyes.gif
Atsakyti
Smagu kad Jus žinote kad vartotojai per daug naudoja skalbimo priemonių kurios net skalavimo metu lieka likučiai todėl kai dedama į džiovyklę ir iš ten išeina toks distiliuotas vanduo tai geriau tokio nenaudoti jokioje džiovykleje kuri turi garų programas...jai kas kas bet ant distiliuoto vandens tai tikrai nesutaupys ...
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2017 12 19, 13:34)
Smagu kad Jus žinote kad vartotojai per daug naudoja skalbimo priemonių kurios net skalavimo metu lieka likučiai todėl kai dedama į džiovyklę ir iš ten išeina toks distiliuotas vanduo tai geriau tokio nenaudoti jokioje džiovykleje ...

Nereikia čia gąsdinti. Patikslinkite, prašau, kas konkrečiai anot Jūsų kenks supylus kondensato vandenį?
Matyt nesuvokiate kas tai yra distiliavimo procesas, ir kas lieka iš tų siaubingųjų "skalbimo priemonių likučių" distiliavimo metu.
Atsakyti

Instrukcijoje rasite

''Į atnaujinimo indelį pilkite tik distiliuotą vandenį; nenaudokite susikaupusio kondensacijos vandens ar priedų.Nešvarus susikaupęs vanduo gali būti žalingas sveikatai ir pakenkti džiovyklei.
Susikaupęs vanduo netinka gerti, jis gali būti užterštas pūkais. Šio vandens negerkite ir nenaudokite antrą kartą''

Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2017 12 22, 11:40)
Instrukcijoje rasite
''Į atnaujinimo indelį pilkite tik distiliuotą vandenį; nenaudokite susikaupusio kondensacijos vandens ar priedų.Nešvarus susikaupęs vanduo gali būti žalingas sveikatai ir pakenkti džiovyklei.
Susikaupęs vanduo netinka gerti, jis gali būti užterštas pūkais. Šio vandens negerkite ir nenaudokite antrą kartą''

Gal galite įdėti nuorodą, kokios džiovyklės instrukcijoje toks tekstas? Visi žinos, kokio gamintojo džiovyklių nereikia pirkti. Nes, jeigu džiovyklės kondensaciniame bakelyje kaupiasi tokios atliekos, tai koks šlamštas turi būti pati džiovyklė? Ir ką ji išmeta į aplinką su cirkuliaciniu oru ? Ar be dujokaukės toje patalpoje sveika būti?
Atsakyti
Nepykit, bet jau juokinga darosi. Jei jūsų džiovyklė super duper, naudokit susikondensavusį vandenį. Manau kiekvienas įsigijęs džiovyklę naudosis ja pagal instrukcija.  O instrukcijoj parašyta, jog toks vanduo netinka pilti į atšviežinimo talpą. Galima ginčytis iki pamėlynavimo kaip tas kondensacinis vanduo susidaro, bet kai reiks kviesti meistrą manau tą patį bus galima ir jam paaiškinti ir žiūrėti, ar bus atliekamas garantinis aptarnavimas.  Bet kokiu atveju kiekvienas pasirinks pagal save, kokį vandenį naudoti. 
Aš įsigijus Bosh džiovyklę, nemanau kad ji tokia šūdina, kad tinka tik distiliuotas vanduo, kas beje parašyta ir instrukcijoje. 
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2017 12 22, 12:39)
Nepykit, bet jau juokinga darosi. Jei jūsų džiovyklė super duper, naudokit susikondensavusį vandenį. Manau kiekvienas įsigijęs džiovyklę naudosis ja pagal instrukcija. 

Nepykit, panašu, neišmanote kaip toje kondensacinėje talpoje atsiranda vanduo. O atsiranda jis tokiu pat principu, kaip ir vyksta distiliacija. Taigi, iš esmės (džiovyklės atvejui) kondensacinėje talpoje bus toks pats distiliuotas vanduo, kaip ir pirktas butelyje. Tik tiek, kad jo negalima naudoti maistui, nes distiliacijos metu pateks ir lakiųjų medžiagų. Bet jos nesudaro jokių druskų, kalkių ar ko kito, dėl ko tas vanduo būtų nenaudotinas džiovyklėje. Aš asmeniškai naudojau tokį vandenį gal 7 metus ir jokių bėdų nekilo.
Tiesiog vieni gamintojai rašo instrukcijas "kaip yra", kiti - su apsauga "nuo žioplių". Jei Amerikoje mikrobangių intrukcijose rašoma, kad mikrobangų krosnelėje negalima džiovinti kačių, o Europoje nerašoma, tai ką - džiovinsite? Yra juk sveikas protas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 22 gruodžio 2017 - 10:53
Aš įdėjau nuorodą į konkretų vartotojo vadovą. Padarykite tą patį, ponia Kikker.
Aš parašiau kokiame puslapyje yra tekstas, patvirtinantis mano teiginius. Padarykite tą patį, ponia.
Nes kol to nepadarysite - visi Jūsų žodžiai tuščias reikalas.
Atsakyti
Pasiimkite Bosch džiovyklės instrukcija http://www.bosch-hom...bliu/WTW855R9SN ir paskaitykite 20 puslapį
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2017 12 22, 13:12)
Tai gi esate pardavėjas -konsultantas ir neturite instrukcijos blink.gif ...tada įsijunkite google įsimeskite modelį ir parašykite instrukcija rasite .....

Nematau prasmės to daryti.
Aš žinau puikiai, kas parašyta toje Bosch instrukcijoje. Aš žinau ir kodėl ten taip parašyta rolleyes.gif Galiu diskutuoti ir paaiškinti protingiems žmonėms, kiekvieną punktą.
Bet į tuščias diskusijas nenoriu veltis su tais, kuriems turi būti parašyta, kad "katės negalima džiovinti mikrobangėje". Ta Bosch instrukcija iš dalies ir surašyta tokiems. Pirkite tą vandenį iš vaistinių (ten jis dar geresnis) ir Bosch'ui neskaudės galvos. Dar būtinai džiovinkite tik tos rūšies drabužius, kurie paminėti toje pačioje instrukcijoje. Ir nepirkite kitokių, nes teks džiovinti "ant virvutės". lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 22 gruodžio 2017 - 11:19

Sveiki,

bandysiu pakeisti distiliuoto vandens tema su savo klausimu nes supratau kad ji per sunki man (pvz negalvojau kad vandens distiliaviimas vyksta 50-60C temperaturoje nes tokioje ir atsiranda "distiliuotas" vanduo dziovyklese). Taigi, mano tema sekanti.

Garu funkcija skalbykleje ir dziovykleje. Galvojau kad ju paskirtis ta pati, o skiriasi tik prietaisas kuriame imontuotas funkcionalumas. Vienos parduotuves konsultantas pasake, kad garu skalbykleje tikslas atsviezint audinius, o dziovykleje tikslas kad isdziuvus butu dar maziau susiglamze. Anot jo, tai yra "tikslas". Naudoti turbut galima ivairiai.

Klausimas: ar teisinga informacija man pateike konsultantas? Man neaktualu geresnis dziovinimas, o tik galimybe atsviezinti.

Aciu!

Atsakyti