Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovyklės - 9

Taigi, šiandien padariau dar porą bandymų. Pasirodo tikrai esmė ne kg.  Pirma išbandžiau "Kasdieninių drabužių atšviežinimas". Sudėjau sausus skalbinius ir paleidau programą. Viskas praėjo sklandžiai ir lygiai ta pačia seka kaip prieš tai aprašiau su verslo drabužiais. Garinimas tikrai įvyko, sunaudojo distiliuoliuotą vandenį. Ties 14 min. iki programos pabaigos aprasojo vidinis stiklas. Pagal rasojimą matos kad tas garinimas trunka apie 6 min., vėliau stiklas vėl tampa skaidrus.

Antras bandymas pakartoti vakarykščią nepasisekusį bandymą kuomet sudėjau tris sausus marškinius ir bandžiau paleist Easy-Care garinimo programą ir programa sustojo po 3 min. Tik šį sykį, tuos pačius tris marškinius pilnai sumerkiau į vandenį, rankom išgręžiau ir sudėjau į džiovyklę. Programa praėjo puikiai, tik žinoma ji trunka ne 32 min., o 1,02 val., nes reikia juos dar džiovinti. Po džiovinimo eiga vėl tokia pat, kaip ir su sausų drabužių garinimo programomis. Ties 14 min. iki pabaigos rasoja stiklas, sunaudojamas distiliuotas vanduo ir t.t. Cottons Non Iron programos dar nebandžiau, bet esu tikras, kad ji skirta taip pat iš skalbimo mašinos išimtiems drėgniems audiniams. Išvados viskas veikia puikiai! Tik gaila, kad mūsų instrukcijos vertimas yra tikrai labai painus ir neaiškus.

P.s. dar pabandžiau džiovinant ir garinant tuos marškinius pastatyti drėgmės matuoklį ant džiovyklės. Drėgmė patalpoj pakilo 1%, tai praktiškai nieko. Žinoma naudojau nedaug skalbinių, patalpa didelė 10 kv ir plius tas matuoklis kinietiškas, tai gal ten nevisai tikslu. Vėliau pabandysiu atidžiau panagrinėti drėgmės lygius ant įvairių džiovinimo ir garinimo programų  :4u: 

Tikiuosi pas Jus Jovita džiovyklė veikia taip pat gerai  :rolleyes:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mnarka: 02 vasario 2019 - 14:03
QUOTE(Jovita 35 @ 2019 01 29, 18:11)
Kiek turejau visa supyliau -1.5l,dabar vaziuosiu vel nusipirkti..

Buvo ir man panaši situacija, tik aš vandenį supyliau ten kur reikia. Supyliau apie 1,5 litro, vis laukiau kol supypsės signalas kad užtenka ir vis pyliau. Nesupypsėjo nes signalas pypsi tik tada kai yra užstatyta ant garų programos, o aš pyliau kai mašina buvo išjungta doh.gif . Pagal instrukciją turėtų piltis tik apie 300 ml distiliuoto vandens bet sutilpo gerokai daugiau. Kur vanduo dėjosi nežinau, džiovyklės darbas nesutriko.
Atsakyti
Nu ka ir vel as ir si kart jau su savo isvadomis,zaidziau nuo vakar biggrin.gif

Sudejau svarka ir 2 kelnes,svarkas ir vienos kelnes buvo lygus,kitos pasiglamze.
Taip,pagaliau kazkas ivyko biggrin.gif Kaip supratau suveike atviezinimo programa.Kadangi kelnes ir svarka idejau lygius,tai juos tokius ir istraukiau,tos kelnes kurios buvo pasiglamze,deja be liko pasiglamze..nu,bet sakykime atsviezino..Kas nelabai patiko?
Kaip ir pradzioje,keista,kad negalima garinti 1 drabuzelio,tikrai esu tikra,kad 1 kelnes tikrai butu lygesnes,negu jos garinasi su svarku ir dar kitom kelnemis ir jei kada nuspresciau garinti 1 ,sansu jokiu..
As 4 kartus turejau stabdyti, pildyti vandeni..
Kas liecia baltinius,as juos vel isskalbiau,speju koki 6 karta,skalbiu svarius biggrin.gif biggrin.gif
Tuomet slapius sudejau ir paspaudziau medvile ir garinimas,taip si kart juos isdziovino ir garino..

Rezultatas,lygesni negu po paprasto dziovinimo sita dziovykle,bet lyginti vistiek butinai reikia..taigi si baltiniu reklama, yra reklama.. biggrin.gif

https://www.youtube....h?v=LBCHoYO6Tks

Kirba mintis,kad jei buciau pirkusi bosch home dziovykle,ji ir be garu butu isdziovinusi ne ka blogiau,o gal manau ir geriau biggrin.gif
Pilnai suprantu tuos,kas dziovykle perka pirma,bet kadangi turiu su kuom palyginti,galiu pasakyti,kad si dziovykle tik su garu funkcija,sugeba isdziovinti taip,kaip mano senutele Miele,kuri dziovindavo be garu..

Del ko rinkausi sita dziovykle? biggrin.gif
Butent del sitos reklamos biggrin.gif Baltiniai..Esu pamisusi del baltu baltiniu,taip,kad su sita lyginimo problema susiduriu daznai..
Pirmiausia nusipirkau prietaisa kuris lygina garais,deja,deja,bet matyt pries tai mazai domejausi,jis kaip ir si dziovykle puikiai atsviezina visus rubelius,kelnes islygina,bet va baltiniu deja ne..
Nu galvoju isigysiu sita dziovykle ir problema bus ispresta..
Ne,sios dziovykles del baltiniu pirkti tikrai neverta.. biggrin.gif

P[B]ats geriausias mano siomis dienomis isbandytas variantas del baltiniu,isskalbus masina,padziaunu ant pakabos ir po pusantros valandos pralyginu..Pliusas ir naujoje skalbimo masinoje,kuri tikrai taip nesuglamzo kaip senoji..Taigi siuo atveju po visu papildomu lyginimu,kuriuos dariau tiek po lyginimo garais,tiek po savaiminio dziovinimo,geriausia atrode baltiniai kurie dziuvo ant pakabos biggrin.gif

Atsviezinimo funkcija,net nezinau..Suprantu gal koki svarka ir palta kurio senai nenesiojote atsviezintume,bet juk rubeliu garai neplauna ,demiu neisima.. todel as linkusi tiek palta pries sezona,tiek svarka pries kokia svente patiketi tiems,kas ji isplaus ir isvalys.. rolleyes.gif O visus kitus laisvalaikio rubelius ,turbut mieliau isplausiu ir isdziovinsiu smile.gif Kol kas dar neatradau del ko si fukcija man butu reikalinga ,nu,bet gal ateityje atrasiu biggrin.gif

Ka rinkciausi siandien?
Kadangi lyginau savo senuteles Mieles ir Bosch ,dziovykle Bosch nenaudojant garu labiau glamzo negu senutele Miele.
Deja nauja sklabimo masina Bosh home professional ,visom prasmem geresne uz mano senutele Miele..Todel esu labai patenkinta sios skalbykles pasirinkinkimu.

Del dziovykles galvoju gal vigi geriau buciau padariusi jei pasirinkusi sita is home-professional serijos smile.gif

http://www.bigbox.lt...Y88...lė Bosch
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovita 35: 02 vasario 2019 - 18:15

Deja nauja sklabimo masina Bosh home professional ,visom prasmem geresne uz mano senutele Miele..Todel esu labai patenkinta sios skalbykles pasirinkinkimu.

Del dziovykles galvoju gal vigi geriau buciau padariusi jei pasirinkusi sita is home-professional serijos smile.gif

http://www.bigbox.lt...Y88...lė Bosch

Manau kad ir šis kurį siūliau komplektuką būtų  pateisine Jūsų lūkesčių SIEMENS WT45W491+SIEMENS WM4WH690.....

Bet turiu vilteis kad dar gerai išanalizave garų programas jomis liksite patenkinta :4u:

Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2019 02 02, 19:16)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Jovita 35" data-cid="72342167" data-time="1549123157"><div><p>Deja nauja sklabimo </p></div></blockquote><p>Manau kad ir šis kurį siūliau komplektuką būtų  pateisine Jūsų lūkesčių <span>SIEMENS WT45W491+</span><span>SIEMENS WM4WH690.....</span>
</p><p><span>Bet turiu vilteis kad dar gerai išanalizave garų programas jomis liksite patenkinta 4u.gif<span>
</span></span></p>

Jus man siulete ir bosch home dziovykle,bet as uzsikabinau ant tu garu ir buvau neperkalbama,o labai gaila..Tikejausi stebuklu,kurie dar neisrasti biggrin.gif

Atsakyti

Jus man siulete ir bosch home dziovykle,bet as uzsikabinau ant tu garu ir buvau neperkalbama,o labai gaila..Tikejausi stebuklu,kurie dar neisrasti biggrin.gif

Aš tikiuosi susidraugausite su garų programomis....kartais reikia laiko kad išmokti naudotis tokia džiovykle... :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 02 vasario 2019 - 20:03
QUOTE(Jovita 35 @ 2019 02 02, 18:59)
Nu ka ir vel as ir si kart jau su savo isvadomis,zaidziau nuo vakar biggrin.gif

Sudejau svarka ir 2 kelnes,svarkas ir  vienos kelnes buvo lygus,kitos pasiglamze.
Taip,pagaliau kazkas ivyko biggrin.gif Kaip supratau suveike atviezinimo programa.Kadangi kelnes ir svarka idejau lygius,tai juos tokius ir istraukiau,tos kelnes kurios buvo pasiglamze,deja be liko pasiglamze..nu,bet sakykime atsviezino..Kas  nelabai patiko?
Kaip ir pradzioje,keista,kad negalima garinti 1 drabuzelio,tikrai esu tikra,kad 1 kelnes tikrai butu lygesnes,negu jos garinasi su svarku ir dar kitom kelnemis ir jei kada nuspresciau garinti 1 ,sansu jokiu..
As 4 kartus turejau stabdyti, pildyti vandeni..

Aš dažnai garinu vienas kelnes, ištraukiu puikiai išlygintas ir vandens nereikia dapylinėti, jokių problemų. Ir vienus marškinius esu garinusi, taip pat išlygina, tik žinoma reikia papildomai lygintuvu išlyginti. Švarkus po vieną garinu, nereikia po to net lygintuvo. Keista kad pas Jus neveikia...
Atsakyti

Aš dažnai garinu vienas kelnes, ištraukiu puikiai išlygintas ir vandens nereikia dapylinėti, jokių problemų. Ir vienus marškinius esu garinusi, taip pat išlygina, tik žinoma reikia papildomai lygintuvu išlyginti. Švarkus po vieną garinu, nereikia po to net lygintuvo. Keista kad pas Jus neveikia...

Tikrai viskas veikia tik Jovitai dar truksta siek tiek patirties.....

Atsakyti

Mes taip pat patenkinti šia džiovykle ir jos garų programomis. Aišku ten visiškai visų audinių neišlygina, bet tikrai ištraukiame žymiai lygesnius negu prieš įdedant. Aišku, pastebėjau ir nuo pačios rūbo medžiagos priklauso. Kai kurie marškiniai po garinimo būna visiškai išsilyginę kitiem dar lygintuvo šiek tiek reikia, bet tikrai nėra taip, kaip prieš įdedant. 

P.s. Jovita, nesupratau, kodėl Jūs ten tą distiliuotą vandenį vis dapilinėjot. Ten tikrai nereikia jo pildyt, kada užsidega tas indikatorius, kuris rodo, kad distiliuotas vanduo sunaudotas.

Atsakyti
QUOTE(Jovita 35 @ 2019 02 02, 21:03)

QUOTE(Baronė @ 2019 02 02, 22:40)

Viskas taip pat gerai veikia ir pas "Jovita 35". Tiesiog jos lūkesčiai šiam prietaisui buvo nepamatuotai dideli - rėmėsi reklamos ir neišmanėlių konsultacijomis.
Aš namie naudoju jau trečią džiovyklą. Turėjau paprastutę, paskui nusipirkau su garais (kai tik tokią išrado Electrolux'sas), paskui nupirkau Bosch'ą be garų. Žinau puikiai, ką gauni, nupirkęs džiovyklą su garais ir ko netenki pakeitęs į modelį be garų. Kartais apie tai rašau (senuose komentaruose gan išsamiai), bet keli post'ai pasimeta siūlymų "pirk tą, pirk aną" ir tiražuojamų copy/paste tipo "paklodžių" iš prekės aprašymų gausybėje.
P. "Jovita 35", jei Jums kas nors normaliai būtų paaiškinęs ką realiai padaro tie garai džiovyklėse, būtųmėte nepirkusi arba nenusivylusi įsigijus tokią 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 03 vasario 2019 - 12:21
Jos lūkesčiai pasiteisins kai tik išmoks naudotis ir išbandys visas garų programas..... Jovita asmeniškai pasirinko tą modėlį be jokios konsuktacjos...jai tos funkcijos reikėjo ir tikrai žinau kad po 3 mėn ji džiaugsis šiuo prietaisu kai tik išanalizuos kaip veikia džiovyklė...
Atsakyti
QUOTE(Mnarka @ 2019 02 03, 11:01)
<p>Mes taip pat patenkinti šia džiovykle ir jos garų programomis. Aišku ten visiškai visų audinių neišlygina, bet tikrai ištraukiame žymiai lygesnius negu prieš įdedant. Aišku, pastebėjau ir nuo pačios rūbo medžiagos priklauso. Kai kurie marškiniai po garinimo būna visiškai išsilyginę kitiem dar lygintuvo šiek tiek reikia, bet tikrai nėra taip, kaip prieš įdedant. </p>
<p> </p>
<p>P.s. Jovita, nesupratau, kodėl Jūs ten tą distiliuotą vandenį vis dapilinėjot. Ten tikrai nereikia jo pildyt, kada užsidega tas indikatorius, kuris rodo, kad distiliuotas vanduo sunaudotas.</p>

Kol isgarino svarka ir 2 kelnes,man jis 4 kartus uzsidege,tai as stabdziau ir dapylinejau,sakote nereikejo taip daryti?

Kas del baltiniu,kaip ir rasiau,geriausias mano isbandytas budas liko pakaba,tai garai jiems jau atpuola .. biggrin.gif

Kelnems vel geriau rankinis garintuvas,nes jis ne tik,kad atnaujina,bet ir islygina tobulai..

Speedy,taip del garu buvau naivi ir kaip sakote patikejau reklama,kur prie kiekvienos dziovykles pirma reklama- baltiniai,net tik,kad prie bosch..Ir kadangi tik del ju pasirinkau garus,tai normalu,kad teko nusivilti..

Bet gal yra tokiu kurios ir tuos baltinius kaip reklamoje islygina? biggrin.gif

https://www.electrol.../tumble-dryers/
https://www.miele.lt...o=200018349-ZPV

Ir isvis dabar tokia mintis idomi..Pvz mano garintuvas purskia stipru karsta gara,dziovykleje to garo labai mazai ir jis tik siltas,o ne karstas,tai klausimas ar cia tik pas mane taip ar pas visus?Ar neturetu garas buti karstas ir jo buti daug?

As taip pat Speedy turiu jau antra dziovykle ,pirmoji senutele Miele be garu,ji tikrai dziovino ne ka prasciau, negu sita su garais..
Del to ir galvoju,kad gal buciau padariusi geresni sprendima, jei nesureiksminusi garu,ir pasirinkusi gal geresne dziovykle,kad ir bosch home,kuri gal ir be garu butu dziovinusi tobulai..

Speedy,tai as taip ir nesupratau,del ko Jus trecia pasirinkote be garu? biggrin.gif
Ir jei reiketu rinktis 4 ,kuria dabar pasirinktumete biggrin.gif?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovita 35: 03 vasario 2019 - 19:25