Gal ne

Sveiki.
Prašau patarkite išsirenkant šaldytuvą. Noriu klasikinio 2 m aukščio šaldytuvo, labiausiai esu nusižiūrėjęs LG GBB72SWEFN:
https://www.lg.com/l...i/lg-GBB72SWEFN
ir Bosch KGN39KW35:
https://www.bosch-ho...cioje/KGN39KW35
Jei teisingai suprantu, LG turi modernesnį kompresorių, jis tylesnis - 36 dB lyginant su Bosh 39 dB, jis ekonomiškesnis (193 ir 273 kWh/metus), šaldymo skyrių talpos vienodos (277 ir 279 l), o šaldiklis didesnis pas LG (107 ir 87 l). Kitomis savybėmis šaldytuvai lyg ir panašūs, bent jau aš nesuvokiu kitų žymesnių skirtumų. Žiūrint grynai į skaičius laimi LG, bet kiek teko skaityti šiame forume, tai Bosh turėtų būti kokybiškesnės plastmasės. Dėl Bosh man labiausiai gaila, kad jis atsilieka kompresoriumi – triukšmingesnis, neekonomiškesnis, neduoda jam 10 m garantijos. Ką patartumėte rinktis iš jų ar gal parekomenduotumėte kažkokį kitą modelį? Esu atviras visiems argumentuotiems pasiūlymams.
Situacija tokia ir yra. Jei norite gero "pagal skaičius", tada LG. Jei reikia "darbinio arkliuko", tada Bosch, bet jis primityvesnis.
Ar tikrai duoda LG garantiją kompresoriui? O gal tik "10 metų* garantija kompresoriaus dalims", kaip rašoma jų puslapyje.
Truputį nesuprantu dėl kompresorių - ar tikrai tie "linijiniai kompresoriai" pastebimai geresni? Jei geresni, tai kodėl Boschas ligi šiol jų nenaudoja savo bent jau naujesniuose gaminiuose?
Šiaip garantija kompresoriui man visiškai nesvarbi, ją tik tarp kitko paminėjau, bet ne pagal ją renkuosi.
Kaip pasireiškia Bosch gerosios darbinės savybės?
Ar yra koks nors svarbesnis skirtumas šių šaldytuvų fresh zonose ir kitose reklamuojamose technologijose, ar maždaug tas pats lygis?
Dėkui už patarimus.
Daug dirba ir mažai genda - kad reikėtų kokios sulūžusios detalės neprisimenu (o tai reiškia, kad bent 5 metus niekas neklausė).
Lyginant šaldytuvus frazė "daug dirba" (tai yra, girdisi veikiantis kompresorius) yra minusu, o ne pliusu.
Jei teisingai supratau, apibendrinant šiuos šaldytuvus galima pasakyti, kad Boschas triukšmingiau dirbs, naudos daugiau elektros, bet užtai po 10 ar 15 metų išmetant į šiukšlyną atrodys ir gal net veiks kaip naujas. O kitų reikšmingų skirtumų nėra. Tuomet turbūt imsiu LG, nes man didelių garantijų nereikia, prireikus bet kada galiu pasikeisti šaldytuvą, o va tylesnis kompresorius (rekordiškai tik 36 dB) ir aukštesnė energetinio efektyvumo klasė (A++) visgi yra svarūs argumentai. Gal klystu, bet mane labiau traukia pažangesni parametrai net rizikuojant patikimumu.
Ne, Speedy, aš šį klausimą uždaviau tikėdamasis tavo komentaro. Jei būtum pasakęs "LG rašo pasakas, jo fresh zona blogai veikia, dar kas nors blogai veikia, o kompresorius toks pats kaip visų", tai būčiau patikėjęs. Nes daug kas ten man yra pilka zona, kurioje aš nesuprantu, kas svarbu, o kas nesvarbu, kas marketingas, o kas tikrai svarbu. Tavo komentarai įnešė aiškumo, dėkui.