Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

Aš gal grubiai pasakysiu, bet abiems turint genetinių ligų, kam tuos vaikus štampuot blink.gif . Tik vienas iš vaikų neturi problemų... Koks tas gyvenimas tokiems vaikams... Gaila vaikų, kai tėvai neatsakingai elgiasi.
https://www.delfi.lt...i.d?id=88626325
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 11 09, 16:23)
Aš gal grubiai pasakysiu, bet abiems turint genetinių ligų, kam tuos vaikus štampuot blink.gif . Tik vienas iš vaikų neturi problemų... Koks tas gyvenimas tokiems vaikams... Gaila vaikų, kai tėvai neatsakingai elgiasi.
https://www.delfi.lt...i.d?id=88626325

Maja Di, jus ziauri. Ar bent straipsni skaitete? unsure.gif

Pirma. Is kur jus zinote, kad tevai turi genetiniu ligu? Straipsnyje pamineti tik genai, ne ligos.

Antra. Ar skaitete kiek kitiems vaikams metu?

Trecia. O jus pati ar daretes visus genetinius tyrimus pries pastodama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild DreaMer: 09 lapkričio 2021 - 22:18

nu va, užsieny kai kur jai galima vaiką sveiką turėti net kai abu tėvai turi bjaurų okį geną-mokslininkai atrenka sveiką blastulę (ar kaip ten) ir vualia.Aišku, natūraliai nevyksta, pati pradžia, bet HU KERS :D

Atsakyti

nu va, užsieny kai kur jai galima vaiką sveiką turėti net kai abu tėvai turi bjaurų okį geną-mokslininkai atrenka sveiką blastulę (ar kaip ten) ir vualia.Aišku, natūraliai nevyksta, pati pradžia, bet HU KERS :D

Kainuoti turėtų beprotiškus pinigus...

Pas mus ekemenraraus dirbtinio apvaisinimo ir tai nekompensuoja visiškai. 

Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2021 11 10, 00:15)
Maja Di, jus ziauri. Ar bent straipsni skaitete?  unsure.gif

Pirma. Is kur jus zinote, kad tevai turi genetiniu ligu? Straipsnyje pamineti tik genai, ne ligos.

Antra. Ar skaitete kiek kitiems vaikams metu?

Trecia. O jus pati ar daretes visus genetinius tyrimus pries pastodama?

Prieš penkiolika metų nežinoma diagnozė nusinešė penktojo – Mantuko – gyvybę. Tuo metu medikai negalėjo tiksliai pasakyti, kokia liga serga berniukas. Jis kentė nuo daugybės sutrikimų, epilepsijos, cerebrinio paralyžiaus ir kt.
Žinome, kad vieną geną Rokas paveldėjo iš manęs, kitą – iš tėčio. Mūsų šeimoje sveikas yra tik 10 metų sūnus. Jis nieko nepaveldėjo. Vyriausiasis sūnus paveldėjo geną iš tėčio. Jis jau planuoja savo šeimą, todėl važiavo pas genetikus darytis tyrimų. Dar yra dukra dvyliktokė.

Tai mama, reikia suprasti, nebe jaunyklė, paskutinis vaikas gimė esant kitiems nesveikiems, o vienam mirus. Jei yra genetinių susirgimų anksčiau gimusiems vaikams, kad ir jauna motina siunčiama į genetikos centrą, jau nekalbant apie vyresnes motinas. Aišku, galima ir nevažiuoti, jai tau nerūpi. Gaila tik vaikų. O dabar, prašinėdama pinigų, ką ji nupirks, gydymo tai nėra.
Taip, kadangi antrą vaiką gimdžiau virš 35 važiavau į genetikos centrą. Paslauga nemokama.
Atsakyti

Prieš penkiolika metų nežinoma diagnozė nusinešė penktojo – Mantuko – gyvybę. Tuo metu medikai negalėjo tiksliai pasakyti, kokia liga serga berniukas. Jis kentė nuo daugybės sutrikimų, epilepsijos, cerebrinio paralyžiaus ir kt.
Žinome, kad vieną geną Rokas paveldėjo iš manęs, kitą – iš tėčio. Mūsų šeimoje sveikas yra tik 10 metų sūnus. Jis nieko nepaveldėjo. Vyriausiasis sūnus paveldėjo geną iš tėčio. Jis jau planuoja savo šeimą, todėl važiavo pas genetikus darytis tyrimų. Dar yra dukra dvyliktokė.

Tai mama, reikia suprasti, nebe jaunyklė, paskutinis vaikas gimė esant kitiems nesveikiems, o vienam mirus. Jei yra genetinių susirgimų anksčiau gimusiems vaikams, kad ir jauna motina siunčiama į genetikos centrą, jau nekalbant apie vyresnes motinas. Aišku, galima ir nevažiuoti, jai tau nerūpi. Gaila tik vaikų. O dabar, prašinėdama pinigų, ką ji nupirks, gydymo tai nėra.
Taip, kadangi antrą vaiką gimdžiau virš 35 važiavau į genetikos centrą. Paslauga nemokama.

Na, mažum tąsyk nerado.... Mažum paskutinis vaikas netyčiukas. Gali būti variantų, bet, aišku, nelabai tie žmonės mąsto turbūt.

Atsakyti

Kainuoti turėtų beprotiškus pinigus...

Pas mus ekemenraraus dirbtinio apvaisinimo ir tai nekompensuoja visiškai. 

Tai kad kompensuoja Lietuvoje dirbtinį apvaisinimą. Nežinau detalių, spėju tėvams irgi kainuoja kažkiek ir turbūt yra lubos kiek kartų galima bandyti, iki kokio amžiaus ir pan., bet kažkiek kompensuoja.

Durniausias yra tas mokestis už amžiną embrionų šaldymą, kai po 10 m. jie nebeišgyvena jau. Širinskienės palikimas. :)

Atsakyti

O kokius tyrimus ten kompensuoja?

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 11 10, 09:40)
nu va, užsieny kai kur jai galima vaiką sveiką turėti net kai abu tėvai turi bjaurų okį geną-mokslininkai atrenka sveiką blastulę (ar kaip ten) ir vualia.Aišku, natūraliai nevyksta, pati pradžia, bet HU KERS biggrin.gif</p>

Na tai aišku, kai tėvams rūpi ir nori savo sveiko vaiko tai ir daro taip, o ne leidžia į pasaulį kiek gamta duoda ir su visais bjauriais genais.
Kažkada, gal prieš 3 metus laida buvo, kaip lietuviai mokslininkai irgi užpatentavo kažkokį metodą, net jau nėščiai mamai esant atskirti blogą geną.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 11 10, 10:55)
O kokius tyrimus ten kompensuoja?
</p>

Visus genetinius tyrimus. Na aš jau seniai tai dariau, bet jei tyrimas iš kraujo būtų buvęs įtartinas, būtų ėmę vaisiaus vandenis, tada jei jie parodo genetines ligas, 99 proc vaikas bus su genetinėm ligom.
Atsakyti

Visus genetinius tyrimus. Na aš jau seniai tai dariau, bet jei tyrimas iš kraujo būtų buvęs įtartinas, būtų ėmę vaisiaus vandenis, tada jei jie parodo genetines ligas, 99 proc vaikas bus su genetinėm ligom.

NIPT? Aš nežinau, kas yra tie visi genetiniai tyrimai. Man dar įdomu kaip sekasi pas genetikus patekti laiku ir kokia tvarka nustačius riziką. Jei daugiau nei 12 savaičių, apsigimimas suderinamas su gyvybe, tai abortas jau nebeleidžiamas, jei aš teisingai supratau. Gal tu tiksliau žinai.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 11 10, 11:12)
NIPT? Aš nežinau, kas yra tie visi genetiniai tyrimai. Man dar įdomu kaip sekasi pas genetikus patekti laiku ir kokia tvarka nustačius riziką. Jei daugiau nei 12 savaičių, apsigimimas suderinamas su gyvybe, tai abortas jau nebeleidžiamas, jei aš teisingai supratau. Gal tu tiksliau žinai.
</p>

Žinok, nežinau. Seniai tai buvo kai man reikėjo. Bet prieš kelis metus giminaitė, serganti onkologine liga, važiavo į genetikos centrą išsitirti, tai jai tyrimas rodė, kad ne genetiškai paveldima ta onkologinė liga. Čia dėl dukros (kuri jau suaugusi), kad sužinoti kokia rizika dukrai susirgti.
Atsakyti

Na tai aišku, kai tėvams rūpi ir nori savo sveiko vaiko tai ir daro taip, o ne leidžia į pasaulį kiek gamta duoda ir su visais bjauriais genais.
Kažkada, gal prieš 3 metus laida buvo, kaip lietuviai mokslininkai irgi užpatentavo kažkokį metodą, net jau nėščiai mamai esant atskirti blogą geną.
Papildyta:

Bet ten tikpagrindines ligas, dažniausias. Netiria visų. Net tas brangus NIPT tik pagrindines

Atsakyti