Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Pilango @ 2016 10 05, 13:32)
Norėjau pakomentuoti, tik suabejojau, kas tie "visi"? Nusikaltėliai? Imigrantai negerbiantys vietinių taisyklių/tradicijų/vertybių? Ar kas?

O tų nemalonių išankstinių/stereotipinių nuomonių visur yra. Toli ieškot nereikia. Nuvažiuokit į Turkiją, jei esate:
- iš šalies kurią jie laiko rytų Europa
- jauna
- ypač jei dar ilgaplaukė šviesiaplaukė - darykit, ką norit - daugumos akyse būsit Natasha.

Priekabiautojai, nusikaltėliai, teroristai ir t.t.

Tai būtent, o dabar pirmyn, įrodinėkit kiekvienam, kad jūs ne Natasha, kaip siūlot daryt pabėgėliams biggrin.gif

Stereotipai stereotipais, bet čia jau kur kas toliau nueita su ta akcija. Yra tokia vokiška komedija, satyra "Look Who's Back" apie tai, kaip Hitleris grįžta į šiuos laikus, ten yra rodomi realūs žmonės, sutikti Vokietijos gatvėse, ir jų pasisakymai, tai supranti, kad niekas iš esmės nepasikeitė, ir istorija gali pasikartoti.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 05, 12:51)
Priekabiautojai, nusikaltėliai, teroristai ir t.t.

Tai būtent, o dabar pirmyn, įrodinėkit kiekvienam, kad jūs ne Natasha, kaip siūlot daryt pabėgėliams biggrin.gif

O kas čia juokingo? Jei nuspręsčiau gyventi Turkijoje, tai ir įrodinėčiau. T.y. elgčiausi pagal savo vertybes, kurios priešingos stereotipui. Tą patį siūlau daryti ir pabėgėliams. Stereotipai iš niekur neatsiranda. Nei apie Natashas, nei apie pabėgėlius. O geresnio būdo, nei savo elgesiu aplinkiniams parodyti, kad ne visi stereotipai pasitvirtina, aš nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 10 05, 16:48)
O kas čia juokingo? Jei nuspręsčiau gyventi Turkijoje, tai ir įrodinėčiau. T.y. elgčiausi pagal savo vertybes, kurios priešingos stereotipui. Tą patį siūlau daryti ir pabėgėliams. Stereotipai iš niekur neatsiranda. Nei apie Natashas, nei apie pabėgėlius. O geresnio būdo, nei savo elgesiu aplinkiniams parodyti, kad ne visi stereotipai pasitvirtina, aš nežinau.

Ane? Tikrai apie Natashas ne iš niekur? Ne iš neapsišvietimo, kad neskiria Lietuvos nuo Rusijos?

Ar jūs čia apie "lengvai prieinamas" rytų europietes? Tai kol jūs rodot savo elgesiu, kad jūs ne tokia, kitos toliau daro savo, tai ar privalote teisintis dėl kitų, kad į jus žiūrėtų pagarbiai ir nevadintų k...? Sakot, elgtumėtės kitaip, o iš kur žinote, kad visi pabėgėliai elgiasi blogai, kad nusipelnė tokio išankstinio nusistatymo? Niekas gi apie tuos geruosius tiek nerašo, nes neįdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 05 spalio 2016 - 16:34
QUOTE(Pilango @ 2016 10 04, 11:00)
Ar čia tik man toks įspūdis susidarė, ar pastaruoju metu jūsų nuomonė pabėgėlių (ar apskritai musulmonų) atžvilgiu kiek pasikeitė?

pabėgėlių atžvilgiu nepasikeitė-sirijos žmonės vienareikšmiškai turi nešti kudašių iš sirijos, į visas puses.
Į musulmonus irgi nesikeičia-bet kokie religiniai fanatikai man pavojingi, o musulmonai yra dideli fanatikai. Visame pasaulyje dabar vėl ant bangos tos religijos. Rusijoje popai tankus laimina, Lietuvoje į politinį ir žmonių gyvenimą kišasi, taip ir musulmonų pasauly. Bet šiandien mane labiau katalikų atstovai nervina, jie šalia ir tiesiogiai kišasi ne į savo reikalus.
Man labiausiai neramu dėl afrikiečių persikraustymo į ES. Kiekvieną dieną po ~5000. Klaikūs žmonių kontrabandos mastai, pelnas ir cinizmas.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 05, 16:32)
Ane? Tikrai apie Natashas ne iš niekur? Ne iš neapsišvietimo, kad neskiria Lietuvos nuo Rusijos?

Ar jūs čia apie "lengvai prieinamas" rytų europietes? Tai kol jūs rodot savo elgesiu, kad jūs ne tokia, kitos toliau daro savo, tai ar privalote teisintis dėl kitų, kad į jus žiūrėtų pagarbiai ir nevadintų k...? Sakot, elgtumėtės kitaip, o iš kur žinote, kad visi pabėgėliai elgiasi blogai, kad nusipelnė tokio išankstinio nusistatymo? Niekas gi apie tuos geruosius tiek nerašo, nes neįdomu.

Kad Natashos jiems ne vien rusės.

O kam teisintis (bandau įsivaizduot, kaip realiai tas teisinimasis atrodytų)? Gyventi savo gyvenimą ir tiek. Nu nėra geresnio būdo įtikinti žmogų, apie savo elgesį, nei savo elgesiu. O šalies mastu vyraujanti nuomonė manęs per daug nedomina. Kaip ir nedomina stereotipai apie rytų europiečius. Aš tiesiog savęs su jais neidentifikuoju.

Ar aš kada rašiau, kad visi pabėgėliai blogai elgiasi? O už nusistatymą ne ant valstybės pykt reikia. Iš pradžių tas nusistatymas net labai teigiamas buvo. Tuo labiau, kad esu tikra, kad pabėgėlis pvz. Prancūzijoje sulaukia žymiai mažiau priekabiavimo ar nemalonaus elgesio savo atžvilgiu, nei bet kuri šviesiaplaukė mergina, nedengianti plaukų. Tad kas didesnią skriaudą patiria, dar didelis klausimas.
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 10 06, 10:32)
Kad Natashos jiems ne vien rusės.

O kam teisintis (bandau įsivaizduot, kaip realiai tas teisinimasis atrodytų)? Gyventi savo gyvenimą ir tiek. Nu nėra geresnio būdo įtikinti žmogų, apie savo elgesį, nei savo elgesiu. O šalies mastu vyraujanti nuomonė manęs per daug nedomina. Kaip ir nedomina stereotipai apie rytų europiečius. Aš tiesiog savęs su jais neidentifikuoju.

Ar aš kada rašiau, kad visi pabėgėliai blogai elgiasi? O už nusistatymą ne ant valstybės pykt reikia. Iš pradžių tas nusistatymas net labai teigiamas buvo. Tuo labiau, kad esu tikra, kad pabėgėlis pvz. Prancūzijoje sulaukia žymiai mažiau priekabiavimo ar nemalonaus elgesio savo atžvilgiu, nei bet kuri šviesiaplaukė mergina, nedengianti plaukų. Tad kas didesnią skriaudą patiria, dar didelis klausimas.

Ai, nu žodžiu, nelabai yra ką toliau diskutuot, nes jūs laikotes požiūrio "kaltas, kol neįrodė kitaip", nes juk "stereotipai neatsiranda iš niekur". Va taip Amerikoj policininkai ir nušauna nekaltus juodukus.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 06, 09:56)
Ai, nu žodžiu, nelabai yra ką toliau diskutuot, nes jūs laikotes požiūrio "kaltas, kol neįrodė kitaip", nes juk "stereotipai neatsiranda iš niekur". Va taip Amerikoj policininkai ir nušauna nekaltus juodukus.

Ne visai taip. Aš laikausi požiūrio, kad jei nepriskiri savęs, kokiai stereotipinei grupei (nesvarbu ar tai rytų europiečiai, ar Natashos, ar nusikaltėliai, ar pabėgėliai), asmeniškai ir nepriimi.

Taip, aš manau, kad stereotipai (o jei jie dar paremti statistika) neatsiranda iš niekur. Piktinimasis nieko nepakeis, bandymas suprasti - gali.

Taip pat juodi policininkai nušauna "nekaltus" baltuosius, nesvarbu-kokios-rasės policininkai nušauna bobutes be klausos aparato negirdėjusias reikalavimų ir t.t. Straipsnis apie statistiką
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 10 06, 13:42)
Ne visai taip. Aš laikausi požiūrio, kad jei nepriskiri savęs, kokiai stereotipinei grupei (nesvarbu ar tai rytų europiečiai, ar Natashos, ar nusikaltėliai, ar pabėgėliai), asmeniškai ir nepriimi.

Taip, aš manau, kad stereotipai (o jei jie dar paremti statistika) neatsiranda iš niekur. Piktinimasis nieko nepakeis, bandymas suprasti - gali.

Taip pat juodi policininkai nušauna "nekaltus" baltuosius, nesvarbu-kokios-rasės policininkai nušauna bobutes be klausos aparato negirdėjusias reikalavimų ir t.t. Straipsnis apie statistiką

Na ir kas, kad tu nepriskiri savęs, jei kiti priskiria ir elgiasi su tavim atitinkamai? Stereotipų propagavimas juo labiau neduos nieko gero.

Tendencingai pateikta jūsų statistika.

Hmz, gal todėl, kad baltųjų Amerikoj daugiau?

U.S. police officers have shot and killed the exact same number of unarmed white people as they have unarmed black people: 50 each. But because the white population is approximately five times larger than the black population, that means unarmed black Americans were five times as likely as unarmed white Americans to be shot and killed by a police officer.

Ir dar:

And, when considering shootings confined within a single race, a black person shot and killed by police is more likely to have been unarmed than a white person. About 13 percent of all black people who have been fatally shot by police since January 2015 were unarmed, compared with 7 percent of all white people.

Šaltinis: https://www.washingt...m=.c894087d2235
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 06 spalio 2016 - 14:00
Europos Sąjungoje pradeda veikti griežtesnė sienų apsauga

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...sauga-57-693389
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 10 06, 18:49)
Europos Sąjungoje pradeda veikti griežtesnė sienų apsauga

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...sauga-57-693389

Valio. Senai laikas.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 10 06, 20:24)
Valio. Senai laikas.

Europos Sajunga yra jau visiskai neigali bet ka spresti, todel galima skaityti visus pranesimus, kaip kazkada SSSR pranesinadavo apie kokius "laimejimus".
Visi zinojo, kad tai popieriniai teiginiai, kurie realiai neveikia
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 10 06, 21:24)
Valio. Senai laikas.

taip, pritariu clap_1.gif
Atsakyti