Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(-burbanti- @ 2021 10 11, 22:25)
Tu pagalvok...vienmetės.. abi - senos tarkos  biggrin.gif

Aha, abi sovietmečio užaugintos. Tik mano tėvai nebuvo patenkinti sovietų sąjunga, gal todėl ir aš tokia ax.gif . Tėtis buvo savanoris, važiavo per sausio 11 įvykius į Vilnių, sąjūdžio veikloj dalyvavo, buvo prisiekęs konservatorius. Ir nė karto nesakė "Ar už tokią Lietuvą kovojom" biggrin.gif, nes iš tikrųjų kovojo. Visad paauklėdavo jei kažko paniurzgėdavom, kad tik džiaukitės, kiek laisvių dabar turit, kokias galimybes....
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 10 11, 22:26)
Man gerai, kad jauninimo vaistus galiu pumpuotis. Tik nezinau kaip kraujagysles atlaikys. Viena diena bus koju pakratymas tikraja to zhodzio prasme ir man pzdc.

Kaip suprast? Tokie vaistai yra biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 10 11, 21:04)
Aha, abi sovietmečio užaugintos. Tik mano tėvai nebuvo patenkinti sovietų sąjunga, gal todėl ir aš tokia ax.gif . Tėtis buvo savanoris, važiavo per sausio 11 įvykius į Vilnių, sąjūdžio veikloj dalyvavo, buvo prisiekęs konservatorius. Ir nė karto nesakė "Ar už tokią Lietuvą kovojom" biggrin.gif, nes iš tikrųjų kovojo. Visad paauklėdavo jei kažko paniurzgėdavom, kad tik džiaukitės, kiek laisvių dabar turit, kokias galimybes....
Papildyta:

O kodel tu nevaziavai ? As tai vaziavau. . Stovejau durnelė, pasislepusius vyriausybės suaugusius vyrus saugojau....dabar pagalvoju..o kodel jie aukojo jqunu merginu ir vaikinu gyvybes, kad issaugotų savo? Jie turejo pirmi stovėti, ne mes.
Kokias galimybes? Nu kas pasikeite Lietuvoje per ta laiką? Rusiskos antraštės pasikeitė angliskomis. Va tiek va tu ir pokyciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 11 spalio 2021 - 21:15
QUOTE(Maja Di @ 2021 10 11, 23:04)

Moteriski hormonai, jokia paslaptis. Tik va jus ju negalite gerti, nes supuls visi veziai prie jusu organu, na tu kuriu as neturiu.
Na neturiu, tai galiu. Krutu vezys imanomas, bet tik keli atvejai pasaulyje buvo.

Analogiskai vyrai negali vyrisku hormonu gerti, nes prostatos vezio tikimybe auga eksponentiskai.
Vyriski hormonai su jaunyste nesusije.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 10 11, 23:11)
O kodel tu nevaziavai ? As tai vaziavau. . Stovejau durnelė, pasislepusius  vyriausybės suaugusius vyrus saugojau....dabar pagalvoju..o kodel jie aukojo  jqunu merginu ir vaikinu gyvybes, kad issaugotų savo? Jie turejo pirmi stovėti, ne mes.
Kokias galimybes? Nu kas pasikeite Lietuvoje per ta laiką? Rusiskos antraštės pasikeitė angliskomis. Va tiek va tu ir pokyciu.

Aš buvau ką tik iškepta mama, bet su vežimuku iki Šiaulių savivaldybės buvau nusigavus. Palaikyti biggrin.gif
O tu nematai kas pasikeitė? Tikrai, tikrai?
Idomucia, negi rimtai moteriškumo hormonai jaunina? Tai tu jaunesnis dabar už mus visas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 10 11, 22:11)
O kodel tu nevaziavai ? As tai vaziavau. . Stovejau durnelė, pasislepusius  vyriausybės suaugusius vyrus saugojau....dabar pagalvoju..o kodel jie aukojo  jqunu merginu ir vaikinu gyvybes, kad issaugotų savo? Jie turejo pirmi stovėti, ne mes.

daugiau barachlo ir pyragėlių biggrin.gif ir dar į užsienį galima. Na skundus dar galima rašyti iš kurių daugumos visi juokiasi ir po to pajacu laiko. Na taip, būna, kad šuns balsas nueina į dangų, kažkokį direktorių ten nuima, pakeičia kitu. Bet tai anais laikais irgi labai norint pakeistų, ypač jei pažintis kokia yra ir kas nors kitas norėtų į to direktoriaus vietą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 10 11, 22:13)
Moteriski hormonai, jokia paslaptis. Tik va jus ju negalite gerti, nes supuls visi veziai prie jusu organu, na tu kuriu as neturiu.
Na neturiu, tai galiu. Krutu vezys imanomas, bet tik keli atvejai pasaulyje buvo.

Analogiskai vyrai negali vyrisku hormonu gerti, nes prostatos vezio tikimybe auga eksponentiskai.
Vyriski hormonai su jaunyste nesusije.

Bet gi rašei, kad ir žmonai kažką ten duodi iš savų, jaunini? Ar ne taip supratau?

Beje, kaip jūs? Jau žvalūs?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 10 11, 21:30)
O tu nematai kas pasikeitė? Tikrai, tikrai?

Tikrai tikrai..nors ne...meluoju...kainos dar pasikeitė...žiauriai viskas brangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 11 spalio 2021 - 21:49
QUOTE(Monteverte @ 2021 10 11, 17:13)
ne, tai tiesa. Mačiau jau savo akimis. Žmonės stovėjo ilgoje eilėje prie langelio, per kurį tik duoną išduodavo, apie kitas prekes nė kalbos nebuvo tą dieną. Net vienas kitą pakeisdavo ir... uždaro langelį prieš akis - nebėra duonos. Dar buvau labai mažytė, bet aš save atsimenu nuo 1,5 metų. Ir ne tik įdomias progas, bet ir kasdienybės įvykius pamenu. Su kuo teko kalbėti šia tema, tai kiek miestų ar miestelių, tiek atskirų įvykių. Vat mano vyras tai puikiai gyveno. Jų parduotuvė buvo tik viena, mažutė, bet lūžo nuo prekių. Bet pas juos daugiau kaimas buvo nei miestas.
Bet sakau, kaip yra dabar man regis dar blogiau. Ypač dėl to viso plastiko, net purto

Net neisivaizduoju, kur taip galetu buti. Zinau teritorija neblogai nuo Kauno iki Vilniaus, tik virsu nelabai gerai zinau Lietuvos.... ivairiuose miestuose, kaimeliuose gyvena giminaiciai, kur esu buvusi nieko panasaus nesu maciusi, cia gal labiau kazkokia isimtis, nei taisykle, nes miestuose, tai daug parduotuviu buvo, ne kioskleliai, o kaime kaip sakiau zmones sau kepe ta duona patys, o kur visi pieno gaminiai, desros kumpiai, darzoves, kaime tikrai buvo tada geriau nei mieste del maisto, bet ir budavo bent viena parduotuve, kur niekad tuscios nesu maciusi. kioskeliuose tik ledai budavo ir spauda tuo metu...
Nezinau gal tu koki blokados perioda atsimeni, kai sustojo daug pramones, prekybos, viskas buvo grobiama , tada gal ir buvo kazkur problemos su maistu...

Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 10 11, 17:27)
Sitai visi gerai supranta, bet tyli  nes bijo.
Uztat uz namu renovacojas zmones moka desimtimis tukstanciu, nes ES lėšų liko tik 20% nuo duotos sumos. Kur tos lėsos dingo? O dingo pradedant vyriausybès, baigiant brigadininko kišenėse. Kodėl ES netikrina to?

tai, kad nera kam skustis...visi tame paciame sude plauke, gauna atkatus...tikrintojai gi bus i stu paciu, o ES tikrina tik teorine dali, o ten matomai viska graziai suraso...
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2021 10 11, 18:38)
Kalba ne apie pokarį, pokariu už pavėlavimą į darbą galėjo ir sušaudyti, o apie žymiai vėlesnius laikus. SSRS prezidiumo įsakas  dėl veltėdžiavimo priimtas 1961 m. ir bent jau Rusijoje ir galiojo iki 1991 m.

kodel tu visada visiskai ne i tema privarai citatu, na prie ko cia dabar Rusija, kai kalbam apie Lietuvua ir prie ko 60 metai?
nepyk rusiskai as tingiu skaityti, per sudetinga... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 10 11, 23:37)

Bet gi rašei, kad ir žmonai kažką ten duodi iš savų, jaunini? Ar ne taip supratau?

Tikrai kazka ne taip supratai. Negalima moterims moterisku hormonu. Labai dozuotai, ivertinant rizikas ir tik kaip pakaitine.
Nes kitaip - bilietas be eiles i onkologini
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 10 11, 19:16)
Lygiai tiek pat sovietmečio mačiau kaip ir tu. Kokiais namais? Pagal vieną standartą? Ot džiaugsmas žiguliai, kuriose keliuku pravažiavus pilna salone dulkių buvo... Mano vaikystė buvo tikrai palyginus laiminga, bet taip gyventi kaip mano tėvai inteligentai, baigę mokslus, būnant suaugusiai tikrai nenorėčiau. Mama geriausiai baigė universitetą grupėj ir paskyrimo Vilniuje negavo tik todėl, kad nestojo į komjaunimą... Bet tau bile visi lygūs buvo.... Nesvarbu ar tu gali kažką sukurti ir pastatyti ar esi visiškas lodorius.... Ko sugriuvus santvarkai ne į Rusiją, kur visi lygūs buvo, lėkėt, o į vakarus?

Nu visai kaip dabar....
O tai ko nestojo, tai tik pasirinkimas juk mirksiukas.gif
Tai, kad ji ir Rusijoje sugriuvo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 10 11, 19:42)
Tu durna gal? Ka cia paistai? Teletabes paisto i viena puse - tu nusipaistai i kita.

Is sovietu butu dauguma pabege. As pirmas.

Pats gal durnas. Gal tu ir butum, daugma tikrai niekur nebutu bege, nes turejo normalius, zmoniskus gyvenimus. ir ka veiktu pabege, ka jie vakaruose tuo metu butu tureje geriau?
Pamatytu koks zmoniu isnaudojimas tuo metu buvo ten, ir butu grize.... mirksiukas.gif
garantuoju, jie tada butu atidarytos sienos, gal ir butu ekskursiju daugiau vaziave, bet visam, tai abejoju ar bent 1-2 procentai butu isvaziave...na tokiu nuplaukusiu idealistu gal ir butu... Lansbergio tevas ziurek didziausias patriotas ir tas GRIZO i Lietuva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 10 11, 22:59)
Net neisivaizduoju, kur taip galetu buti. Zinau teritorija neblogai nuo Kauno iki Vilniaus, tik virsu nelabai gerai zinau Lietuvos....  ivairiuose miestuose, kaimeliuose gyvena giminaiciai, kur esu buvusi nieko panasaus nesu maciusi, cia gal labiau kazkokia isimtis, nei taisykle, nes miestuose, tai daug parduotuviu buvo, ne kioskleliai, o kaime kaip sakiau zmones sau kepe ta duona patys, o kur visi pieno gaminiai, desros kumpiai, darzoves, kaime tikrai buvo tada geriau nei mieste del maisto, bet ir budavo bent viena parduotuve, kur niekad tuscios nesu maciusi. kioskeliuose tik ledai budavo ir spauda tuo metu...
Nezinau gal tu koki blokados perioda atsimeni, kai sustojo daug pramones, prekybos, viskas buvo grobiama , tada gal ir buvo kazkur problemos su maistu...

Papildyta:

tai, kad nera kam skustis...visi tame paciame sude plauke, gauna atkatus...tikrintojai gi bus i stu paciu, o ES tikrina tik teorine dali, o ten matomai viska graziai suraso...
Papildyta:

kodel tu visada visiskai ne i tema privarai citatu, na prie ko cia dabar Rusija, kai kalbam apie Lietuvua ir prie ko 60 metai?
nepyk rusiskai as tingiu skaityti, per sudetinga... mirksiukas.gif

Tetės draugas dar po šiai dienai pasidžiaugia kaip duoną Vilniuje pirkdavo biggrin.gif Na jam patiko
tas laikas. Įsivaizduok, atsiveždavo iš kito miesto. Tetei atveždavo. Kaip šiandien atsimenu, kad mažytė atvariau pas tetę į darbą, o jis nieko nebeturėjo valgomo, pietus tai buvo juk suvalgęs ir tada tas draugas atvežė iš Vilniaus duonos, tai man tos duonos papjaustė. Vaikas dažniau valgyti nori nei suaugęs, juk augantis organizmas.
Nežinau žinok, nepamenu kuriais čia metais ta blokada skaitėsi. Šiaip gerai buvo tiems, kas kaimus turėjo ar kaime gyveno. O jei gryni miestiečiai ir ne kažkokie šyškos, ne prie valdžios, o paprasti darbininkai, tai labai vargdavo kiek žinau. Šiaip aišku ir dabar panašu, jei nei žemės nėra, nei pensininkų tėvų pagalbos. Ant paskolų gi viskas, kai realiai tau dar nepriklauso arba nuoga šikna, apgriuvusioj kakioj zakamurkėj gyvena darbininkų šeimos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2021 10 11, 20:01)
Kuo čia dėta mano aplinka? Taigi mokykloje tarybinę teisę mokiausi, reportažų apie veltėdžius beigi nedarbines pajamas gautus būdavo pilni laikraščiai beigi televizija. O gatvėmis Andropovo laikais dieną tiek suaugusiems tiek vaikams buvo pavojinga be dokumentų vaikščioti, nes milicija tikrindavo, ar kas nepabėgęs ir darbo/pamokų. Ir dar, tiesa, Brežnevo laikais vyrus ir vaikus ilgesniais plaukais gaudydavo ir prievarta kirpdavo, todėl mano mokykliokai vaikščiodavo su kino studijos pažymomis, kad jie filmuojasi

nezinau kur taip tikrindavo, pas mus tikrai netikrindavo jokiu dokumentu...ir plauku irgi per prievarta niekas nekirpo doh.gif kur tu augai , man baisu pagalvoti...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 10 11, 22:07)
Tetės draugas dar po šiai dienai pasidžiaugia kaip duoną Vilniuje pirkdavo biggrin.gif Na jam patiko
tas laikas. Įsivaizduok, atsiveždavo iš kito miesto. Tetei atveždavo. Kaip šiandien atsimenu, kad mažytė atvariau pas tetę į darbą, o jis nieko nebeturėjo valgomo, pietus tai buvo juk suvalgęs ir tada tas draugas atvežė iš Vilniaus duonos, tai man tos duonos papjaustė. Vaikas dažniau valgyti nori nei suaugęs, juk augantis organizmas.
Nežinau žinok, nepamenu kuriais čia metais ta blokada skaitėsi. Šiaip gerai buvo tiems, kas kaimus turėjo ar kaime gyveno. O jei gryni miestiečiai ir ne kažkokie šyškos, ne prie valdžios, o paprasti darbininkai, tai labai vargdavo kiek žinau. Šiaip aišku ir dabar panašu, jei nei žemės nėra, nei pensininkų tėvų pagalbos. Ant paskolų gi viskas, kai realiai tau dar nepriklauso arba nuoga šikna, apgriuvusioj kakioj zakamurkėj gyvena darbininkų šeimos ir pan.

Tu turbut labai mazame kaimukį augai. Kitaip nerasyrum apie duoną.
Atsakyti