QUOTE(Monteverte @ 2021 10 11, 17:13)
ne, tai tiesa. Mačiau jau savo akimis. Žmonės stovėjo ilgoje eilėje prie langelio, per kurį tik duoną išduodavo, apie kitas prekes nė kalbos nebuvo tą dieną. Net vienas kitą pakeisdavo ir... uždaro langelį prieš akis - nebėra duonos. Dar buvau labai mažytė, bet aš save atsimenu nuo 1,5 metų. Ir ne tik įdomias progas, bet ir kasdienybės įvykius pamenu. Su kuo teko kalbėti šia tema, tai kiek miestų ar miestelių, tiek atskirų įvykių. Vat mano vyras tai puikiai gyveno. Jų parduotuvė buvo tik viena, mažutė, bet lūžo nuo prekių. Bet pas juos daugiau kaimas buvo nei miestas.
Bet sakau, kaip yra dabar man regis dar blogiau. Ypač dėl to viso plastiko, net purto
Net neisivaizduoju, kur taip galetu buti. Zinau teritorija neblogai nuo Kauno iki Vilniaus, tik virsu nelabai gerai zinau Lietuvos.... ivairiuose miestuose, kaimeliuose gyvena giminaiciai, kur esu buvusi nieko panasaus nesu maciusi, cia gal labiau kazkokia isimtis, nei taisykle, nes miestuose, tai daug parduotuviu buvo, ne kioskleliai, o kaime kaip sakiau zmones sau kepe ta duona patys, o kur visi pieno gaminiai, desros kumpiai, darzoves, kaime tikrai buvo tada geriau nei mieste del maisto, bet ir budavo bent viena parduotuve, kur niekad tuscios nesu maciusi. kioskeliuose tik ledai budavo ir spauda tuo metu...
Nezinau gal tu koki blokados perioda atsimeni, kai sustojo daug pramones, prekybos, viskas buvo grobiama , tada gal ir buvo kazkur problemos su maistu...
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 10 11, 17:27)
Sitai visi gerai supranta, bet tyli nes bijo.
Uztat uz namu renovacojas zmones moka desimtimis tukstanciu, nes ES lėšų liko tik 20% nuo duotos sumos. Kur tos lėsos dingo? O dingo pradedant vyriausybès, baigiant brigadininko kišenėse. Kodėl ES netikrina to?
tai, kad nera kam skustis...visi tame paciame sude plauke, gauna atkatus...tikrintojai gi bus i stu paciu, o ES tikrina tik teorine dali, o ten matomai viska graziai suraso...
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2021 10 11, 18:38)
Kalba ne apie pokarį, pokariu už pavėlavimą į darbą galėjo ir sušaudyti, o apie žymiai vėlesnius laikus. SSRS prezidiumo įsakas dėl veltėdžiavimo priimtas 1961 m. ir bent jau Rusijoje ir galiojo
iki 1991 m.
kodel tu visada visiskai ne i tema privarai citatu, na prie ko cia dabar Rusija, kai kalbam apie Lietuvua ir prie ko 60 metai?
nepyk rusiskai as tingiu skaityti, per sudetinga...