Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(uarda @ 2021 09 14, 23:20)
Ane?. Saket mityba viską koreguojat.

Eikit skaityt med. enciklopedijas.
Jūs supraskit pilna žmonių po tokios ligos, kurie remisijoje.. be jokių dietų, jų kraujo rodikliai puikus ir gyvena, valgydami įvairų maistą, ir arbata su cukrum, ir duona, ir bandeles ir t.t. bet aš nesakau, kad jums to ar ano nereikia daryt. Kiekvienas pasirenka kas jam geriau. Aš pvz. Valgau viską beveik, bet lb mažai. Nepersivalgau. Man tinka ir duona, ir kava su cukrum ir t.t. ir juokingai atrodo tie jūsų pamokymai.
Ir netikekit. neverciu. Aš ką galvoju, tą rašau. Sorry, jeigu nemalonų,  galit uždėti ignora. Tada nematysit kas aš jums linkiu

Butent, ir as teigiu, is savo patirties. Kai nebuvau pekeitusi mitybos iprociu, anemija buvo mano gyvenimo dalis.

Pakanka kad jus ja skaitote. ne karta minejau, kad baisiausias dalykas kai meicinos enciklopedija patenka i diledtanto rankas. O medikai ta tema nent turi savo juokeliu.

Dar karta kartoju, lapnokite jus sudmaisti i sveikata, kiek norite ir kaip norite.

Ir dar, svarbus niuansas, dietinasi tokios kaip Jus, subalansuota mityba gyvenimo budas, visam gyvenimui.

Tarp, savoku malonu ir netikiu, yra didelis skirtumas. Jusu rasliava mane nei kiek neitakoja, kad reiktu ja ignoruoti. Tik sakau, jog tai falsas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 21:41)
Kai buvau maza, va tokios stiervos, kaip tamsta, baisiai mego mane klausti, kokia gi tavo tautybe... Mano tevai is esmes niekada neakcentavo ir neprotegavo kiekvienas savosios. O tie tupi klausimai, cia panasiai, kokia tau akis labiau patinka, kaire, ar desine. Kai pradejau eti i mokykla, ismokau per botanikos pamoka zodi "hibridas". Tevas ilgai juokesi, del mano sumanumo, kai as cypdavatkem atsoviau,...
Aciu Dievui, dabartiniam pase tokio punkto nera. Bet tokio tipo zmgeliui, kaip tamsta, tai didi netektis.
Tu irgi pasakas seki, va agresyvi kaip ziezula, kas neva veganam, vegetaram nebudinga, nes juk jie taikus, valgantys zolyte, ne kraugeriai, edantys lavoniena...
TAi desrikes palamoji pasislepus?
Nusprende habilituota visu galu daktare.

o kas blogai pasisakyti ar klausti zmoguas tautybe? blink.gif Nelabai suprantu, turi ka slepti? na suprantu, kai buna maisytos seimos, tai priklauso kaip vaikas jauciasi, kaip seimoje kokios tradicijos vyrauja. Pvz Airijoje augantys vaikai is misriu seimu jauciasi airiais pvz smile.gif keista, net kad tau tas klausiams toks skaudus, tyciojosi is taves vaiksyteje ar kas? atrodai nelietuviskai? ir tai uzsiliko? nes musu aplinkoje tokiu klausimu nei nekildavo niekam, visi buvom lietuviai.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 21:57)
Gedytis... Del kokios akies tu gedyjiesi, del kaires, ar desines?
As nenorejau nei vienos atsisakyti, o mane tokios kai tu, norejo apriboti.

Bet matai tautybe nusakoma tik pagal tevus, o ne visa 10 kartu gimines medi , visi mes maisyti per n kartu smile.gif o tu labai blaskaisi, vartaisi, tai keista zinok.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 22:19)
O mes pirkome ne sodyba, o zemes plota, ukines paskirties. Gimines sodyba mano vyro ir berniuku nuo nulio sukurtas projektas.

va cia tai super, bet kodel tu vis tiek tokia nelaiminga?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 23:22)
Cia ne esme pinigu davimo forma.

Sutinku,kad riekai kalbetis, o ne drausti, neusdrausi jau paaugliam nieko. Bet tame ir esme, kad papauglysteje viska norisi ismeginti, nesutikau vaiku, kurie tik sveikuoliskai maitintusi visada. Aisku, gal buna isimciu labai retu. jei tavo vaikai ir anukai tik sveikuoliskai maitinasi tai tikrai saunu.

Na man kazkas taip aiskino, nes kaip tik tada sakiau, kad turiu odinius batus, sake o tau negaila verkenciu karvyciu  biggrin.gif Bet tai as priemiau ,kaip diskusija ir zmoniu nuomoniu issakyma, ne kaip aiskinima, keista man kai taip priimi, kitu nuomones. O kaip kitaip diskutuoti, kad tau nepasirodytu, kaip aiskinimas? bigsmile.gif

Parnesk lauksiu  mirksiukas.gif ne karta sakiauk ad svarbiausia, aks is sirdies iseina, o ne ka i skrandi idedi, bet mityba visgi sukuria is dalis musu sveikata, tai i ja nusispjauti irgi negali.

Man nepriimtini krastutinumai. Nematau tragedijos, tame jei vaikas ka nors "gurmanisko" isbandys. Man ir mano seimos nariam svarbu suformuoti teisingus mitybos igudzius. O tai daroma ne vien zodziais, o gyvenimu budu.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 14, 22:20)
tai ir sakyt reikėjo: lenkė-rusė-lietuvė. Ot problema. Kai forume tai paklodėm varai, o gyvai 3 žodžių kaimynėms negali pasakyt? Tikra keistuolė esi.

abipusiai smile.gif

nu sakau tas vartymas abie su apastinike atrodo pires bernus uodegas vizgintu, man toks juokingas, atrodo ka cia nustebintu siais laikais tautybem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 22:06)
Gal suprasit

А нежных бьют по тонкой коже, не будьте нежными о боже.
(O jautrius musa per plona oda, nebukite jautriais, o Dieve)
По том перста вложивши в рану, вам говорят, - да вы с изъяном.
(Po to pirstus ikise i zaizda, jums sako - o jus gi su trukumu)
И раздавив слезу ногой, - вам не помочь ли, ангел мой.
(Koja sutraiske asara, - gal Jums  padeti angele mano?)

We create the textures of our soul,
from the young all the way to our old.

Some soft as downing,
some hard as nails.
Some fast as gazelles,
Some slower than snails.

But the textures differ as time goes on,
Of which we seem to all grow fond.

Some change as our time goes by,
Some fade away, viewed of eye.

But the texture of it that rubs one raw,
Will be what really remains, in anothers craw!

(Mes patys pasirenkame buti lengvu maistu ar uzstrigusiu kaulu gerklėje)
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 23:29)
Pakanka kad jus ja skaitote. ne karta minejau, kad baisiausias dalykas kai meicinos enciklopedija patenka i diledtanto rankas. O medikai ta tema nent turi savo juokeliu.

Dar karta kartoju, lapnokite jus sudmaisti i sveikata, kiek norite ir kaip norite.

Ir dar, svarbus niuansas, dietinasi tokios kaip Jus, subalansuota mityba gyvenimo budas, visam gyvenimui.

Tarp, savoku malonu ir netikiu, yra didelis skirtumas. Jusu rasliava mane nei kiek neitakoja, kad reiktu ja ignoruoti. Tik sakau, jog tai falsas.

Tai skaitėt gi tas enciklopedijas, raset. Net iki hipochondrijos "daejot"
Ačiū už leidimą smile.gif su malonumu lapnosiu.
Dar kartą kartoju, netikekit, ar aš jums draudžiu? Sakykit ką norit. Man nuo to nei šalta nei karšta mirksiukas.gif
Aš nedietinuos. Aš gi rašiau, kad valgau viską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 14 rugsėjo 2021 - 22:38
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 22:24)
Ir vel bandai mane riboti... Manyje teka daugiau krauju... Ir man, jie labai svarbus, nes tai mano savasties dalis.

Na matai, kaimyne, kaimynei skirtumas. Matyt ir vaiksytejed isranki buvau.

Taigi, ka ir reikejo irodyti...

kraujas visu vienodas, genetiniam lygmenyje tikrai jokio skirtumo tarp tautybiu nera, nebent isvaizdoje kazkas atsispindi ir tiek.
Tautybe tai tik igytos tradicijos augant, kultura tam tikra, taigi nebenusipezek, tav tevai tebuvo 2 ir gimine sakiai visai nedidele, tai ir tautybe gali jaustis kaip lietuve, nes cia gimei augai, gali jausti tecio kulturos itaka ir tiek. Jau gal nesusirieksmink su tom tautybem, nes tikrai juokingai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 23:34)
o kas blogai pasisakyti ar klausti zmoguas tautybe?  blink.gif  Nelabai suprantu, turi ka slepti? na suprantu, kai buna maisytos seimos, tai priklauso kaip vaikas jauciasi, kaip seimoje kokios tradicijos vyrauja. Pvz Airijoje augantys vaikai is misriu seimu jauciasi airiais pvz smile.gif keista,  net kad tau tas klausiams toks skaudus, tyciojosi is taves vaiksyteje ar kas? atrodai nelietuviskai? ir tai uzsiliko?  nes musu aplinkoje tokiu klausimu nei nekildavo niekam, visi buvom lietuviai.
Papildyta:

Bet matai tautybe nusakoma tik pagal tevus, o ne visa 10 kartu gimines medi , visi mes maisyti per n kartu smile.gif o tu labai blaskaisi, vartaisi, tai keista zinok.
Papildyta:

O jei as jos kaip ir neturiu...
Tradicijos... Krikscioniskos, budingos europieciui.

Kita vertus, ar pati turi kokias ribas, lendant i zmogaus asmenini gyvenima? Ar vaikas ne zmogus?

Kas tai nusprende? Siuo metu tautybe visai nenustatoma. Kuo zmogus nori buti tuo jis ir yra/

O kodel as turiu atsakineti i tai kas tau vadenasi?
TAu taip norisi matyti, galvoti, ok. Kiba del to as su tavimi gindyciuos.

Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 14, 23:35)
We create the textures of our soul,
from the young all the way to our old.

Some soft as downing,
some hard as nails.
Some fast as gazelles,
Some slower than snails.

But the textures differ as time goes on,
Of which we seem to all grow fond.
Some change as our time goes by,
Some fade away, viewed of eye.

But the texture of it that rubs one raw,
Will be what really remains, in anothers craw!

(Mes patys pasirenkame buti lengvu maistu  ar uzstrigusiu kaulu gerklėje)

Tu visiskai teisi, kazkodel mano pasikeitimas nelabai tave dziugina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 22:34)

As nieko nematau gero. Na taip, artimiausioje ateityje viskas bus gerai. O veliau? Jie su vyru jau sensta, zmoniu namie kruva kuri neturi kito pragyvenimo, kaip sodyba. Kas bus, kai visi vaikai su antromis pusemis ir ju vaikais prades draskyti sodybą, gavus ja palikimu? Kas liks? Nei profesijos, nei gero uzdarbio tik hektaras zemes, is kurios kiekvienas tures isgyventi.Gi neatiduos vienam vaikui visko, o kitiems nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 14 rugsėjo 2021 - 22:43
QUOTE(uarda @ 2021 09 14, 23:35)
Tai skaitėt gi tas enciklopedijas, raset.  Net iki hipochondrijos "daejot"
Ačiū už leidimą smile.gif su malonumu lapnosiu.
Dar kartą kartoju, netikekit, ar aš jums draudžiu? Sakykit ką norit. Man nuo to nei šalta nei karšta  mirksiukas.gif
Aš nedietinuos. Aš gi rašiau, kad valgau viską.

Sulygino save, sena babce ir anuometine mane paaugle, kada buvo isleista Sovietine enciklopedija lietuviu kalba.

Prasom, galu gale supratote, kad nedraudziu.

Kartokite kiek sirdele nori, esmes tai nepakeis, falsyfka.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 14, 23:06)
Ne nevartojau, vartojau preparata Tardiferona.
Ikasti nepavyko  biggrin.gif

nu tai ir yra papildas biggrin.gif
prie ko cia ikasti, Moonte tu labai daug fantazuoji, sakei nevartojai papildu, o pasirodo vartojai, o kai tikslinam, tu sakai, kad kazkas tau bando ikasti, kalbek aiskiai, tiesiai ir vsikas, kam sukti viska sukti kazkak mandriai badyti rasyti? Tu tyciojaisi is zmoniu, kurie vartoja papildus, o pasirodo pati vartoji, jei tu nori tyciotis, neperkelk tu noru kitiem.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 14, 23:42)
As nieko nematau gero. Na taip, artimiausioje ateityje viskas bus gerai. O veliau? Jie su vyru jau sensta, zmoniu namie kruva  kuri neturi kito pragyvenimo, kaip sodyba. Kas bus, kai visi vaikai su antromis pusemis ir ju vaikais prades draskyti sodybą, gavus ja palikimu? Kas liks? Nei profesijos, nei gero uzdarbio  tik hektaras zemes, is kurios kiekvienas tures isgyventi.Gi neatiduos vienam vaikui visko, o kitiems nieko.

Bravo...
Butinai sita duosiu paskaityti vaikam.

As tau duosiu peno pamastymui. Mano mama isejo, nieko man, brolis mire, savo anukam nepalikusi... Ja Dievina visi.

Pagalvok...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 rugsėjo 2021 - 22:46