O aš turiu ir pasą, ir kortelę. Ir kur čia kriminalas? Jau visai nebežinot prie ko kabintis. Gal pauzę tikrai daryt reikia.
O aš turiu ir pasą, ir kortelę. Ir kur čia kriminalas? Jau visai nebežinot prie ko kabintis. Gal pauzę tikrai daryt reikia.
Taip ta esu girdejusi, bet tai tik jei mazai uzdirbi, jei neklystu. Bet siaip bendros informacijos, nebutinai is juristo, kad ir pvz kaip cia minejo mociutei kokia padeti ta GP susitvarkyti , ar siaip bet kokiais kitais klausimais.
Pas mus va toks ir tinklapis yra apie mokescius, ivairias paslaugas, svarbiausius istatymus, nuoalt atnaujinmama zmonem suprantama kalba.
https://www.citizensinformation.ie/en/
Galima nueiti gyvai i toki ofisa pades, isaiskins, nukreips, as ten savanoriavau, tai tokia knyga turejom stora, o joje tik ivairios organizacijos padedancios zmonem, gyvunam ir t.t. ivairiais klausimais.
Zmogus gali nezinoti, nei kur kreiptis, manau, labai gera ideja ir prieinama visiem, nemokamai, nereikia irodineti savo pajamu ir t.t. kad gauti paprasta informacija.
Ypac naudinga, kai atvyksti i sali, net mums grizus i Lietuva butu buve naudinga, nes labai daug kas keitesi. Vakaruose, manau, ir kitur vyrauja toks poziuris, kad zmoguii reikia viska kuo geriau isaiskinti, paskui reikalauti, o Lietuvoje daznai buna atvisksciai, net neisaiskina, o jau baudzia. Labai atpranti nuo to pagyvenus kitur.
Taip ta esu girdejusi, bet tai tik jei mazai uzdirbi, jei neklystu. Bet siaip bendros informacijos, nebutinai is juristo, kad ir pvz kaip cia minejo mociutei kokia padeti ta GP susitvarkyti , ar siaip bet kokiais kitais klausimais. Pas mus va toks ir tinklapis yra apie mokescius, ivairias paslaugas, svarbiausius istatymus, nuoalt atnaujinmama zmonem suprantama kalba. [url="https://www.citizensinformation.ie/en/"]https://www.citizensinformation.ie/en/[/url] Galima nueiti gyvai i toki ofisa pades, isaiskins, nukreips, as ten savanoriavau, tai tokia knyga turejom stora, o joje tik ivairios organizacijos padedancios zmonem, gyvunam ir t.t. ivairiais klausimais. Zmogus gali nezinoti, nei kur kreiptis, manau, labai gera ideja ir prieinama visiem, nemokamai, nereikia irodineti savo pajamu ir t.t. kad gauti paprasta informacija. Ypac naudinga, kai atvyksti i sali, net mums grizus i Lietuva butu buve naudinga, nes labai daug kas keitesi. Vakaruose, manau, ir kitur vyrauja toks poziuris, kad zmoguii reikia viska kuo geriau isaiskinti, paskui reikalauti, o Lietuvoje daznai buna atvisksciai, net neisaiskina, o jau baudzia. Labai atpranti nuo to pagyvenus kitur.
Bendros informacijos LT yra daug ir visur. Tu amzinai eini i krastutinumus. Lt daug kas pasikeite, pabandyk paskambinti i kokia istaiga. Gal ir pataikysi kartais ant kokios surugeles, bet greiciausiai ir paaiskins, ir geros dienos palinkes. Yra D.U.K, yra chatai, yra pastai, telefonu numeriai.
Ir I LT atvykus i informacijos. Ir anglu kalba jos yra apie mokescius ir t.t.
Apie GP informacijos yra visur, bet tai nekeicia fakto, jog pirmiausia skelbiama tvarka, tada ji pergalvojama, keiciama, skelbiama vel. Yra kas seka naujienas, tai susigaudys, kai kas antra diena naujos taisykles, o kiti isgirde supanikuoja, dar kitiems papasakoja. Zmones panikavo, kad i degalines neileis be GP, nes tikrai buvo tokios informacijos, aisku po to klaida istaisyta, bet dar kelias dienas rasinejama FB grupese, jog tikrai, skaiciau, kad neileis.
Reikia gal pasirinkti, kas yra pakankama o kas ne.
Cia kaip vienom normalus vyras yra tas kuris tik retkarciais nueina pas kokia boba, visu pinigu neprageria ir nesumusa iki komos. Tai jau geras.
Kitoms ta gero vyro savoka yra kitokia.
Taip ir del LT.
Informacijos yra, bet as vertinciau ja neepatenkinamai
O del paciu istatymu, tai jau nera jokios teises nei istatymu. Nuo vakar dienos.
Vakar diena nieko ypatingo neatsitiko istatymu ignoravimas buvo visada kad ir del tos sveikatos apsaugos visuose lygiuose,daug kur kitur.
Vakar jis pasieke ispudinga nihilizma.
Kelio atgal jau nera...
pamatysit.
Perzengtas point of no return.
Na atmetus karus, kartuves, egzekucijas ir kitokias revoliucijas, kurios chaosa transformuoja i tvarka labai skausmingu budu
As vis dar bandau atsigauti po patirto soko paskaicius keliu pastaruju dienu diskusijas. Grynai PTS man dabar. Burbanti su Idomucia teisus buvo, LT gyvenancios diskusijos dalyves apie raketu moksla zino tiek pat, kiek apie emigracija, pilietybe, ne gyventojo teises, paslaugas. Nors ne, gal visgi raketos labiau pazistamos. Juk zinote kas ta raketa, ar ne? Nes kas emigrantas yra tai jums neaisku.
O tai teigiancios, kad Burbanti nera emigrante, tai kas ji tokia yra? LT negyvena, mokescius moka kitur. Tai koks zodis tada ja apibudina?
Ir jus man galite tada paaiskinti kaip jus balsavote del dvigubos pilietybes, kaip suvokete kas tie emigrantai, kokiais argumentais remetes?
Bus laikas tamsiais ziemos vakarais, rasiu dar komentaru is tamstu apie tai kaip emigrantai naudojasi paslaugomis mokesciu nemokedami, ant svetimo gero gyvena, tai zinokite, prikaisiosiu iki gyvenimo pabaigos.
(Nusi)Sneketi tema dvi dienas, net nesuprantant kas ta emigracija isvis yra. Dar pasakoti man, kad as mat emocijomis vadovaujuosi, kai is kitos puses yra vadovaujamasi net ne ziniu trukumu, o konkreciai vakuumu - yra truputi too much.
Reikia gal pasirinkti, kas yra pakankama o kas ne.
Cia kaip vienom normalus vyras yra tas kuris tik retkarciais nueina pas kokia boba, visu pinigu neprageria ir nesumusa iki komos. Tai jau geras.
Kitoms ta gero vyro savoka yra kitokia.
Taip ir del LT.
Informacijos yra, bet as vertinciau ja neepatenkinamai
O del paciu istatymu, tai jau nera jokios teises nei istatymu. Nuo vakar dienos.
Vakar diena nieko ypatingo neatsitiko istatymu ignoravimas buvo visada kad ir del tos sveikatos apsaugos visuose lygiuose,daug kur kitur.
Vakar jis pasieke ispudinga nihilizma.
Kelio atgal jau nera...
pamatysit.
Perzengtas point of no return.
Na atmetus karus, kartuves, egzekucijas ir kitokias revoliucijas, kurios chaosa transformuoja i tvarka labai skausmingu budu
Ir visi mes isvis tuoj mirsim.
<p>Ir I LT atvykus i informacijos. Ir anglu kalba jos yra apie mokescius ir t.t. </p>
<p>Apie GP informacijos yra visur, bet tai nekeicia fakto, jog pirmiausia skelbiama tvarka, tada ji pergalvojama, keiciama, skelbiama vel. Yra kas seka naujienas, tai susigaudys, kai kas antra diena naujos taisykles, o kiti isgirde supanikuoja, dar kitiems papasakoja. Zmones panikavo, kad i degalines neileis be GP, nes tikrai buvo tokios informacijos, aisku po to klaida istaisyta, bet dar kelias dienas rasinejama FB grupese, jog tikrai, skaiciau, kad neileis. </p>
kokius dar krastutinumus? kad sakau butu patogiau vienoje vietoje visa info, cia krastutinumas? nebutu patogiau?
Tai va tame ir esme, kad daug ir visur, o ne vienoje vietoje koncentruota, zmogus gali nezinoti, nei kur eiti pradeti
Suprantu, kad visko daugeja ir keiciasi, daug kas online atsiranda, bet kaip pati sakai , nepatyrus is asmenines patirties sunku, ka ir spresti, pvz mum tikrai buvo kai ka sunku susizinoti grizus, negyvenus kelis metus ir per daug nesekant visu pokyciu salyje. Labai daug tu skambuciu, minimu ivairiu istaigu slenksciu, kur butu galima viska pvz vienoje vietoje .
Tikiuosi dabar lengviau bent is dalies, bet va gyvenant uzsienyje, nepasivargina valstybe ar jos institucijos informuoti apie naujus mokescius ivedamus, nors turi visus kontaktinius duomenis, atsiuncia tik baudas Kai kurios pvz elektros tinklai pasivargina, jiem pliusas, atsiuncia nuolat info i emaila. O va kaip buvo su siuksliu mokesciu jau rasiau, juk tiek nedaug reikia, kazkas sugeba, kazkas ne.
na cia jau kita tema, cia jau taktika tokia gasdinti lietuvius nuolat, tai nesikeicia jau seniai...
Mano pagasdins, daugiau kas skiepysis, tai ir veikia matyt kai kam, neveiktu nedarytu...As is vis nesuprantu, kodel reikia zmones nuolat paranojoj laikyti, vis kazkas lietuvius puola...vis persigande...nuolat melas skleidziams pe rizniasklaida. gasdink ir valdyk?
Papildyta:
(Nusi)Sneketi tema dvi dienas, net nesuprantant kas ta emigracija isvis yra. Dar pasakoti man, kad as mat emocijomis vadovaujuosi, kai is kitos puses yra vadovaujamasi net ne ziniu trukumu, o konkreciai vakuumu - yra truputi too much.
</p>
sveikinu praregejus, bet jau dabar vaikstai labai plonu ledu, tuoj busi irasyta i persona non grata sarasa
Turi skubiai ka blogo apie mane ar Idomucia, Monteverte parasyti, na Burba is bedos nes tos personos nesupranta argumentu, jos vienu zmoniu klauso , kitu ne, faktai jom ne argumentas
sveikinu praregejus, bet jau dabar vaikstai labai plonu ledu, tuoj busi irasyta i persona non grata sarasa
Kas tas praregejimas? Tu dabar manai as zmonems etiketes klijuosiu ir nurasysiu, o gal pyksiu visa laika? Nesulauksi, zinok . Sugebu atskirti temas, by default man visi nera nei durni, nei blogi, viena tema i lankas - ne tragedija.
Kad visu be isimties kalbas SM atsargiau vertinsiu - taip. As tikrai stengiuosi kalbeti ka zinau, o jei nezinau, tai ir sakau, kad manau, man atrodo ir pan. Tai sunku patiketi, kad zmones tvirtas nuomones susidare temomis, kuriomis nu visiskai nesigaudo. Tik cia turbut daznas atvejis yra.
o tai kuri čia pradėjo šią diskusiją ir aiškino kas pas ją pase parašyta? būtent, kame čia kriminalas ir ar reikia aiškinti apie savo pasus, kai realiai visi mes lietuviai su LT pasais
Nematau nieko tokio katastrofisko savo nuomoneje, kad reiksttu mirtis ar ka.
Tai degradacija ir chaosas, iki mirciu dar toloka. Daugybe pasaulio kitokio gyvenimo ir nezhino, tik beprasmybe ir beviltishkuma. Manot jie ish neturejimo ka veikti verzhesi pas mus?
Kol kas pas mus dar neblogai, bet kelias i dugna letas ar greitesnis - visuomet bus labai nemaloni patirtis.
matet, kaip letai puvo SSSR. Is pradziu letai, o po to su pagreiciu... Atsigauta buvo negreitai ir tik del to kad buvo vakaru salys salia.
</p><p>Kad visu be isimties kalbas SM atsargiau vertinsiu - taip. As tikrai stengiuosi kalbeti ka zinau, o jei nezinau, tai ir sakau, kad manau, man atrodo ir pan. Tai sunku patiketi, kad zmones tvirtas nuomones susidare temomis, kuriomis nu visiskai nesigaudo. Tik cia turbut daznas atvejis yra.
</p>
Oi visai nepataikei, visgi dar matyt tik kelio pradzia tau
Na jei tik butu ta viena tema i lankas.... jei tik butu....
Praregejimas siuo atveju, tik ir reiskia pamatymas, tai ka pamatei ir parasei, tik apie emigrantu gyvenima, as jau seniai matau, kad daug kas nesigaudo, na kad net termino to nesuvokia, na tikrai nesitikejau ir as.
Papildyta:
Dabar viska pripaisys covidui....nebeliks nei kitu ligu, nei savizudybiu...
juk dabar anot valdziso galima lankytis visur, jei sergi covidu,jei tik turi GP , kitos ligos niekad ir nebuvo idomios, eik visur kur nori su sifiliu, tuberkulioze, gripu ir t.t.
Pamenu, kai mane net gasdino pirma pediatre, kad vaiko tipo neskiepiju nuo tuberkuliozes, tipo prieis kokia senute su atvira tuberkulioze apkoses ir uzkres
Papildyta:
O jum normalu, kad Lietuvoje skiepyja vaikus be tevu zinios?