Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 09 13, 23:24)
As rimtai nesupratau ,kiek baisiai yra neelementarus sitie dalykai.

Gal todėl, kad tiesiog man neaktualūs?? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 13 rugsėjo 2021 - 22:54
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 23:16)
Iš Šviesos, Jumis visada pasitikiu, Lutuke - niekada. Abi emigrantės. Tai va, ir balsuojant, kas lems?

o prie ko cia dabar pasitikejimas? biggrin.gif visiskai tai nieko nekeicia, as tai turiu gi LT pilietybe lotuliukas.gif
Vis tiek nesupratai, kas yra pilietybe ir gyventojo statusas? cia tipo man kersysi, nors manes tai nei neliecia ir uzkrisi kelia, tokiam zmonem kaip Is_Sviesos paprasciau islaikyti pilietybe lietuviska, kad pasikeitus i kokia kita pvz gauti daugiau ivairiu galimybiu?
nu jei reiks daugum akeisis ir nesigrezios i ta Lietuva, paprasciausiai tai butu buves grazus gestas is likusiu lietuviu, bet tauta parode savo ragelius ir nagelius...
ta pilietybe siais laikais tai tik siaip valstybei reikalingesne nie zmogui...
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 23:22)
eik tu geriau nakčiai pomidorą su cukrum suvalgyt, vaikeli. Ne tau tai.

tu keciupo gyvenime nevalgius? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 13, 23:55)
o prie ko cia dabar pasitikejimas?  biggrin.gif 

prie balsavimo. Lutuke, tu nuoširdžiai šešerius metus dirbai, kad aš tavim nepasitikėčiau. Ko dabar nori?
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 23:27)
Su ES pasu. Na, taip, taip galvojau. Mea culpa.

nerajokio ES paso.. unsure.gif

Beja, neuztenka gristi i ietuva ir pagyventi savaite susimokejus ten kelis mokescius, kad pretenduoti i visa socialini paketa, turi grzus i Lietuva pragyventi kelis metus, nes tampi tokiu pat imigrantu,jokiu nuolaidu tau lt pasas neduoda, kaip ir bet koks uzsienietis.

Tas pats, kas is Lt nuvykus i bet kokia kita sali, todel jusu cia daznai kisamos pasalpos atrodo juokingai, nes niekas ju uzsieniuose nedalina uz dyka, nebent esi asylum seeker ar refugee, cia dar kita migrantu rusis, vadinami daznai pabegeliais. mirksiukas.gif
Bet tu netikek manim, tikrink informacija
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 23:58)
prie balsavimo. Lutuke, tu nuoširdžiai šešerius metus dirbai, kad aš tavim nepasitikėčiau. Ko dabar nori?

kaip surista balsavimas del dvigubos pilietybes su pasitikejimu manim? blink.gif

beja, kada as dalinausi neteisinga info?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 09 13, 23:40)
Prie ko cia tai, juk ejo kalba apie arsiasias partines...
KOks skirtumas tarp naciu ir bolseviku...

Vo as Pavlikas MOrozovas ir Maryte Melnikaite vienam flakone.
DAr atsiminiau, zoja Kosmodemjanskaja, "Jaunoji gvardija"... Vau kiek ju daug.
Papildyta:
VA ir gestapininkams, labai rupejo pataikyti...  mirksiukas.gif

oi labai didelis, nors jei sakai, kad tau pastinike primena naciste, na nesigincysiu gal tu ja labiau pazysti, as taip blogai nemasciau dar....na bet gal, kai pagalvoji dabar...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 13 rugsėjo 2021 - 23:10

As pirstu nebaksnoju. :) Pirma - visiems pasitaiko. Antra - ne jus viena taip galvojote. Tai man tik idomu, kiek dar lietuviu ta pati masto. :)

Ir dar toks niuansas. Vietiniai vietiniu taisykliu nezino. Uztat kiek drasos snekant apie pasalpas uzsienyje. Tik kai paklausi kokia pasalpa konkreciai dalina, mokesciu nemokejus, tada tik pšš, snipstas lieka. :) 

Idomu dabar labai butu paskaityti kaip diskusijos dalyves referendumo metu snekejo. Naudojo kazi argumentus kaip emigrantai mokesciu nemokedami viskuo naudojasi, ar ne. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 13 rugsėjo 2021 - 23:14
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 23:51)

o tai, kamtada gincyjaisi 2 dienas, jei nei aktulau, nei domiesi, nei zinai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 00:07)
nerajokio ES paso.. unsure.gif

beja, kada as dalinausi neteisinga info?

Na, mano pasas tai: Europos Sąjunga/Lietuvos Respublika/Pasas
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 00:07)
kaip surista balsavimas del dvigubos pilietybes su pasitikejimu manim? blink.gif

tiesiogiai: formuoji įvaizdį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 13 rugsėjo 2021 - 23:14
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 14, 00:13)

o mano tai ne rolleyes.gif kortelė Lietuvos respublika
ir iš pasų gal Europos fondus šluojat biggrin.gif
Atsakyti

Kaip keista. Nes mano prietelka, ziauriai aktyvi Lietuvos piliete, gyvendama Rusijoje, pastoviai eina i Lietuvos ambasada balsuoti rinkimu metu. Jei kazkas panasaus butu, itariu, i Lietuva vasiuotu balsuoti. Jai tai nepamaisytu isreiksti savo nuomones.

Deklaravus isvykima iš Lietuvos, negali balsuoti savivaldos rinkimuose. Kaip jus išvis isivaizduojate kokios savivaldybes rinkimuose emigrantai turėtų balsuoti? :)

Ta prietelka norėdama balsuoti savivaldoje, turėtų grįžti i Lietuva, deklaruoti gyvenamąją vieta, tada kadangi ji nemoka mokesčių, skaiciuotųsi PSD skola. :)

Seimo rinkimai tai kitas reikalas.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 09 14, 09:52)
Ta prietelka norėdama balsuoti savivaldoje, turėtų grįžti i Lietuva, deklaruoti gyvenamąją vieta, tada kadangi ji nemoka mokesčių, skaiciuotųsi PSD skola. smile.gif

Zmones gyvena dirba uzsienyje, ten deklarave, stovi ant iskaitos darbo birzoje, duoda dovanas darbo birzos tarnautojams, Lietuvoje deklarave.
Gudresni pasiima sprave, kad dirba uzsienyje ir ligoniu kasose ja pristato,, nezinau kaip su mokesciu deklaracijomis...
Girdejau yra ttokiu kur turi du pasus jau, ir valstybese kur irgi kaip LT nepripazista dvigubos pilietybes, pvz. olandija. Na visokius fintus daro, kartais sunkiai suvokiamus del tikslingumo ir rizikos
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 14, 00:13)
Papildyta:

tiesiogiai: formuoji įvaizdį.

As paso neturiu turiu tik asmens tapatybes kortele smile.gif ant jos parasyta Lietuvos respublika ir tiek.
Bet kaip bebutu tokio kaip atskiro paso ES neturi, tik deklaracija, kad si salis priklauso siai sajungai, jau tau Idomucia aiskino, kad tai ne tas pats kas tarybu sajunga, matau nedasilo.

Tai tu referendumuose balsuoji per asmeniskumus, o ne bendrai del kokio istatymo? doh.gif
Pvz jei tureciau koki pazystama geju, kurio nemegciau, tai referendume galeciau balsuoti pries geju sajungas deklaruojancius istatymus, nes nu taip jam ir reikia? bigsmile.gif
Nors gaunasi absurdiska, noredama pakenkti man pakenkit tokiem zmonem kaip Is_sviesos, nes dar karta kartoju man visiskai nereikalinga dviguba pilietybe.

Beja, nubalsave neigiamai lietuviai paliko galiojanti toki absurdiska istatyma, dabar dviguba pilietybe gali tureti dalis zmoniu, o dalis negali.

Istatymas gi buvo tik apie tai, kad gavus uzsienio pilietybe is ES saliu , jau turima esama lietuviska zmogus galetu islaikyt, nelabai suprantu, kaip ir kam tai butu pakenke? Tai daugiau grazus zestas butu buves is lietuviu, nei kokia kam nauda, kam reikes, keis ta pilietybe ir tikrai lietuviskos praradimas nesustabdys.
Cia kenkiat nebent sportininkam kokiem, meninkam, mokslininkam ir pan, kurie paskui niekada negales atstovauti Lietuvai, nes nebebus pilieciais.

na bet svarbu mintyse man pakenkei lotuliukas.gif
Cia ne karta paie ta diskutavom, kazkas mano, kad galima viska susizinoti patiem, bet pamirsta, kad ne visi tokie gudrus ar igalus, yra zmones su negaliom, yra seni zmones, kai kurie vienisi, arba paprasciausiai kartais net nezinai, kad gali kazkas buti ir nei nesidomi. Na negali vbisi buti teisinkais ir nuolat skaityti seimo isleistus istatymus. reiktu paprastesnio iformacijos priejimo, kartais nei nezinai kur kreiptis ir ko klausti.

Viskas susiveda i nepagarba zmogui ir dziungliu istatymus, kas stipresnis, greitesnis, naglesnis, tas teisus, tas gyvens gerai, visi kiti, niekam nerupi, va tas ir atkrato labai nuo salies...

Airijoje pvz yra gyventoju informacijos centras, ten buna ir nemokamas teisinkas , o visi kiti darbuotojai pasiruose padeti bet kokiu iskilusiu klausimu zmogui, suteiks info, nukreips kur reikia, pades uzpildyti formas ir t.t. Ar yra Lietuvoje kazkas panasaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 14 rugsėjo 2021 - 09:26
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 14, 10:13)
Airijoje pvz yra gyventoju informacijos centras, ten buna ir nemokamas teisinkas , o visi kiti darbuotojai pasiruose padeti bet kokiu iskilusiu klausimu zmogui, suteiks info, nukreips kur reikia, pades uzpildyti formas ir t.t. Ar yra Lietuvoje kazkas panasaus?

Savivaldybėse yra nemokami juristai. Reikia užsirašyti į vizitą ir išaiškins viską. Bet tiesą pasakius kiek esu klausiusis LRT radijo, negirdėjau, kad tai būtų skelbiama. Taigi įtariu, kad begalė žmonių to nežino. Apkrauna pašto dėžutes visokiu reklaminiu šūdu, kur ir taip nuėjus į pardę pamatysi išskirtas kitokios spalvos kainas su nuolaidom, o tikrai reikalingos info nelabai kas reklamuoja.
Atsakyti