Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 09 13, 15:30)
ES kol kas nera beendra valstybe ir yra aiskiai apibrezta, tos salies gyventojas, tuo turisto kitos salies gyventojo. Tai kad keisti valstybe, emigruot yra pakankamai paprasta, dar nereiskia, kad tai ne emigracija.
Taip realiai dabar daug kas gyvena tarp keliu saliu,  ten jau sunku suprasti, bet teisiskai, vienoje salyje jis pastovus gyventojas o kitoje svecias. Aisku rytu Europieciai naudojasi visokiomis skylemis ir dviprasmybemis.

Tarp kitko COVID situacija  sugriove ta ES kaip bndros erdves ivaizdi.
Atsirado savi ir svetimi, nacionalistiskos valstybes tokios kaip Danija, Lenkija, nusirito iki skirstymo pagal pilietybes (veliau koregavo), taip pat neleido net kirsti tu salius SVETIMIEMS. Tai jau ES kaip ir zlugus po tokiu atradimu.
Visi dar apsimeeta, kad nieko neivyko, bet cia kaip seimojee, kur vienas nuejo i kaire. Jau niekad nebus kaip buvo...

bet nedasyla moteriskem...na nu maniau, kad bukos, nu bet ant tiek, sazinigai nesitikejua, jau nu gerai nezinojai , nepagalvojai, bet po tiek valandu diskusiju vakar, nejau pasiskaityti sunku? doh.gif

tikrai ne tik rytu europieciai, visi zmones panasus, naudojasi kiek gali naudotis smile.gif Pvz JAV firmom pas mus dideles moeksciu lengvatos ir zinoma jom naudojasi.

o gal ji griuvo ir tik covid buvo pirsidengiama? brexit, Prancuzijos geltonuju liemeniu revoliucija, Ispanijos bedos ir t.t.
manau ES istvirkimas, socialines neteisingos sistemos, ja griauna...

o gal naturalu imperijos vis kuriasi ir griuna, nieko stabilaus nera sioje planetoje...
Atsakyti

Bet ES rėmuose tu nesi migrantė. Jau čia labiau su Idomucia sutikčiau: turistė, kuriai kilo sveikatos problemų.

Nu idomus poziuris. As visada save vadinau emigrante ir imigrante, ziurint kurios salies atzvilgiu kalbesi. :)

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 09 13, 15:30)
ES kol kas nera beendra valstybe ir yra aiskiai apibrezta, tos salies gyventojas, tuo turisto kitos salies gyventojo. Tai kad keisti valstybe, emigruot yra pakankamai paprasta, dar nereiskia, kad tai ne emigracija.
Taip realiai dabar daug kas gyvena tarp keliu saliu,  ten jau sunku suprasti, bet teisiskai, vienoje salyje jis pastovus gyventojas o kitoje svecias. Aisku rytu Europieciai naudojasi visokiomis skylemis ir dviprasmybemis.

Tai va būtent, nereikia maišyt terminų: migranto, kai žmogus atvyksta į ES šalį iš trečių šalių; emigranto (kai žmogus išvyksta nuolat gyvent į kitą šalį) ir tiesiog turisto. Dėl ko aš ir prisikabinau.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 09 13, 15:22)
Atsiprasau, kad mano mano klausimai menkina tavo nuomone. smile.gif Kaip suprantu, jei turetum konkreciu faktu, klotum juos ant stalo. O kai nuomone grista emigranto kaip pasalpinio ivaizdziu, tai tada vien klausimo uztenka ir jau sunku sneketi.
</p><p> Neprivalau as nieko paneigti. Gal pasidomek kaip is tikruju yra, objektyviais duomenimis. Paciai juk turetu buti smalsu.
</p><p></p><p>As labai konkreciai sneku siaip. Jau paaiskino del sveikatos apsaugos. Del rinkimu matau kiti mini, tai siaip ES savivaldos rinkimuose gali balsuoti ir ne pilieciai. smile.gif Negali prezidento ir parlamento rinkimuose.
</p>

Ne ne klausimai, o teiginiai. TAi didelis skirtumas.

Istryniau aprsyta, ne todel, kad netureciau ka parasyti, tiesiog nematau prasmes diskutuoti, kai zmogus viska apbendrina i viena visuma.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 15:32)
Bet ES rėmuose tu nesi migrantė. Jau čia labiau su Idomucia sutikčiau: turistė, kuriai kilo sveikatos problemų.

ESU, esu emigrante Lietuvos atzvilgiu ir busiu, tol kol joje negyvensiu, kai gristu i Lietuva esu turiste tuo paciu tam momentui savaitei ar dviem, jei negristu ir nesu.
Del sveikatos bedu nesupratau, na nebuvo iskile bunant Lietuvoje jokiu sveikatos bedu, bet jei noreciau ten gydytis, buciau kaip bet koks uzsienietis, negyvenantis Lietuvoje, tureciau susimoketi ir tiek.

Tu rimtai sazinigai nesupranti, net pastudijavusi ta linka , kuri ikeliau? na ir kaip man tavo protines galias siuo metu vertinti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 09 13, 15:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="paštininkė" data-cid="72871379" data-time="1631536363"><div><p>Bet ES rėmuose tu nesi migrantė. Jau čia labiau su Idomucia sutikčiau: turistė, kuriai kilo sveikatos problemų.</p></div></blockquote><p>Nu idomus poziuris. As visada save vadinau emigrante ir imigrante, ziurint kurios salies atzvilgiu kalbesi. smile.gif

</p>

O oficialiai, kas Jus taip vadino? Kad emigrantė - sutinku, nes pakeitėt šalies nuolatinę gyvenamą vietą. Bet, tarkim, važinėdama po ES su ES pasu Jūs ne migrantė: turistė, kuriai kažkas gali atsitikti ne jos nuolat gyvenamoj šalyje.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 13, 15:40)
ESU, esu emigrante Lietuvos atzvilgiu ir busiu, tol kol joje negyvensiu, kai gristu i Lietuva esu turiste tuo paciu tam momentui savaitei ar dviem, jei negristu ir nesu.
Del sveikatos bedu nesupratau, na nebuvo iskile bunant Lietuvoje jokiu sveikatos bedu, bet jei noreciau ten gydytis, buciau kaip bet koks uzsienietis, negyvenantis Lietuvoje, tureciau susimoketi ir tiek.

Tu rimtai sazinigai nesupranti, net pastudijavusi ta linka , kuri ikeliau? na ir kaip man tavo protines galias siuo metu vertinti? doh.gif

nu tu skirk terminus: migranto, emigranto, imigranto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 13 rugsėjo 2021 - 14:43
o gerulis, žiūrėti ir mokytis, ypač teletabėms https://www.facebook...307426714239942
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 09 13, 15:32)
<p>nu nzn, šiaip jau vyresnio amžiaus žmonės skiepijasi, kad nemirtų. Tikiuosi ji bent nesugalvos susirgusi į ligoninę varyt ir oriai liks namie? ....Neužims lovos ligoninėj.</p>

kodle tu linki susirgti mano mamai????? blink.gif blink.gif blink.gif

Ji nesinaudoja mediku paslaugom 30m kazkur, manai sumokejusi mokescius Lietuvoje su virs 30 m darbo stazo, dabar per prekes ir pasalugas, ji neturi teises kreiptis i medikus, jei prireiktu pagalbos? blink.gif Kodel manai, kad tos lovos tu labiau nusiplenai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 13 rugsėjo 2021 - 14:48
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 16:32)

Es yra skirtingos valstybes. Turi tai suvokti.
tai kad galima nesunkiai keliauti ir apsigyventi - tai dar neresikia kad tai tos pacios valstybes.
Tai skirtingos valstybes ir jos nesunkiai gali palikti ES. Ka padare Uk nesenai...
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 09 13, 15:22)
Del rinkimu matau kiti mini, tai siaip ES salyse savivaldos rinkimuose gali balsuoti ir ne pilieciai. smile.gif Negali prezidento ir parlamento rinkimuose.</p>

Kitaip tariant, istatymu kurime, ar sprendzia klausimus del tolimesnes salies raidos, emigrantai nedalyvauja.

Cia panasiai kaip nuomininkai, turintys galimybe pasirinkti ir nusidazyti norima spalva sienas, bet siukstu perplanuoti patalpas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 13, 16:44)
Kitaip tariant, istatymu kurime, ar sprendzia klausimus del tolimesnes salies raidos, emigrantai nedalyvauja.

Cia panasiai kaip nuomininkai, turintys galimybe pasirinkti ir nusidazyti norima spalva sienas, bet siukstu perplanuoti patalpas.

Yra daugiau ribojimu.
Asmenys neturintys pilietybes paprastai negali dirbti darbu kurie susije su salies paslaptimis ir saugumu. Arba ju galimybes labai apribotos
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 13, 15:37)
Tai va būtent, nereikia maišyt terminų: migranto, kai žmogus atvyksta į ES šalį iš trečių šalių; emigranto (kai žmogus išvyksta nuolat gyvent į kitą šalį) ir tiesiog turisto. Dėl ko aš ir prisikabinau.

Paskatinta pacios parasymo, as tik vakar apie tai susimasciau.
Atsakyti