KAI SAKOMA, KAD "REIKIA MOKYTIS iš DANIJOS ir ŠVEDIJOS"...
Nematau priežasties jaudintis dėl mitingo dalyvių reikalavimų "atsistatydinti". Ir atmetų priekaištus, kad "valdžia negirdi, bijo, nenori kalbėtis".Pasakyta ir kalbėta daug - tik nėra noro išgirsti. Ir kaip parodė reportažai iš mitingų - tokie ir nesugebės išgirsti... Gatvių kalba - kitokia. Tai ne LRT kalba, ne mūsų inteligentijos... Reiškia ignoruoti ją daugiau negalima, - reikia mokytis, kad išmušti iš visokiausių skvernų ir talkininkų, penktos kolonos norą pilti alyvos į ugnį. Ar man pasivaideno, kad ir prezidentas antrina opozicijai?
Kada valstybei - ne valdžiai - prasideda sunkumų metai, visada atsiranda norinčiųjų laimėti už kitų sąskaitą. Ir lengviausiai tai padaryti - pulti į politikus. Mane prajuokina pasiūlymas valdžiai mokytis iš Danijos ir Švedijos. Gerai, kad apskritai žmonės išmokė skaityti... Bet jiem dar reikės suvokti, kad jie, ir mes, ir tie kiti - nesame nei danai, nei švedai. Kiek metų mums iki tol kad taptų Danija ir Švedija - aš nežinau. Tiesiog suprantu ir užjaučiu kad jums norisi, bet neišeina gyventi kaip danai ir švedai. Bet reikalauti padaryti jus danais ir švedais čia ir dabar - galite.
Bet galbūt suprasite, kad švedai ar danai - tai nėra prekė. Kurį galima atvežti. Arba įtvirtinti įstatymų. Tai kultūra. Tautų istorija. Psichologija. Sąnkloda. Galų gale geopolitika. Ir tai, kas galima ten, negreitai galės įsitvirtinti Lietuvoje.
Visam savo laikas. Mes nesame blogesni.
Ingrida Šimonytė. Super reisingai pasakyta.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 10, 21:10)
Aisku. Nesugwbejai sukurti normalios seimos, tai galvoji, kad ir visi kiti tokie patys.
Taip, taip, burbe, tu visiškai teisi
. Esu nesukūrus normalios šeimos, neturiu vyro, darbo, namų, sėdžiu ant pašalpų. Net nesavanoriauju
. Patenkinta? Tikiuosi, pasijutai geriau
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 10, 22:13)
Oi, turek tu ta savo vyra, kuriam reikia kaisioti dirbtinę birką I šikną ir dziaukis, o as gyvensiu normalioje seimoje, kur vyras yra vyras
Mes labai džiaugiamės už tave, gyvenančią normalioje
šeimoje
. Tai džiaukis gyvenimu, ko vis nepatenkinta? Laimingam žmogui aplinkui viskas gražu, o nelaimingas tik šudmuses aplink save temato