Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 07, 16:34)

Ir nesiskūsi, nes tu kito gyvenimo nemačius, nezinai, kaip galima gyventi

Tu galvoji, aš neturiu nei draugų nei giminaičių gyvenančių užsieny?
Tarp kitko, pusė jų jau grįžo, užsidirbo pradinį kaitalą verslams, namams ir kuo puikiausiai Lietuvoj gyvena. Bet čia pagrinde jaunesni, grįžta kai vaikai į mokyklą pradeda eiti. Arba vyresni, kurie jau pensijas užsidirbo. Mano geriausia draugė irgi tikrai grįš, kai stažą užsidirbs, dabar buvo po kurio laiko LT, sako, nesuprantu, ko tie žmonės skundžiasi.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 07, 14:46)
Tarp kitko, pusė jų jau grįžo, užsidirbo pradinį kaitalą verslams, namams ir kuo puikiausiai Lietuvoj gyvena. Bet čia pagrinde jaunesni, grįžta kai vaikai į mokyklą pradeda eiti. Arba vyresni, kurie jau pensijas užsidirbo. Mano geriausia draugė irgi tikrai grįš, kai stažą užsidirbs, dabar buvo po kurio laiko LT, sako, nesuprantu, ko tie žmonės skundžiasi.

Tu pazysti ne sesliuosius emigrantus, o tuos, kurie isvaziave buvo tik uzsidirbti, nes is lietuvisku algu nelabai biznius pradesi (pati taip parasei). Drauge nori gauti anglišką pensiją Lietuvoje? Oi, kokie saziningi draugai pas tave rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 rugsėjo 2021 - 14:50
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 07, 16:31)
Gali nebesikartot, žinom kaip tu Lietuvą dergi...
Mes tai čia gyvendami nesiskundžiam ax.gif

Nes esi labai primityvi, todel tau ir tinka.

Kaip tam anekdote...
Sudvabalio ispera klausia gimdytojo:
"Teveli, kodel kiti vabalai skraido an gelyciu, o mes tupim ant shudo?
"Tai musu tevyne" atsake gimdytojas
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 09 07, 15:14)

<p>ir? Tai sunkus darbas plius tarybos anriai atlyginimo negauna. O eji dar važinėt į kitą miestą tai išvis. Apmoka juokingas išlaidas. </p>

kas ir?
As snekejau apie Airija, tarybos nariai buvo laisvas vertimas(A Teachta Dála, Dáil Éireann), nes sistema siek tiek kitokia cia, bet ne tame esme, esme, kad darbas sunkus, stresinis, atlyginimas yra kiek zinau, bet sake jis to nevertas smile.gif
Na visu smulkiu detaliu nezinau, neklausinejau, kiek pati papasakojo, nes ji man nera kokia artima drauge tik sena pazystama. Bet sake senu politiku is partiju nesiskaitymas, ignoravimas labai didelis...

vazinetis i kitus miestus cia gana iprasta ir degalai nera tokie brangus lyginant su atlyginimu, tai del to nelabai kas suka galva. Bet ji gyveno tame pat county, nes ten ir rinkta buvo, tai koks 20 km gal iki darbo vietos smile.gif tai labai mazai.
Atsakyti

Tave vyras paėmė biedną, kaip bažnyčios pelę. Bagočka tu mūsų biggrin.gif

O, protingi tėvai - apsaigojo sūnų nuo tavo ilgų nagų, jei skirtumėtės.
Papildyta:
Ir nesiskūsi, nes tu kito gyvenimo nemačius, nezinai, kaip galima gyventi

aišku, kad biedną :)  

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 07, 16:46)
Tarp kitko, pusė jų jau grįžo, užsidirbo pradinį kaitalą verslams, namams ir kuo puikiausiai Lietuvoj gyvena.

Lietuvoje tai vadinasi "pradinis kapitalas" o uzsienyje ta pati suma vadinasi "ubago grasiai", tai del to ir grizta.
Nei vienas zmogus negris i zemesnio lygio sali, jei tures galimybe dirbti ar daryti versla aukstesnio lygio valstybeje.

Tas sumas kurias parsiveza uzsienyje geda butu rodyti. Ten nelabai susitaupysi kapitalo dirbdamas furistu ar statybininku.

O kas jau dirba gydytojais, ar kur projektavimo vadovais tai negris niekada
Atsakyti

kas ir?
As snekejau apie Airija, tarybos nariai buvo laisvas vertimas(A Teachta Dála, Dáil Éireann), nes sistema siek tiek kitokia cia, bet ne tame esme, esme, kad darbas sunkus, stresinis, atlyginimas yra kiek zinau, bet sake jis to nevertas smile.gif
Na visu smulkiu detaliu nezinau, neklausinejau, kiek pati papasakojo, nes ji man nera kokia artima drauge tik sena pazystama. Bet sake senu politiku is partiju nesiskaitymas, ignoravimas labai didelis...

vazinetis i kitus miestus cia gana iprasta ir degalai nera tokie brangus lyginant su atlyginimu, tai del to nelabai kas suka galva. Bet ji gyveno tame pat county, nes ten ir rinkta buvo, tai koks 20 km gal iki darbo vietos smile.giftai labai mazai.

a, tai ir reikėjo sakyt, kad tokios tarybos AIRIJOJ yra :)

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 07, 15:31)
Gali nebesikartot, žinom kaip tu Lietuvą dergi...
Mes tai čia gyvendami nesiskundžiam ax.gif

tai klause zmogus tai ir atsakiau, teisybe akis bado?
kad jum gerai faktu nekeicia, kad buve mafijozai i valdzia sulindo... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 07, 15:46)

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nu kai atostogu gristi su daug pinigu, tai tikrai super ta Lietuva.
O tai jei taip gerai Lietuvoje, ko negrista, kam ta uzsienio pensija? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 09 07, 15:54)
a, tai ir reikėjo sakyt, kad tokios tarybos AIRIJOJ yra smile.gif</p>

kokios tokios? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 rugsėjo 2021 - 14:59
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 09 07, 11:30)
Esii gyvas pavyzdys, ka tie zmones kursto.
Zinok, nei vienas normalus zmogus nera nusistates pries neigalius asmenis ir yra  uz kuo efektyvesne pagalba. Nesutarimai kyla del tam tikru kvailu persistengimu. Tie persistengimai paprastai maskuoja nesirupinima kitose sferose...

Ka cia pati darai, tai skatini nepakykanta pries neigalius asmenis, parodai, kad jie yra neadekvatus, pikti ir bloga linkintys. Viska remi gasdininmais, kazkokiomis teisiu kachalinimais.
SLYKSTU!
Esi suaugusi ir esii atsakinga uz savo poelgius ir ka sukursi.
Savo teises aisku reikia ginti, bet ten kur reikia. Paprastai neigaliu ar mazumu teises trypia, ne eiliniai zmones, o valdzios atstovai, va ten reikia ir teisininku ir teisiniu gasdinimu. Nes biurokratai visada linke tik imituoti darba o skirtas lesas isvogti.

Eiliniu zmoniu, ar kokiu mazu verslu tikrai pulti nereikia, jie nera priesai ar nusistate pries.
Nebent tikslas ir yra supreisinti, o klusniai vykdai politiku nurodymus

Ei tu, smurtautojau prieš moteris ir agresyviai fašistuojantis prieš neįgalius žmones, paskutinį kartą kartoju, skaityk Neįgaliųjų teisių konvenciją ir LR įstatymus. Esi suaugęs, esi atsakingas, ką čia rašai. TAŠKAS.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 09 07, 14:53)
aišku, kad biedną smile.gif 

Cia jau ne musų kaltė, kad bezpridanyca buvai.
Atsakyti

Cia jau ne musų kaltė, kad bezpridanyca buvai.

o kas gi kaltina? Čia tau baisiai įdomu tai minėti :)

Atsakyti

mano cia viena pazystama buvo miesto taryboj, tai sake baisu, koks ten purvas, issidirbinejimai, nesiskaitymas su zmonem, ji buvo be partijos, tai sake beveik nei nesiklausydavo niekas, isejo jau po kadencijos, sako per daug nervu kainuoja, O is tikro tokia faina moteris ji daug ir taip del bendruomenes daro, bet galiu pasakyti, kol buvo ten politikoje suvargo labai, sako neisivaizduoji, koks stresas...

tokios tarybos, tokios

Atsakyti