QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 17, 13:22)
Tai, kad jis nebedaro. Daro kiti dabar.
Aš mąsčiau vakar apie tuos nepatenkintus žmones, protestus ir pnš.
Visai įdomi buvo diskisija per LRT ta tema. Man patiko politologės Urbonaitės mintys, kad tai visuomenės švietimo spragos, pilietiškumo ugdymo spragos, o tiksliau nebuvimas.
Aš manau, kad nutiko štai kas: žmonės tiesiog ėmė labiau domėtis politika ir tapo drąsesni reikšti savo nuomonę. Kai man buvo 17-18 buvau atsidūrusi žmonių rate, kur požiūris: seimą sušaudyt, mentai - gaidžiai ir t.t. Bet jie niekur nėjo ir neprotestavo, dabar ateina protestuoti, o supratimo, kad ne visos vietos ir ne visi laikaibtam tinka....nėra. štai ir turime ką turime.
ko nebedaro?
rimtai?
galvoti,ka partija liepe, jei negalvoji turi ugdymo spragu??? tu cia rimtai?
ir kaip siulytum ta pilietiskuma ugdyti?
Man zinok atrodo, kad pas tave nelabai yra supratimo, kas yra demokratine visuomene. nuosirdziai. Tipo protestuokit, bet tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, taip tyliai graziai, pageidatina neturkdyti tiem, pries skuriuos protestuoji? sitaip kazkaip?
protestas tam ir yra portestas, po ilgu kalbu, kai niekas neisklauso, zmones radikaleja ir dar VISKA, kad butu isgirsti, jei nepadeda nunesa valdzia su sakem is seimo...Pamenat Maidana nesena Ukrainoje, tai to pvz. arba ir Lietuvoje pasipriesinimus soveitu valdziai... Norit tokiu pasekmiu nesiklausydami ir aiskindami, kad tyliau ir kitose vietose protestuotu?
Labai geras tyrimas, kad nesakytumet daugiau, kad protestuojanciu ar pritarianciu protestuotojam yra tik saujale, ju deja, net daugiau, nei jusu
Labai geras tsraipsnis paskaitykit
Klausimas buvo formuluojamas taip: nuo gegužės mėnesio Vilniuje vyko ne viena Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojama protesto akciją, ar jūs iš esmės palaikote šias akcijas, ar nepalaikote.
Taigi visiškai arba greičiau palaiko 38,8 procento apklaustųjų, nei taip, nei ne 21,3 procento, visiškai arba greičiau nepalaikė 31,6 procento.
Visuomenės priešprieša didesnė, nei buvo galvota: naujausia apklausa prieš Vasario 16-ąją parodė tikrąjį vaizdą
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 17, 13:25)
O ji atsakinga už savo senelio gyvenimą ar kaip?
Seimoje daznai vertybes, pozliuris i gyvenima perduodamas is kartos i karta, kaip matom ir cia seneslis kgb, anuke tais paciais metodais dirbanti...
Kodel valdzia nubalsavo uz nuslepima kgb archyvu, ar ne bus taip, kad valdzios nariu kgbistu labai daug? ko bijo jei ne?