QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 16, 22:39)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72932481" data-time="1645038719"><div><p>Zinai, laisvose salyse tokios nesamones niekam neateitu i galva... Matymas visur agentu ar noras pranesti KGB.
Prisimenu mokykla, aukstaja mokykla. Bent 4 kartus girdejau grasinimus:
"Nori kad i KGB pranesciau?"
"Baik, nes pranesiu i KGB!"
Jus norit itikinti, kad kazkas pasikeite?
Sako yra KGB dosje, tai mano 100 proc yra, jei jau man neskure, tai neinau kam sukure</p></div></blockquote><p>Žinai, aš panašiai pagalvojau.</p><p>Po velnių, bet ji turi teisę rašyti ką nori, kaip ir mes visi. Tokios žmogaus pažiūros. Patinka/nepatinka, bet, jei įstatymų ribose(o jų ribose tai tikrai), tai turi teisę ir laisvę rašyti, piktintis, kritikuoti ir kitaip reikšti savo nuomonę. </p><p>Diskutuokime, argumentuokime, o ne epitetais mėtykimės, nes žodžiko laisvė, nes laisvė. </p>
Prisimenu mokykla, aukstaja mokykla. Bent 4 kartus girdejau grasinimus:
"Nori kad i KGB pranesciau?"
"Baik, nes pranesiu i KGB!"
Jus norit itikinti, kad kazkas pasikeite?
Sako yra KGB dosje, tai mano 100 proc yra, jei jau man neskure, tai neinau kam sukure</p></div></blockquote><p>Žinai, aš panašiai pagalvojau.</p><p>Po velnių, bet ji turi teisę rašyti ką nori, kaip ir mes visi. Tokios žmogaus pažiūros. Patinka/nepatinka, bet, jei įstatymų ribose(o jų ribose tai tikrai), tai turi teisę ir laisvę rašyti, piktintis, kritikuoti ir kitaip reikšti savo nuomonę. </p><p>Diskutuokime, argumentuokime, o ne epitetais mėtykimės, nes žodžiko laisvė, nes laisvė. </p>
Matai, kai zmones sau meluoja, aiskina ko nera - tai naturaliai kyla noras tuos zmones ishjuokti ir sudirbti.
Rezutate - dar daugiau juoko. Prasideda: "praneshiu SPEC TARRNYBOMS, tokius reiktu i Sibira vezhti ar net shaudyti."
SUprantu patriotishkas nuotaikas, bet gal prisiminkit, kad Lietuvos nepriklausombe, tai ne nepriklausoma Sovietinio raugo diktatura.
Zmones norejo laisves ne siaip sau, o del to, kad SOvietija buvo atgrasi savo totalitarizmu, neperspektyvia akonomika, uzdarumu, neapykanta kitokioms nuomonems.
Jei SSSR butu klestinti laisva atvira valstybe, tai dar neaishku ar butu daug norinchiu bandyti kurti kazhka nepriklausomo. Nepriklausomybe - nera kazkokia savaimine vertybe. Juk nepriklausomybe galima smulkinti iki kokiu net rajonu - kunigaistysciu lygio, kaip buvo senoveje.
Vilnius galetu didziuotis kad nepriklausomas nu Kauno ir pan.
Yra tam tikra priespriesha
Bet Lietuvos nepriklausomybe vertinga turi buti tuo, kad ji vienyti turetu panashaus gyvenimo supratimo zmoniu teritorija. Su Maskva mums nepakeliui, kaip matot su kokiais vokieciais - irgi nenoretumet buti viena valstybe. Federacija netinka.
Daugiau dalintis - neoptimalu. Tai turetu butii tas kas yra dabar geriausia.
Turetu...
Kaip bus po 50-100 metu - nezhinome. SSSR sojuzas zhlugo, Evrosojuzas irgi nepasiteisino. Bus problematishka atkurti pasitikejima kuri sugriove COVID situacija ir komunistines evrosojuzo idejos...
Prisimenat, kai 2020 metu kova Lenkija uzdare siena, nes mes ne savi, net pravaziuot pasirodo negalima.
TAS NEBUS PAMIRSHTA.
Rusija, Lenkija, USA - ziuri tik saves.
Va kam reikalinga nepriklausomybe, kad kazkiek ttureti galimybe save apginti nuo kitu interesu.