QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 12, 15:46)
Tai tas vyko kone visame pasaulyje. Kodėl Lietuvą atcentuoji? Buvo kas be skiepų visai neįsileido, yra kur realiai privalomi jie.</p>
todel kad esam lietuves ir snekam cia apie Lietuva, Taip daug kur nebuvo geriau. Galima sneketi apie visas salis, jei idomiau. As galiu sneketi apie Airija, nes gerai zinau situacija ir lietuva, kitom slaim taip detaliai nesidomejau. Fashizmas irgi ne vienoj eslayje isplito. Nesuprantu to argumento, kad ir kitur taip buvo ir ka?
va kanadieciai kaip sukilo ir pamazu laimi savo sali atgal, o lietuviai ka, sedi ir tyli, kencia...paburnoje fb ir viskas...
i jokias kavines, sporto sales ir t.t. negalima gi buvo be skiepu ar ne?
jus niekai nesugebat veinos mano minties pagauti, jauciu gal to ir nesuprasit, neisvyke i uzsieni gyventi. Lietuva buvo labai labai laisva labai ilgai su trumpais okupacijos laikotarpiais, lietuviai turejo ziauriai daug laisviu net soveitmeciu, jau nesneku apie laiko po 90m ir man graudu matyti, kaip jie jas pamazu praranda....Airiai niekad nebuvo tokie laisvi ir tiek laisviu ir galimybiu jie neturejo niekad, dabar ju geriausias laikotarpis, kaip pamazu ir eiliniai zmones kazka jau gali studijuoti, keliauti, geriau gyventi.
Man viena aire dar seniai, kai dirbom kartu, pries 20 m sake, as noreciau isigyti zemes, man niekas neparduotu sakytu, kas tu tokia, kad zeme pirktum. Net daznai budavo pires kelbimu uzrasai del zemes ar namu uz miesto, just for locals. Jus neisivaizduojat net, kokias mes turejom galimybes ir prafukinom... kai neisivaizduojat, kai nematot labai ramiai gyvenat...airiai priprate prie ponu valdzios prie mustro, prie prievartos, jie paklusnus labai net, palyginus, bet ir tai ismoko protestuoti, netyleti, issireikalauti, lietuviai atvirksciia pavirto i kazkokias aveles, kurios net nebliauna skerdziamos...
man kaip tam Moontes teciui norisi verkti, tas pats jei matytm artima zmogu i kokius narkotikus iklimpusi ....