QUOTE(paštininkė @ 2022 02 11, 21:43)
Mačiau Lutukė verkia jau ir dėl literatūros klasikos - pasaulinės
Tikrai neturiu laiko, bet fragmentiškai atsakysiu.
Solveigą Daugirdaitę labai palaikau - tikslu, profesionalu. Nida ir vėl norėjo ažiotažo dėl LRT ir jose dalyvaujančių literatūrologų, tad užsipuolė Solveigą. Na, ne pirmą ir ne paskutinę. Bet gal Nida, kuri savo FB surašė tokį tekstuką (žr. po komentaro*) ir kuriuo Lutukė ir CO patikėjo kaip tiesa........
nu jeibogu tu keistuole as apie vartus, tu apie batus , tai kad Nida apie si staipsni parase, kazkaip turi bendro su tuo ka apie ji as parasiau?...
as kur nors isreiskiau kritika tai Solveigai??? as gi jai pritariau ir net ne karta. Ko man kisi Nidos mintis, nors daug man ju labai patinka, bet ne su viskuo ir visada as sutinku ar pritariu, si kart nepritariu. Jei nori, ka pasakyti Nidai, jai ir pasakyk, ji nei mano drauge, nei pazystama.
Straipnsyje nebuvo kalbama tik apie "kara ir taika", apie daug autoriu ir bendrai apie klasika ir visai ne tai, ka tu cia dabar surasei, ji neturejo omenyje situ pirmuju leidimu, nes ju tikrai neskaite budama jauna , juo labia ulietuviu knygos abejoju ar turejo toksi upirmus leidimus
bent skaitei straipsni? Is tikruju man ten yra labai daug idomiu minciu pas ja pvz
"
Jeigu tau, kai skaitei kažkada 1980-aisiais, patiko, tai ir gyvenk su tuo sentimentu, žinok, kad esi pasikeitęs ir dukart į tą pačią upę neįbrisi. Geriau netgi nebandyti skaityti.......Bet šiaip meno be ideologijos tai nėra, menas menui irgi yra savotiška ideologija................ Kai reikia sukurti tautą, ją konsoliduoti, suteikti jai kažkokius bendrus bruožus."
Man idomu buvoi jusu kaip filologiu ar knygu skaitytoju nuomones jus gi cia kisat nuolat knygas ir aiskinat, kaip svarbu jas skaiyti, ne as jum.
As kaip tik ne karta sakiau, kad nebematau tikslo skaityti romanu, grozines literatures, buna perskaitau karts nuo karto, bet niekaip nesureiksminu. net berods esu rasiusi gal seniai kazkada, gal ir ne bet su draugais esam diskutave, kad romanai paauglysteje sukure per daug iliuziju apie gyvenima.
Tu ne as rasai knygas apie tas lietuves rasytojas, renki archyvus, medziagas, kuriu darbas(knygos) visiskai nebesvarbus, prasta literatura ir net nevertingas, nes idejos pasenusios, dialiogo su skaitytoju nebera ir t.t., man del to ir buvo idomi tavo nuomone.