Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Ašaka @ 2022 02 11, 18:08)
Nemanau, kad laisvė platinti kovydo-19

Debilo sapaliones.

Sovietai laike mus uzdare, kad neuzsikrestumeme imperializmo virusu...

Nu ir kas dabar? Uzdarys vel parduotuves? Jau nera skirtumo, si valstybe yra priesas ir nezinau kaip ta pakeisti. Ivyko labai rimti dalykai, daugelis zmoniu nesupranta, nesugeba aiskiai suvokti. Bet matosi toks nuo SSSR laiku atirades neregetas atsiribojimas nuo valstybes. Tai vadinosi vidine emigracija. Bet tada lyg buvo okupacija, tai buvo viltis kad ji gali bagtis. Dabar problema jau kur kas rimtesne
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 02 11, 21:43)
Mačiau Lutukė verkia jau ir dėl literatūros klasikos - pasaulinės biggrin.gif Tikrai neturiu laiko, bet fragmentiškai atsakysiu.

Solveigą Daugirdaitę labai palaikau - tikslu, profesionalu. Nida ir vėl norėjo ažiotažo dėl LRT ir jose dalyvaujančių literatūrologų, tad užsipuolė Solveigą. Na, ne pirmą ir ne paskutinę. Bet gal Nida, kuri savo FB surašė tokį  tekstuką (žr. po komentaro*) ir kuriuo Lutukė ir CO patikėjo kaip tiesa........

nu jeibogu tu keistuole as apie vartus, tu apie batus , tai kad Nida apie si staipsni parase, kazkaip turi bendro su tuo ka apie ji as parasiau?... unsure.gif as kur nors isreiskiau kritika tai Solveigai??? as gi jai pritariau ir net ne karta. Ko man kisi Nidos mintis, nors daug man ju labai patinka, bet ne su viskuo ir visada as sutinku ar pritariu, si kart nepritariu. Jei nori, ka pasakyti Nidai, jai ir pasakyk, ji nei mano drauge, nei pazystama.

Straipnsyje nebuvo kalbama tik apie "kara ir taika", apie daug autoriu ir bendrai apie klasika ir visai ne tai, ka tu cia dabar surasei, ji neturejo omenyje situ pirmuju leidimu, nes ju tikrai neskaite budama jauna , juo labia ulietuviu knygos abejoju ar turejo toksi upirmus leidimus biggrin.gif bent skaitei straipsni? Is tikruju man ten yra labai daug idomiu minciu pas ja pvz
"Jeigu tau, kai skaitei kažkada 1980-aisiais, patiko, tai ir gyvenk su tuo sentimentu, žinok, kad esi pasikeitęs ir dukart į tą pačią upę neįbrisi. Geriau netgi nebandyti skaityti.......Bet šiaip meno be ideologijos tai nėra, menas menui irgi yra savotiška ideologija................ Kai reikia sukurti tautą, ją konsoliduoti, suteikti jai kažkokius bendrus bruožus."

Man idomu buvoi jusu kaip filologiu ar knygu skaitytoju nuomones jus gi cia kisat nuolat knygas ir aiskinat, kaip svarbu jas skaiyti, ne as jum. biggrin.gif As kaip tik ne karta sakiau, kad nebematau tikslo skaityti romanu, grozines literatures, buna perskaitau karts nuo karto, bet niekaip nesureiksminu. net berods esu rasiusi gal seniai kazkada, gal ir ne bet su draugais esam diskutave, kad romanai paauglysteje sukure per daug iliuziju apie gyvenima.

Tu ne as rasai knygas apie tas lietuves rasytojas, renki archyvus, medziagas, kuriu darbas(knygos) visiskai nebesvarbus, prasta literatura ir net nevertingas, nes idejos pasenusios, dialiogo su skaitytoju nebera ir t.t., man del to ir buvo idomi tavo nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 11 vasario 2022 - 22:06
QUOTE(lutuke123 @ 2022 02 11, 22:02)
nu jeibogu tu keistuole as apie vartus, tu apie batus , tai kad Nida apie si staipsni parase, kazkaip turi bendro su tuo ka apie ji as parasiau?... unsure.gif  as kur nors isreiskiau kritika tai Solveigai??? as gi jai pritariau ir net ne karta. Ko man kisi Nidos mintis, nors daug man ju labai patinka, bet ne su viskuo ir visada as sutinku ar pritariu, si kart nepritariu. Jei nori, ka pasakyti Nidai, jai ir pasakyk, ji nei mano drauge, nei pazystama. 

Straipnsyje nebuvo kalbama tik apie "kara ir taika", apie daug autoriu ir bendrai apie klasika ir visai ne tai, ka tu cia dabar surasei, ji neturejo omenyje situ pirmuju leidimu, nes ju tikrai neskaite budama jauna , juo labia ulietuviu knygos abejoju ar turejo toksi upirmus leidimus  biggrin.gif  bent skaitei straipsni? Is tikruju man ten yra labai daug idomiu minciu pas ja pvz
"Jeigu tau, kai skaitei kažkada 1980-aisiais, patiko, tai ir gyvenk su tuo sentimentu, žinok, kad esi pasikeitęs ir dukart į tą pačią upę neįbrisi. Geriau netgi nebandyti skaityti.......Bet šiaip meno be ideologijos tai nėra, menas menui irgi yra savotiška ideologija................ Kai reikia sukurti tautą, ją konsoliduoti, suteikti jai kažkokius bendrus bruožus."

Man idomu buvoi jusu kaip filologiu ar knygu skaitytoju nuomones jus gi cia kisat nuolat knygas ir aiskinat, kaip svarbu jas skaiyti, ne as jum. biggrin.gif  As kaip tik ne karta sakiau, kad nebematau tikslo skaityti romanu, grozines literatures, buna perskaitau karts nuo karto, bet niekaip nesureiksminu. net berods esu rasiusi gal seniai kazkada, gal ir ne bet su draugais esam diskutave, kad romanai paauglysteje sukure per daug iliuziju apie gyvenima.

Dabar ramiai prisimink visus savo postus skirtus "literatūrologei", ryt poryt, o gal kitą savaitę pacituosi.

Lutuke, klasiką skaityti reikia. Klausimas, kas yra klasika ir kaip tu ją skaitai.

Viskas. Gero savaitgalio.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 02 11, 22:07)
Klausimas, kas yra klasika

Pvz.

https://www.knygos.l...slikti-zmogumi/
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 02 11, 22:07)
Dabar ramiai prisimink visus savo postus skirtus "literatūrologei", ryt poryt, o gal kitą savaitę pacituosi.

Lutuke, klasiką skaityti reikia. Klausimas, kas yra klasika ir kaip tu ją skaitai.

Man prisiminti nereikia, as ju nepamirsau biggrin.gif
Ne man atrodo, kad nereikia, as Solveigai pritariu, sudukas o ne knygos, atgyvene jau seniai... biggrin.gif
as tik maniau, kad jus jai nepritarsit, bet jei ir jus pritariat tai saunu. Ji irgi sako, kad nereikia skaityti, nera prasmes.
nu manau , kas yra laikoma klasika, visi zinom.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 02 11, 22:10)

cia manau pagal literaturologe butu vertesne knga skaityti, nes parasyta pagla paskutinius mados klyksmus, o ir aktuali siandienai. biggrin.gif Siaip is tikro butu visai idomu paskaityti.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 02 11, 21:46)
Debilo sapaliones.

Sovietai laike mus uzdare, kad neuzsikrestumeme imperializmo virusu...

Nu ir kas dabar? Uzdarys vel parduotuves? Jau nera skirtumo, si valstybe yra priesas ir nezinau kaip ta pakeisti. Ivyko labai rimti dalykai, daugelis zmoniu nesupranta, nesugeba aiskiai suvokti. Bet matosi toks nuo SSSR laiku atirades neregetas atsiribojimas nuo valstybes. Tai vadinosi vidine emigracija. Bet tada lyg buvo okupacija, tai buvo viltis kad ji gali bagtis. Dabar problema jau kur kas rimtesne

butent, va tie, kas to nemato ir nesupranta ir yra Pirmoji Lietuva, visi kiti antroji ir kaip jiem rasti bendra kalba, jei pirmi nieko "nemato"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 11 vasario 2022 - 22:20

Lutuke, mato, žinok 😉

Galima kažkuriom temom pyktis, o kažkuriom sutarti. Taip buvo visada ir visada bus ir tai normalu

Atsakyti

Aš net neabejoju, kad yra bent kažkas, kam visi čia pritartų.

Aišku, gal skirtumų įdomiau ieškoti, bet bendrumų galima rasti irgi. Rėkit, šaukit, bet visi esame šitame forume. Taip juk? Netgi toje pačioje temoje. Tiesa? Visi mėgstame virtualų bendravimą raštu? Taip? Visiems čia kažkuo patinka. Taip? Nes kitaip juk nebūtume 😉

Pradžiai tiek pakaks 😎

Atsakyti

Lutuke, mato, žinok 😉 Galima kažkuriom temom pyktis, o kažkuriom sutarti. Taip buvo visada ir visada bus ir tai normalu
Tai, kad Maja raso, kad nemato. Sakai apsimeta is tikro mato?

Negalima nesutarti esmine tema, t.y. sakyti viskas gerai, kai is zmoniu atimama laisve. Paprasciausiai negalima sitaip ignoruoti dalies zmoniu.

Galima nepritarti, galima gincytis, diskutuoti, jeskoti kompromisu ir iseiciu NEGALIMA IGNORUOTI.

Laikyti Dali tautos baubikais, bydlonis, svilpikais, antivakseriais, needukuotais, asocialais. NEGALIMA.

Cia kaip seimoje galima pyktis, nesutarti del tam tikru dalyku, galima gincytis,  bet negalima ignoruoti kito poreikiu ir ji nuolat niekinti, zeminti. Nes nieko nebus gero is to.bus labai liunda tik ir niekas nelaimes.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 11 vasario 2022 - 23:53
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 11, 22:26)
<p>Lutuke, mato, žinok 😉</p><p></p><p>Galima kažkuriom temom pyktis, o kažkuriom sutarti. Taip buvo visada ir visada bus ir tai normalu</p>

Dabar tai pasikeite. Niekuo negalima sutarti. Galima tik pakesti ignoruoti ar kovoti.
Valstybe pasidare, ne musu, kazkokiu priesu.
Taip buvo SSSR laikais.

Tai labai pavojinga, nes tai uzprogramuota destrukcija. Ir taip nuo sovietu atejes negeraas poziuris nekesti valdzios ir valstybes. Dabar tam suteiktas pagrindas.

Niekam nuo to nebus gerai, bet ka cia padarysi, fanatikes SSSR nemate griuvancios sovietijos, dabar irgi nemato vietines
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 02 11, 22:18)

1. Ne man atrodo, kad nereikia, as Solveigai pritariu, sudukas o ne knygos, atgyvene jau seniai... biggrin.gif

nu manau , kas yra laikoma klasika, visi zinom.

1. Tikrai, ji taip sakė? blink.gif

2. O kas yra klasika, kuri visiems žinoma? bigsmile.gif
Atsakyti

Ji tik anotacijas skaito. Jos išprusimui to gana.

Atsakyti

Tai, kad Maja raso, kad nemato. Sakai apsimeta is tikro mato?

Negalima nesutarti esmine tema, t.y. sakyti viskas gerai, kai is zmoniu atimama laisve. Paprasciausiai negalima sitaip ignoruoti dalies zmoniu.

Galima nepritarti, galima gincytis, diskutuoti, jeskoti kompromisu ir iseiciu NEGALIMA IGNORUOTI.

Laikyti Dali tautos baubikais, bydlonis, svilpikais, antivakseriais, needukuotais, asocialais. NEGALIMA.

Cia kaip seimoje galima pyktis, nesutarti del tam tikru dalyku, galima gincytis,  bet negalima ignoruoti kito poreikiu ir ji nuolat niekinti, zeminti. Nes nieko nebus gero is to.bus labai liunda tik ir niekas nelaimes.

Gslima.

Kai kažkas iš giminės mėšlinais batais stris į tavo motinos lsidotuves ir ims rėkti, kokia k.. ji buvo (čia pvz.), stovėsi ir lauksi, kol žviegimas baigsis? Kurgi ne

Atsakyti