Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

10 m. Anūkai zino, kad net žudyti nori? Na kaip ir MK
Pati rasete, kad didžiule nuoskaudą buvo jums, mažam vaikui. Iš kur ta nuoskauda? Pas mažą vaiką???
O kaip padeka ir pagarba gali traumuoti? Nesąmones rasot.
Ok. Normali žmogui reakcija. Bet mes kalbam apie vaikus. Na ir Kaip reagavo jūsų anūkai iki 10-12 m., I strazdauskaites budelius? Nenorėjo nugalabyti? Gi pasipiktinimas smurtautojais, ju amoraliais veiksmais, tai normali ir adekvati turi būti vaikų reakcija, anot jusu.
Kodėl japonai "galva paslėpė į smėlį"? Žydai irgi
Papildyta:
Nu nu. Viskas aišku biggrin.gif

Ta nuoskauda gal vėliau atsirado, o ne 10-12m.

Atsakyti

uarda, sunku paaiškinti dalykus, kurie yra jaučiami žmogui, kuris to nejaučia. 

Ta sausio 13 yra simbolinė, be kita ko. Ten ne šiaip smurtas buvo, o kova už laisvę! Esmė ten buvo idėja. Dėl to ta diena ypatinga ir šventa žmonių širdyse. 

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 02 10, 08:30)
Moonte, tu gi nesugebi protauti... Sugebi tik izheidinet. manai taves negalima isvadinti paskutiniais zodziais?

Idomucia, mazuti, tu savo posta pradejai nuo izeidinejimo mirksiukas.gif

Cia as tureciau dabar pasidalinti izvalgom apie tavo protavima? Tada tu apkaltinsi mane ir t.t. ir t.t.

Todel, kaip ten rusai sako "Кого бы корова мычала..."
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 10, 07:55)
Nesupratau, ta raudonšiknė tikrai rašė kažkokiam veisėjui dėl kažko? biggrin.gif oi bl tas turbūt lūžo biggrin.gif:D

As irgi abejojau, kad rase. Bet ji iki siol irodineja, jog rase. Tiesa, tai ivardino, kaip neabejinguma, mat ji labai pergyveno del sunelio mirksiukas.gif
Atsakyti

o kas ten šuniui buvo?

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 10, 08:55)
uarda, sunku paaiškinti dalykus, kurie yra jaučiami žmogui, kuris to nejaučia. Ta sausio 13 yra simbolinė, be kita ko. Ten ne šiaip smurtas buvo, o kova už laisvę! Esmė ten buvo idėja. Dėl to ta diena ypatinga ir šventa žmonių širdyse. 

As abejoju, kad tai neimanoma suprasti. Kertam lazybu, kad ana kozna geguzes 9d bega i rusu kariu kapines gelytes delioti... Jei galetu ir kaloradke isisegtu.

Cia tiesiog yra vertybinis poziuris, ji zut but norejo sumenkinti zmoniu jausmus, lygindama sausio 13 aukas, su beprasme merginos mirtimi, jai nepavyko.

Jei ka, as miniu geguzes 8d, nes si diena man irgi svarbi, svarbi, nes toj mesmalej mano tetis liko gyvas, as prisimenu jo pasakojimus apie kara. Vaje, vaje, jis vel mane traumavo jais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 10, 09:39)
<p>o kas ten šuniui buvo?</p>

Suo cia ne prie ko. Bobute ir cambala negraziai uarda isvadino. Tikrai negraziai, nesirinkdamos zodziu, bet... mirksiukas.gif Bet kaip cia nekarta mums kartojama buvo, kad cia tik virtualus pasaulis, personazu vaidmenys ir t.t.

Rupinimasis suniu tai tik priedanga, na pripazink, keista i bobturgi velti trecia, nieko nesusijusi, asmeni. Na, bet, o, taciau... TAi badoma pridengti NEABEJINGUMU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 vasario 2022 - 10:13

As abejoju, kad tai neimanoma suprasti. Kertam lazybu, kad ana kozna geguzes 9d bega i rusu kariu kapines gelytes delioti... Jei galetu ir kaloradke isisegtu.

Cia tiesiog yra vertybinis poziuris, ji zut but norejo sumenkinti zmoniu jausmus, lygindama sausio 13 aukas, su beprasme merginos mirtimi, jai nepavyko.

Jei ka, as miniu geguzes 8d, nes si diena man irgi svarbi, svarbi, nes toj mesmalej mano tetis liko gyvas, as prisimenu jo pasakojimus apie kara. Vaje, vaje, jis vel mane traumavo jais mirksiukas.gif

Na,  žmogui į galvą neįlįsi. 

Galima pabandyti daryti prielaidą, kad tiesiog nesuvokia svarbuvo. Nežinau...

Reik empatijos suprasti, kad kitiems kažkas labai jautru, kas pačiam visai dzin. Ne visi tai turi

Atsakyti

:D Bobutės šuo tipo kažkaip kentėjo?

:D oi negaliu, taip ir matau veisėjos veidą :D

Atsakyti
Vakar galvojau apie zmoniu jausmu israiskas, kaip pavyzdi, kad suprastu, tam tikras forumo kontingentas. Prisiminiau sovietini filma, kuri itariu, jos butinai buvo maciusios. Filmas vadinasi "Ekipazas", trumpai ten puikiai demonstruojamos zmoniu reakcijos i stresa, ir visu ju rekcija i tapati reiskini skirtinga. ATsiminiau, kaip gruzine lektuve reke "Manana (jos durkros vardas), as tave uzmusiu...". Prota turintys, manau nepagalvos, kad ji istiesu tai padarys, tai tik stresa patiriancio zmogaus, stipriu jausmu israiska, zinoma ji to nepadare... Ar kita filmo akimirka, nusileidus lektuvui, kai zmogus, lietui lyjant vekrdamas buciuoja zeme...

Ir dar pastebejimas, uarda visiskai neskiria traumos, nuo reakcijos, kaip ir traumos, nuo itakos. Anai viskas per vien
Atsakyti

Dėl veislynų, taigi ten nebūtinai tabūnas šunų. Būna gi labai dažnai, kad žmogus įsigyja šunį, domisi, po parodas vežioja, todėl "užsirašo" į kažkokį veislyną arba "sukurua" savo ir parduoda šuniukus po to. O šuo tiesiog mylimas augintinis. Nemažai tokių pažįstu. Hobis toks. 1 ar 2 šunys. 

Tai, jei norisi veisti šunis, reik tą daryti tokiu legaliu būdu ir visi bus laimingi :)

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 10, 09:53)
Na,  žmogui į galvą neįlįsi. </p><p>Galima pabandyti daryti prielaidą, kad tiesiog nesuvokia svarbuvo. Nežinau...</p><p>Reik empatijos suprasti, kad kitiems kažkas labai jautru, kas pačiam visai dzin. Ne visi tai turi</p>

Ji viska puikiai supranta, todel samoningai bando tai sumenkinti. Ir tai daro ne pirma karta, ir patikek, ne paskutini mirksiukas.gif

O tu esi nuostabi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 10, 09:55)
biggrin.gif Bobutės šuo tipo kažkaip kentėjo?biggrin.gif oi negaliu, taip ir matau veisėjos veidą biggrin.gif

Manyciau, kad siuo atveju labiau nukentejo uardos puikybe mirksiukas.gif

Suo cia visiskai ne prie ko. Jis tik tapo, jei ji istikro parase, pretekstu jos "neabejingumui" pasireiksti, nes tokios asabos, kaip bobute negali auginti sunu, ju netraumuodamos. O zmoniu kalba kalbant, rasymo intencijos akivaizdzios, sugalvojo buda bobutei atkersyti, kitokiu neradusi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 vasario 2022 - 10:08

Dėl veislynų, taigi ten nebūtinai tabūnas šunų. Būna gi labai dažnai, kad žmogus įsigyja šunį, domisi, po parodas vežioja, todėl "užsirašo" į kažkokį veislyną arba "sukurua" savo ir parduoda šuniukus po to. O šuo tiesiog mylimas augintinis. Nemažai tokių pažįstu. Hobis toks. 1 ar 2 šunys. 

Tai, jei norisi veisti šunis, reik tą daryti tokiu legaliu būdu ir visi bus laimingi :)

Mano šunės veislynas LV, turi gal kokius 5 šunis, ir po parodas, ir į renginius, visur kartu.

Atsakyti

Ji viska puikiai supranta, todel samoningai bando tai sumenkinti. Ir tai daro ne pirma karta, ir patikek, ne paskutini mirksiukas.gif

O tu esi nuostabi 4u.gif

Aš permažai ją pažįstu. 

Su lutuke ta tema, tai viskas lyg ant delno. Net minčių nekyla, kad žmogus nesąmoningai, nes akivaizdžiau, negu akivaizdu. 

O uarda panašu, kad savas vertybes gina.

Atsakyti