Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 22:09)
Kokius saliutus? Apie ką judvi šnekat? Ar judvi bent suprantat, kas ten dėjosi... Ramiai eitų miegot.

Jo, Uarda, pas Lutukę tikrai железная логика. Košmaras blink.gif

yra pilna video, kas dejosi, ir is garso namuose vaikas tikrai nieko negaletu suprasti.
Buvo suviai ir viskas, nieko nesprogdino, namai nekrito, bombu is lektuvu nemete.

taip vaikas galejo eiti ramiai miegoti, jei jam butu paaiskinta, kad cia nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 03, 22:11)
yra pilna video, kas dejosi, ir is garso namuose vaikas tikrai nieko negaletu suprasti.
Buvo suviai ir viskas, nieko nesprogdino, namai nekrito, bombu is lektuvu nemete.

taip vaikas galejo eiti ramiai miegoti, jei jam butu paaiskinta, kad cia nieko baisaus.

Be komentarų. Tik atminčiai.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 03, 22:04)
As apie ta istorija su sausio 13 irgi pamasciau, nu is kur 4-5 metu vaikui zinoti, kas ten dedasi, girdi suvius, na sakyciau saliutus kazkas leidzia, nesimato...

Būtent. Galima prisagalvoti n-istorijų, apraminti mažą vaiką ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 03, 21:53)
žaviuosi Lutuke. Nu žmogus rimtai apsiskaitęs, su gera nuojauta. Vis pataiko. Ne taip kaip kitos žiopelės biggrin.gif

dekui, as ir pati domejausi kovos menais, paauglysteje i karate ejau..mane visada zavejo ta sritis. jau ana karta kai pradejo pastininke kliedeti nutylejau, nu geda kazkaip suauges zmogus ir tiek nusisneka, Nu bet jau dabar jau atsibodo , kai varo vel tas pacias nesamones. doh.gif nezino bet kad putojasi savo skiedalais doh.gif

as is vsi tokiu video esu maciusi is rusu kariuoenes, ten tokiu sfintusus daro ismoke, keiciau kartais nei saoulin vienuoliai...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 03, 22:15)
dekui, as ir pati domejausi kovos menais, paauglysteje i karate ejau..mane visada zavejo ta sritis. jau ana karta kai pradejo pastininke kliedeti nutylejau, nu geda kazkaip suauges zmogus ir tiek nusisneka, Nu bet jau dabar jau atsibodo , kai varo vel tas pacias nesamones. doh.gif nezino bet kad putojasi savo skiedalais doh.gif

as is vsi tokiu video esu maciusi is rusu kariuoenes, ten tokiu sfintusus daro ismoke, keiciau kartais nei saoulin vienuoliai...

O kokias nesąmones konkrečiai? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2021 09 03, 22:13)
Būtent. Galima prisagalvoti n-istorijų, apraminti mažą vaiką ir t.t.

Jūs rimtai psichologė?
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 22:18)
O kokias nesąmones konkrečiai? blink.gif
Papildyta:

Jūs rimtai psichologė?

Koks skirtumas?
Atsakyti
PIrma karta apie mirti susimasciau, kai dar nebuvo seseriu. Galimai kiti vaikai, turedami didesnes seimas, senelius, tetas, jau iki to amziaus spedavo sudalyvauti laidotuvese, ir tai priimdavo kaip duotybe. Man gi tai buvo keista ir daug pasakanti patirtis.

Mire musu kaimynas. Geras senukas, as daznai pas juos sveciuodavausi, puikiai pamenu jo zmonos kauletas, plona oda aptrauktas rankeles, is po kurios pupsojo kraujagysliu virvutes... Sededama jai ant keliu ciauskedavau ir pirstukais glosciau tas jos rankeles, manydama, kad jos yra skaudzios, oredama ja pagydyti...

Tevai padejo su laidotuvem. Anais laikais mirusiuosius sarvojo butuose. Pamenu ismetytas eglutes sakeles, kurios nurode kelia, kur pasarvotasis guli.

Pamenu, kai kiti kaimynai ejo isreiksti pagarba ir atsisveikinti su senuku. Mano tevai nesivede mane i laidotuves, man to ir nereikejo... Pakako tos atmosferos, kuri anuomet aplinkui tvyrojo.

Po laidotuviu praejus svaitei, as savo vaikika dusele suvokiau kad visi kas gyva yra mirtinga, tame tarpe ir as. Ir tuomet, nubegusi i miegamaji, klupodama ant zemes isiremiau kakta i lovos krasta pravirkau... Ir taip man pasidare gaila save, brangute...

Neuzilgo atejo mama, mane beiskodama, radusia beverkaincia atsisedo ant grindu, aslimais manes, apkabino, isklausinejus pradejo mane raminti... Mes abi planavome mano ateiti, svajojome apie mokslus, vestuves, vaikus... Kad man pries akis dar daug metu...

Dar nejau i mokykla, kaip dabar pamenu, ta vasaros vakara, kai as virtuveje sukiojausi kartu su mama, as visada buvau mamos uodegyte. Man patikdavo stebeti kaip ji dirba, ruosia maista. Mama nusplove darzoves, palikusi jas kiaurasamtyje... Stebejau, kaip nuo ju odeles riedejo vandens laseliai. Zvilgsni nukreipiau, i ciaupa, kuris buvo blogai uzsukta, is jo letai "sirpo" vandens lasas, o prisirpes garsiai nukrisdavo baksteledamas i skardine kriaukle... Susidomejusi stebejau i visa si procesa, suvokiau, kad va taip eina laikas, kuri as nieksda nebesugrazinsiu, kaip niekada negrazinsiu nubegusi vandens laseli...

Mano tevas susidure su mirtimi akis i aki per holodomora. Tai tik filmuose galima zaisti konslageryje. Realija siek tiek kitokia. Nekartosiu ka jau esu pasakojusi. Esme yra tame, kad mano tetis paslapcia nunese savo putra draugui, jis su juo, nezinant mamai, dalindavosi maistu, bet nuejes jau nerado savo draugo gyvo, va taip, be paruosimo, be zaidimo, be jokiu ten... Va taip, zemiskai, be pompastikos eme ir mire, o vaikui buvo 11, teciui 12 metu...
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2021 09 03, 22:26)
Koks skirtumas?

Rimtas. Mat jei tik taip SM pliauškiat, tai ir tiek, bet jei psichologe dirbat - tai dabar pat licenciją stabdyt reiktų, kad žmonių nežalotumėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 03 rugsėjo 2021 - 21:31
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 22:29)
Rimtas. Mat jei tik taip SM pliauškiat, tai ir tiek, bet jei psichologe dirbat - tai dabar pat licenciją stabdyt reiktų, kad žmonių nežalotumėt.

biggrin.gif
Atsakyti
Oi...
Tu gimei jau budama sena.
Taip buna.

Brrr....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 03 rugsėjo 2021 - 21:37
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 22:18)

Jūs rimtai psichologė?

Nejukaukite, moteriske prisiskaiciusi populiariosios psichologijos.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 09 03, 21:57)
Dieve, dieve...
As nenustoju sebetis pacios chamiskumu. Sufabrikuok zinute, ir tokia teisi, tokia savimi patenkinta, ale jokios sarmatos...

Nu ir del ko, turetu buti geda? Man tik labai juokinga. manau, tiek, kiek jus cia apie mane primelavio, kiek isderget mane, mane siema, mano tevus ir niekad gyvenime nepripazinot to, ta viena zinute is vis nieko nereiskia, nei kazkaip baisiai apsmeiziau, nei issidergiau, nei tavo garbe ir oruma pazeminau, ta pati gi rasei paskui pati bobutei, tuos pacius zodzius. Butum pasakiusi kaip MK, is karto, kad ji tokios zinutes nerase ir tai tikrai ne jos, ir viskas butu pasibaige, bet tu po siai dienai manai, kad tu ja parasei, va tas ir juokingiausia, saziningai nesitiekejau taip pataikyti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti