Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Moonte @ 2021 09 03, 09:54)
Geras straipsnis, apie ka as vakar bandziau kalbeti.
https://www.15min.lt...ima-500-1559094

Atgarsiai, i vakar iterpta Asakos polemika.
Panasiai vyksta ir cia SM. Bent jau man nieko naujo.

Grynai apie vakserius. Jie norėjo susiskiepyti, tai visi turi staiga užnorėti ir t.t. A nifiga rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 03, 10:19)
Grynai apie vakserius. Jie norėjo susiskiepyti, tai visi turi staiga užnorėti ir t.t. A nifiga rolleyes.gif

Na, ar cia reikia komentuoti... Akivaizdu, koks Valinskas teisus.
Eilini karta padeka Montevertei, kad patvirtino mano izvalgas.
Atsakyti
Fui fui fui...kam Valinskas autoritetas? Fui fui...Valinskas!!?

Graudu darosi, kad pagyvenusios moterys tokios aklos vištelės. O atrodo su metais turetų buti labiau protingos, labiau gaudytis žmonių sielose...
Atsakyti
Siek tiek politikos apie "ne zmones".

Man buki nemastantys rezimo pakalikai nera zmones. Dabar jie cia pataikauja Lanzbergio rezimui ir teisina visas Lanzberginio rezimo nesamones.

Taciau mano nuomone apie tokius patriotus susiformavo muo 1980, kai maciau fanatikus komunistus, pasiruzusius zudyti visus, kurie nepritaria partijai.
Perestrojkos ir SSSR likvidavimo metu, tie fanatiski issigimeliai parode dar atviresni savo veida, kapodami zmones kastuveliais Uzkaukazeje, planuodami masines zhudynes rytu Vokietijos miestuose ir aisku puco metu jau buvo pripirkta antrankiu, ir vel pradeti ruosti Stalininiu gulagu lageriai.

SSSR ir kompartijos likvidavimo laikotarpiu, kai kas cia kovojo uz lietuviskuma, kai kas uz galimybe spekuliuot, bet tai negalejo buti viennjantis veiksnys beendrazmogiskaja prasme...
Buvo atsirade ivairus Zemelapiai atspindintys nora susigrazinti pries kelis simtus metu turetas teritorijas... ai nebuvo perspektyvu.

Pazangiausi zmones tikejosi, kad bus atsisakyta fanatizmo, kad prasides protu pagristas pasaulio vystimasis. Deja... rezultatai ne tokie kokiu laukeme.

Nemastantys "ne zmones" toliau iesko, kam laizyti ir ka garbinti, o norinciu uzimti karaliu role niekuomet netruks.

Papildyta:
As daugiau nekomentuosiu jusu reakciju, kurios daznai yra tiesiog BUKOS. Paskaitysiu, bet komentaru nebus. Jus apie save jau viska paraset ir matosi sugebejimai
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 01:25)
Manau, kad nejaučiat skirtumo tarp žinių (nuo Matuko istorijos iki Aušvico) ir realios patirties, kai vaikas dalyvauja pats tuose įvykiuose. Todėl ir užsipuolėt paauglę Montekristą dėl jos reakcijų Sausio 13-os naktį - niekad Jūsų svaičiojimų nepamiršiu. Jie rodo, kad esat visai nekompetentinga psichologė ir nežinot, kad negalima iš anksto reglamentuot dalyvaujančiojo  tokio lygio masinio smurto akcijose emocines reakcijas - jos gali būti visokios.

Labai abstrakčiai (kad neužsipultumėt žmonių) papasakosiu kitą Sausio 13-osios liudijimą.

Šeima gyveno visai šalia TV bokšto. Vaikui buvo beveik ketveri, tad mama su vaiku liko namie, o tėvas, be abejo, buvo prie bokšto. Kai viskas prasidėjo (šaudymai, tankai ir t.t.) tos šeimos namuose visa tai labai girdėjosi. Pabudo vaikas, ėmė verkt. Šaudymai nesiliovė. Tada vaikas išrėkė mamai: mama, pasakyk, kad jie nešaudytų! Mat mažam vaikui mama - visada aukščiausia institucija. Bet tamsoj po butą su verkiančiu vaiku ant rankų klaidžiojančios moters niekas neklausė - šaudė toliau. Tada ir keturmetis į juos ėmė šaudyt kumšteliu...

Kokia bloga mama, kad nepasaugojo vaiko, pasakysit? Ir išaugo toks, kuris Jūsų svaičiojimais nepatikės.

MK stovejo prie televizijos boksto? O moonte, būdama vaiku, kur realiai dalyvavo? Na paklauskit ir moontes kodėl ji man vis prikisa netekciu kompensavimą grybukais, jeigu aš realiai net nebuvau ten? moonte lb pyksta, kad aš valgiau grybukus, lankiau burelius, grojau pianinu, skaičiau knygas ir t.t. nlb suprantu, ką aš, mazas vaikas, turedavau daryt 1985-1990m.? Turėjau norėti žudyti gorbačiovą, staliną? Aš jai užduodu tokius pat klausimus, kokius ji užduoda man.
Beje, o jūs nekenciat vokiečių?
Jūs teisi, emocines reakcijos - jos gali būti visokios. Ir pasekmes visokios. Galit eksperimentuoti su savo anūkais, kokios jos bus... Todėl reikia ypač saugoti vaikus. Labai svarbu, kaip elgiasi tėvai. Vaikai šeimoje mokosi iš tevu– stebėdami ir atkartodami tėvų elgesį. Dažniausiai kaip pateiksi, tai vaikas ir reaguos... O vaikai, patyrę sukrėtimus, dėl to vėliau patiria įvairių simptomų. yra įrodyta, kad psich. trauma pakeičia žmogaus smegenis. Vėliau sakoma: ai čia tau depresija ar nerimo sutrikimas, ar dar kas nors. Tokie žmonės dažniausiai buna liūdnesni, ne tokie optimistiški ir t.t. o kur šaknys niekam neįdomu.
Paziurekit, pripažinta geriausiu, filma "gyvenimas yra gražus" 1997m.. Jame vaizduojamas Italijos žydo gyvenimas, koncentracijos stovykla. Paziurekit koks tėvo ir sunaus bendravimas, tiesiog neįtikėtinas! Tėvas stengiasi nuslėpti nuo vaiko realybe, pateikia visą tą košmarą kaip žaidima. Vaikas nejautė viso situacijos tragizmo, jis tikėjo geresne ateitimi, kad jis laimės žaidimą, nors realiai gyveno pragare. Arba tėvas aiskina, kad visa tai sapnas, rytoj mes atsibusim ir mama mums padarys kavos. Berniukas nk nesuprato, nes tėvas nepasakojo mažam vaikui kas vyksta realiai. Visą filmą aš žavejausi pagrindinių herojumi, jo optimizmu, meilė žmonai, sunui. Tai tėvas iš didžiosios raidės, puikiai suprantantis vaikų psichologija, be galo mylintis savo šeimą, sūnų. susidūręs su mirtinu pavojumi toliau šypsosi ir juokauja, tik todėl, kad jo sūnus nebutu morališkai sužalotas. Jis turi savybių, kurių dauguma mūsų neturi. Na lb mažai tėvų gali meistriškai paslėpti vidinė baime, nerimą, bendraujant su vaikais... Mano ovacijos filmo herojui netilo ilgai.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 03, 09:51)
O jei tą patį kas nors parašytų apie gėjus pvz.?  Irgi pasakytum, kad na taip, visi, kurie prieš gėjus taip ir galvoja ir viskas ok? biggrin.gif

Taikliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 03 rugsėjo 2021 - 11:32
QUOTE(paštininkė @ 2021 09 03, 00:17)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif ir šitaip iškoneveikei Žu žu dėl elementarios sąvokos "organizmo būklė".

Dirbk. Tu ir "aukstesniojoje zemes mokykloje" studijų laikais anglų kalbą dėstei biggrin.gif Su tokiom anglų kalbos žiniom, kaip SM demonstruoji. O dabar skiedi, kad tik vienus metus valstybinėj įstaigoj dirbai.

Niekur tu nedirbai ir, vargu, ar dirbi. Blefas tu.

Keista, kad nesupranti, kodėl dauguma SM tavim netiki. Vienytis dar ji kviečia biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Nelabai pamenu, ka cia turi omenyje, bet manau koneveikti zodis siek tiek per stirpus, nemanai? Bet pamenu, kad zuzu visai nesigaudo nei medicinoje, nei biologijoje, nei zmogaus anatomijoje.

Taip, desciau ir ka, ne pilnu etatu, nes ir studijavau. Su kokiom anglu kalbos ziniom? Na taip vienus pilnus metus po studiju sakiau.

Na tavo ar kitu tikejimas, ne mano reikalas. Man zinok, nei silta nei salta, ka jus apie mano gyvenima ar darbus galvot, jis del to nesikeicia.
O ko taip uzsiputojai, pavydas sueme ar kas? kuom as au taip idomi, kad tiek demesio?

Kur KVIECIU vienytis? blink.gif

Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 03, 11:02)

Graudu darosi, kad pagyvenusios moterys tokios aklos vištelės. O atrodo su metais turetų buti labiau protingos, labiau gaudytis žmonių sielose...

jo. Komikas, vis grasinantis, vis pamokslaujantis. Išsišokėlis ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 03, 09:18)
Net jos draugės, tikriausiai, netiki, kad ji dirba. Ant pašalpų už vaikus gyvena, tai bent vaikais rūpintųsi, už ką jai Airija moka, o ne sm  ištisą parą sėdėtų... Nu gal iš kremliaus numeta kelis variokus už pastangas.
Nu. Nebe vedomis biggrin.gif . Bet tik tas "mokslas" teisingas, jei jis pagal lutukę

Cia ta nare, kuri nelendi niekad i asmeniskumus? lotuliukas.gif

kokias dar pasalpas uz vaikus, tokiu nera Airijoje is vis lotuliukas.gif

Kodel jum vaidenasi, kad visi emigracijoje ar chickenus pesioja arba ant pasalpu sedi, tik tokie jusu pazystami ir giminaiciai uzsienyje? doh.gif Ar tu pati ant pasalpu kazkokiu uz vaikus sedi, ens tau jos nuolat ant liezuvio?

Kada as vedomis tikejau, kad kartais apie jas kazka pasakau? doh.gif Ir, beja, vedos ir mokslas nesikerta, nesuprantu kodel turetu, tu ka ateiste?

Mokslas negali buti teisingas, ar neteisigas, moksla reikia studijuoti, analizuoti ir kritiskai vertinti.
Jis nuolat kinta, nuolat kazka naujo atranda. Moksas ne religija, juo tiketi nereikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 03, 09:26)
Tikrai nematei? Tikrai labai protinga ji tau pasirodė? unsure.gif

"Mačiau visokių platinamų dvasingų kliedesių iš serijos "nesipykim dėl vakcinos,nesvarbu, kad tu vakcinuotas, o aš nevakcinuotas, mes abu esam žmonės, ir tie turi savo įsitikinimus, ir anie turi savo įsitikinimus, blablabla, neskaidykim visuomenės".
Žinot, tai yra atviras bulšitas, veidmainystė ir melas.
Žmogžudžiai, kurie skleidžia užkratą, sąmoningai pasirinkę būti užkrato skleidėjais, man nėra žmonės. Žmonės yra tie, kas saugo ir save, ir kitus, o ne išprotėję antivakseriai.
Išprotėjime, kliedesiuose apie gydytojus-nuodytojus, sorošistinius genocidus, bilgeitsines pasaulio sterilizacijas ir panašiai nėra jokio sveiko proto. Ir su beprotybe nėra ką nei kalbėtis, nei ką diskutuoti. Ten nėra nieko, kas yra verta diskusijos. lithuania.gif "

Ir po tokio pirmo posto ji tikisi palaikymo, gražių diskusijų jos atžvilgiu? Tai gal jinai tada visai durna biggrin.gif

dekui as jau tingejau akivaizdziu dalykus irodineti, na bet maja di tai is vsi mato, ka nori matyti ir ko nenori nemato, akvaizdu buvo su asakos zinute biggrin.gif Viska savo galvoje susifantazuoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 09 03, 09:54)
Geras straipsnis, apie ka as vakar bandziau kalbeti.

https://www.15min.lt...ima-500-1559094

Retorinis klausimas, kodel tu nenori pasiklausyti mokslininku, mediku, tos srities profesionalu apie ka snekam, o klausaisi aktoriu, soumenu, zuralisciu? Butu idomu suprasti logika va tokiu zmoniu kaip tu, kodel nesinori faktu, o norisi propogandos, kad pateisinti save? hmm.gif
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2021 09 03, 12:31)
Paziurekit, pripažinta geriausiu, filma "gyvenimas yra gražus" 1997m.. Jame vaizduojamas Italijos žydo gyvenimas, koncentracijos stovykla. Paziurekit koks tėvo ir sunaus bendravimas,  tiesiog neįtikėtinas! Tėvas stengiasi nuslėpti nuo vaiko realybe, pateikia visą tą košmarą  kaip žaidima.  Vaikas nejautė viso situacijos tragizmo,  jis tikėjo geresne ateitimi, kad jis laimės žaidimą, nors realiai gyveno pragare. Arba tėvas aiskina, kad visa tai sapnas, rytoj mes atsibusim ir mama mums padarys kavos. Berniukas nk nesuprato, nes tėvas nepasakojo mažam vaikui kas vyksta realiai.  Visą filmą aš  žavejausi pagrindinių herojumi, jo optimizmu, meilė žmonai, sunui. Tai tėvas iš didžiosios raidės, puikiai suprantantis vaikų psichologija, be galo mylintis savo šeimą, sūnų. susidūręs su mirtinu pavojumi toliau šypsosi ir juokauja, tik todėl, kad jo sūnus nebutu morališkai sužalotas. Jis turi savybių, kurių dauguma mūsų neturi. Na lb mažai tėvų gali meistriškai paslėpti vidinė baime, nerimą, bendraujant su vaikais... Mano ovacijos filmo herojui netilo ilgai.

wub.gif as visiskai salininke tokio auklejimo. Dekui uz rekomendacija, pziuresiu, skamba idomiai.

Niekaip nesuprantu, kodel reiktu vaikam rodyti, pasakoti visus pasaulio baisumus, na suspes, suzinos vis tiek... Ziaurumo ir taip per akis pasaulyje, nors vaikyste norisi islaikyti, tyra, naivia, laiminga kiek imanoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 rugsėjo 2021 - 12:01
Ne pas visus vienoda vaikystė buvo. Tie, kas dabar uzaugę, prikaišioja grybukus, šokoladus, kalgotkes biggrin.gif is tu laiku, reikia suprasti turejo vaikystę ne is geriausių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 03 rugsėjo 2021 - 12:15
QUOTE(Monteverte @ 2021 09 03, 10:51)
O jei tą patį kas nors parašytų apie gėjus pvz.? Na kad išangių žalotojai, skleidžiantys ŽIV užkratą, tvirkinantys vaikus ir t.t.? Irgi pasakytum, kad na taip, visi, kurie prieš gėjus taip ir galvoja ir viskas ok? biggrin.gif

Tai kad neteisybė čia, visą šitą daro žmonės, nepriklausomai nuo lyties. Bet jūs pastoviai tą sakot tik apie gėjus ax.gif

QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 03, 13:40)
Kur KVIECIU vienytis? blink.gif

QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 01, 20:04)
kad pilicininkai nieko nestabde iki tamos, samdiniai ir beprociai siaute kiek norejo  biggrin.gif

bet kas idomiausiai lietuviai ant tiek nemoka vienytis, kad grupelemis kazka organizuoaj, vieni apie viena, kiti apie kita, o bendrumo nera, kai pas prancuzus, vien del restoranu  unsure.gif

Aš dar tau pritariau, kad tikrai reikia vienytis ir pasiskiepyti.
Iš viso nesuprantu ką tu paromis veiki lietuviškam puslapyje? Sakei niekad čia negrįši, aišku mes tuo džiaugiamės, gali dar dažniau paminėti. Bet negi Airijoj, tavo gyvenamojoj vietoj nėra problemų, nėra vietinių tinklapių, kad čia paromis mus vis "gelbėji" ir nori savo TEISIBE įrodyt. Ačiū, nereikia, mes jau čia patys kaip nors be tavo pagalbos apseisim.

QUOTE(lutuke123 @ 2021 09 03, 13:48)
Cia ta nare, kuri nelendi niekad i asmeniskumus? lotuliukas.gif

kokias dar pasalpas uz vaikus, tokiu nera Airijoje is vis lotuliukas.gif

Kodel jum vaidenasi, kad visi emigracijoje ar chickenus pesioja arba ant pasalpu sedi, tik tokie jusu pazystami ir giminaiciai uzsienyje? doh.gif Ar tu pati ant pasalpu kazkokiu uz vaikus sedi, ens tau jos nuolat ant liezuvio?

Kada as vedomis tikejau, kad kartais apie jas kazka pasakau? doh.gif Ir, beja, vedos ir mokslas nesikerta, nesuprantu kodel turetu, tu ka ateiste?

Mokslas negali buti teisingas, ar neteisigas, moksla reikia studijuoti, analizuoti ir kritiskai vertinti.
Jis nuolat kinta, nuolat kazka naujo atranda. Moksas ne religija, juo tiketi nereikia. mirksiukas.gif
Papildyta:

dekui as jau tingejau akivaizdziu dalykus irodineti, na bet maja di tai is vsi mato, ka nori matyti ir ko nenori nemato, akvaizdu buvo su asakos zinute  biggrin.gif Viska savo galvoje susifantazuoja  biggrin.gif

Ar lindau į tavo patalus? Bet melas kad dirbi- akivaizdus, tu ištisas paras praleidi SM, kada bedirbti, o kažkas sakė kad ir fb savo tiesom daliniesi, taigi čia ne lindimas į asmeniškumus, čia demaskavimas tavo melo. Mano pažįstami, kurie dirba užsieniose, neturi laiko gyventi internete.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 03, 12:02)

Nu gal geriau nei Kepenis ar Astra, kuriems antivakseriai meldžiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 03 rugsėjo 2021 - 12:06
QUOTE(-burbanti- @ 2021 09 03, 13:00)
Ne pas visus vienoda vaikystė buvo. Tie, kas dabar uzaugę, prikaišioja grybukus, šokoladus, kalgotkes  biggrin.gif  is tu laiku. Reikia suprasti turejo vaikystę ne is geriausių.

taip , bet tai gi priklause tik nuo tevu, cia nei vieno nera pokariu augusio ar istremto itariu...
Visi galejo gyventi gana normaliai tuo metu.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 09 03, 12:01)
Iš viso nesuprantu ką tu paromis veiki lietuviškam puslapyje?

A ko tu cia atsivelki? Eik I savo temą.

Matai dabar, kaip lengvai kiekvienam galima pirstu durti I krutine mirksiukas.gif
Atsakyti