Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Nastya @ 2016 12 01, 23:16)
"Islamization starts with a kebab

Na šaliai, kuri tik dabar susidūrė su islamu, gal ir kyla kažkokių baimių dėl kebabais atnešamos kultūros, bet ko bijoti mums, lietuviams? Tataigi sovietmečiu inteligentų kartos augo [I]ant
Gamzato C'adasa ir Rasulo Gamzatovo poezijos, ant Čingizo Aitmatovo prozos ir Bulato Okudžavos poezijos ir dainų, o pastarojo dainos (kaip ir Č. Aitmatovo "Ilga kaip šimtmečiai diena") ženkliai prisidėjo prie pavergtųjų tautų, įskaitant, rusus, išsilaisvinimo iš sovietinės priespaudos judėjimų 20 a. pabaigoje.

Bulato Okudžavos "Molitva": https://www.youtube....h?v=xoRjh-pf5C0

Ir dar, na bet čia daugiau filologai, "augo" ant Omaro Chajamo rubajatų:

Ar jaunas tebesi, ar daug nugyvenai,
Po vieną mes visi išeisim iš čionai.
Paskui ateis kiti - ir vėl turės išeiti,
Nė vienas šioj šaly nebūna amžinai.

Pavasariai kasmet sugrįžta po šalnų,
Po lapą plėšdami iš knygos mūs dienų.
Gerk vyną, neliūdėk, nes ir išminčiai sakė:
"Šioj žemėj graužatis išgydoma vynu".

Dangau! Kodėl, sakyk, čia niekšams taip gerai?
Jų pirtys ir vanduo, malūnai ir dvarai,
O kas teisingas, tas nė plutgalio neturi.
Aš spjaunu į tave, dangau, jei taip darai.

Jie sako, kad žudau save vynu - aš toks.
Jie sako, kad kreivais takais minu - aš toks.
Kiekvienas žino tiek, kiek jo galva išmano.
Aš pats žinau, kas aš ir kur einu - aš toks.

Mes amžių paslapties nežinom - aš nei tu.
Nerasime vardų žvaigždynam - aš nei tu.
Mes kalbamės abu pro skraistę. Ji nukris –
Ir dings, ką ligi šiol vadinom "aš" ir "tu".

Mes mylimės girti. Jūs garbinat stabus.
Mums pragaro ugnis. Jums rojus įstabus.
Bet kuo gi mes kalti? Juk amžinas Piešėjas
Seniai lemties lentoj nubraižė tai, kas bus.

Atsakyti
Nėra tinkamos temos tam, tai čia įdedu. Ar tik neturėsime Naujametinių fejerverkų unsure.gif http://www.alfa.lt/s...ncio-dzihadistu
Atsakyti
DE vel didziausi skandalai del pabegeliu. Vienas is ju cia - http://www.propatria...is-afganas.html Kitas - pabegelis is Irako isprievartavo dvi studentes, viena is ju stipriai suzalojo. Pats pabegelis atsibelde i DE 2015 (matomai tada kai Merkeliene visiems placiai vartus atvere) su zmona ir dviem vaikais. Smulkesniu ivykiu jau net nebekomentuosiu. Beveik neber dienos, kad nebutu panasaus pobudzio naujienu. irnesakyk.gif
O cia afganai "padeda" merginai laiptais nulipt Berlyne. https://www.youtube....eature=youtu.be
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amsele: 08 gruodžio 2016 - 11:02
QUOTE(Amsele @ 2016 12 08, 10:59)
DE vel didziausi skandalai del pabegeliu.

Kaip manote, kas turetu atsitikti, kad pasikeistu salyje politika "pabegeliu" klausimu?
Teroro aktai, isprievartavimai panasu, kad nera kazkas tokio.
Atsakyti
Neisivaizduoju, nezinau. Viena viltis - rinkimai kitais metais. Kol Angele valdzioj sedes, tol niekas is esmes nesikeis. Manau, kad didziausia beda yra tai, kad apie visa tai labai daug kalbama, diskutuojama, rasoma, priimamos ivairios istatymu pataisos, bet tai ir lieka tik kalbu lygyje. Kas is tu istatymu ir ju pakeitimu, jeigu visa tai neigyvendinama. Cia vokieciu mentalitetas - pliurpti, pliurpti, pliurpti ir dar karta pliurpti, simta kartu apie ta pati. Ir nieko nedaryt. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 12 08, 12:07)
Neisivaizduoju, nezinau. Viena viltis - rinkimai kitais metais.

Dar kol kas yra vilties, nebent pukuotuku ir pilietybe turinciu musulmonu jau didelis kiekis yra, o tarp vokieciu bus daug neinanciu balsuoti.... o ateityje balsavimai nebeteiks jokiu vilciu, tuoj bus renkami musulmonai politikai, prabalsuojama uz sariato ivedima...
Atsakyti
Kažin ar Karbauskio nuomonė pabėgėlių klausimu nepasikeitė kai atėjo į valdžią ax.gif . Kažkaip negirdėjau, kad dabar kažkas klaustų jo kaip tvarkysis su pabėgėliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 08 gruodžio 2016 - 14:52
Maja, tai kad pas jus ner ten su kuo "tvarkytis". Turit kelis (jeigu ir tie nepabegs pas mus). biggrin.gif
Atsakyti
Vokietija nepatiktų Prancūzijos pasirinkimas

Po „Brexit“ referendumo Jungtinėje Karalystėje ir Donaldo Trumpo pergalės Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento rinkimuose Prancūzija taip pat gali tapti destruktyvių populistinių jėgų auka, jei Prancūzijos rinkėjai šalies prezidente išrinktų kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinio fronto“ lyderę Marine Le Pen.

..

Vokiečiams turbūt patinka, kad JAV žiniasklaida Vokietijos kanclerę Angelą Merkel vadina „liberaliųjų Vakarų paskutine sergėtoja“ ir stabilumo garantu chaoso jūroje. blink.gif hahahahahahahah.

Tačiau viena, kai esi apibūdinamas kaip geriausias mokinys klasėje, prie ko Vokietija yra pripratusi, tačiau visai kas kita, kai apskritai atrodo, kad klasėje likai vienas, rašo D. Moisi.
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 12 08, 16:06)
Maja, tai kad pas jus ner ten su kuo "tvarkytis". Turit kelis (jeigu ir tie nepabegs pas mus). biggrin.gif

Tai aišku, bet šiaip įdomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 12 08, 15:27)
Vokiečiams turbūt patinka, kad JAV žiniasklaida Vokietijos kanclerę Angelą Merkel vadina „liberaliųjų Vakarų paskutine sergėtoja“ ir stabilumo garantu chaoso jūroje.   blink.gif hahahahahahahah.

Tačiau viena, kai esi apibūdinamas kaip geriausias mokinys klasėje, prie ko Vokietija yra pripratusi, tačiau visai kas kita, kai apskritai atrodo, kad klasėje likai vienas, rašo D. Moisi.

Ne vokieciams patinka, o jai paciai. Isivaizduoja save pasaulio gelbetoja. Apie jos dar vis vadovaujama Krikdemu sajunga galiu pasakyt tiek - pavirto i vieno zmogaus partija. Protingus, gerus zmones, kurie nesilankste poniai, istaske, ismete, arba neislaike spaudimo patys isejo. Madam apsistate savais zmonem ir jauciasi nepajudinama - is serijos "atejo Leninas /Merkel visiems laikams". irnesakyk.gif

Labai taikliai. good.gif
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 12 08, 17:07)
Ne vokieciams patinka, o jai paciai. Isivaizduoja save pasaulio gelbetoja. Apie jos dar vis vadovaujama Krikdemu sajunga galiu pasakyt tiek - pavirto i vieno zmogaus partija. Protingus, gerus zmones, kurie nesilankste poniai, istaske, ismete, arba neislaike spaudimo patys isejo. Madam apsistate savais zmonem ir jauciasi nepajudinama - is serijos "atejo Leninas /Merkel visiems laikams". irnesakyk.gif

Labai taikliai. good.gif

aš suprantu, kad jums nusišvilpt ant Lietuvos, bet noriu pasakyti, kad čia ( LT) visi žino, kad Lietuvai didžiausią agresorių ant nusiraminimo kėdutės sodina ji. Taip kad, būdama lietuvė, turėtumėt tik pasidžiaugti jos stabilia politine padėtimi.
Atsakyti