butu idomu suzinoti kokais salotas gaminate is juodojo ridiko?
Ne visai i tema : man jis nelabai skanus tai juodojo ridiko sultis naudojam nuo kosulio ziema : supjaustau kubeliais ir pridedu medaus. Naudojam, kai issiskiria sultys
Salotų lapų- 300 g,
Morkų- 50 g,
Obuolių 50 g,
Juodųjų ridikų- 80 g,
Grietinės- 50 g,
Žiupsnelio prieskonių
Morkas, obuolius, ridikus, supjaustome plonais šiaudeliais, sumaišome su grietine. Įberiame prieskonių pagal skonį. Salotų lapais išklojame lėkštę, viską sudedame ir puošiame žalumynais
Morkų- 50 g,
Obuolių 50 g,
Juodųjų ridikų- 80 g,
Grietinės- 50 g,
Žiupsnelio prieskonių
Morkas, obuolius, ridikus, supjaustome plonais šiaudeliais, sumaišome su grietine. Įberiame prieskonių pagal skonį. Salotų lapais išklojame lėkštę, viską sudedame ir puošiame žalumynais
Juodieji ridikai sutarkuoti+cesnakas+aliejus saulegrazu+(galima patarkuota morka), tik atsargiai valgyti tiems, kas bedu su inkstais turi, o siaip labai gerai akmenukus lauk varo
Pavasaris jau cia,noreciau paklausti mergaiciu kokias salotas is ridikeliu darote? Labai megstu sia darzove,gal kas kokiu nauju receptuku turi?
kur perkat juodą ridika? Nu niekaip VIlniuje nerandu.
prasom jei domina tik kulinarija
uzeikit i www.kulinarija.eforum.lt
ten naujas puslapis taciau jei kas prisijungtu....
uzeikit i www.kulinarija.eforum.lt
ten naujas puslapis taciau jei kas prisijungtu....
juoda ridika arkuoju ir valgau su grietine+majonezas. paprasta, skanu ir sveika (ridikas, nes majonezas nelabai )
Juoduosiuode ridikuose gausu B, C grupės vitaminų, eterinių aliejų, fermentų ir kitų žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Nuo seno žinomos jų gydomosios savybės. Ryškiausiu gydomuoju poveikiu išsiskiria šviežios sultys. Jas galima maišyti su burokėlių ir morkų, obuolių sultimis (santykiu 1:2:6). Į mišinį rekomenduojama įdėti medaus. Ridikų sultys, lygiomis dalimis sumaišytos su medumi arba cukrumi, veiksmingos esant viršutinių kvėpavimo takų negalavimams.
Bronchitu sergančiam vaikui galima paruošti kepto ridiko sulčių su cukrumi. Tam vidutinio dydžio juodąjį ridiką reikia supjaustyti nedideliais kubeliais, puode užberti cukrumi ir 2 valandas kepti orkaitėje. Likę ridiko gabalėliai išmetami, o skystis supilamas į butelį. Geriama po 2 šaukštelius 34 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio ir prieš miegą.
Ilgalaikio krūtininio kosulio galima atsikratyti 6 kartus per dieną geriant po 1 šaukštą lygiomis dalimis sumaišytas ridikų bei morkų sultis su pienu.
1 juodasis ridikas, 3 šaukšteliai medaus.
Gražiai nupjaukite juodojo ridiko viršūnę. Šaukšteliu išskaptuokite ridiko vidų ir į susidariusią ertmę įdėkite 3 šaukštelius medaus. Uždėkite nupjautą kepurėlę ir laikykite ridiką kambario temperatūroje per naktį. Per 1012 val. medus ištirps ir susimaišys su ridiko sultimis. Tiesa, ridikas atrodys kiek apvytęs, nes medus ištrauks sultis. Prieš vartodami pamaišykite. Tai puiki priemonė nuo kosulio, slogos ir kitų peršalimo ligų. Vaikams reikėtų duoti po 1 šaukštelį 3 kartus per dieną, o suaugusiesiems po 23 šaukštelius
Juodųjų ridikų salotos su obuoliais
1 juodasis ridikas,
1 obuolys,
1 morka,
1 vidutinio dydžio salieras,
1 svogūnas arba šviesiosios poro dalies gabalas,
35 šaukštai tirštos grietinės,
žalių petražolių,
svogūnų laiškų,
cukraus,
druskos.
Svogūną arba kruopščiai nuplautą porą smulkiai sukapokite, o obuolį (nulupkite), ridiką, salierą ir morką stambiai sutarkuokite. Viską sumaišykite, pagal skonį pagardinkite cukrumi bei druska, išmaišykite su grietine bei sukapotais žalumynais.
Papildyta:
Juodųjų ridikų salotos su agurkais ir bulvėmis [I]
1 juodasis ridikas,
6 virtos bulvės,
4 rauginti agurkai,
2 virti kiaušiniai,
4 šaukštai majonezo,
truputis pipirų ir žalumynų.
Ridiką, virtas bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite su majonezu, paskaninkite pipirais. Patiekdami papuoškite žalumynais
Bronchitu sergančiam vaikui galima paruošti kepto ridiko sulčių su cukrumi. Tam vidutinio dydžio juodąjį ridiką reikia supjaustyti nedideliais kubeliais, puode užberti cukrumi ir 2 valandas kepti orkaitėje. Likę ridiko gabalėliai išmetami, o skystis supilamas į butelį. Geriama po 2 šaukštelius 34 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio ir prieš miegą.
Ilgalaikio krūtininio kosulio galima atsikratyti 6 kartus per dieną geriant po 1 šaukštą lygiomis dalimis sumaišytas ridikų bei morkų sultis su pienu.
1 juodasis ridikas, 3 šaukšteliai medaus.
Gražiai nupjaukite juodojo ridiko viršūnę. Šaukšteliu išskaptuokite ridiko vidų ir į susidariusią ertmę įdėkite 3 šaukštelius medaus. Uždėkite nupjautą kepurėlę ir laikykite ridiką kambario temperatūroje per naktį. Per 1012 val. medus ištirps ir susimaišys su ridiko sultimis. Tiesa, ridikas atrodys kiek apvytęs, nes medus ištrauks sultis. Prieš vartodami pamaišykite. Tai puiki priemonė nuo kosulio, slogos ir kitų peršalimo ligų. Vaikams reikėtų duoti po 1 šaukštelį 3 kartus per dieną, o suaugusiesiems po 23 šaukštelius
Juodųjų ridikų salotos su obuoliais
1 juodasis ridikas,
1 obuolys,
1 morka,
1 vidutinio dydžio salieras,
1 svogūnas arba šviesiosios poro dalies gabalas,
35 šaukštai tirštos grietinės,
žalių petražolių,
svogūnų laiškų,
cukraus,
druskos.
Svogūną arba kruopščiai nuplautą porą smulkiai sukapokite, o obuolį (nulupkite), ridiką, salierą ir morką stambiai sutarkuokite. Viską sumaišykite, pagal skonį pagardinkite cukrumi bei druska, išmaišykite su grietine bei sukapotais žalumynais.
Papildyta:
Juodųjų ridikų salotos su agurkais ir bulvėmis [I]
1 juodasis ridikas,
6 virtos bulvės,
4 rauginti agurkai,
2 virti kiaušiniai,
4 šaukštai majonezo,
truputis pipirų ir žalumynų.
Ridiką, virtas bulves, agurkus ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite su majonezu, paskaninkite pipirais. Patiekdami papuoškite žalumynais