Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(longger @ 2017 03 15, 19:13)
5 asmenys iš jų 4 diedai. Ruošiu daug. Niekada nekilo klausimas, kiek kainuoja iškepti kotletus su viena ar kita virykle. Tiesiog skiriasi ruošimas. Ir prie vienos ir prie kitos reikia priprasti.

Jei ne paslaptis, kiek per menesi prisukat kw. (aisku, jei neturit galingu elektos naudotoju papildomai, kaip namo sildymas, oras vanduo ir tt).
Atsakyti
QUOTE(Kojotė @ 2017 03 15, 22:05)
Jei ne paslaptis, kiek per menesi prisukat kw. (aisku, jei neturit galingu elektos naudotoju papildomai, kaip namo sildymas, oras vanduo ir tt).

nu taip vidutiniškai, žiemą, kai visą laiką gyvenam, sakyčiau ~200-250 naktinės ir ~200-250 dieninės. Čia bute. Kur elektrinė kaitlentė. Taupymo jokio, 3 TV (vienas beveik non stop, nu naktį neveikia :-)), 4kompai (vienas stacionarus, tai tas neišjungiamas), indaplovė beveik kasdien, skalbyklė gal sakyčiau šešt/sekm, jokių Led ar taupančių lempučių, šaldytuvas Ž-- klasės biggrin.gif nu, karštas vanduo miesto. Tiesa, arbatai ir kavai vis dėlto užverdam atskirai biggrin.gif
Maistas ruošiamas kasdien, min 2 kartus per dieną. Aš jaučiu būsiu blogas pavizdys, nes pas mus niekas elektros netaupo ax.gif
Atsakyti
Pasitikslinsiu, nes bijau, kad ne taip supratau...viso 400-500kw?
QUOTE(longger @ 2017 03 15, 23:26)
nu taip vidutiniškai, žiemą, kai visą laiką gyvenam, sakyčiau ~200-250 naktinės ir ~200-250 dieninės. Čia bute.jaučiu būsiu blogas pavizdys, nes pas mus niekas elektros netaupo  ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Kojotė @ 2017 03 15, 22:45)

nail.gif
aga. ~50€/mėn. Daug? mažai? niekada nesidomėjau kiek kiti sudegina. Va, dėl jūsų, galiu apklausti visą laiptinę, kiek kas elektros sudegina. pas visus elektrinės viryklės, nes name paprasčiausiai nėra dujų. Arba dar geriau - pakabinsiu tokią anketą, kad užpildytų kas kiek sunaudoja, kiek žmonių bute gyvena, kiek kokių elektros prietaisų turi/naudoja, kaip dažnai valgyt ruošia ir pan. Ir pasakysiu, jog čia socialinė akcija, ruošiam peticiją kokią nors ir jeigu visi sąžiningai užpildys, tai mums visiems tinklai sumažinas elektros kainą. Ir atpigins šildymą. 100% visi surašys ir niekam net klausimas nekils. Gal po savaitės pradės klausinėti. Bet aš tada jus nurodysiu kaip atsakingą asmenį už šią akciją, tinka? lady.gif
va tada išvesim statistinį vidurkį ir išsiaiškinsim, kiek gi kainuoja tuos kotletus išsikept biggrin.gif
nu čia turėjo būt juokinga, jeigu ką 4u.gif

P.S. blyn, pamiršau, pas mus yra dar elektrinės šildomos grindys padarytos bash.gif
jos retai kada žiema būna išjungiamos, nes ten mano gėlės žiemoja ant palangės. Jos negali sušalt biggrin.gif Va kiek anos ryja - be idėjos. Diedas irgi nežino. Sakė gal 500W. Bet tokiu tonu, jog ramiai gali būti ir 200 ir 800 biggrin.gif
Atsakyti
Puse stukes kw per menesi mega_shok.gif pradejau persigalvot (nuo duju link elektros), bet dabar dvigubai persigalvojau biggrin.gif

Bet tai, kaip pamirsot toki mazmozi kaip sildomos elektra grindys biggrin.gif na cia ir neatskirsi ir nepamatuosi, kiek ta grindu siluma jums atskirai kastuoja. Bet galvoju, iseina...
Palyginimui mes ~150kw
QUOTE(longger @ 2017 03 16, 00:05)
nail.gif
aga. ~50€/mėn. Daug? mažai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kojotė: 15 kovo 2017 - 23:41
QUOTE(longger @ 2017 03 16, 00:26)
nu taip vidutiniškai, žiemą, kai visą laiką gyvenam, sakyčiau ~200-250 naktinės ir ~200-250 dieninės. Čia bute. Kur elektrinė kaitlentė. Taupymo jokio, 3 TV (vienas beveik non stop, nu naktį neveikia :-)), 4kompai (vienas stacionarus, tai tas neišjungiamas), indaplovė beveik kasdien, skalbyklė gal sakyčiau šešt/sekm, jokių Led ar taupančių lempučių, šaldytuvas Ž-- klasės  biggrin.gif nu, karštas vanduo miesto. Tiesa, arbatai ir kavai vis dėlto užverdam atskirai  biggrin.gif
Maistas ruošiamas kasdien, min 2 kartus per dieną. Aš jaučiu būsiu blogas pavizdys, nes pas mus niekas elektros netaupo  ax.gif]

Tai kad suskaičiuoti tokį dalyką misija neįmanoma mirksiukas.gif Pas mus panašiai: krūva elektros prietaisų (vienas jų plazminis TV 400W), kai kurie elektrą ryja su geru apetitu. Tai kaip tame sraute išskirti kaitlentę? NIEKAIP.
Kažkada seniai, dar turėjome ne indukcinę, primetėme kad kažkur 2-3 kartus brangiau turėtų būti "ant elektros". Ir kas nuo to pasikeitė? Nieko, vis tiek į trečią aukštą dujų nebuvome nusiteikę tempti. Nei į elektros tinklus dėl tarifo pakeitimo nerašėme - neverta.
Atsakyti
QUOTE(Kojotė @ 2017 03 15, 22:45)

O jums tikrai butu skirtumas ar 40, ar 50 EUR del kaitlentes ir orkaites? Cia jau nebe praktiskumas, o suvalkietiskumas - aukoti komforta vardan abejotino rezultato.

Mes gyvenam name, veikia nuolat katilas arba vasarom boileris + tv + ijungtas ruteris + kas diena indaplove + mano auginimo lempos 2 menesius per metus visa diena non stop + didziulis saldiklis + sdenute elektrine orkaite ir kaitlente, kurias naudoju kas diena, tai prisukam tarp 40-60 eu (priklauso nuo menesio).

Jei man kas lieptu grizti prie duju baliono ir dar neduok Dieve dujines orkaites, tai net pazadas islaidas sumazinti dvigubai mane nesuviliotu. Galima pataupyti kitur.
Papildyta:
QUOTE(Kojotė @ 2017 03 15, 23:41)
Puse stukes kw per menesi  mega_shok.gif pradejau persigalvot (nuo duju link elektros), bet dabar dvigubai persigalvojau biggrin.gif

Tai tame visame longger aprasytame sraute orkaite duok Dieve suvalgo koki 1/6 ar 1/10 visu islaidu... Skirkit situacija, kai zmones paparasciausiai naudoja elektra ir nesvarsto, kur ja naudoja, nes paprasciausiai taip reikia ir patogu.

Siaip tai be elektriniu kaitlenciu dar buna indukcines. Bet tas variantas jums tikrai netiks, nes gi reikes indus pakeisti, o cia papildomos islaidos biggrin.gif

QUOTE(Kojotė @ 2017 03 16, 10:42)
Ptashka, bet tai kaip juokinga, kad tu turi, o as ne, kad tu gali sau leist, o as ne. Tik gal neapsimyzk  is juoko  mirksiukas.gif

Isivaizdavimas, kad nuo 150 kw jusu sanaudas elektrine orkaite padidins iki 500 tai biski kosmiskas, nes longger poste kalba eina apie vartojima kitose sferose.
Atsakyti
Kokių atsiliepimų turite apie Whirlpool ACM808BA?
Atsakyti
QUOTE(Zaderty @ 2017 03 16, 08:49)
Kokių atsiliepimų turite apie Whirlpool ACM808BA?

Nelabai patogus valdymas...bet jai toks negasdina tvarkinga kaitlentė
Atsakyti
QUOTE(Kojotė @ 2017 03 15, 23:41)
Puse stukes kw per menesi  mega_shok.gif pradejau persigalvot (nuo duju link elektros), bet dabar dvigubai persigalvojau biggrin.gif

Bet tai, kaip pamirsot toki mazmozi kaip sildomos elektra grindys biggrin.gif na cia ir neatskirsi ir nepamatuosi, kiek ta grindu siluma jums atskirai kastuoja. Bet galvoju, iseina...
Palyginimui mes ~150kw

neskubėkit su išvadom biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
jeigu jūs va taipo galvojate, jog pasistačius elektrinę kaitlentę, jūs nuo 150kWh pradėsit naudot pusę štukės, tai nebūtinai taip ir atsitiks biggrin.gif Pusę štukės reik sugebėt sunaudot biggrin.gif reik mokslus baigt biggrin.gif
taigi va, apšaukiau vakar diedą, kad jis labai daug elektros vartoja ir tas jo puantro metro plazminis telikas nuvarys mus į bankrotą, tada jis man pasakė, jog jeigu aš po valandą laiko nedžiovinčiau plaukų su fenu, tai irgi nenueitume į bankrotą, tada aš pasakiau, kad jo ten visą parą veikiantis kompiuteris irgi nepadeda taupyti, tada jis pasakė, kad aš išeidama iš namų, galėčiau išjungt vonioj, WC, virtuvėj ir koridoriuj šviesas, į ką aš jam atsakiau, jog man taip maloniau grįžt namo, nes jis niekada negrįžta pirmas, ir nežino kaip nejauku yra rasti namus tamsoje. Tada aš dar apkaltinau nons stop burzgiantį šaldytuvą, tada jis man pasakė, jog jeigu aš laimėjau teleloto, tai galiu eiti ir nusipirkti naują ir kad aš nepamirščiau, jog mes namą statom, aš jam pasakiau, kad čia jis stato, ir kad jeigu aš būčiau stačius tai mes jau 10 metų gyventume jameo ne 12-ą metų statytume. Tai va taip, dėka jūsų klausimo, sekso vakar nebuvo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
maža to, šiandien laiptinėj užsipuoliau kaimynką ir nepaleidau jos tol, kol ji nepaskambino vyrui ir nepaklausė kiek jie naudoja elektros. Tai va, jie naudoja ~300kWh
tada aš nusprendžiau, kad čia labai individualu ir mes paprasčiausiai kitaip nemokam gyvent ir kad aš dėl tų 15-20 aurų su diedu nebesiplėšysiu ir gyvensim kaip gyvenom. Ir dar pagalvojau, jog tikriausiai mūsų skaitliukas neteisingai rodo ir lesto ar kas jie dabar tokie, mus apgaudinėja. Tada man apsidarė lengviau ir dabar aš jau galėsiu iš diedo priimti gėles, nes jis turėtų manęs atsiprašyti, kam aš ant jo supykau.
Atsakyti
Norėčiau ir aš patarimo, tikrai sunku nepasimesti tarp virtuvės technikos smile.gif

ORKAITĖ: įmontuojama pakelta į baltą fasadą. Norėčiau, kad būtų apatinis kaitinimas, normalus garų rėžimas ir valymas (gali būti ir paprastesnis nei piroze). Biudžetas 500-700 EUR, jei būtų super variantas gal kiek daugiau.

DUJINĖ KAITLENTĖ: 4 vietų, kompaktiška, patogaus valymo, negrubi. Ketaus laikikliai, gali būti pritaikyta wok ir grill. Biudžetas kuo mažesnis, apie 150-250EUR.
Pasižiūrėjau, kas gražu, bet visokios negirdėtos firmos kažkodėl: BEKO HIZG64125SAR, Schlosser PGH 625 FFD, STARKKE THG617CWF, ALLENZI BOS6425K, Whirlpool AKT6465/NB ...

Apršymuose nerandu kur pagaminta, tad domintų ir kokybiškesnis surinkimas.
Idealu, jei būtų kuo mažiau pilkos metalo spalvos (gali būti žalvario spalvos), gražu juoda, bet čia jau ne pirmo svarbumo klausimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anille @ 2017 03 16, 12:11)
Norėčiau ir aš patarimo, tikrai sunku nepasimesti tarp virtuvės technikos smile.gif
ORKAITĖ: įmontuojama pakelta į baltą fasadą. Norėčiau, kad būtų apatinis kaitinimas, normalus garų rėžimas ir valymas (gali būti ir paprastesnis nei piroze). Biudžetas 500-700 EUR, jei būtų super variantas gal kiek daugiau.

DUJINĖ KAITLENTĖ: 4 vietų, kompaktiška, patogaus valymo, negrubi. Ketaus laikikliai, gali būti pritaikyta wok ir grill. Biudžetas kuo mažesnis, apie 150-250EUR.
Pasižiūrėjau, kas gražu, bet visokios negirdėtos firmos kažkodėl: BEKO HIZG64125SAR, Schlosser PGH 625 FFD, STARKKE THG617CWF, ALLENZI BOS6425K, Whirlpool AKT6465/NB ...
Apršymuose nerandu kur pagaminta, tad domintų ir kokybiškesnis surinkimas.
Idealu, jei būtų kuo mažiau pilkos metalo spalvos (gali būti žalvario spalvos), gražu juoda, bet čia jau ne pirmo svarbumo klausimas smile.gif

Turiu pati dujas todėl siūlau visgi į baltą fasada įkelti baltą orkaite ir nusipirkti baltą kaitlentę...bus lengvesnė priežiūra.
Pvz labai gražiai atrodys orkaitė iš Gorenje Ora-Ïto Collection wub.gif
http://www.gorenje.l...deliai/orkaites
Kaitlentė
http://www.gorenje.l...hs64oraw/265888
Na o jai nesinori tokių tada galima žiūrėti kažką kito 4u.gif
Žalvario spalva
https://www.imperija.../#filter15:MjI3
https://www.imperija...w;filter15:MjI3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 16 kovo 2017 - 12:24