Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2019 10 19, 11:40)
... Pasiziurekit trumpa filmuka apie sia technologija, gal jums ji visai tiks smile.gif
Ką praktiškai ruošiatės pamatyti tokiuose filmukuose? Gal įsivaizduojate gamintojo filmuką, kur jų orkaitė kepa netolygiai?

Filmuka idejau tik vienu tikslu, t.y. informaciniu. Jeigu zmogus nera girdejas kas tas multiflow360, tai cia per 30 sek galima suprasti kas tai yra. Man tai pasirode greiciausias budas paaiskinti si termina per daug nedaugzodziaujant tik tiek. Ir sios technologijos principas manau ir yra kepti bet kurioje vietoje vienodai, neziurint kurioje lentynoje ar kurioje puseje kepsite. Gal as ir klystu, bet man taip pasirode, kad si technologija apie tai...

Jei savo pasirinkimo procese leidžiatės į tokio lygio smulkmenas, vadinasi teks ir laiko rasti.
Aš šiek tiek suprantu, kaip tie dalykai (bendrąja, gamybine prasme) veikia, tai suprantu kiek yra absurdiškas svarstymas dėl to daviklio vertės adekvatumo. Kiek leidžia suprasti mano patirtis, tai esu 90% įsitikinęs, kad iš esmės tos orkaitės yra vienodos. Visiškai nenustebčiau, jei pas tą Electrolux'są yra visos funkcijos, esančios pas tą brangų AEG. Ir jas galima atidaryti per servisinį menių, pasirinkus (arba įkrovus) atitinkamą programinę versiją. Labai gali būti, kad yra netgi vieta tam davikliui prisukti. Ir jo kaina kažin ar viršija 10€.
Tai čia apie daiktų realią vertę. Kokia to vertė asmeniškai Jums - tik Jūsų reikalas. Kartais tie forumo "burbulai" sukuria nelabai adekvatų įspūdį...

Del daviklio kaip jau sakiau, tai tikrai nera prioritetas, jeigu indas elektrolux orkaiteje issiima, tai puiku, manau radau ko ieskojau, nes is esmes ji kaip ir viska turi ir dar pigesne nei planavau. Bet jei neissiima, tai tada man nelabai patinka si vieta, kaip jau minejau del pacio valymo proceso...

Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 10 19, 11:33)
Darosi panašu į maniją  rolleyes.gif

Tai vienas iš garinės orkaitės privalumų, jei nežinojot. Štai daugiau info

Namų šeimininkės dabar gali naudotis tais pačiais našiais ir patikimais prietaisais, kurių privalumais profesionalai naudojasi jau daugelį metų. Garai suteikia galimybę maistą gaminti sveikai, o konvekcijos režimas leidžia pasiekti aukštesnę temperatūrą ir gauti tobulai apskrudusią plutelę bei aukščiausios kokybės mėsos kepsnius.
Keptos daržovės, mėsa ir žuvis išlaikys drėgmę, maistines medžiagas ir spalvą. Be to, garinėje orkaitėje jie tolygiau apkeps. Garinėje orkaitėje geriau iškeps ir sausainiai, pyragai ir pyragaičiai, nes dėl papildomos drėgmės nesuskilinės plutelė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 19 spalio 2019 - 14:37
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 10 19, 16:35)
Tai vienas iš garinės orkaitės privalumų, jei nežinojot. ...

Reikia ar nereikia aiškinti koks tai stebuklas hmm.gif
Hmmm ... nežinojau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 10 19, 12:30)
Aš šiek tiek suprantu, kaip tie dalykai (bendrąja, gamybine prasme) veikia, tai suprantu kiek yra absurdiškas svarstymas dėl to daviklio vertės adekvatumo. Kiek leidžia suprasti mano patirtis, tai esu 90% įsitikinęs, kad iš esmės tos orkaitės yra vienodos. Visiškai nenustebčiau, jei pas tą Electrolux'są yra visos funkcijos, esančios pas tą brangų AEG. Ir jas galima atidaryti per servisinį menių, pasirinkus (arba įkrovus) atitinkamą programinę versiją. Labai gali būti, kad yra netgi vieta tam davikliui prisukti. Ir jo kaina kažin ar viršija 10€.

Viršija, 99 $
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 19 spalio 2019 - 15:02
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 10 19, 17:00)

Ir kokie ten doleriai? Beje, jokio skirtumo - nejaugi manote, kad gamintojas perka detales iš australiško electrolux puslapio rolleyes.gif Ten min. 10x antkainis lotuliukas.gif
Nesu įsitikinęs ar toje orkaitėje apskritai yra detalių virš 100€ biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 20 spalio 2019 - 10:02
Pirkau orkaitę Electrolux KOE8P81Z.
Ekrane atsirado užrašas, kad reikalingas valymas.
Pagal instrukciją, rašo, kad susirasti "Pirolize" ir įjungti.
Bet pas mane tokio užrašo nebuvo. Buvo "pagrindinis valymas" Paspaudžiau OK, tipo valė, bet pasibaigus programai, radau truputį prikepusias dureles ir apatinę dali.
Nesuprantu, ką blogai padariau unsure.gif
Jokių pelenų nebuvo. Ir šiaip vizualiai ji buvo pakankamai švari.
Ačiū kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 10 20, 11:27)
nejaugi manote, kad gamintojas perka detales iš australiško electrolux puslapio rolleyes.gif

Iš kur perka gamintojas, iš ten nenusipirksite
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 10 19, 12:30)
Labai gali būti, kad yra netgi vieta tam davikliui prisukti.

Ir jo neįstatysite, nes jis dedasi į kitokį ventiliatorių. Apskritai prieš spėliojant geriau palyginti SteamBoost ir SteamPro orkaičių vidinių dalių schemas. Pamatysite, kad ten skirtumų daug daugiau, nei matosi iš paviršiaus
Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 10 20, 12:37)
Iš kur perka gamintojas, iš ten nenusipirksite
Ir nesiruošiu - kalbu apie pono pučiamo burbulo daiktinę vertę.
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 10 20, 12:37)
Ir jo neįstatysite, nes jis dedasi į kitokį ventiliatorių. ...
Ir jis krūva pinigų brangesnis nei kitas?
Gamintojui tų orkaičių savikaina skiriasi gal 20€, bet sumokėsite 200-300€ daugiau. Norite "pribumbasų" - praverkite pinigines. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 10 20, 13:21)
Ir nesiruošiu - kalbu apie pono pučiamo burbulo daiktinę vertę.

Nesiruošite, nes Jums niekas neparduotų.
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 10 20, 13:21)
Gamintojui tų orkaičių savikaina skiriasi gal 20€, bet sumokėsite 200-300€ daugiau.

Kiek savikaina skiriasi, nesiimu spėlioti. Faktas, kad viduje šios sistemos skiriasi iš esmės. Tai skirtingos gaminių klasės.
Atsakyti
QUOTE(zibuteg @ 2019 10 20, 11:17)
Pirkau orkaitę Electrolux KOE8P81Z.
Ekrane atsirado užrašas, kad reikalingas valymas.
Pagal instrukciją, rašo, kad  susirasti "Pirolize" ir įjungti.
Bet pas mane tokio užrašo nebuvo. Buvo "pagrindinis valymas" Paspaudžiau OK, tipo valė, bet pasibaigus programai, radau  truputį prikepusias dureles ir apatinę dali.
Nesuprantu, ką  blogai padariau unsure.gif
Jokių pelenų nebuvo. Ir šiaip vizualiai ji buvo pakankamai švari.
Ačiū kas atsakys 4u.gif

Panašu kad pasirinkote neteisinga valymo lygį...ši orkaitė turi 3 intensyvumo lygius
Kad bus prikepusios durelės tai faktas....čia jau reikės valyti rankomis.
Atsakyti

Sveiki,

nepavyksta apsispręsti tarp orkaičių, svarstomi variantai:

https://www.kaina24....rolux-eoe7p31z/ (Vokiška paprasta, yra viskas ko reikia ir jokių garų užuominų)

https://www.kaina24....rolux-eod6p71z/ (Panašį į viršutinę bet jau turbūt kokia Itališka. Turi "PlusSteam" funkciją, ar iš jos realiai yra prasmės?)

https://www.kaina24....rolux-eob7s31z/ (Taip pat neaiškios kilmės bet jau ala rimtai garinė, ar praktiška ir naudinga tokia garinė pigiena? Ar galbūt geriau pataupyti, pasiimti pirmąją ir ramiai kepti? :) )

Gal padėsite galutinai nuspręsti?

P.S. Taip, žvalgomės į pilnai juodas (atrodo, kad turėtų lengviau valytis nei juodo stiklo ir šukuoto metalo miksas).

Atsakyti
QUOTE(LTyla @ 2019 10 20, 23:47)
<p>- <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.kaina24.lt/p/electrolux-eob7s31z/'>https://www.kaina24.lt/p/electrolux-eob7s31z/</a> (Taip pat neaiškios kilmės bet jau ala rimtai garinė, ar praktiška ir naudinga tokia garinė pigiena?

Šiaip garai gėris, bet su šita (SteamBoost) bus šiek tiek daugiau darbo: ji neturi drėgmės jutiklio, tai gali būt nemaža bala po virimo garuose (kai yra drėgmės jutiklis, orkaitė garų tiekia tik tiek, kiek reikia 100 proc drėgmei pasiekti, todėl jų mažai kondensuojasi), vandenį reikės tada kažkaip išsausint. Tiesa Electrolux prideda specialią kempinėlę, gal ir nesunku. Kitas momentas - po kiekvieno garų naudojimo reikės vandenį išleisti iš pačio bakelio. Iš aprašymo neatrodo, kad tai būtų labai paprasta ir trumpa procedūra. Jei tam pasiruošę - tada verta, bet jei dėl to garų funkcijas retai naudosit, tada neverta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 20 spalio 2019 - 23:28