QUOTE(Roberta-Benedikta @ 2019 10 19, 11:34)
<p>Bezdzioniuk sita modeli "AEG BSE792320B su drėgmės jutikliu (SteamPro)" kaip tik vakar ziurinejau, bet is esmes kaip ir Speedy teisus 300 eur yra jau nemazas skirtumas ir jeigu skirtumas butu tik dregmes jutiklyje, tada rinkciausi geriau elektroliuxa, nes Sous vide funkcija kiek zinau yra gaminimas vakume, o tam dar reikia tureti ir vakumatoriu, kurio tikrai nesiruosiu artimiausiu metu pirkti, taigi si funkcija butu visiskai nenaudojama, o kaina kaip jus sakot del jos padideja...bet mane sudomino jusu kitas sakinys "Ir, kas irgi labai svarbu - daug paprastesnis naudojimasis garais" ir jeigu tikrai elektroluxe neissima indas i kuri pilasi vanduo, tai yra nemazas nepatogumas, o kas nepatogu ilgainiui pradedama gerokai maziau naudoti... Beto net jeigu inde buna tik vanduo vitiek visada man noretusi ji praplauti po naudojimo, gal ne po kiekvieno, bet kartais tikrai reiketu, o jeigu indas neissiima, tuomet ta padaryti nelabai eina....
</p><p>Ar gamintojai i visus savo modelius deda vienodas sistemas kas liecia naudojimasi garais ? Nes tada gal tikrai geriau is AEG kazka pasiziureti...
</p>
AEG ir Electrolux tas pats gamintojas. Šiuo atveju skiriasi gaminių klasė. Turiu AEG garinę orkaitę SteamPro, naudotis negali būti patogiau. Palyginti su įprasta orkaite, be vandens nusausinimo (jei jo lieka) tėra du papildomi veiksmai: bakelį pripilti ir pabaigoje - išpilti. Tai galima atlikti per kokias 10 s. Apie pigesnes "SteamBoost" žinau tik tiek, kiek radau jų instrukcijose. Jose vandens stalčių galima tik "atidaryti" ir vėl įstumti. Toliau rašoma, kad "8. Po kiekvieno kepimo garuose išpilkite vandeni iš vandens stalšiaus. Žr. valymo funkciją Bakelio lštustinimas". Tą instrukciją jau citavau ankstesniame poste, ištuštinimas trunka apie 6 min, reikia laukti, kol vanduo subėgs į kepimo skardą, tada jį išpilti. Aš asmeniškai tokios orkaitės tikrai nepirkčiau, per daug vargo. SteamPro orkaitėse išsiima ir pats bakelis ir norint išvalyti jo vidų galima nuimti bakelio dangtelį. Bosch/Siemens vėl yra kiek kitaip, reikėtų instrukciją studijuoti.