Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(Jumaxas @ 2019 09 28, 17:44)
Nes reklamuoja, steam ir kitka kad tesla iskils daugiu kepdama, kad plutele susidarys traski ir plona, kad issaugo dregme ir apskrudina ir panasiai ir visur kisamos garines, kur benueitum, ...

Todėl, kad ant garinių orkaičių dar išeina kažką uždirbti (lyginant su internetinėmis kainomis).
Yra tokia laida sekmadieniais per TV3, "gardu gardu" vadinasi. Eina jau ne pirmą sezoną. Veda ją kieti savo srities specai (kulinaras ir konditeris). Laidą remia Electrolux (sustatė kietas garines orkaites) bet vyrukams garų absoliučiai nereikia - gal tik po dviejų metų pavyko juos įkalbėti, kad pasakytu kaip ten galima tuos garus pritaikyti būtų - bet neilgam. Kelis kartus užsiminė ir vėl pamiršo mirksiukas.gif Išvada: jei gerai mokate gaminti maistą, garų nereikia. Garai reikalingi tik daržovių garinimui arba "sveikuoliškam" maistui gaminti garuose (orkaitės analogas funkcija "100% garai"), bet tai puikiai galima atlikti ir be orkaitės.
P.S. Tuo aš nesiginčiju su "beždžioniuku". Jam pasiekti tinkamą rezultatą išeina tik nusipirkus brangią garinę orkaitę, viskas ok. Svarbu yra rezultatas. "beždžioniukas" skelbiasi dažnai naudojantis funkciją "100% garai" - tai jo asmeniniai maisto gaminimo įpročiai ir poreikiai - viskas ok. Tik vienas klausimas: ar ruošiatės keisti savo maitinimosi įpročius pagal tai, kokią orkaitę turi kažkas šiame forume?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 29 rugsėjo 2019 - 10:16
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 11:48)
Sakant žodį "procentai", reikėtų suprasti, kad tai sąlyginis terminas naudojamas AEG/Electrolux orkaitėm.

Terminas gal ir sąlyginis, bet jį vartoja ne vien AEG/Electrolux, Pvz., Miele:
Kombinuotasis kepimas Norint pasiekti geriausių rezultatų, kombinuotame režime galima nustatyti ne tik temperatūrą (40–225 °C), bet ir drėgmės kiekį (0–100 %).
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 12:06)
Yra tokia laida sekmadieniais per TV3, "gardu gardu" vadinasi.

Nesiginčiju, kad yra tokia laida, bet ji joks ne rodiklis. Geriau būtų pasidomėti, kaip maistą gamina profesionalai, gerų restoranų virtuvėse, kur gero rezultato reikia greitai ir su kuo mažiau pastangų. Tokiais atvejais naudojamos būtent garinės orkaitės
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 12:06)
Išvada: jei gerai mokate gaminti maistą, garų nereikia.

Moku plauti indus, bet nesakau, kad indaplovės nereikia. Su garine orkaite irgi tas pats. Be jos galima apsieiti, kaip ir be daugelio kitų buitinių prietaisų, bet su ja greičiau, lengviau ir geriau. Sakyčiau, kad niekaip kitaip nepavyks išvirti tokių skanių daržovių ir žuvies, o kepant gali kontroliuoti drėgmės lygį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 29 rugsėjo 2019 - 11:37
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 29, 13:33)
Nesiginčiju, kad yra tokia laida, bet ji joks ne rodiklis. Geriau būtų pasidomėti, kaip maistą gamina profesionalai, gerų restoranų virtuvėse, ...
Tą laidą ir veda geri profesionalai. Vienas iš jų apdovanotas Italijos virtuvės akademijos apdovanojimu, dirbęs "michelininiame" restorane ir Lietuvoje sukūręs savo verslą.
Aišku "beždžioniukas" su savo garine orkaite išmano geriau ... rolleyes.gif
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 29, 13:33)
Tokiais atvejais naudojamos būtent garinės orkaitės
Bet kam konkrečiai naudojamos ir kokios konkrečiai yra tos orkaitės - labai toli nuo to ką čia pasakojate.
Žodžiu, "garų žinovas", nusiritote iki "Kikker" lygio ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 29 rugsėjo 2019 - 13:41
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 15:37)
Tą laidą ir veda geri profesionalai. Vienas iš jų apdovanotas Italijos virtuvės akademijos apdovanojimu, dirbęs "michelininiame" restorane ir Lietuvoje sukūręs savo verslą.

Jei įvestumėte Gian Luca Demarco į Google, rastumėte vos 50 svetainių, atrodo visos iš Lietuvos. Be to, jis pats sako, kad „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose tik atliko praktiką, o ne dirbo. Kitas dalykas, jo Kulinarijos studija ne restoranas. Jei atidarytų restoraną, neabejoju, kad įsirengtų garinę orkaitę ir ją dažnai naudotų. Tik tokio naudojimo per TV neparodysi, nes nebus įdomu: nuplauni upėtakį, nuskuti, įdedi į garinę orkaitę, nustatai 85 C temperatūrą su 100 proc garai ir po 15 min ištrauki. Nemanau, kad tokias laidas žiūrėtumėt. Nebent pažiūrėtumėt youtube 2 minučių filmuką , kaip kalakutą garinėje orkaitėje iškepti. Viskas paprasta, greita, bet neįdomu. O čia tas profesionalas Gian Luca bandė žąsį paprastoj orkaitėj iškept, ir akivaizdu, kad gerokai perdžiovino, nors bandė ir vyno pilt, ir badė mediniu iešmu ir net folija dangstė.

Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 15:37)
Bet kam konkrečiai naudojamos ir kokios konkrečiai yra tos orkaitės - labai toli nuo to ką čia pasakojate.
Žodžiu, "garų žinovas", nusiritote iki "Kikker" lygio ...

Siūlyčiau pačiam garinę orkaitę įsigyt ar bent pasiskolint ir bent mėnesį kitą panaudot, o tada mokint kitus, kaip ji veikia, koks jos valymas, ką galima iškept ir ko negalima, ir kam jos naudojamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 29 rugsėjo 2019 - 15:37
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 29, 17:00)
Siūlyčiau pačiam garinę orkaitę įsigyt ar bent pasiskolint ir bent mėnesį kitą panaudot, o tada mokint kitus, kaip ji veikia, koks jos valymas, ką galima iškept ir ko negalima, ir kam jos naudojamos.

Yra pakankamai pažįstamų, kurie turi garinę orkaitę ne vienerius metus. Kurie mokėjo gaminti maistą prieš garinę orkaitę, garų praktiškai nenaudoja. Motyvas - viskas ir be garų gerai iškepa. O naudoti garus per daug terlionės ir per mažai prasmės.
Mes maistą mokame gaminti, kam man ta nesąmonė? Kai prireikia yra kiti garinimo būdai. Galiu tik pakartoti:
QUOTE(speedy @ 2019 09 29, 12:06)
P.S. Tuo aš nesiginčiju su "beždžioniuku". Jam pasiekti tinkamą rezultatą išeina tik nusipirkus brangią garinę orkaitę, viskas ok. Svarbu yra rezultatas. "beždžioniukas" skelbiasi dažnai naudojantis funkciją "100% garai" - tai jo asmeniniai maisto gaminimo įpročiai ir poreikiai - viskas ok. Tik vienas klausimas: ar ruošiatės keisti savo maitinimosi įpročius pagal tai, kokią orkaitę turi kažkas šiame forume?

Gal p. "beždžioniukai" metas suvokti, kad kiti žmonės mėgsta kitokį maistą, moką tą maistą sau gerai pasigaminti ir ne visiems patinka garintos žuvys, paukščiai ir kiti gyvūnai. Gal kitiems garuose pavyksta pasigaminti tai, ko jiems reikia, be prabangios garinės orkaitės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 30 rugsėjo 2019 - 07:28
QUOTE(speedy @ 2019 09 30, 09:13)
viskas ir be garų gerai iškepa. O naudoti garus per daug terlionės ir per mažai prasmės.

Žinau, kaip be garų iškepa. Tiksliau išdžiūsta ir sudega taip, kaip tam Lucai iš "Gardu, gardu". Net daug terliojantis: dangstant folija ir vynu laistant:

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 30, 12:49)
Žinau, kaip be garų iškepa. ...

Perfrazuotą žinomą posakį "geras veterinorius padeda blogiems šokėjams", būtų galima pritaikyti ir Jums: "gerų orkaičių parduotuvė padeda blogiems virėjams".
Beje, realiame gyvenime, man taip pat labiau patinka, kai žmonės perka garines orkaites lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 09 30, 13:27)
Perfrazuotą žinomą posakį "geras veterinorius padeda blogiems šokėjams", būtų galima pritaikyti ir Jums: "gerų orkaičių parduotuvė padeda blogiems virėjams".

Pirmas dalykas, baikit rašinėti, ko nežinot: orkaičių nepardavinėju. Kita - pagal Jus išeitų, kad daugelyje restoranų dirba blogi virėjai, kuriem reikia garinių orkaičių. Arba kad profesionalios kepyklos kepa su garais, nes duonos kept nemoka. Baikit visus mokint, o geriau pats praktiškai išbandykit, tada bus galima diskutuot
Atsakyti
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 30, 13:36)
Pirmas dalykas, baikit rašinėti, ko nežinot: orkaičių nepardavinėju.
Gal pacituokite kur taip perskaitėte? Nors nevarkite - neįdomu čia kam kokios haliucinacijos prasideda.
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 09 30, 13:36)
Kita - pagal Jus išeitų, kad daugelyje restoranų dirba blogi virėjai, kuriem reikia garinių orkaičių. ...

Pagal mane išeitų, kad ponas jau du puslapius "vėjus" rašote. Niekas nesiginčija, kad Jums būtina tokia orkaitė. Bet apie restoranus geriau patylėkite - tokio briedo senokai neteko skaityti - lyginti savo "širpotriebą" su tuo kas ten stovi, galėtų nebent gerokai neadekvatus forumo dalyvis.
P.S.1 O gal ne visiems patinka garinti gyvūnai? PVZ man tinka nebent garintos daržovės, o žuvis ar bet kokia mėsa, gaminta garuose, neskani visiškai. Ar bent tiek "daeina"?
P.S.2 Nusibodo diskutuoti su oponentu, kurio pagrindinis argumentas tipo "aš turiu orkaitę su garais, nes ir restoranai turi garines orkaites" bye1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 30 rugsėjo 2019 - 13:48
QUOTE(speedy @ 2019 09 30, 15:33)
Pagal mane išeitų, kad ponas jau du puslapius "vėjus" rašote. Niekas nesiginčija, kad Jums būtina tokia orkaitė. Bet apie restoranus geriau patylėkite - tokio briedo senokai neteko skaityti - lyginti savo "širpotriebą" su tuo kas ten stovi, galėtų nebent gerokai neadekvatus forumo dalyvis.

Ponas speedy, briedą apie garines orkaites rašote Jūs. Ir jau daug puslapių prirašėte. Nors aš tokią orkaitę turiu ir naudoju, Jūs už mane geriau žinote, koks jos valymas, kiek joje susidaro garų ir koks būna rezultatas. Tada dar pridedate tokiu "perliukų", kaip šis:
QUOTE(speedy @ 2019 07 31, 15:48)
Garų yra tiek, kiek iš garo generatoriaus paduoda į kaitinimo kamerą. Jie niekur nedingsta. Gal teigsite, kad vargani 230 laipsnių suskaidys vandens garus į dedamąsias dalis ?


Čia jau didybės manija. Galvoti, kad viską žinai geriau už kitus, nors nežinai nieko. Patarčiau pasiskaityt čia Iki 100 °C galima pasiekti 100 % santykinį drėgnį. Esant 200 °C temperatūrai maksimalus drėgnis tik 5,9 %. Ir jei garai niekur nedingtų, nereikėtų vandens bakelio po maždaug 40-50 min papildyti. Garai nedingsta Jūsų Fissler greitpuody, bet jis gerokai skiriasi nuo garinės orkaitės, nereikia maišyt
Atsakyti

Nesipykit, kokia orkaite man pasirinkti geriau patarkit iki 800 jei tikrai, tikrai verta galime moketi ir 1000 (jei tzi pasiteisina pilnai), pirksiu is topocentras nes turiu lojaluma ir dovanu korteliu papildomai ?

 

Garines atkrenta, geros paprastos, electrolux graziai atrodo tas steamcrisp ir zavi daugiau ale programu.

 

Bent galetumete 2-3 variantus pasiuliti ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ohnojurate: 01 spalio 2019 - 11:30
QUOTE(Ohnojurate @ 2019 10 01, 13:27)
Nesipykit, kokia orkaite man pasirinkti geriau patarkit iki 800 jei tikrai, tikrai verta galime moketi ir 1000 (jei tzi pasiteisina pilnai), pirksiu is topocentras nes turiu lojaluma ir dovanu korteliu papildomai?

Electrolux KOCBP31X (nežinau ar tą dizaino liniją topocentras gauna)
Electrolux EOC8P31Z
Bosch HRG675BS1S
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 01 spalio 2019 - 12:07