Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Užpuolė kurmiai...:(

Padekite prasom, musu darzus bei siltnami "uzpuole" kurmiai... doh.gif
gal kas zinot kaip juos atbaidyti???? gun_bandana.gif
help.gif help.gif help.gif :so
Atsakyti
QUOTE(almante @ 2006 07 26, 00:39)
Padekite prasom,  musu darzus bei  siltnami "uzpuole" kurmiai...  doh.gif
gal kas zinot kaip juos atbaidyti????  gun_bandana.gif 
help.gif  help.gif  help.gif  :so

Na man irgi idomu pasidare. Cia paskaicius aisku kad praktiskai yra tik vienas praktiskas budas atsikratyti kurmiu - laistyti soda su vandeniu kuriame yra siek tiek ricinos aliejaus (pasidaryti silpna ricinos emulsija su siltu vandeniu ir su spec antgaliu ant slangos uzsikabinti). Veikimo principas paprastas - Sliekai jaucia dregme - sliauzia i virsu ir pasidengia plona ricinos plevele. Kadangi kurmiai paprastai suvalgo per tris dienas tiek slieku kiek jie patys sveria tai jiem "palaistytas" sodas pasidaro labai "nebesotus" lotuliukas.gif - jie bega ieskotis geresniu vieteliu:

http://landscaping.a...e_control_4.htm

Komerciniai kurmiu atbaidymo produktai kurie yra padaryti is ricinos aliejaus uztenka 1l - 1ha (standartiniam lietuvos sodui apie 4 valgomuosius saukstus). As net neisivaizduoju kiek tas ricinos aliejus kainuoja. Neturetu buti labai brangus. Dar vienas pliusas kad nera jokiu pesticidu, chemikalu, tt - ricinos aliejus yra naturalus produktas.
Atsakyti
Aš pati nebandžiau, bet esu girdėjus ir tie, kas bandė, sakė labai greitai pavyko - į kurmių išraustus urvus pridėti žalių silkių smile.gif
Jos pakankamai gerai matyt pasmirda, ir jie bėga ieškotis geresnių vietų.
Sakė, kad veikia smile.gif
Atsakyti
Man atrodo ir pienas taip pat veikia. Dar pažįstami sakė, kad tas garsu veikiantis (kur žmogus negirsi, o atbaido kurmius, peles ir pan.- nžn kaip vadinas) prietaisas veikia. Patys naudojo, sakė, kad kurmių gerokai sumažėjo.
Atsakyti
QUOTE(klajune @ 2006 07 26, 09:03)
Man atrodo ir pienas taip pat veikia.

Kaip pienas? Pilt kurmiui į landą? O gal geriau paraugint kad labiau anam nepatiktų ? g.gif Jau tie kurmiai gun_bandana.gif
Atsakyti
į kurmių išraustus urvus pridėti žalių silkių smile.gif

Ne žalių silkių (silkės būna ne žalios, sūdytos tongue.gif ), užtenka jų atliekų- kaulų, galvų
Atsakyti
Naujas kovos su kurmiais būdas: Popieva
info: Popieva.lt
Brangus bet patikimas.
Išrastas ir patentuotas Lietuvoje.
50 metų garantija.
Atsakyti
ydomu butu suzinot daugiau apie ta piena smile.gif g.gif
Atsakyti
Paziurejau as tos pievos www puslapi - kaina 60litu / m2; taigi jei as noreciau 20x 30 m apsaugoti - butu 600 m2 x 60 = 36 000 LTL vien uz kurmius!!! Tai gal vis tik geriau ''trucyti'' kurmius silke. Ir pigu ir ekologiska, na - ir padeda.
Nors, kiek suprantu - pagrindine kaina sudaro zemes darbai / irengimas.
Ar ''pievininkai'' gali parasyti, kiek tas karbamido pluosto audinys kainuoja?
Ty kokio jis plocio ir kiek 1m2 kainuoja

QUOTE(popieva @ 2009 01 27, 15:21)
Naujas kovos su kurmiais būdas: Popieva
info: Popieva.lt
Brangus bet patikimas.
Išrastas ir patentuotas Lietuvoje.
50 metų garantija.

Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 07 26, 09:19)
Aš pati nebandžiau, bet esu girdėjus ir tie, kas bandė, sakė labai greitai pavyko - į kurmių išraustus urvus pridėti žalių silkių smile.gif
Jos pakankamai gerai matyt pasmirda, ir jie bėga ieškotis geresnių vietų.
Sakė, kad veikia smile.gif

o tai pats sodas neprasmirsta nuo tokiu priemoniu?
cia gyva tema ar ne?
pas mane pavasu ziauria daug kurmiarausiu atsirado... nusipirkau kazkokios priemones, supyliau i urvus ir kol kas nebera ju, bet nezinau, ar pavasari vel nebus sad.gif
nes ziauriai sudarko soda...
Atsakyti
Sveiki 4u.gif , jei pas Jus ne hektaras zemes, o 6-9 ar 15a. zemes, galiu patart isigykit cvergsnauceri ir Jusu sklypas bus apsaugotas nuo kurmiu. Kai nusipirkom nama, pieva buvo nepanasi i pieva vieni kurmrausiai, kartu su mumis i nama atvaziavo ir musu cvergsnauceris. Ji pauoste viena kurmrausi, pakniso kita ir jau 6 metus gyvenam ramiai, kurmiai isejo ir kaimynai dziaugiasi, ir pas juos nera. lotuliukas.gif Dabr kartais mus draugai i svecius kviecia pas ka tokia problema, cvergiukai pabegioja, pauosto tuos kurmrausius ir kazkodel kurmiai issigasta ir pabega lotuliukas.gif As nejuokauju, tikrai tikrai
Atsakyti
sveikos, mano tetis isrado kurmiams spastus ir pats uzsiima ju gaudymu, rode ji per Vaitiekuno laida. gali paziureti cia Kurmiu spastai

ax.gif

Atsakyti