Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. III Tema

Nr. 1 man taip pat Svanetija. Iš likusių vietų neapsisprendžiu, ką reikėtų išskirti, tai trejetuko neįvardinsiu :) Bet man Svanetija labiau patiko iš istorinės pusės, o ne iš kultūrinės. T.y. svanų bokštai ir jų paskirtis, faktas, kad visas regionas atskirtas nuo likusios šalies dalies, mažiau puldinėjamas.. Į Ušgulį buvo smagu nuvažiuoti, bet gal man labiau įspūdį paliko pats važiavimas, o ne tai, ką radom viršuj.

Atsakyti
sveiki. Ir mes išvykstame į Gruziją birželio pradžioje. Noriu klausti ar būtinas pinigų keitimas ir kur juos keistis geriausia? Būsim 12 dienų.
Atsakyti
QUOTE(jovkaww @ 2017 04 28, 08:20)
sveiki. Ir mes išvykstame į Gruziją birželio pradžioje. Noriu klausti ar būtinas pinigų keitimas ir kur juos keistis geriausia? Būsim 12 dienų.

Kiek supratau skaitydama, tai pinigus išsikeisti bus galima Gruzijoje. Tik iš dolerių ar eurų geriau?
Atsakyti
Vežėmės eurus, keitėm oro uoste. Paskui dar papildomai keitėm pinigėlių, kursas labai panašus visur. Tik vienoj keitykloj Boržomyje buvo šiek tiek geresnis kursas, bet kadangi didelių sumų nekeitėm tai skirtumas labai nedidelis gaunasi.
Atsakyti

Nieko baisaus tame kelyje nemačiau, na neskaitant naktį nugriuvusi elektros stulpo kai reikia pervažiuoti per gulinčius laidus ir patys vietiniai nežino ką daryti ax.gif
Ušguli man labai patiko muziejus, bet čia irgi skonio reikalas, elektros nėra, močiutė praktiškai nekalba rusiškai (pavieniai žodžiai, laužyta kalba...) nei tuo labiau. angliškai. Kalnai kaip kalnai, palaidos kiaulės ir karvės kaip visur, visą laiką į kalnus lydėjęs šuo tai irgi tapo beveik norma. Mūsų planuose Ušguli nebuvo, planuose buvo ledynas, o jei galite ilgai vaikščioti (toli eiti) tai yra dar vaizdingesnių vietų, bet mums pirmą naktį atvykus labai daug prisnigo, tai kelione į Ušguli džiaugėmės, nes būtų tekę Mestijoj dar vieną dieną praleist. be t Ušguli ataikėm į derliaus nuėmimo šventę, tai irgi šiokia tokia atrakcija buvo.

O Ušguli tik dėl kelio neramu ar laiko mažai?

Na žadu pats vairuoti nuo Kutaisio iki Mestios, o paskui norėjau imt vietinį, kad davežtų iki Ušguli, bet šeima paniurzgėjo, sako dar 4-5 valandas 15 km/h greičiu kratysimės, ar verta, ką ten pamatysi - kaimas kalnuose ir viskas. Taigi - ar verta... ir pats susimėčiau :unsure:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archia: 01 gegužės 2017 - 12:28
Mestija būnant Gruzijoje - privaloma, Ušguli - kaip norit mirksiukas.gif (kaimas kalnuose ir viskas). Na nebent ten nakvoti, ilgiau kalnuose pabūti...
Važiavom Gruzijoj tikrai baisesniais keliais, tad šitam kelyje tikrai nieko baisaus nemačiau, bet ir važiavom su džipu ir su vietiniu vairuotoju.
Atsakyti
Kokie orai būna birželio antroje pusėje?
Atsakyti
Sveiki, mes su vyru labai svajojam aplankyti Gruzija - noretume jusu patyrusiu nuomones 4u.gif
- uzmatem kelione pas Makaliu - http://www.makalius....one-po-gruzija/
- ar visgi geriau ir ar pigiau patiems delioti marsruta?
Atsakyti
O kaip esate keliavę anksčiau po kitas šalis?
Patiems visada pigiau, be to patys galite dėliotis maršrutą kaip tinkami. Kas man patiktų šioje kelionėje tai maisto gaminimo pamoką,bet ir ją galima nusipirkti per ekskursijų biurus. Vieniems ar su draugų pora nereikia derintis prie grupės. Gal kažkas šioje kelionėje nedomina, o gal kažkur norite pabūti ilgiau... pvz. kad ir sieros pirtyse išsimaudyt, o ne tik pažiūrėti... Maršrute neradau Mestijos, o tai man būtų minusas.
Dar šiame pasiūlyme minusas yra skrydis su persėdimu.
O jei nesate vieni niekur keliavę, tai keliaujant su grupe nereikia niekuo rūpintis, kaip nusigaut iš taško A į tašką B, kur nakvot, kur valiutą išsikeist... Na kur pavalgyt tikrai rasit ax.gif

Jei kartais nuspręsite kelaiuti su grupe žvilgtelkit ir į šį puslapį mirksiukas.gif Čia kainos nurodytos be skrydžio bilietų ir neilnas maitinimas, bet tik kiek teks dasipirkti maisto bus labai nebrangu.
Gan įdomus maršrutas, tačiau nėra Mestijos, bet čia maža grupelė žmonių tai galima bandyti tartis dėl maršruto pakeitimo.
http://gruzija.upese...ja-per-7-dienas
Tame puslapyje ir daugiau pasiūlymų yra. Na išsiplėčiau, bet gal bent kiek padėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 05 gegužės 2017 - 12:07
QUOTE(Contessa @ 2017 05 05, 09:17)
Sveiki, mes su vyru labai svajojam aplankyti Gruzija - noretume jusu patyrusiu nuomones  4u.gif
- uzmatem kelione pas Makaliu - http://www.makalius....one-po-gruzija/
- ar visgi geriau ir ar pigiau patiems delioti marsruta?

Kiek esu keliavusi, tai darau išvadą, kad patiems ir įdomiau, ir pigiau, nuotykių daugiau, laisvės daugiau. Todėl be galo laukiu birželio 18 smile.gif Tiesa, kaip jau anksčiau rašiau, būtų dar pigiau, jei nuomotumėmės automobilį 4-iese, dabar tik 2-iese. O maršrutą dėliojant teko pasukti galvą, perplanuoti, bet nieko baisaus.
Atsakyti

Tai vat vat... dėl mašinos nuomos ir aš ieškau dalininkų. Maždaug liepos 3-7 d. kelionei po Kutaisio apylinkes ir į Mestiją turiu užsisakęs nedidelį tvarkingą džipuką (tik galiniai ratai varomi) - Mitsubishi Pajero iO, ir tik už 30 USD parai, ir šnekama kad kuro sanaudos pas jį nedidelės. O jei dar pakeleivių rasčiau tokiu laiku, tai galėtume perskelti visus tuos pinigus per pusę. Jei kas ką išgirsit šūktelkit :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archia: 09 gegužės 2017 - 08:48
Mes su vyru dviese irgi birželio 14-25 d skrisim į Gruziją. Bilietus pirkom per Wizzair tiesiogiai į Kutaisi. Keliausim savarankiškai ir pirmą kartą. Maršruto dar neturim bet tikrai vyksim į Tbilisį ir prie jūros tai matyt į Batumį. Bandysim keliaut viešuoju transportu, nes auto įtariu brangiau gautųsi. Kutaisi kiek suprantu nėra kas veikti. Okatse kanjonas tik lyg netoli tai ten gal nusigausim. Ar kas buvot? Verta? Dar Borjomi būtų įdomu.
Nakvynių dar nerezervavom ir galvojam ar reikia. Gal vietoje susirasim?
Atsakyti