Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. III Tema

QUOTE(Niurzga @ 2017 10 02, 08:28)
Laba,

nematau Svanetijos regiono 4u.gif
Čia gal tik man taip, bet Svanetijos regionas man pirmoj vietoj. Antra vertus žiūrint kas jus domina kelionių metų, bažnyčios, maistas, gamta....

Svanetijos taip čia nėra. Per 12 d manau visko galima po truputį.
Atsakyti
Dėl ko grįščiau į Gruziją - tai kalnai. wub.gif
QUOTE(JayJay @ 2014 07 23, 15:42)
Labiausiai Gruzijoje nuvylė maistas. Baisiai neskanus ir beveik visur kur buvom. Net ten kur gyrė žmonės jį - man buvo neskanu, nors begalo mėgstu viską iš tešlos su mėsa ir pan. Arbūzai labai nuvylė, blogesni nei Lietuvoje  biggrin.gif Kazachstane tai pasaka arbūzai, o Gruzijoj tikrai nekokie. Kadangi vynų teritorijoje nesisvečiavome tai pirkome tik kas parduotuvėse, irgi dauguma neskanių. 

Gruzijoje praleidau apie 11 dienų ir teko dalyvauti gruzinų organizuotoje vakarienėje restorane. Ragavom pačių įvairiausių gruziniškų patiekalų ir gėrimų. Buvo skanu ir įvairu. Degustavom kokybišką vyną, pirktą iš gamyklos importui į Baltarusiją. Paskui tokio skonio maisto ir vyno kitose vietose neberadome. Viešbutyje siūlė rusiško stiliaus maistą. Taigi svarbu žinoti, kur ir ką valgyti.
Tiesa, chačiapuriai nebuvo mano mėgstamiausias patiekalas, nes daug tešlos. Patiko geras gruziniškas BBQ (šašlykai).

QUOTE(jsgute @ 2014 07 28, 11:54)
Žmonės išties nuoširdesni nei pas mus. Jie dar išsaugoję atvirumą, norėjimą bendrauti, bet pinigus išmelžti iš naivių turistų irgi gerai moka  biggrin.gif

Pritariu ir patariu būti atsargesniems su gruzinais ir visada iš anksto tartis dėl kainų, dar pasitikslinti ir skaičiuoti.
Nors ir nebegrobia gruzinai merginų biggrin.gif, bet nėra ten labai saugu, ypač mažuose miesteliuose... Visgi ne Europa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 25 spalio 2017 - 20:25
QUOTE(Niurzga @ 2017 03 08, 00:33)
O ir atsiliepimų apie vairavimą internete teko rasti visai puikių. Avarijų visur yra ir pas mus. Pas mus sakyčiau žymiai ekstremalesnis vairavimas, daug daugiau ,,skraidančių" ir velniai žino kur skubančių.

Hihi, gal jūs nevažiavote "maršrutkomis" kalnuose? Jei norite tikro "ekstrymo", tai verta išbandyti, nes vairuotojai visiškai crazy, lekia lyg akis išdegę ir kartais net nepristabdo prieš posūkius siauruose kalnų keliukuose. Buvo gera grįžti į Lietuvą. biggrin.gif
Atsakyti

Labas, žiūrinėjame skrydžio bilietus į Kutaisį balandžio pabaigai, kol kas meta po 200,- Eur/žmogui. Visai nesinori tiek mokėti... Kokią kaina jau galima laikyti žema į šią šalį?

Beje, Gruzijoje jau tikriausiai reikalingas pasas, ATK netiks?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovitt: 28 spalio 2017 - 19:53
QUOTE(jovitt @ 2017 10 28, 20:52)
Beje, Gruzijoje jau tikriausiai reikalingas pasas, ATK netiks?
Tinka. Bet mes, kiek skridę esam, imam pasus.
URM. Keliaujantiems į Gruziją.
Atsakyti

Sveiki, ar į Mestiją nėra uždaromi keliai (kažką lyg skaičiau šiame forume)? Važiuosime lapkričio 12-19 dienomis, kažin kaip ten su nakvyne?

Atsakyti
Sveik,planuojam aš,vyras ir sūnus 12 metų keliauti į Gruziją,vasaros pradžioj nežinau, ar su kelionių gidu ar savarankiškai, planuoju į Tbilisi ir aplinkui į kalnus. Ar 5 ar savaitei imti lėktuvo bilietus? Ką patartumėte aplankyti, kur gyventi? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 10 lapkričio 2017 - 10:56
QUOTE(nmante @ 2017 11 10, 12:55)
Sveik,planuojam aš,vyras ir sūnus 12 metų keliauti į Gruziją,vasaros pradžioj nežinau, ar su kelionių gidu ar savarankiškai, planuoju į Tbilisi ir aplinkui į kalnus. Ar 5 ar savaitei imti lėktuvo bilietus?  Ką patartumėte aplankyti, kur gyventi?  Ačiū iš anksto.

Sveiki. Vasarai pirkčiau bilietus savaitei, nes nereiktų lėkti - bėgti ir galėtumėte pasimėgauti, bet ir per 5 dienas galima viską pamatyti. Rekomenduočiau išsinuomuoti automobilį ir važiuoti su taksi (išsirinkus gerą ir ne ekstremalą vairuotoją). Tuomet į Kazbegi galėsite išvykti kuo anksčiau ir pakeliui sustosite prie ežerų, įspūdingų kalnų ir t.t. Tiesa, yra ir vienos dienos ekskursijų, kurios kainuos pigiau, bet vyksite su visa grupe ir sustosite tam tikruose objektuose, laipiosite kalnuose (beje, turiu kontaktą, jei kam aktualu).
Tbilisyje man atrodo verčiausias dėmesio yra spalvingasis senamiestis. Na, manau, tikrai įdomu būtų ten apsistoti. Galite pasižiūrėti booking.com, hotels.com. Tbilisyje yra labai įvairių nuomos kainų, todėl belieka rinktis, ko norite ir manau, užsisakius iš anksto, kainos bus geresnės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2017 11 10, 11:55)
Ar 5 ar savaitei imti lėktuvo bilietus?
Savaitei siūlyčiau. Ten tikrai yra kas veikt, ką pamatyt.
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2017 11 11, 15:13)
Sveiki. Vasarai pirkčiau bilietus savaitei, nes nereiktų lėkti - bėgti ir galėtumėte pasimėgauti, bet ir per 5 dienas galima viską pamatyti. Rekomenduočiau išsinuomuoti automobilį ir važiuoti su taksi (išsirinkus gerą ir ne ekstremalą vairuotoją). Tuomet į Kazbegi galėsite išvykti kuo anksčiau ir pakeliui sustosite prie ežerų, įspūdingų kalnų ir t.t. Tiesa, yra ir vienos dienos ekskursijų, kurios kainuos pigiau, bet vyksite su visa grupe ir sustosite tam tikruose objektuose, laipiosite kalnuose (beje, turiu kontaktą, jei kam aktualu).
Tbilisyje man atrodo verčiausias dėmesio yra spalvingasis senamiestis. Na, manau, tikrai įdomu būtų ten apsistoti. Galite pasižiūrėti booking.com, hotels.com. Tbilisyje yra labai įvairių nuomos kainų, todėl belieka rinktis, ko norite ir manau, užsisakius iš anksto, kainos bus geresnės. 4u.gif

Aciu. O kur taksistus rasti - tiesiog oro uoste?
Ekskursija - irgi ten pat?
Atsakyti
Laba,

nmante vykom su ekskursija, keli lapai atgal turėtų būti nuotrauka su ekskursijų reklama, senamiestyje stovi kioskas, protingas vairuotojas (t.y. nelakstė, daug papasakojo, kur įdomiausia sustojo) taip, kad jų ekskursijos man labai tiko. Nežinau kaip kiti jų vairuotojai.
O jei čia kelis puslapius pervertus nerasi, rašyk į a.ž. paieškosiu tarp nuotraukų kompiuteryje.

Nu ir aišku savaitei. NORIU ATGAL!!! Dar nei į vieną šalį taip grįžti nenorėjau.

Tbilisyje yra nemokamos ekskursijos, tai yra už arbatpinigius, nereali mergina pakliuvo (bet jie yra keliese tai kaip pasiseks, bet ir apie kitus atsiliepimai geri). Rekomenduoju. http://tbilisifreewalkingtour.com/

Nu ir Gruzija man pirmoje vietoje Svanetijos regionas

Taksistai visur, oro uoste, autobusų stotyje... derybos aišku būtinos mirksiukas.gif Jei pradžioj kaina netenkina pasiimkit vizitinę ar telefono numerį, mums taip jau nutiko, kad vis tik pigiau neradome, tad teko važiuoti su tuo taksistu kuris sutiko vežti. (Į Vardzia buvo sunku pakliūti).

Na ir kiek čia tos temukės, vos 15 puslpių, siūlyčiau perskaityti. Čia rasit daug patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 11 lapkričio 2017 - 20:19
planuojame 2018 birželį, 14 d Gruzija, 4 žmonės. Skrisime su airbaltic. Klausimai būtų tokie:
Ar būna airbaltic išpardavimai arba akcijos, dabar žmogui 219 €.?
Dėl registruoto bagažo. Ar verta skrendant imti ne registruota, o grįžtant registruoti kokį 1 lagaminą, kad lauktuves susidėti? Kaip ten su dutty free ar pirkote paščjoje Gruzijoje? Vynas prieskoniai ir pan? Ką vežtis kaip lauktuves?
Atsakyti