Skridome iš penktadienio į šeštadienį iš Tbilisio su Airbaltic, jau kai pradėjo registruoti, stojome į eilutę, bilietai pas juos buvo atspausdinti. Pridavėme bagažą ir gavome bilietus ;)
Sveiki, gal kas skrenda i Kutaisi 10.04 is Vilniaus? Bandome deliotis labai trumpas (vos 4 dienu) atostogas dviese su draugu ir suvokiu, kad idealiausia butu prisijungti prie kokios nors su autobusiuku ir vairuotoju keliaujancios grupeles. Antraip nelabai spesim kur sulakstyti su marshrutkom. O ir pamatyt norisi ir viena gala ir kita Ir niekaip nesusidelioju, kas butu verciausia ir ispudingiausia nugriebti per toki trumpa laika. Zinau, kad Batumi tikrai ne ir kad net ir Borjomi irgi galima praleisti.
Gal kas patars?
Gal kas patars?
QUOTE(chypsa @ 2017 09 06, 08:22)
Pasas, galiojantis mažiausiai 6 mėnesius po atvykimo pabaigos. Ne EU šalyse.
Mes skridom su tapatybės kortelėmis.
QUOTE(Indifference @ 2017 09 06, 14:37)
Sveiki, gal kas skrenda i Kutaisi 10.04 is Vilniaus?
4 dienos pilnos ar su skrydžio atgal diena?
QUOTE(Niurzga @ 2017 09 06, 16:48)
4 dienos pilnos ar su skrydžio atgal diena?
10.04 ryte (10:25) atskrendam, 10.08 ryte (11:00) isskrendame. Tai realiai kaip ir 5 iseina.
Raliai 4 išeina.
QUOTE(Niurzga @ 2017 09 07, 17:48)
Raliai 4 išeina.
Teisingai Jau perkaitus galva nuo blaskymosi ir deliojimo. Gal turit patarimu? Labai nefaina, kad nera greitu traukiniu ir naktiniu reisiu Kutaisi-Tbilisi, butu idealu isnaudoti laika miegant nusigauti tolima atstuma i kita regiona...
Man tinkamiausia du variantai:
1. Nusileidus Kutaisyje važiuočiau tiesiai į Tbilisį, ten praleisčiau visą dieną, vakare nueičiau į sieros pirtis (jei norit atskiro kambario tai rezervuočiau iš karto pasiekusi Tbilisį), dvi dienas su agentūrom važiuočiau į pasirinktas ekskursijas, viena diena pvz. Gergeti (Kazbegi) su visais objektais pakeliui, antra diena išsirinkčiau pagal nuotaiką iš gausybės pasiūlymų. (gal khareba vyno tuneliai, gal david gareja vienuolynas urvuose, nei ten nei ten nebuvau).
Ketvirtą dieną autobusiukas iš Tbilisio išvažiuoja 8 valandą, atvažiavus į Kutaisį griebčiau kokį taksistą iš karto autobusų stotyje, ir važiuočiau į Prometėjo urvus (sataplion nevažiuočiau ) Okatse ir Martvili kanjonus būtent tokiu eiliškumu, čia dėl darbo laikų, nes po kanjonų į urvus galima ir nespėti, o jei Martvilin mokamą praėjimą nespėtum nedidelis nuostolis.
(na čia tik mano nuomonė), na ir vakarienė Kutaisyje prie pat viešbučio Hostel Lux Kutaisi, savininkas dar ir 10 % nuolaidų kuponą duoda ir anksti ryte į oro uostą dykai nuveža.
2. Svanetijos regionas.
Pirmą dieną tiesiai į Mestiją, pakeliui jei geras vairuotojas tai prasuks pro užtvanką, tą pačią dieną dar galima spėti į kalnus kur keltuvai (nors ten nieko labai įspūdingo) o gal į muziejų (ten nebuvom), vakarienė Lailos kavinėje su gyva muzika. Antrą dieną į Ušguli. Trečią dieną pėsčiomis iki ledyno, o jei esate sportiški tada iki ežeriuko. Ketvirta diena panašiai kaip iš Tbilisio.
Pirmas planas, daugiau miestų, civilizacijos, kavinių...
Antras planas daugiau laukinės gamtos, autentikos, senovinių pastatų... pečiai kuriuose kepama duona (tik Svanetijoje)...
Taigi kur širdis labiau traukia.
1. Nusileidus Kutaisyje važiuočiau tiesiai į Tbilisį, ten praleisčiau visą dieną, vakare nueičiau į sieros pirtis (jei norit atskiro kambario tai rezervuočiau iš karto pasiekusi Tbilisį), dvi dienas su agentūrom važiuočiau į pasirinktas ekskursijas, viena diena pvz. Gergeti (Kazbegi) su visais objektais pakeliui, antra diena išsirinkčiau pagal nuotaiką iš gausybės pasiūlymų. (gal khareba vyno tuneliai, gal david gareja vienuolynas urvuose, nei ten nei ten nebuvau).
Ketvirtą dieną autobusiukas iš Tbilisio išvažiuoja 8 valandą, atvažiavus į Kutaisį griebčiau kokį taksistą iš karto autobusų stotyje, ir važiuočiau į Prometėjo urvus (sataplion nevažiuočiau ) Okatse ir Martvili kanjonus būtent tokiu eiliškumu, čia dėl darbo laikų, nes po kanjonų į urvus galima ir nespėti, o jei Martvilin mokamą praėjimą nespėtum nedidelis nuostolis.
(na čia tik mano nuomonė), na ir vakarienė Kutaisyje prie pat viešbučio Hostel Lux Kutaisi, savininkas dar ir 10 % nuolaidų kuponą duoda ir anksti ryte į oro uostą dykai nuveža.
2. Svanetijos regionas.
Pirmą dieną tiesiai į Mestiją, pakeliui jei geras vairuotojas tai prasuks pro užtvanką, tą pačią dieną dar galima spėti į kalnus kur keltuvai (nors ten nieko labai įspūdingo) o gal į muziejų (ten nebuvom), vakarienė Lailos kavinėje su gyva muzika. Antrą dieną į Ušguli. Trečią dieną pėsčiomis iki ledyno, o jei esate sportiški tada iki ežeriuko. Ketvirta diena panašiai kaip iš Tbilisio.
Pirmas planas, daugiau miestų, civilizacijos, kavinių...
Antras planas daugiau laukinės gamtos, autentikos, senovinių pastatų... pečiai kuriuose kepama duona (tik Svanetijoje)...
Taigi kur širdis labiau traukia.
Gal yta keliaujančių slidinėti į Gudaurį?
Kuatisiui neverta skirti daug dėmesio. Martvili kanjonas tik laiko gaišimas, dėl Prometėjo, jei buvote kokiuose panašiuose stalaktitų-stalagmitų urvuose, tai nieko naujo nepamatysit. Jei ne, tai verta. Aš Čekijoj Macochos bedugnėj pabuvęs, tai Prometėjas tikrai nenustebino, čekų net įdomesnis pasirodė. Mūsų šeimynai iš Kutaisio apylinkių tai Gelati vienuolynas labiausiai patiko.
Ką galvojate apie šį maršrutą?
http://gruzija.upese...ja-per-10-dienu
Kiek suprantu trūksta Batumio Kazbegi
Kokie dar būtų patarimai, kad sudėliot ką papildomai. Planuojam 12 d
http://gruzija.upese...ja-per-10-dienu
Kiek suprantu trūksta Batumio Kazbegi
Kokie dar būtų patarimai, kad sudėliot ką papildomai. Planuojam 12 d
Laba,
nematau Svanetijos regiono
Čia gal tik man taip, bet Svanetijos regionas man pirmoj vietoj. Antra vertus žiūrint kas jus domina kelionių metų, bažnyčios, maistas, gamta....
nematau Svanetijos regiono
Čia gal tik man taip, bet Svanetijos regionas man pirmoj vietoj. Antra vertus žiūrint kas jus domina kelionių metų, bažnyčios, maistas, gamta....