Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija. Žvilgsnis iš arčiau. III Tema

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2017 08 20, 19:17)
Už pusantros savaitės keliaujame ir mes į Gruziją  wub.gif
Planą daugiau mažiau sudėliojau, bet iškilo gal kiek keistas klausimas, na bet sako kvailų klausimų nebūna  biggrin.gif Radau internete (tiesa pasakius jau neatsimenu kuriame puslapyje), kad moterim į vienuolynus, bažnyčias, šventyklas itt. negalima eiti su šortais/sijonais ir neapdengtais pečiais  unsure.gif Ar tikrai taip? Nes tikėtina, kad oras bus ne mažiau nei +30, tai įdomu kaip čia su tais drabužiais daryt  ax.gif

Dažnai prie bažnyčių būna krepšiai su ,,skraistėmis", tamsios medžiagos audiniai su virvelėmis, tai galima apsirišt kaip sijoną pasidaryt. O turėti savo porą plonų skarų nepakenktu, o be to praverstu ir nuo saulutės saugotis.

O man kelias į Ušguli nepasirodė baisus (neskaitant nugriuvusių elektros stulpų ir laido ant kelio kai net vietiniai nežinojo ar elektra atjungta), į Stepantsmindą kelias keliantis į pat viršų man buvo daug baisiau.
Atsakyti
Iškilo klausimas , ar galima į GPS navigacijos aparatą GARMIN, kažkaip gauti Gruzijos kelių žemėlapį. Skambinau į GARMIN centrą, tai nelabai supratau, lyg jie neturi Gruzijos žemėlapio. Kaip gauti? Siūlė išsinuomotį jų navigaciją su Gruzijos keliais, bet , kam man mokėti brangiau, juk turim savo aparatą?
Atsakyti

Dėl GPS tai mano mylimas iGO turi silpnokus Gruzijos žemėlapius, tai parsisiunčiau į android telefoną šitą:

http://navigatorfree.mapfactor.com/en/

ir tą:

http://osmand.net/

Jos abi naudoja Open Street map žemėlapius, kurie Gruzijai tikrai gana detalūs ir tikslūs, tik deja pačios programos, liewokos, toks tūpas valdymas pas abi. Čia aišku kai pripranti prie superinės iGO su daugybe paprastai valdomų funkcijų. Tai ir naudojau visas tris pagal situaciją. Navigator free gal biškį geresnė už Osmand, nes pastaroji nors ir naudoja tuos pačius mapus, bet kažkaip durniau jais veda.

O garmin girdėjau turi normalius Gruzijos žemėlapius, bet čia ne tiems bambukams į Garmin centrą reikia skambinti, bet šičia ieškoti:

http://forumas.gps.l...wforum.php?f=43

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archia: 25 rugpjūčio 2017 - 19:13
QUOTE(archia @ 2017 08 25, 20:10)

dekui uz informacija 4u.gif
Atsakyti

Galiu duot taksisto kontaktus, gali ir nakvynę surast ir pan.

Pasidalinkite kontaktais, prašau 

Atsakyti

Ar iš Tbilisio važiuoja mikriukai į Vardzią? Jei taip, tai iš kokios autobusų stoties? Kiek supratau yra dvi.

Beja, turų organizatoriai pasakė, kad Vardzioj nėra kur apsigyventi, ar tikrai taip? Nes bookinge radau kelis adresus ir čia viena forumo narė nurodė vieną telefono numerį. Nebent labai toli nuo Vardzios tie kambariai ir pestutė nuo vienuolyno nenusigausim.

Būčiau dėkinga už patarimus.

Atsakyti
klausimas. Ar verta vežtis į 10 d kelionę, 10 metų Lietuvos pilietį, biggrin.gif patemps nebus nuobodu? Bijom ir dėl maisto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2017 09 01, 12:40)
klausimas. Ar verta vežtis į 10 d kelionę, 10 metų Lietuvos pilietį,  biggrin.gif  patemps nebus nuobodu? Bijom ir dėl maisto smile.gif

Na čia jau nuo vaiko ir jūsų keliavimo būdo priklauso. Maistas Gruzijoje nuostabus, t. y. sveikas. Pas juos dar nėra taip išvysta kaip pas mus įvairių hamburgerių, keptų bulvių, sūrio ir vytinto kumpio užkandėlių kultūra.
Mes keliavom šalyje automobiliu su dvigubai jaunesniu vaiku. Planavom, kad nenuvargtume labai, kad ir vaikiškų pramogų būtų. Kelionė tiek mums, tiek vaikui buvo šauni.
Atsakyti
Chypsa, keliauti pradėjome su vaikais kai mažėlei suėjo 5 metukai. Visur veždavomės kartu. Ilgiausiai automobiliu keliavome 12 dienų. Aišku pliusas, kad jos būdavo dvi, smagiau būdavo leisti laiką kol judėdavome iš taško A į tašką B. Tiesiog į kelionę visada įtraukdavome ir vietų, atrakcijų... kurios būdavo įdomios ir vaikui, ne tik muziejai, bažnyčios...

Maistas Gruzijoje tobulas, tikra rasit vaikui ką valgyt. Tiesiog nervindavo kalendros lapeliai tai paprašydavau nedėti į mano patiekalus ir tiek tos bėdos.

Esu išranki maistui, bet Gruzija patiekalų įvairove ir skoniu mano sąraše Nr. 1.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 01 rugsėjo 2017 - 22:42

Sveiki,

gal žinote kiek laiko turi galioti pasas skrendant i Gruziją? Dėkui

Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2017 09 02, 13:11)
<p>
Sveiki,</p>
<p>gal žinote kiek laiko turi galioti pasas skrendant i Gruziją? Dėkui</p>

Pasas, galiojantis mažiausiai 6 mėnesius po atvykimo pabaigos. Ne EU šalyse.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2017 09 01, 13:15)
Maistas Gruzijoje nuostabus, t. y. sveikas. Pas juos dar nėra taip išvysta kaip pas mus įvairių hamburgerių, keptų bulvių, sūrio ir vytinto kumpio užkandėlių kultūra.
Va čia tai tikrai!
Atsakyti