QUOTE(Renata123 @ 2017 04 19, 17:35)
Ar pasidalinsit siais receptais?
Dviem pasidalinsiu, vienu ne. Nes gaila
Nuoširdžiai pavydelniškai gaila. Receptas mano sukurtas ir išvargtas, pasklis po interneto tyrus, pradės visos kept (kai kas ir pinigus imt) ir nebebūsiu vienintelė, mokanti tokį skanų iškept. Tad prabočykit, mielosios...
Burokėlių-marinuoto saldaus pieno sūrio salotos: 3 vidutinio dydžio burokėliai, alyvuogių aliejaus, rukolos kelios saujos, graikinių riešutų, marinuotas saldaus pieno sūris, druska, pipirai, Provanso žolelės. Sriubokėlius nulupam, supjaustom plonomis riekelėmis, šlakstom aliejum, druskinam, pipirinam, prieskoniuojam. Dedam į įkaitusią skardą (greičiau iškeps sriubokai), kepam 200 laipsnių temperatūroje, po 5-7 minutes iš abiejų pusių (reiks apversti). Kol kepa, darom padažą: 2v.š.skysto medaus, 2v.š.citrinos sulčių, 2v.š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Į lėkštę klojam rukolą, keptus sriubokėlius, barstom riešutais, dedam marinuoto sūrio kubelius, druskinam, pipirinam, užpilam padažu.
Vištienos vyniotiniai su lazdyno riešutais: iš vakaro pasiruošiam vištienos šlaunelių išklotines (su odele) ir pasimarinuojam pagal savo skonį (majonezo marinate, sojos marinate, sausai ar kaip tik patinka). Darom vyniotinį, kaip bet kokį kitą, tik į vidų sukam nuluptus sveikus lazdyno riešutus. Dar skanu įdėti dž.spanguolių ar abrikosų. Kepam apie valandą, slegiam ir valgom.