Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Retai beužeinu čia, labai pasikeitė forumas, tapo ne malonia bendravimo vieta, o kareivinių muštru - to negalima, ano, čia būtina kalbėt tik apie tą, o ten tik apie aną... unsure.gif

Aviečių galima gauti šaldiklyje. Jei laiku jų ten pridedi ;-) Vakar gaminom šaltibarščius + bulvių košė + naminiai spirgučiai, grilinom marinuotus sprandinės gabalus (ne mėsėdžiams - šeimos vyrų Baltijoje sugautą lašišą) su cukinijų, paprikų, šampinjonų griežinėliais, bananus su šokoladu.

vadovaukitės posakiu "žodžio laisvė" ir nekreipkit dėmesio  :B 

šaldiklyje gal kitą žiemą bus, pasisodinau kelis krūmelius, dabar padaugėjo, o kas buvo rudenį vienas toks mano špokas sulesė  :P uogas labai mėgsta, o tokiems reikalams man atrodo teks dar vieną sodą pirkti  :D nors tokia aš ir sodininkė  :unsure: 

verdam žalių žirnelių sriubą, kepsim ir troškinsim kotletus  :) 

Atsakyti

Visada galima padaryti maza tortuka is puses normos ar trecdalio.

nu nežinau neįsivaizduoju kaip atrodytų  :hmm: bet gal reiktų pabandyti, Velykom  :D 

Atsakyti
Karbonadai + virtos bulves + morku su cesnakais ir majonezu salotos.

QUOTE(MeSsS @ 2017 04 03, 14:32)
toks klausimas, jūs tortus suvartojate  greitai? aš vis galvoju, svajoju, bet ranka nekyla kept nes... valgytojų namie kokie 1,5  tongue.gif aš ir vaikai... vyras tokius dalykus apeina, tai jeigu kepu tai pyragus kurie gali ir ilgiau palaukti, o kažin kaip su tortu būtų?  hmm.gif įsivaizduoju kad tam tinkamas nebent medutis kuris kuo ilgiau stovi tuo skanesnis

Kaip jau auksciau rase, galite kepti mazesnius tortukus, pvz.: 18-20 cm. As jei iskepu koki didesni, tai visuomet nuvezu dali tevams arba sesei. Naminiai kepiniai pas mus neprapuola, nes visoje seimynoje (tiek is mano, tiek is MB puses) as vienintele ka nors kepu (tortai, pyragai, bandeles, vyniotiniai itt.), tai visi tik ir laukia kaip varniukai issizioje. biggrin.gif Anksciau MB is vis i saldumynu puse net neziuredavo ir niekada nieko saldaus nevalge, tol kol nepradejau kepti pati torciukus. bigsmile.gif Dabar, tai net pats praso koki iskepti, o tie visi pirkti saldumynai, tai neee... gryna chemija, sintetika ir beskonybe.

QUOTE(Tepaluota @ 2017 04 04, 05:35)
Retai beužeinu čia, labai pasikeitė forumas, tapo ne malonia bendravimo vieta, o kareivinių muštru - to negalima, ano, čia būtina kalbėt tik apie tą, o ten tik apie aną... unsure.gif

Cia dabar?! Rimtai? blink.gif Kuriose temose taip? Nors girdejau ir as nusiskundimu, kad cia su taisykliu reguliavimu SM perlenkia lazda.
O del jusu meniu, tai visuomet varvinu seile. essen.gif Jau kai parasot, tai po jusu postu prie saldytuvo lekiu is karto, ir ziuriu ka cia skanaus pagaminti. bigsmile.gif Rimtai, minciu tikrai pametot nerealiu, tokiu naminiu ir laaabai skaniu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2017 04 04, 14:22)
prie saldytuvo lekiu is karto, ir ziuriu ka cia skanaus pagaminti. bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Šiandien trinta kukurūzų-brokolių-vištienos sriuba su kietuoju sūriu, naminiai žuvies piršteliai + bulvių košė + sriubokėlių salotos, vakarienei jau sucementuota lazanija su kiauliaus kūnu, baklažanais ir pomidorais, po gero pusvalandžio šausiu orkaitėn, dž.vyšnių - abrikosų kompotas.
Atsakyti
Orkaitėje keptas upėtakis įdarytas citrina. Omletas su bulvėmis.
Atsakyti
Dar pasigaminau spinatu uzkandi: keptuveje su sviestu pakepinau svoguna, tuomet idejau spinatu lapelius (turejau 100 gr), kai sie susitrauke, idejau pora kapotu skilteliu cesnako, o kai sis paskleide aromata isjungiau kaitra ir idejau sauksta grietines + druska ir pipirai. Viska ismaisiau ir sudejau ant batono riekeliu + arbata su citrina. Mmm... buvo skani vakariene.

QUOTE(Tepaluota @ 2017 04 04, 16:32)
...naminiai žuvies piršteliai...
dž.vyšnių - abrikosų kompotas.

Kaip gaminat pirstelius? Zuvies gabaliukus mirkote i kiausiniu plakini ir i dziuveselius, ar kazkaip mandriau?
Sakiau, kad nuolat minciu paduodat. 4u.gif Rytoj ir as kompota isvirsiu, kaip tik po maza saujele visokiu dziov. vaisiu turiu.
Atsakyti

lotuliukas.giflotuliukas.giflotuliukas.gif

Šiandien trinta kukurūzų-brokolių-vištienos sriuba su kietuoju sūriu, naminiai žuvies piršteliai + bulvių košė + sriubokėlių salotos, vakarienei jau sucementuota lazanija su kiauliaus kūnu, baklažanais ir pomidorais, po gero pusvalandžio šausiu orkaitėn, dž.vyšnių - abrikosų kompotas.

 nu jusu meniu tikrai auksciausio lygio :P 

Atsakyti


Kaip jau auksciau rase, galite kepti mazesnius tortukus, pvz.: 18-20 cm. As jei iskepu koki didesni, tai visuomet nuvezu dali tevams arba sesei. Naminiai kepiniai pas mus neprapuola, nes visoje seimynoje (tiek is mano, tiek is MB puses) as vienintele ka nors kepu (tortai, pyragai, bandeles, vyniotiniai itt.), tai visi tik ir laukia kaip varniukai issizioje. biggrin.gifAnksciau MB is vis i saldumynu puse net neziuredavo ir niekada nieko saldaus nevalge, tol kol nepradejau kepti pati torciukus. bigsmile.gifDabar, tai net pats praso koki iskepti, o tie visi pirkti saldumynai, tai neee... gryna chemija, sintetika ir beskonybe.

 pritariu, pas mane naminiai pyragai, tortai neuzsilaiko ir susivalgo greit  :) ir maza iskepti neiseitu :) 

as tik neisivaizduoju, kas perka maximose... ten ne tik chemija, bet ir visiskai neskanu ir va tokie gaminiai tai nesivalgo...

Atsakyti

 orkaiteje kepti marinuoti vistos gabaliukai dziuveseliuose, kartu imeciau keleta bulviu ir dubuo salotu. 

Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2017 04 04, 21:33)
Kaip gaminat pirstelius? Zuvies gabaliukus mirkote i kiausiniu plakini ir i dziuveselius, ar kazkaip mandriau?

Žuvies faršo (su kepintais svogūnais, morkomis, prieskoniais, kartais batono įmetu) juosteles dukart paniruoju ir kepu.
QUOTE(AJIRA @ 2017 04 05, 08:19)
nu jusu meniu tikrai auksciausio lygio

Ne aukščiausio, bet, kai dirbi iš namų, galimybė gaminti kasdien yra.

Šiandien pomidorinė lęšių sriuba, virtinukai su bulvėmis + sviesto-grietinės-kreminio varškės sūrio su žolelėmis padažas, vakarienei česnakinis kiauliaus kumpis su bulvėmis ir kalafijorais lėtapuodyje (repeticija prieš Velykas, NAUJĄ lėtapuodį netyčia ir neplanuotai "nusišoviau" už 10 eurų blink.gif blink.gif blink.gif ,nuvažiavusi pas mamą ir užsukusi į sendaikčių turgelį. Tiesa, viena rankenėlė įskilusi, bet tai absoliučiai jokios įtakos gaminimo kokybei anei puodo vaizdui neturi). Dar varškinės tešlos obuolių pyragas ir desertinis varškės sūris su natūralių vaisių sulčių (apelsinų, j.serbentų, aviečių) gabaliukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 05 balandžio 2017 - 13:20

kas tas lėtapuodis? :blink: 

Atsakyti

burokeliu sriuba su sonkauliukais, brokoliu-spanguoliu-melyno svoguno salotos

Atsakyti