Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Šiandien vaikų pageidavimu "šilkiniai" bulvių dubenėliai ;)

Atsakyti

[quote=pašnekutė,2016 12 23, 10:20]
4. darysiu kanapių spirgutį,

O kas čia, girdėjus viena ausim iš giminių nuo žeimaitijos, tai tik nusišypsojau išgirdus pavadimą, apetito kažkaip nekėlė. Bet va per kūčias ragavau keptos duonos riekeles, ant višaus apibarstytas kanapių grūdeliais, nu apsivalgymas wub.gifdabar ieškaus daugiau receptu su kanapėm, nors man kanapės dešroje ir duonoje tai ne.

aš irgi per šventes ragavau keptos duonos su kanapėm, labai skanus užkandis

Atsakyti

vakar kepsniai su sūriu + bulvės + salotos su aliejumi

šiandien manau kad bus makaronai su faršu

Atsakyti

[quote=Melajja,2017 01 02, 15:47]
[quote=pašnekutė,2016 12 23, 10:20]
4. darysiu kanapių spirgutį,

O kas čia, girdėjus viena ausim iš giminių nuo žeimaitijos, tai tik nusišypsojau išgirdus pavadimą, apetito kažkaip nekėlė. Bet va per kūčias ragavau keptos duonos riekeles, ant višaus apibarstytas kanapių grūdeliais, nu apsivalgymas wub.gif dabar ieškaus daugiau receptu su kanapėm, nors man kanapės dešroje ir duonoje tai ne.
[/quote]

Aš irgi ne žemaitė, bet iš kažkur tas "spirgutis" ir pas mus atėjo biggrin.gif Atėjo ir neišeina - skanu rolleyes.gif Aš tai paspirgintas sausoje keptuvėje kanapių sėklas atvėsinu, sumalu kavos malūnėliu, tada pakepinu smulkiai pjaustytų svogūnų. Viską sumaišau, padruskinu. Kanapių negailiu. Kartais maltų pipirų įdedu. O kartais - taip pat paruoštų sėmenų pamaišau. Tada - į lėkštę šalia šviežiai virtos bulvės. Mmmmmmm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 02 sausio 2017 - 18:57
Virti bulviu kukuliai/kleckai (tesla panasi, kaip cepelinu, zaliu bulviu) + spirgu – svogunu padazas. Sluoksniuota vysniu – grietineles zele.
Atsakyti
Jautienos guliasas, bulviu kose ir rauginti agurkai
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2017 01 02, 20:53)
Tada - į lėkštę šalia šviežiai virtos bulvės. Mmmmmmm...

Va va aš kažką ir girdėjau apie virtas bulves ir lyg su lupyna, ačiū už receptą, bandysiu smile.gif

Šiandien bus troškintos širdelės su kariu, ryžiai, morkų-moliūgų seklų salotos.
Atsakyti
Vakar - vėl grietinėlėje troškinti kalakuto krūtinėlės likučiai (o mammma, kiek dar jo daug unsure.gif )
Šiandien bandysiu "vyniotinį - viliotinį" sumalus to kalakuto likučius ir sutarkavus sūrio likučius. Katilas gilių kavos. Mat dar 12l pieno laukia sunaudojimo hmm.gif Gal kiton temon bėgsiu klausti idėjų, o gal kas čia ką mestelės. Varškės ir pieniškų sriubų nebesiūlyti - visuotiškai pabodo. Varškės spurgų dar puse dubens mėtosi. Durnuma tame, kad mūsiškių tik vienas gali šiaip pieną gert, kiti netoleruoja. Tai įprastai per sav. sunaudojam iki litro. Paprastai kokiems kepiniams, truputis į kavą. O čia... Nors maudykis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 03 sausio 2017 - 11:31
merginos,gavau ispaniska serano vytinta kumpi, kaip ji laikyt, prapjovem , isnesiau i balkona, kambaryj kaip ir per silta, bet balkone ar nebus dregna, langas atidarytas, nu man atrodo kad per langa ta dregme eina ir gali apipelyt kumpis, gal nest i kambari? balkonas daugiabutyje. prasau patarimo ir dekoju atsakiusiom.
Atsakyti
Valgem sviezia tuna su soju padazu , juodaisiais ryziais ir garintomis darzovemis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2017 01 03, 16:59)
merginos,gavau ispaniska serano vytinta kumpi, kaip ji laikyt, prapjovem , isnesiau i balkona, kambaryj kaip ir per silta, bet balkone ar nebus dregna, langas atidarytas, nu man atrodo kad per langa ta dregme eina ir gali apipelyt kumpis,  gal nest i kambari? balkonas daugiabutyje. prasau patarimo ir dekoju atsakiusiom.

Mes visą laiką virtuvėje išlaikėm. Nieko jam neatsitiko. Gal patirpo šiek tiek biggrin.gif
Atsakyti
Troškinta kalakutiena, bulvių košė bei burokėlių mišrainė (virtas didelis burokėlis, maži rauginti agurkai, konservuoti žirneliai, virtos bulvės ir majonezas).
Atsakyti