bulviniai blynai
QUOTE(AJIRA @ 2016 12 15, 10:12)
tiek daug... gal ir mums liko
Beliko tik nediduke porcija vienam zmogui. O gavosi 55 vnt. MB vakar net du kartus juos valge, siandien pietus dviems ir nedaug beliko. Naminiai ir yra naminiai.
QUOTE(MeSsS @ 2016 12 15, 11:10)
Renata su kokia formele juos taip gražiai padarote? atrodo nerealiai skaniai
Dekui!
Ne tik atrodo, bet tikrai labai skanus. Kazkada pabandziau daryti idara su virta, o ne zalia mesa, tai mums taip patiko, kad koldunus darau dabar tik taip. Dar kokio s.r. lasinuko/sonines gabaliuka papildomai sumalu. Arba labai patogu ir taupu, kaip atsimenu po Velyku liko po gabaliuka ivairiu naminiu mesyciu (karkos vyniotinio, liezuvio ir pan.), ismesti gaila, bet jau matau, kad nesuvalgysim, tai viska sumaliau, prikepiau daug svogunu + kokiu dziov. raudoneliu/mairunu, druskos, pipiru ir vuolia, nuostabus idaras. O zalios mesos (farso) idara palikau tik cepelinam ir chinkaliam.
Nusibodo rankom lipdyt, tad nusipirkau Senukuose tokia nebrangia forma, cia su ta didesne daryta ir is tikruju zymiai greiciau darbas ejosi, o ir tikrai visi vienodai grazus. Viena formeles puse isspaudi apskritima is teslos, dedi teslos gabaliuka ant formos (kur tie "dantukai") + idaras ir uzspaudi. Pirmas ispudis geras, patiko su ja dirbti, tik kiek ji man atlaikys, neaisku, nes kokybe, tai jau ne auksciausio lygio.
Dar turiu tokia, tik metaline, ja naudojau kelis kartus, visai pamirsau, kad ja turiu. Kolduniukai su ja irgi grazus gaunasi, bet kiek pamenu, nusibosdavo idara delioti, jau labai daug skyluciu ir mazytes visai, idaro tik trupuka tilpdavo.
Ačiū Renata. Man atrodo tokią formelę mano mama turi, reikės pasiskolinti ir pabandyti šeimynai koldūnų pagaminti, ankščiau rankomis darydavom bet kiek ilgai trukdavo, tai mažai kada apsiimu tokį darbą, o kokia jūsiškė tešla? plikyta? kažkur skaičiau kad skanūs gaunasi plikytos tešlos koldūnai, bet bandyti pačiai neteko.
Vakar valgėm raugintų kopūstų sriubą su dešrelėm ir baltą mišrainę
QUOTE(MeSsS @ 2016 12 16, 09:13)
Ačiū Renata...
Prasom!
As irgi visuomet rankomis gaminau, tas lipdymas tikrai laiko uzimdavo.
Taip, tesla gaminu plikyta. Atradau ja pries pora metu, dabar tik pagal sita recepta ir gaminu. Tesla nuostabi, minkstute, nelimpa prie ranku, graziai viskas lipdosi ir svarbiausia, kociojant nesitraukia.
400 gr miltu (+ siek tiek kociojant pasibarstymui. Bet nepadauginti, as kocioju ant silikoninio kilimelio, tai praktiskai papildomai miltu nenaudoju, tik siek tiek pabarstau kol isminkau, bet tikrai labai nedaug.)
1 st. (250 ml) verdancio vandens
1 v.s. aliejaus
Miltus i dubeni, uzpilti verdanciu vandeniu + 1 v.s. aliejaus. Saukstu ar sakute pamaisyti, minutele palaukti, kol siek tiek praves ir uzminkyti. Uzdengti tuo paciu dubeniu ir leisti teslai ~15 min. pailseti.
Si karta gaminau is 1.5 normos, man gavosi lygiai 55 vnt. (~9 cm skersmens), jei gaminu is 400 gr miltu, tai gaunasi +- 40 - 45 vnt. Kai uzpilu verdanciu vandeniu, tai nelaukiu, nes kol saukstu pamaisau, tesla siek tiek pravesta, tad ranku tikrai nenudeginsite.
Aciu Renata recepta nusirasiau, butinai darysiu. Reiks uzvaziut formele nusipirkti...As nesu dariusiu koldunu
Juos verdate ar kepate? ir laiko?
Juos verdate ar kepate? ir laiko?
Siandien pietums vistienos file gabaliukai, konservuoti ananasai ir konservuotu kukuruzu misraine su trupuciu majonezo
QUOTE(AJIRA @ 2016 12 16, 20:13)
Aciu Renata recepta nusirasiau, butinai darysiu. Reiks uzvaziut formele nusipirkti...As nesu dariusiu koldunu
Juos verdate ar kepate? ir laiko?
Juos verdate ar kepate? ir laiko?
Prasom ir jums!
Is tikruju, anksciau esu gaminusi koldunus max 2 kartus gyvenime. Vis man tesla nepatikdavo, tai nezmoniskai sunku buvo kocioti, tai ispjovus apskritimus labai traukesi, tai dar kokios "bedos", o si recepta atradau pries 1.5 - 2 m., tai per ta laika koldunus gaminau, kaip minimum jau 8 kartus.
Tik pasikartosiu, tesla kocioju ant silikoninio kilimelio (Ikea pirkau), negaliu atsidziaugti koks tai geris. Kiek be jo anksciau privargau, o kiek miltu viskam papildomai reikedavo, nes vis viskas lipdavo prie stalvirsio, o dabar su bet kokia tesla zyyymiai lengviau ir patogiau dirbasi, ar tai butu mieline, sviestine, koldunu itt. tesla.
Su sia tesla gaminau su skirtingais idarais: virta mesa su keptais svogunais; keptais pievagrybiais + kepti svogunai; troskinti rauginti kopustai su dziov. baravykais (per praeitas Kucias valgem, mmm... nerealiai skanu); su virtom grustom bulvem + kepti svogunai ir varske.
Koldunus verdu, kadangi idaras is virtos mesos, tai nuo pakartotino uzvirimo ~5 min. (su zalia mesa tikriausiai reiketu siek tiek ilgiau). Tik kai vanduo su koldunais uzverda kaitra kazkiek prisuku, kad vanduo bebrotiskai neburbuliuotu, nes manau, kad galetu tesla "pairti".
Visa kieki koldunu verdu didesniam puode per du kartus, isimu juos su kiaurasamciu i didele maistine dezute, kai kazkiek pravesta uzlasinu aliejaus ir ranka svelniai permaisau, kad kiekvienas koldunas pasidengtu siek tiek aliejumi (labai geras budas, nes koldunai tarpusavyje nesulimpa), kai atsala, uzdarau dezute ir i saldytuva. Kita diena galima pasildyti ir apkepti keptuveje su sviestuku, ant nedideles ugnies (MB tik su tam tikros rusies idaru megsta apkeptus, o man skanus visi). O galima ir vandeny, skonis, kaip svieziai isvirtu: sudedu koldunus i verdanti, pasudyta vandeni, kai vanduo pakartotinai uzverda is karto isjungiu kaitlente ir palaikau +- 3 minutes.
QUOTE(Renata123 @ 2016 12 16, 22:53)
Renata, fantastiškais dalykais pasidalinai !
K.r. skumbres uztepele su svogunais ir majonezu.
Aciu ir i sveikata!
QUOTE(Agrefa @ 2016 12 16, 23:00)
Renata, fantastiškais dalykais pasidalinai !
Aciu ir i sveikata!
Renata, didelis aciu uz issamu aprasyma . Kaip smagu kad turime tokia temute
Cili sriuba, lazanija