Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Ką gaminom vakar, ką gaminsim šiandien? Taip ir vardint? biggrin.gif Nu jau šiandien tai pažadu - nieeeko negaminsiu biggrin.gif O vat užvakar ir vakar...
Kūčiukai ir aguonpienis, bruknių ir agrastų uogienės (čia nostalgija, su gilia mintim mums) kisielius, Kompotas šaltalankių, silkė su morkomis, razinomis ir saulėgrąžomis Močiutės silkė, silkė su grybais, rūkytos lašišos roželės ant agurkų griežinėlių, 2 rūšių žuvis kepta, jūros gėrybių kokteilis, Burokėlių mišrainė, Baršteliai su ausytėmis, morkų saldainiai,
Voveruškos pom padaže, Krevetės, chia sėklų pudingas su bruknėmis.

Kalėdos
2. Vištukas su ryžiais, obuoliais ir 3 rūšių bruknių padažu
3. Naminė mišrainė
4. Meduolinis namelis ant torto
5. Brandintas džiovintų vaisių pyragas su brendžiu
6. Šveicariškas riešutų pyragas.
7. Tinginių napoleonas

Dar vyrui kažkoks "niekšas" padovanojo šviežių karpį ir dar kažkokių žuvų, tai tas susigalvojo sau Kalėdinę atrakciją - rūkė tas žuvis vis pabėgdamas nuo stalo biggrin.gif Tai tos žuvys gatavos buvo jau pavakary, kai visi buvo pririję iki negalėjimo. O-bet-tačiau... jau tooookios nerealios, dar šiltos... OMG! Surijom ir tas apsilaižydami, kaip geriausią desertą nestuke.gif
Atsakyti
Vakar keptas erienos kumpis su bulvemis. Kalakutienos vyniotinis idarytas vytintu kumpiu ir suriu. Balta misraine. Burokeliu misraine. Paprastos salotos. Sumustiniai su tepamu sureliu ir pomidoriukais. Sumustinukai su pastetu. Saslykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 26 gruodžio 2017 - 10:06
Su šventėmis visas 000054.gif
Pašnekute, kreipiuosi į jus.Kas tai per baršteliai su ausytėmis?Ar tai Kūčių vakarienės valgis?Gal galėsite pasidalyti receptu.
Klausiu todėl,kad mano a.a močiutės mama gamindavo tokius barščiukus su ausytėmis.Aš dar nebuvau gimusi, kai ji mirė.Recepto neišsaugojom,paklausti nebėra ko,o skamba taip viliojančiai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 12 26, 16:42)
Su šventėmis visas 000054.gif
Pašnekute, kreipiuosi į jus.Kas tai per baršteliai su ausytėmis?Ar tai Kūčių vakarienės valgis?Gal galėsite pasidalyti receptu.
Klausiu todėl,kad mano a.a močiutės mama gamindavo tokius barščiukus su ausytėmis.Aš dar nebuvau gimusi, kai ji mirė.Recepto neišsaugojom,paklausti nebėra ko,o skamba taip viliojančiai. ax.gif

newyear.gif Su šventėm ir jus! Ir visas/visus su skaniom, kvapniom, saldžiom! newyear.gif

Barštelius su ausytėmis darau Kūčioms be buljono, tik vandeny su įv. prieskoniais. Iš esmės tai tie patys paprasčiausi burokėlių barščiai, tik kad "bemėsiai". "Ausytėms" naudoju plikytą tešlą su aliejum, be kiaušinių. Įdarui džiovintus baravykus užplikau iš vakaro, kitą d. nukošiu, nuspaudžiu, smulkiai sukapoju (arba randu, kas tai padarytų už mane ax.gif ) keptuvėje pakepinu smulkiai pjaustytų svogūnų, įberiu miltų (čia priklausomai nuo svogūnų ir baravykų kiekio ir kokio tirštumo įdaro norite. Bet nepersistenkite - gi nenorite, kad reiktu kramtyt kietą guzą. Miltų galit ir visai nedėt) per tą laiką pakaitinu likusio baravykų mirkalo ir iš lėto, dalimis, atidžiai pamaišant, užpilu ant vis dar kepančio svogūnų-miltų mišinio. Įmetu druskos, kvep. pipirų, lauro lap. Ir tada - kapotus baravykus. Troškinu, kol nugaruoja iki tokio tirštumo, kokio norisi. Atvėsinu ir lipinu virtinukus. Sumetu į jau bebaigiančius virti barštelius. Į barštelius supilu ir likusį baravykų mirkalą, jei dar būna likę. Būtų gerai, kad tas mirkalas barščiuose dar kurį laiką pavirtų, tad nepilkit paskutinę akimirką.
O, beje, su vištienos buljono pagrindu tie barštukai man nepalyginamai skanesni ax.gif Nu bet Kūčios tam ir Kūčios biggrin.gif
Atsakyti
Pašnekute, didelis ačiū.Kitąmet būtini bandysiu.
Atsakyti
Vakar-orkaitėje kepta sprandinė ir bulvės, balta mišrainė, silkutė.
Atsakyti

Aciu uz sveikinimus, Pasnekute :4u: jus taip pat su praejusiomis sventemis :newyear:​ sveikinu visas visas  :newyear:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 27 gruodžio 2017 - 10:59

siandien tik vistienos sultinys, po visu persivalgymu :oh: 

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 12 26, 19:42)
Pašnekute, didelis ačiū.Kitąmet būtini bandysiu.

"Kitąmet" - jau greitai mirksiukas.gif Bandykit! Verta ir nelaukt didžiųjų švenčių. Aš juos ir prieš Velykas darau pasnikinius. O dar skaniau - nepasnikiniai mirksiukas.gif
Atsakyti

zuviene is juros lydekos

Atsakyti
Bus kiaulienos sprandinės kepsneliai su raugintų kopūstų+svogūno+aliejaus+lašelio cukraus salotomis. Tikriausiai, bus su grikiais (nemėgstu jų), nes vyras iš rūsio bulvių neatnešė, o aš pati eiti tingiu.
Atsakyti
plovas/troškinys/makaliūzė ax.gif iš vištienos, ryžių likučių. Ten nukeliavo ir voveruškų, marinuotų pom. padaže, likučiai iš stiklainio ax.gif Šaldytuvo valymas, tskant rolleyes.gif
Atsakyti