Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Troskintos didziosios pupeles su keptais svogunais, s.r. sonine, desros gabaliukais ir dziov. zolelemis (anglisku stiliumi).

Saltibarsciai + virtos bulves ir spirguciai.

Nekeptas pyragas/torciukas „Karvute“.

Atsakyti
Jautienos ir darzoviu troskinys. smile.gif
Atsakyti
Voveraičių sriuba bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Belle dame @ 2017 07 24, 17:47)

pyragas/torciukas „Karvute“.</span></p>



sudomino, gal receptą? bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar troškinti rauginti kopūstai su dešrelėm + šv. bulvės
šiandien bus bulviniai blynai per viduriuką faršas, su grietine
Atsakyti

Karbonadai + grikiai + morku, cesnaku, majonezo salotos.

Atsakyti
Dilgėlių sriuba su šviežiomis bulvėmis, vištiena.
Atsakyti
QUOTE(Belle dame @ 2017 07 24, 16:47)
...Nekeptas pyragas/torciukas „Karvute“.</span></p>

O recepto nebus? verysad.gif Mane irgi sudomino ax.gif
Atsakyti

Bus, bus mergaites! Siek tiek uzsikasus sia savaite esu, prie kompo keliolikom minuciu prisedu, kol kavyte geriu. Butinai parasysiu. :4u:​ 

Atsakyti
sudomino, gal receptą? bigsmile.gif

 

 

O recepto nebus? verysad.gifMane irgi sudomino ax.gif

Pagaliau prisedau, tai rasau recepta. Cia nera kazko "mandro" arba wow, bet kai norisi ko nors saldaus prie arbatos, tai labai tiko ir patiko.
:4u:
 
Nekeptas pyragas/torciukas Karvute

 

200 sausainiu (Selga, Gaidelis)

200 gr sviesto

ziupsnis druskos

3 v.s. cukraus

1 a.s. krakmolo

500 ml pieno

1 pak. grietneles/vaniles skonio pudingo milteliu (kur skirtas 0.5 l pieno)

1 ind. Rududu

60 gr. graikiniu riesutu

 

1. Ismaisyti 100 ml pieno, pudingo miltelius, cukru ir krakmola. Likusi 400 ml piena uzvirti, supilti pudingo plakini ir visa laika maisyti, kad nesusidarytu grudeliai. Virti, kol mase taps labai tirsta. Atvesinti, gerai butu pavirsiu uzdengti maistine plevele, kad ant pudingo pavirsiaus nesusidarytu plevele.

2. Sviesta su ziupsniu druskos isplakti iki purios mases. Per kelis kartus i sviesta sudeti pudinga, plakti tik tol kol susimaisys ingredientai.

3. Forma (20x20 cm) iskloti kep. popieriumi arba maistine plevele. Sudeti viena sluoksni sausainiu. Uztepti puse Rududu (kad lengviau ir graziau uzsiteptu Rududu geriau pasildyti), sudeti kita sluoskni sausainiu. Tuomet uztepti visa pudingo mase ir uzkloti vel sausainiais. Uztepti likusia puse Rududu ir apibarstyti smulkintais graikiniais riesutais.

4. Pyraga/torciuka padeti i saldytuva. Geriausiai visai nakciai, tuomet sausainiai suminkstes, o likusi mase sutvirtes ir graziai pjaustysis.

 

Mano komentaras: labai lengvai ir greitai pagaminamas ir skanus pyragas. MB pareiske, kad jam per saldus, tai jam pateikdama, tiesiog nuemiau virsutini sluoksni su Rududu, o man patiko su nesaldinta arbata. Pudingo sluoksnis labai purus, tirpstantis burnoje, net kazkiek primene ledu skoni ir nesaldus.

Mano turima forma pagal ismatavimus skiriasi, bet pagal turi gaunasi +- vienodai. Turejau du pakelius sausainiu, po 155 gr, tai man liko kokie 6 – 8 sausainiai, manau, kad man susinaudojo siek tiek daugiau nei 200 gr.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belle dame: 26 liepos 2017 - 19:52

Keptas upetakis, ryziai ir darzoves

Atsakyti

Vištiena su cukinijom, bulvės, agurkų salotos

Trinta žalia sriuba su grietinėle ir skrebučiais

Atsakyti
Vakar kepti cukinijų griežinėliai, barščiai su š/r naminio kumpelio riekėmis (sriuboje, kumpis+lašinys), lėtai kepta sprandinė su bbq padažu+keptos bulvės+kopūstų salotos, šiandien mielinės spurgos su mėsa/ abrikosų džemu sau ir kaimynams lotuliukas.gif , keptas naminis saldaus pieno sūris sau ir kaimynams lotuliukas.gif , vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle+bulvių košė+salotos, aviečių kisielius, vakarienei ant grotelių kepta žuvis+daržovės.
Atsakyti