Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

QUOTE(Y2K @ 2017 08 17, 21:06)
sveika smile.gif

aš tai supratau, kad žmogus dar renkasi, bet renkasi pastatomą, todėl ir domisi aukščiu. beje, pas mane pastatomas 43 cm. Pats tas. Rinkausi ilgai ir kruopščiai, patikusius  viešbučiuose matuodavau su rulete biggrin.gif

na, su rulete aš čia šiaip mintį šoviau smile.gif bet dabar jau eisiu pasimatuot, kaip pas mane pakabino biggrin.gif

o kodėl rinkaisi pastatomą, kai dabar viso ko kabinimo ant sienos ir integravimo era? Man vienoje vonioje jokie potinkiniai rėmai neįsipaišė, nes realiai tai joks jis ne potinkinis, o sienos išstorintojas elementarusis. Tai va nieko aš nenorėjau ir negalėjau storinti ir joks rėmas pas mane niekur netilpo. Todėl irgi galvojau, jog teks dėti paprastą, pastatomą. Tai ne, konsultantas sugebėjo įkalbėti ligą ir įsiūlino pakabinamą su visu matomu bakeliu, bet be jokio rėmo. Imi unitazą ir prisuki prie sienos. Tiesa, čia man taip konsultantas sakė ir aš taip supratau, bet SANtechnikas jį kelias dienas kabino. Jam ten neatrodė viskas "imi ir prisuki". Aš taktiškai nesikišau biggrin.gif Bet pakabino. Vaizdas mane tenkina. Na, gal ne kiek pats vaizdas, nes anoks čia gali būti unitazo vaizdas, bet grindų valymo vaizdas biggrin.gif Ant grindų niekas nestovi, aplinkui valyti ir tarpelių grandyti nereiks biggrin.gif Tas džiugina, nes turiu dabar variantą, kuris ne visai džiugina, o tiksliau biesina gana stipriai.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 08 18, 10:10)
na, su rulete aš čia šiaip mintį šoviau  smile.gif bet dabar jau eisiu pasimatuot, kaip pas mane pakabino  biggrin.gif

o kodėl rinkaisi pastatomą, kai dabar viso ko kabinimo ant sienos ir integravimo era? Man vienoje vonioje jokie potinkiniai rėmai neįsipaišė, nes realiai tai joks jis ne potinkinis, o sienos išstorintojas elementarusis. Tai va nieko aš nenorėjau ir negalėjau storinti ir joks rėmas pas mane niekur netilpo. Todėl irgi galvojau, jog teks dėti  paprastą, pastatomą. Tai ne, konsultantas sugebėjo įkalbėti ligą ir įsiūlino pakabinamą su visu matomu bakeliu, bet be jokio rėmo. Imi unitazą ir prisuki prie sienos. Tiesa, čia man taip konsultantas sakė ir aš taip supratau, bet SANtechnikas jį kelias dienas kabino. Jam ten neatrodė viskas "imi ir prisuki". Aš taktiškai nesikišau  biggrin.gif Bet pakabino. Vaizdas mane tenkina. Na, gal ne kiek pats vaizdas, nes anoks čia gali būti unitazo vaizdas, bet grindų valymo vaizdas  biggrin.gif Ant grindų niekas nestovi, aplinkui valyti ir tarpelių grandyti nereiks  biggrin.gif Tas džiugina, nes turiu dabar variantą, kuris ne visai džiugina, o tiksliau biesina gana stipriai.

A vot aš mėgėja prieš visokias sroves ir madas biggrin.gif O jei rimtai, tai pas mane irgi situacija panaši - kabinti ant gipsokartono atsisakiau (kai pradėjo lįsti kliurkos gipsokartonščikų, supratau kad 100 proc. teisinga nuojauta buvo), nors dizainerė labai įkalbinėjo ir vos nepersižegnojo kai pamatė kokį nemenką pastatomą nusipirkau biggrin.gif Bet tas nemenkas labai neblogai įsipaišė patalpoj, prisiglaudė prie sienos, visas aptakus be užkaborių, tai problemų su valymu nematau. Kiti argumentai - šeima ne balerūnų komplekcijos, be to viskas genda, tai jei jau reiks taisyti, pageidauju be sienų griovimų ant senatvės. Pastatomą pyst nuėmei ir kitą pastatei. O gali ir bakelį atskirai nupirkti ir pakeisti. http://www.nordics.l...llection/824806
Grindų valymui plotas gerokai sumažėjo. Va ko neapskaičiavau, kad mozaikines grindis gan užsiknisimas valyti, bet radau sprendimą - papili vandens su plovimo skysčiu ir susiurbi plaunančiu siurbliu.

Dar prisiminiau argumentą - didesnėj patalpoj potinkinis WC gal vizualiai ir didina erdvę, bet mažytėj "kišenėlej" potinkinis kaip tik erdvę atima. Imho.

P.S. su rulete nesiskyriau kokius 5 metus. Ko tik nematavau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 18 rugpjūčio 2017 - 09:36
QUOTE(Y2K @ 2017 08 18, 10:20)
A vot aš mėgėja prieš visokias sroves ir madas biggrin.gif O jei rimtai, tai pas mane irgi situacija panaši - kabinti ant gipsokartono atsisakiau (kai pradėjo lįsti kliurkos gipsokartonščikų, supratau kad 100 proc. teisinga nuojauta buvo), nors dizainerė labai įkalbinėjo ir vos nepersižegnojo kai pamatė kokį nemenką pastatomą nusipirkau biggrin.gif Bet tas nemenkas labai neblogai įsipaišė patalpoj, prisiglaudė prie sienos, visas aptakus be užkaborių, tai problemų su valymu nematau. Kiti argumentai - šeima ne balerūnų komplekcijos, be to viskas genda, tai jei jau reiks taisyti, pageidauju be sienų griovimų ant senatvės. Pastatomą pyst nuėmei ir kitą pastatei. O gali ir bakelį atskirai nupirkti ir pakeisti. http://www.nordics.l...llection/824806
Grindų valymui plotas gerokai sumažėjo. Va ko neapskaičiavau, kad mozaikines grindis gan užsiknisimas valyti, bet radau sprendimą - papili vandens su plovimo skysčiu ir susiurbi plaunančiu siurbliu.

Dar prisiminiau argumentą - didesnėj patalpoj potinkinis WC gal vizualiai ir didina erdvę, bet mažytėj "kišenėlej" potinkinis kaip tik erdvę atima. Imho.

P.S. su rulete nesiskyriau kokius 5 metus. Ko tik nematavau biggrin.gif

jo, tavo aptakesnis, tas kur man vėžį varo turi gana aiškią lankstytą ir baisią formą ir kažkaip kitaip, kaip neapsikabinusi jo aš niekaip ten už jo neišvalau. O ta vieta, kur jis stovi ant žemės, na grindų-unitazo linija tai man kažkokia bausmė visada. Žo, man geriau kelias centimetrais daugiau lygių grindų biggrin.gif O dėl to rėmo tai pritariu 100%. Man jis aplamai išradimas toks sakyčiau šiaip sau. Storini sieną, mažini patalpą tam, kad paslėpt vandens nuleidimo bakelį, kuris jokiu būdų nėra kažkokia baisiausia unitazo dalis, o va prie jo prieitį ir kažkam viduje sugesti - šansų labai daug. Tai va mes sumažinam patalpą, ir paslepiam viską, prie ko reiks prieiti. Tai va, tokiom kaip man kažkas sugalvojo pakabinti pastatomą unitazą biggrin.gif toks kaip tavo, tik ne pastatomas, bet pakabintas. Aišku, kažkiek gal žemesnis, nes lieka ~10cm nuo žemės iki jo apačios.
Atsakyti

Jei šeimoj yra pagyvenusių žmonių ar kažkam problemos su sąnariais, tai kuo aukštesnis, tuo bus patogiau atsistoti. Skirtumas tarp 40 ir 43 cm jau pasijaus.

Jeigu jau yra tokių bėdų, tuomet yra atskiri sprendimai standartiniams WC - spec paaukštintos sėdynės su dangčiais. 

Atsakyti

Dėl tų pakabinamų, mes netgi mažoj vonioj nusprendėm kabinti, o ne pastatomą dėti. Ta dėžė visai gerai įsikomponavo, nes šalia dar ir vamzdyno kampas eina, tai viskas gavosi vientisoj linijoj. Esamoj situacijoj nebūtų išėję pastatomo priglausti visiškai prie sienos, todėl pakabinamas ir vietos sutaupė, rinkomės kompaktinį variantą. Dėl gedimų, žinoma gali viskas sugesti, bet jeigu tai būtų taip labai nepatikima, tiesiog niekas nesidarytų tokių sprendimų.

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 08 18, 13:12)
<p>Dėl tų pakabinamų, mes netgi mažoj vonioj nusprendėm kabinti, o ne pastatomą dėti. Ta dėžė visai gerai įsikomponavo, nes šalia dar ir vamzdyno kampas eina, tai viskas gavosi vientisoj linijoj. Esamoj situacijoj nebūtų išėję pastatomo priglausti visiškai prie sienos, todėl pakabinamas ir vietos sutaupė, rinkomės kompaktinį variantą. Dėl gedimų, žinoma gali viskas sugesti, bet jeigu tai būtų taip labai nepatikima, tiesiog niekas nesidarytų tokių sprendimų.</p>

ne, tai kai situacija diktuoja tokias sąlygas, tai būtų griekas nepasinaudot 4u.gif
aš esu mačius ne vienoje vietoje, kai WC potinkiniam rėmui padaroma atskira dėžė, ir prie jo pritaisomas puodas. ir jokios nei linijos nei niekas ten nesueina. Spec pastorinimas puodui. Tai man būna keista truputi.
Atsakyti

na, su rulete aš čia šiaip mintį šoviau smile.gifbet dabar jau eisiu pasimatuot, kaip pas mane pakabino biggrin.gif

o kodėl rinkaisi pastatomą, kai dabar viso ko kabinimo ant sienos ir integravimo era? Man vienoje vonioje jokie potinkiniai rėmai neįsipaišė, nes realiai tai joks jis ne potinkinis, o sienos išstorintojas elementarusis. Tai va nieko aš nenorėjau ir negalėjau storinti ir joks rėmas pas mane niekur netilpo. Todėl irgi galvojau, jog teks dėti paprastą, pastatomą. Tai ne, konsultantas sugebėjo įkalbėti ligą ir įsiūlino pakabinamą su visu matomu bakeliu, bet be jokio rėmo. Imi unitazą ir prisuki prie sienos. Tiesa, čia man taip konsultantas sakė ir aš taip supratau, bet SANtechnikas jį kelias dienas kabino. Jam ten neatrodė viskas "imi ir prisuki". Aš taktiškai nesikišau biggrin.gifBet pakabino. Vaizdas mane tenkina. Na, gal ne kiek pats vaizdas, nes anoks čia gali būti unitazo vaizdas, bet grindų valymo vaizdas biggrin.gifAnt grindų niekas nestovi, aplinkui valyti ir tarpelių grandyti nereiks biggrin.gifTas džiugina, nes turiu dabar variantą, kuris ne visai džiugina, o tiksliau biesina gana stipriai.

o kaip atrodo toks klozetas be rėmo, bet ne pastatomas?

Atsakyti
QUOTE(brum @ 2017 08 18, 15:13)

<p>o kaip atrodo toks klozetas be rėmo, bet ne pastatomas?</p>

taip pat, kaip ir pastatomi, tik pakabinami. Savo nerandu, gal jau per sena kolekcija internetui biggrin.gif Nu kad ir toks
Atsakyti

taip pat, kaip ir pastatomi, tik pakabinami. Savo nerandu, gal jau per sena kolekcija internetui biggrin.gifNu kad ir toks

a va kaip :) ale jau pas mus skylė grindyse, tai jau teks ant žemės statyt :)

Atsakyti

Manau kažką ne taip supratote, aš lyg ir niekur neminėjau, kad jau nusipirkau, ruošiuosi pirkti, todėl ir domiuosi :rolleyes:

Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2017 08 21, 10:42)
<p>Manau kažką ne taip supratote, aš lyg ir niekur neminėjau, kad jau nusipirkau, ruošiuosi pirkti, todėl ir domiuosi rolleyes.gif
</p>

na, bet apturėjom peno diskusijai, kol jūsų nebuvo biggrin.gif

mergos, jūs mane sunervinot su tais aukščiais. per daug į juos niekada nesigilinau ir padarė santechnikas, kaip padarė, tikiuosi pagal instrukcijas. Nu va. Ir stovėjo viskas ramiai ir naudojomės ir patogu buvo. Nu gi po va šito viso susirašinėjimo, man parūpo kiek gi realiai pas mane yra to aukščio. Nu ir aptikau dalyką, kuris va sunervino.
Vienas puodas pakabintas 50,5cm aukštyje (čia jau su dangčiu), kitas - 43cm
kol nematavau, niekada nesusimasčiau, jog jie nevienodam aukštyje. Dabar matau, jog aukštis skiriasi drambliškai, o niekas nieko nepajuto. Kai pradėjau matuotis, tada atėjo suvokimas, kad tas aukštesnis pakabintas aukščiau. Bet nuo to jo patogumas nepasikeitė biggrin.gif o susiparinimas liko. Dabar galvoju kokiu čia pretekstu pasiskambinti santechnikui ir paklausti kodėl jis taip niekšiškai pasielgė su manim biggrin.gif
Žodžiu. nežinau nuo ko tas priklauso, bet po namiškių ištardymo, nei vienas nepripažino ką nors pajautęs ne taip. Buvau šventai įsitikinus, jog ir 1 cm jaučiasi, o pati ir 7cm nepajaučiau biggrin.gif gal čia dar priklauso nuo pačio puodo dizaino? Nu tipo pakabinus vienodai, an kažkurio bus nepatogu dėl jo kokio nors dizaino/dyžio/proporcijų? čia spėjimas toks.
Žodžiu, esu susiparinus dėl savo nejautrumo. 5mm sienos nelygumą sugebu įžiūrėti, o va 7cm skirtumo nepajutau. Tai galvoju, gerai kad ne akims WC puodas ir skirtas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 08 21, 12:56)

Gal aukščiau, tai ne žemiau - kabotų kokių 37 cm aukštyje, gal labiau pajaustum smile.gif O gal ir dizainas prisideda, biesas žino. Aš migom pajaučiu tiek per žemus, tiek per aukštus.

Ale ir išanalizavom, iš visų pusių biggrin.gif
Atsakyti