Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

QUOTE(chelsa @ 2017 08 16, 15:35)
<p>Labas visoms smile.gif Turiu keletą klausimų apie vonios įrengimą. Kokio gylio praustuvos spinteles turite, nes tikrai yra gražių, bet jos siauros, kažin ar bus patogu praustis ir nesitaškys ??? Taip pat , kaip išsirinkti klozeto aukštį?</p>

arba darote pagal instrukciją/rekomendacijas, kuri būna prie rėmo/unitazo, arba pagal save. Nes jeigu aš 1,1m ūgio, tai man standartinis aukštis bus nepatogu, ir kitą vertus, jeigu yra šeimoje visi dvimetriniai arba aukštesni, tai per žemai pakabintas unitazas taip pat bus nepatogu.
pasiimkite su savim į rankinę ruletę ir visur, kur turėsite progą pasinaudoti patogumais, matuokitės aukštį ir stebėkite, kaip jaučiatės. Esu įsitikinusi, jog rasite savo individualų aukštį 4u.gif

o kriauklės tai bendru atveju kuo didesnės ir gilesnės, tuo geriau, nes mažiau taškysis ir t.t. bet tai čia labai daug priklauso kiek jūs vietos turite.
Atsakyti

Klozeta pastatomas, na gal yra kažkokios rekomendacijos pagal žmogaus ūgį.

Atsakyti

Labas visoms :) Turiu keletą klausimų apie vonios įrengimą. Kokio gylio praustuvos spinteles turite, nes tikrai yra gražių, bet jos siauros, kažin ar bus patogu praustis ir nesitaškys ??? Taip pat , kaip išsirinkti klozeto aukštį?

Mano vonios spintelės gylis 30 cm (tik tokia tilpo), bet praustuvas gilesnis - 42 cm (jis dedasi ant spintelės viršaus ir priekis išsikiša) - taškymosi nepastebėjau. Jo paskirtis - tik rankas nusiplaut iš esmės.

O klozetą matuotis galit :)

Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2017 08 16, 17:49)
<p>Klozeta pastatomas, na gal yra kažkokios rekomendacijos pagal žmogaus ūgį.
</p>

Chelsa, su visa pagarba, bet kaip jūs ruošiatės reguliuoti pastatomą unitazą? Tarkim jis bus jums 2cm per aukštasž? kaip jį žeminsite? per kurią vietą pjaustysit? Tas pats, jeigu per žemas: betonuosit paaukštinimą?
pastatomas unitazas jau viską pasako - atnešei ir pasistatei. Taškas. Matuoti reikėjo prieš perkant.
Atsakyti

Klozeta pastatomas, na gal yra kažkokios rekomendacijos pagal žmogaus ūgį.

Šiaip standartiškai pastatomi prasideda nuo 40 cm aukščio, dažniausiai pasitaiko 42-43 cm aukštis + dangtis. 

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 08 17, 09:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="chelsa" data-cid="71759875" data-time="1502894995"><div><p>Klozeta pastatomas, na gal yra kažkokios rekomendacijos pagal žmogaus ūgį.</p></div></blockquote><p>Šiaip standartiškai pastatomi prasideda nuo 40 cm aukščio, dažniausiai pasitaiko 42-43 cm aukštis + dangtis. </p>

tas tai taip. Prieš perkant gali matuotis, žiūrėt, kuris labaiau patinka. O va kaip jie reguliuojasi, jei jau nupirktas? gal reguliuojasi? Juk negali žmogus visko žinot. Tanite, nu apšviesk mane, nu aš gal durna, bet nematau per kur jis reguliuotųsi. Ar pas mane per daug senas?
Atsakyti

tas tai taip. Prieš perkant gali matuotis, žiūrėt, kuris labaiau patinka. O va kaip jie reguliuojasi, jei jau nupirktas? gal reguliuojasi? Juk negali žmogus visko žinot. Tanite, nu apšviesk mane, nu aš gal durna, bet nematau per kur jis reguliuotųsi. Ar pas mane per daug senas?

longger, viskas ok su tavo wc  :D dviračio čia jau neis išrast ir pastatomas tikrai nepasireguliuos. Aš užtai iš pradžių ir pagalvojau, kad gal apie pakabinamą kalba, kur jau gali aukštį daugiau mažiau pagal save pasirinkti.

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 08 17, 09:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71760513" data-time="1502952780"><div><p>tas tai taip. Prieš perkant gali matuotis, žiūrėt, kuris labaiau patinka. O va kaip jie reguliuojasi, jei jau nupirktas? gal reguliuojasi? Juk negali žmogus visko žinot. Tanite, nu apšviesk mane, nu aš gal durna, bet nematau per kur jis reguliuotųsi. Ar pas mane per daug senas?</p></div></blockquote><p>longger, viskas ok su tavo wc  biggrin.gif dviračio čia jau neis išrast ir pastatomas tikrai nepasireguliuos. Aš užtai iš pradžių ir pagalvojau, kad gal apie pakabinamą kalba, kur jau gali aukštį daugiau mažiau pagal save pasirinkti.</p>

palengvėjo.
Nu aš irgi pagalvojau, kad apie pakabinamą kalba. Nes nu kažkaip neįsivaizduoju pastaomo "priderinimo" prie fiziologijos niuansų. Ypač kai puodas nupirktas.
šiaip, tai pastatomas pas mane yra visur, kur nuo senai likę, o dabar naujai kur darom - viskas pakabinama. Bet tai atėjo santechnikas, atsivertė instrukciją ir sukabino viską kaip ten parašyta. Ką aš žinau. Buvau pritūpus, man normaliai viskas, o koks ten aukštis - net nežinau. Man pasakė, kad gamintojo taip užrašyta ir taip reikia daryt. Nu ok. Gal gamintojas žino geriau, kaip mano minkštąjai patogiau.
Atsakyti

Tai yra tos rekomendacijos, tai geriausia jų ir laikytis. Svarbiausia nenužeminti ir nepakabint per aukštai, nes būna ir taip meistrai pridirba. Tik aišku kiek ten ant to WC laiko praleidžiama, juk ne pusė dienos, tai realiai didelių reikalavimų tam nekelčiau (nekalbu apie spec poreikių žmones, kuriems aukštis yra labai svarbu, bet tam yra atskirų sprendimų).

Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 08 17, 10:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="chelsa" data-cid="71759875" data-time="1502894995"><div><p>Klozeta pastatomas, na gal yra kažkokios rekomendacijos pagal žmogaus ūgį.</p></div></blockquote><p>Šiaip standartiškai pastatomi prasideda nuo 40 cm aukščio, dažniausiai pasitaiko 42-43 cm aukštis + dangtis. </p>

Jei šeimoj yra pagyvenusių žmonių ar kažkam problemos su sąnariais, tai kuo aukštesnis, tuo bus patogiau atsistoti. Skirtumas tarp 40 ir 43 cm jau pasijaus.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 08 17, 16:37)
Jei šeimoj yra pagyvenusių žmonių ar kažkam problemos su sąnariais, tai kuo aukštesnis, tuo bus patogiau atsistoti. Skirtumas tarp 40 ir 43 cm jau pasijaus.

labas,

tas tai jo, ir 1cm jaučiasi. Jeigu pakabinamas, tai be problemų tikriausiai, nu bet jeigu jau nupirktas pastatomas unitazas, tai kaip tą skirtumą pagimdyt? dedi toks, koks yra ir džiaugiesi kad yra aplamai ant ko ir kur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 08 17, 18:31)
labas,

tas tai jo, ir 1cm jaučiasi. Jeigu pakabinamas, tai be problemų tikriausiai, nu bet jeigu jau nupirktas pastatomas unitazas, tai kaip tą skirtumą pagimdyt? dedi toks, koks yra ir džiaugiesi kad yra aplamai ant ko ir kur  smile.gif

sveika smile.gif

aš tai supratau, kad žmogus dar renkasi, bet renkasi pastatomą, todėl ir domisi aukščiu. beje, pas mane pastatomas 43 cm. Pats tas. Rinkausi ilgai ir kruopščiai, patikusius viešbučiuose matuodavau su rulete biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 17 rugpjūčio 2017 - 20:08