Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

QUOTE(Besijuokianti @ 2017 07 11, 20:21)
Merginos, turbūt jau ne kartą aptarinėta buvo, bet greitosiomis per paiešką neaptikau kažkaip  rolleyes.gif Keli klausimai:
1) Koks protingas ir patogus atstumas tarp sienos - klozeto - bide?
2) Pastatomos praustuvės ar labai nepraktiškos?
3) Koks patogus aukštis vonios praustuvui? Tie patys plius minus 90 cm?

gal padės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 14 liepos 2017 - 17:15
QUOTE(Kojotė @ 2017 07 11, 13:07)
sveiki  mirksiukas.gif
duso padas, kokie geriausi- akmens mases, akriliniai, plieniniai, keraminiai?
vartotojo įkelta nuotrauka

Labai geras klausimas.
O gal jo visai nereikia? Kas patars?
Atsakyti
o mane domina, ar kuri turite dazyta vonia? kokius dazus naudojote? ar praktiska? kaip del pelesio? reikia ten kazka kitaip daryt nei kad daroma kai klijuojama plytelemis?
Atsakyti
QUOTE(Ingrida. @ 2017 07 31, 23:03)
o mane domina, ar kuri turite dazyta vonia? kokius dazus naudojote? ar praktiska? kaip del pelesio? reikia ten kazka kitaip daryt nei kad daroma kai klijuojama plytelemis?

Reikia rinktis spec dažus, atsparius vandeniui. Mes rinkomės iš Flugger, kol kas be problemų, gyvenam daugiau nei metus, vonioje veikia ventiliatorius.
Atsakyti
sveikos, gal kuri turit tokį maišytuvą Ravak vonios kraštui? Ar pasiteisino?

Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2017 08 01, 13:01)
sveikos, gal kuri turit tokį maišytuvą Ravak vonios kraštui? Ar pasiteisino?

kartais klausimai užmuša. Kartais pralinksmina. Kartais priverčia susimastyti. Kartais glumina. Kartais užduoda papildomus klausimu ar sukelia susidomėjimą. O pro kai kuriuos ramiai praeiti negali. Nepraėjau. Gal jūs galėtumėt papasakoti, kaip gali nepasiteisinti arba pasiteisinti maišytuvas? būtų įdomu sužinoti ir man. Ar čia tipo pasireklamuoti kažkam reikėjo?

Maišytuvas būna arba gražus ir patinka, arba įperkamas. Jeigu sutampa abu, reiškia jūs arba be fantazijos arba matėt per mažai maišytuvų arba jums paprasčiausiai dzin. Bet tokiu atveju į forumus nelendama. Veikti privalo visi bet kuriuo atveju, kitaip gražinama pardavėjui be diskusijų. Kiek ilgai tarnaus - priklauso nuo eksplotacijos ir vandens kokybės. Tik per Kalėdas naudojamas maišytuvas veiks jums gal 100metų, netgi jei jis bus nuo A iki Z kiniškas, iš apatinės lentynos. Ar nesitaškys ir pan - priklauso nuo to, kaip ir kur jį įstatysite. Imkit balionėlį geriau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Selga @ 2017 07 28, 00:02)
Labai geras klausimas.
O gal jo visai nereikia? Kas patars?

aha, klausimas kokie geresni gal ir geras, o ar jo reikia ar ne - čia jau filosofija, o ne klausimas. Todėl atsakymio kaip ir negali būti.
Kokie geresni - neturiu nei patirties nei žinių, todėl patylėsiu, o filosofuoti man patinka 4u.gif
iš pačio principo ir atmetant retas išimtis, bet koks padas nei labai estetiška, nei ten labai jau dizainiška, nei kokia nors būtinybė šiais laikais, kai hidoizoliacines medžiagas suskaičiuoti net sunku. Tai jeigu yra galimybė sukišti į grindis visokius trapus ir susiformuoti tinkamus nuolydžius tuo pačiu neiškeliant grindų iki nepatogumo ar negrožio kokio nors, tai darosi dušai be pado. Tokie va lygiai su grindim ir subėgimas link trapo ar latako ar aplamai į plyšį sienoje kokį. Prigalvota tiek variantų kad galva sukasi. O va ką daryti, kai reikia dušo, o nei į grindis gali lįsti, nei 10cm kelti jas gali. Va tada ir imi padus visokius ar dušo kabinas su padu ir klausi kurie geresni. Čia va galima būtų suformuluoti, jog padai skirti gal situacijom be išeities, o va kur yra išeitis be pado, tai jo ir niekas nededa. Dar padus galima galvoti dėti, kai norisi su kuo minimaliom investicijom įsirengti dušą, numojant ranka į estetinę reikalo pusę. Ypač kai darsi renovacija. Yra ir daugiau išimčių, bet ne apie tai dabar. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2017 08 01, 11:47)
Reikia rinktis spec dažus, atsparius vandeniui. Mes rinkomės iš Flugger, kol kas be problemų, gyvenam daugiau nei metus, vonioje veikia ventiliatorius.

mes nesirinkome nieko specialaus. Išdažėme tokiais pat, kaip kambariai. Tik mes ją vadiname ne vonia, o vonios kambariu. Gal todėl taip gavosi biggrin.gif
kadang nepraėjo kokie nors 3 ar 5 metai, tai nieko pasakyt negaliu.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 08 02, 17:00)
kartais klausimai užmuša. Kartais pralinksmina. Kartais priverčia susimastyti. Kartais glumina. Kartais užduoda papildomus klausimu ar sukelia susidomėjimą. O pro kai kuriuos ramiai praeiti negali. Nepraėjau. Gal jūs galėtumėt papasakoti, kaip gali nepasiteisinti arba pasiteisinti maišytuvas? būtų įdomu sužinoti ir man. Ar čia tipo pasireklamuoti kažkam reikėjo?

Maišytuvas būna arba gražus ir patinka, arba įperkamas. Jeigu sutampa abu, reiškia jūs arba be fantazijos arba matėt per mažai maišytuvų arba jums paprasčiausiai dzin. Bet tokiu atveju į forumus nelendama. Veikti privalo visi bet kuriuo atveju, kitaip gražinama pardavėjui be diskusijų. Kiek ilgai tarnaus - priklauso nuo eksplotacijos ir vandens kokybės. Tik per Kalėdas naudojamas maišytuvas veiks jums gal 100metų, netgi jei jis bus nuo A iki Z kiniškas, iš apatinės lentynos. Ar nesitaškys ir pan - priklauso nuo to, kaip ir kur jį įstatysite. Imkit balionėlį geriau  4u.gif

na su atsakymais būna taip pat, kaip ir su klausimais smile.gif

tiesiog man buvo įdomus praktiškumas. o dėl pasireklamavimo nelabai supratau, nes nematau čia nieko ypatingo, maišytuvas ir tiek.

na bet kokiu atveju ačiū už atsakymą ir už balioną mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2017 08 03, 15:59)
na su atsakymais būna taip pat, kaip ir su klausimais smile.gif

tiesiog man buvo įdomus praktiškumas. o dėl pasireklamavimo nelabai supratau, nes nematau čia nieko ypatingo, maišytuvas ir tiek.

na bet kokiu atveju ačiū už atsakymą ir už balioną  mirksiukas.gif

o kur man balionėlis? a? biggrin.gif už keistą atsakymą?

o praktiškumas tai kame? nes visi jie apsitaško ir visus juos reikia valyti, jeigu norisi švaros, aišku smile.gif I plautuves tai dar galima klausti ar nesitaško per kraštus, ar patogu rankas plaut, bet ir tai čia daugiau pripratimo reikalas. I vonią? nu svarbu jis užpildo vonią. O toliau jau poreikiai. Jeigu plaukus plautis virš vonios, ar tai kibirus kokius piltis, tai reiktų imti su ilgu ar prailgintu "snapu". Bet bent jau aš tiems reikalams naudoju dušo galvutę, tai man asmeniškai visiškai dzin koks ten bus pats maišytuvas. Tada renkuosi dizainą pagal kišenę 4u.gif
Kokybė. Čia taip. Paėmi pigų maišytuvą, paėmi brangų (panašaus dizaino) ir vien svoris skiriasi vos ne dvigubai. Tai natūralus klausimas iš ko tas pigus bus padarytas.

kadangi keistokai nuskambėjo klausimas, tai pasitikslinaau, ar kartais čia ne savireklama. Nes čia išpopuliarėjo paskutiniu metu šitas reikalas.
Atsakyti

Remontuojamės vonią ir kilo dilema dėl vonios - gal neverta pirkti naujos ir verčiau atnaujinti seną? Dabar turime ketaus vonią, kuri šiaip labai geros būklės, bet palikti ją turbūt nėra geriausia mintis, vis tiek matytusi, kad ji senesnė už wc, kriauklę ir kita.

Variantai - atnaujinti ją (jei taip - kuo, kad būtų patvaru?) Arba nesukti galvos, mesti ją lauk ir įsidėti akrilinę? Taip būtų paprasčiau, bet ar verta? Ypač įdomu atsiliepimai, kas keitėte ketaus vonią į akrilinę, kokie didžiausi skirtumai?

Atsakyti

Remontuojamės vonią ir kilo dilema dėl vonios - gal neverta pirkti naujos ir verčiau atnaujinti seną? Dabar turime ketaus vonią, kuri šiaip labai geros būklės, bet palikti ją turbūt nėra geriausia mintis, vis tiek matytusi, kad ji senesnė už wc, kriauklę ir kita.

Variantai - atnaujinti ją (jei taip - kuo, kad būtų patvaru?) Arba nesukti galvos, mesti ją lauk ir įsidėti akrilinę? Taip būtų paprasčiau, bet ar verta? Ypač įdomu atsiliepimai, kas keitėte ketaus vonią į akrilinę, kokie didžiausi skirtumai?

Aš pernai keičiau seną nusidėvėjusią 40 m. ketaus vonią į naują storą plieninę "Kaldewei", ir nesigailiu kol kas. Akrilinės man nepatinka vien palietus :unsure: Atnaujinimas gal ir variantas, bet įdomu, kiek jis laiko, nes, sako, kad nelabai ilgai.

Atsakyti

Labas visoms :) Turiu keletą klausimų apie vonios įrengimą. Kokio gylio praustuvos spinteles turite, nes tikrai yra gražių, bet jos siauros, kažin ar bus patogu praustis ir nesitaškys ??? Taip pat , kaip išsirinkti klozeto aukštį?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chelsa: 16 rugpjūčio 2017 - 14:39

Labas visoms :) Turiu keletą klausimų apie vonios įrengimą. Kokio gylio praustuvos spinteles turite, nes tikrai yra gražių, bet jos siauros, kažin ar bus patogu praustis ir nesitaškys ??? Taip pat , kaip išsirinkti klozeto aukštį?

Pas mane yra nedidelis negilus praustuvėlis su spintele (39 cm). Taip, ten patogumo nėra, bet yra kaip yra, didesnis tiesiog netilpo. Tų gylių įvairių yra, todėl tiesiog reiktų ieškotis tokio, koks jums atrodo patogiausias. Tarkim koks ravak turi 55 cm gylio praustuvus, tai čia jau tikrai užtektinai manyčiau.

Dėl aukščio, turit omeny pastatomą? Ar nežinot kokiame aukštyje kabinti pakabinamą WC?

Atsakyti